0

طرز تهیه نان برساق

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

طرز تهیه نان برساق



 

طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان
 

مواد اولیه برای درست کردن نان برساق :

پودر گردو 1 لیوان
شیر  2 لیوان
زردچوبه یک الی یک و نیم ق.چ
بکینگ پودر 2 ق.م
نمک نصف ق.چ
آرد 8 لیوان
روغن حیوانی دو سوم الی نیم لیوان
شکر 1 لیوان
زرده تخم مرغ 1 الی 2 عدد
رازیانه (نیم کوب) 2 ق.غ
سیاه دانه قدری
توت خشک جابه جایی شکر (پودر شده) 1 لیوان
پودر دارچین 3 الی 4 ق.غ


آرد،نمک،شکر،بکینگ پودر،رازیانه،زردچوبه را در ظرف گودی خوب مخلوط شود.

به مواد ردیف اول را روغن اضافه کرده وخوب با کف دست مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود.

شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید(۱۰ الی ۱۵ دقیقه ) تا خمیرصاف و یکدست شود،

اگرخمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید .

روی خمیر ر ابا نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند.

این نان که معمولا با روش های مختلف درست میشود و از نانهای محلی مناطق غرب کشور

(استان های کرمانشاه و لرستان و کردستان و …) می باشد.نان برساق ترکیبی از شیر و آرد و روغن حیوانی و شکر است.

معمولا این نان را بدون مغز درست می کنند .این دستور خمیر،ابتکاری و خودم تهیه کرده ام ،که بسیار ترد و خوشمزه میشود و شکر را در مایه داخلی (مغز) حذف کرده و توت خشک که دارای  ارزش غذایی فراوانی است جایگزین کرده ام این نان به روش های مختلف پخت میشود. در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نانها میپزند،بعضی در روغن حیوانی سرخ می کنند.
اما من دو روش دیگر برای پخت این نان را برای شما مینویسم .

روش اول:

از خمیر گلوله ای به اندازه یک سیب درختی برداشته و کف دست باز و داخل آنرا با دو الی سه قاشق از پودر گردو و دارچین و پودر توت خشک پر کنید و لبه های خمیر را به هم بیاورید و کمی خمیر را کف دست جابه جا کنید تا خوب گرد شود سپس روی تخته توسط وردنه به شکل بیضی یا گرد باضخامت یک و نیم الی دو سانتی متر پهن کنید و روی آنرا با برس، زرده زده شده بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه بگذارید و بعد در گرمکن فر گذاشته تا رویش طلایی شود .

روش دوم :

بدون استفاده از فر است.به همان طریق بالا نان را مغز گذاری کرده و دیگر نیازی به زرده و سیاه دانه نیست حتی بدون مغز هم میتوان این نان را درست کرد .ماهیتابه کفه ضخیمی مثل همین ماهیتابه های رژیمی را روی شعله پخش کن و حرارت کم روی گاز گذاشته و نصف الی یک قاشق چایخوری روغن حیوانی برای هر دانه از نانها در ماهیتابه ریخته و پس از پهن کردن نان با وردنه ،نان را در کف ماهیتابه گذاشته و یک طرف آن که پخته شد نان را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد در این روش روغن زیادی مصرف نمی شود و نسبت به سرخ کردن روش خیلی بهتری است .

برای نگهداری این نان نیازی به یخچال نیست و کافیست که در نایلکس و ظرف در بسته و در جای خنک تا یک هفته بیرون از یخچال نگهداری کنید ودر صورت نگهداری دریخچال یکی دو ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کرده و در جای گرمی بگذارید تا از حالت سفتی خارج شود به علت داشتن روغن حیوانی وقتی در جای سرد قرار گیرد کمی سفت شده و با گرم کردن دو باره نرم میشود.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 3 بهمن 1394  9:13 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها