0

صرفه جویی ! اونم در بیان احساسات !!!

 
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

صرفه جویی ! اونم در بیان احساسات !!!

 

bayane ehsasat.jpg
خلاصه:عاشق اوييد، اما نمي‌دانيد بايستي چگونه عشق و علاقه تان را به او ابراز کنيد؟ شديدا از دست او عصباني هستيد اما نمي‌دانيد چگونه علت آن را بيان کنيد تا باعث وخيمتر شدن شرايط و ناراحتي بيشتر بين شما نشود و ...

عاشق اوييد، اما نمي‌دانيد بايستي چگونه عشق و علاقه تان را به او ابراز کنيد؟ شديدا از دست او عصباني هستيد اما نمي‌دانيد چگونه علت آن را بيان کنيد تا باعث وخيمتر شدن شرايط و ناراحتي بيشتر بين شما نشود و ...

اين مشکل مختص شما نيست، بسياري از زوجين جوان و حتي زوجيني که چندين سال از زندگي مشترکشان مي گذرد در ابراز احساسات خود به همسرشان دچار مشکل مي‌شوند و قادر نيستند احساس حقيقي خود را به شريک زندگيشان منتقل کنند. 

در زندگي مشترک، مهارت ابراز احساسات و توجه به نيازها تاثير شگرفي بر روابط زوجين دارد و حتي اگر مبالغه آميز قلمداد نگردد يکي از اصول اساسي زندگي زوجين است که هر دو بدان نيازمندند. ارتباطات شما با همسرتان متزلزل مي شود؛ اگر در هر يک از اين دو مهارت دچار ضعف گرديد و شما محکوم به شکست خواهيد بود؛ اگر فاقد اين دو نوع مهارت در زندگي تان باشيد.



دشواري ابراز احساسات و نحوه بروزآن امري کاملا طبيعي است. اما شما مي توانيد با مطالعه مقاله اي که در پيش رو داريد به کسب اين مهارت نائل آييد و با گفتن چندين جمله ي ساده، احساس حقيقي خود را با کمترين سوءتفاهم به همسفر راه زندگيتان انتقال دهيد.


شناسايي و شناخت احساسات خود، اولين و مهمترين گام در ابراز صحيح احساسات است. يافتن و استفاده از کلمات و جملات مناسب براي ابراز احساسات در دومين گام موفقيت در ابراز احساسات قرار دارد و سومين گام، برنامه‌ريزي براي چگونگي و نحوه اعلام تقاضا براي خواسته ي خود است؛ به گونه‌اي که بتوانيد بدون رفتار انفعالي يا پرخاشگرانه، قاطعيت به خرج داده و ابزار وجود کنيد.

شايد شما هم با افرادي مواجه شده باشيد که پس از گفتن يا انجام رفتاري ابراز تاسف کرده و مي گويند "نمي‌دانم چرا اين گونه صحبت کردم و يا چرا چنين کردم و چرا چنين رفتاري داشتم؟".


در ذيل با توجه و عنايت به گام هاي توضيح داده شده در فوق، تمريني ارائه خواهد شد که به شما کمک مي‌کند نسبت به تجربه احساسات لحظه‌ به لحظه ي خود آگاه باشيد.

در اولين قدم بهتر است که براي شناسايي احساساتتان، احساسات خود را با توجه به نمونه يادداشت کنيد.



تاريخ موقعيت هيجان و احساس

زمان وقوع رفتار رويدادي که منجر به هيجان در شما مي شود دلتنگي،خشم،شادي،غم و...



10/13 رضا برايم سبد گلي آورد تا عذرخواهي کرده باشد محبت و توجه به من نشان داد

10/18 رضا بي جهت رو در روي من ايستاد عصبي و ‌دلگير شدم



دومين قدم در ابراز احساسات، يافتن کلمه‌اي است که به بهترين شکل، احساس شما را به طرف مقابلتان نشان دهد. همچون نگرانم، عصبانيم، دلگيرم و ...



