شب خواستگاری
مراسم خواستگاری، زیباترین مراسم زندگی هر جوانی است. این نکته در مورد والدین نیز صدق می کند. بدین خاطر که در مراسم خواستگاری فرزندانشان، به یاد خاطرات خوب دوران جوانی خودشان می افتند. والدین گاهی از به یاد آوردن گذشته، احساس لذت و شادکامی می کنند و گاهی هم با آه و اندوه از آن زمان یاد می کنند. به والدین توصیه می شود که با فرزندانشان دوست باشند تا آن چه را که بیرون از منزل برایشان اتفاق می افتد، با خیال راحت در جمع خانواده بازگو کنند و مسائل را به کمک اعضای خانواده تجزیه و تحلیل کنند؛ در آن صورت، می توانند مطمئن باشند که به نتایج ایده آل هر خانواده ایرانی می رسند.
طبیعی است که در مراسم خواستگاری، نوعی اضطراب و دل شوره در ذهن اعضای خانواده وجود دارد. به خصوص اگر دو خانواده نسبت به هم شناختی نداشته باشند، این اضطراب بیشتر خودنمایی خواهد کرد. در هر مراسم خواستگاری، احتمالاً یکی از این دو حالت وجود دارد: یا خانواده-ها از هم شناخت دارند یا این که خواستگاری بدون شناخت قبلی صورت می گیرد؛ در حالی که دو طرف نسبت هم هیچ گونه شناختی ندارند، لازم است در صورتی که خانواده دختر کاملاً بی خبر هستند، خانواده پسر، به هر وسیله ممکن، از جریان خواستگاری به آن ها اطلاع دهند، و با تعیین وقت قبلی به خانه آن ها بروند؛ به دلیل آن که ممکن است، خانواده دختر در شرایط نامطلوبی باشند و آمادگی پذیرایی از خانواده پسر را نداشته باشند.
در چنین شرایطی، ارزیابی دو خانواده از یکدیگر نادرست خواهد بود و همین مسأله ممکن است در زندگی بعدی آنان تأثیر ناخوشایندی داشته باشد. پس بهتر است به خاطر حفظ حرمت خود و احترام به خانواده دختر، قبلاً درباره رفتن به خواستگاری، به خانواده دختر اطلاع داده شود. دلیل دیگر، آن که اصلاً ممکن است خانواده دختر به خانواده پسر اجازه ورود ندهند، چون شناختی نسبت به آن خانواده در دست ندارند. گاهی ممکن است برای مرتب کردن خانه، از خانواده پسر بخواهند که مدتی پشت در و یا در سالن پذیرایی منتظر بمانند. به هر حال اگر در کاری، از قبل برنامه ریزی نشود، ممکن است شرایطی پیش بیاید که تأثیرات آن، مطلوب نباشد.