در سومين قدم، با رعايت اصول زير، شما خواهيد توانست به بهترين نحو ممکن احساسات خود را مطرح نموده و به همسرتان انتقال دهيد تا وي پذيراي آن احساس شما باشد.

در زندگي مشترک، مهارت ابراز احساسات و توجه به نيازها تاثير شگرفي بر روابط زوجين دارد و حتي اگر مبالغه آميز قلمداد نگردد يکي از اصول اساسي زندگي زوجين است که هر دو بدان نيازمندند

• به اين عبارات دقت کنيد :«تو به من توجهي نداري»، « تو بي تعهدي و فقط به فکرخودت هستي»، «تو مدام منو عصباني مي‌کني» و...

به نظر مي رسد، جملاتي که با ضمير «تو» شروع مي شوند انگشت اتهام به سمت فاعل است و گوينده هدفي جز تخطئه کردن طرف مقابل ندارد. لذا، از آنجايي که جملات با فاعل «تو» سرزنش آميز و انتقادگر به شمار مي آيند بهتر است به هنگام گفتگو با همسرتان، به جاي استفاده از فاعل تو از فاعل «من» استفاده کنيد. کاربرد فاعل «من» باعث مي شود که شما مسئوليت احساساتتان را بپذيريد و احتمالا همسرتان به حرف شما بيشتر بها خواهد داد.


بنابراين بهتر است بگوييد:


« من فکر مي کنم که به من بي توجه شدي»، « وقتي دير به خانه مي آيي، ناراحت مي شوم »، «من عصباني هستم».


نکته: گاهي ممکن است جمله‌اي با فاعل «من» شروع شود، اما جمله شما خبري باشد و هدف اصلي جمله، متوجه «تو» باشد. مانند : «حس مي‌کنم تو عصبي هستي»، «من از پس مخارج بي حد و حساب تو بر نمي آيم».


• صداقت داشته باشيد. تا حد امکان در بيان احساسات خود، صادقانه برخورد کنيد، حقيقت را بگوييد و افراط و تفريط نکنيد.


• پيام هاي کلامي و غير کلامي هماهنگي داشته باشيد. زبان و لحن صداي شما بايستي هماهنگ با کلام‌تان باشد، مثلا اگر بخنديد و راجع به ناراحتي تان صحبت کنيد، به احتمال زياد، پيام ارسالي شما به درستي مخابره نخواهد شد و باعث کج فهمي مي شود.


• به خواسته‌هاي خود توجه نمائيد. شما در قبال خود و همسرتان مسئول هستيد که نيازهايتان را بشناسيد و خواسته‌هايتان را با يکديگر در ميان بگذاريد. هيچ‌کس و حتي همسرتان نمي‌تواند ذهن شما را بخواند و از خواسته‌هايتان مطلع گردد. ممکن است همسرتان از شما بخواهد کاري را برايش انجام دهيد، شما نيز آن را مي‌پذيريد ولي مدام با خودتان درگير هستيد، گله و شکايت مي‌کنيد و مي گوييد که آيا نمي‌داند من چقدر کار دارم؟ چرا نمي خواهد شرايط و مشکلات مرا درک کند؟ بايد متذکر شوم اين خود شمائيد که بايستي خواسته‌ها، مسائل و نيازهايتان را بيان کنيد، همسرتان نمي تواند ذهن خواني کند و انديشه‌ شما را بخواند، در چنين موقعيتي بهتر است به او بگوئيد که" خيلي دوست دارم به شما کمک کنم ولي به خاطر ... فعلا نمي توانم ". در مواقع اين چنيني بهتر است از قبل تقاضاي خود را يادداشت کنيد، چرا که نوشتن منجر به روشن شدن موضوع در ذهنتان مي‌شود.


 
 

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 4 بهمن 1394  3:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها