ایسنا/ اکثر برگزیدگان اصلی جشنواره فیلم فجر در دوره گذشته که سیمرغ بلورین دریافت کردند، از غایبین این دوره محسوب میشوند.
برگزیدگان جشنواره در بخش «نگاه نو»، «هنر و تجربه» و حوزههای چهره پردازی، طراحی صحنه و لباس، صدابرداری، موسیقی متن، بازیگر نقش اول مرد، فیلمنامه، کارگردانی، بهترین فیلم و جایزه ویژه هیات داوران در این دوره حضور ندارند.
وحید جلیلوند که برای «چهارشنبه 19 اردیبهشت» سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بخش «نگاه نو» را دریافت کرد، هنوز فیلم جدیدی را مقابل دوربین نبرده است.
او درباره وضعیت ساخت دومین فیلمش به ایسنا گفته بود: «در حال نوشتن هستیم و از فروردین تا به حال مینویسیم. بدقولی هم کردهایم چون قرار بود تیرماه فیلمنامه را به آقای جلیلوند تحویل بدهیم! اما تاکنون دو نسخه خوب را کنار گذاشتهایم چون دنبال نسخهی بهتر هستیم!».
محمد حسین لطیفی هم که برای تهیه این فیلم تندیس بهترین فیلم بخش «نگاه نو» را دریافت کرد، امسال در جشنواره حضور ندارد.
امیرحسین ثقفی برنده تندیس ویژه بخش هنر و تجربه برای «مردی که اسب شد» امسال تنها با فیلم پدرش «هلن» همکاری داشت که در جشنواره هم انتخاب نشد.
فائزه عزیزخانی هم که برای کارگردانی «روز مبادا» تندیس بهترین فیلم این بخش را گرفت، فیلم جدیدش را نساخته است.
در بخش اصلی جشنواره مهین نویدی برنده سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی برای فیلم «ایران برگر»، جهانگیر میرزاخانی برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس برای «خداحافظی طولانی»، محسن نصراللهی برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه برای «اعترافات ذهن خطرناک من»، بهزاد عبدی برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برای فیلم «مزار شریف» و محمود سماک باشی برنده سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری به برای فیلم «من دیهگو مارادونا هستم» از دیگر غایبها جشنواره 34 هستند.
سعید آقاخانی که در دوره گذشته برای «خداحافظی طولانی» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد، تنها غایب در بین بازیگران سیمرغدار جشنواره 33 در این دوره است.
این بازیگر با «اروند» به کارگردانی پوریا آذربایجانی متقاضی بود که تاکنون انتخاب نشد.
اما غیبت برگزیدگان اصلی جشنواره گذشته در این دوره از اتفاقات قابل توجه است که از مهمترین آنها غیبت، ابوالحسن داودی برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای فیلم «رُخ دیوانه» اشاره کرد.
این کارگردان چندی پیش پس از دو ماه دوری از ایران درباره کار آیندهاش به ایسنا گفته بود: «دو - سه فیلمنامه دارم و دو - سه پیشنهاد هم تهیهکنندگان دیگر دادهاند که آنها را خواندهام و برخی جای کار داشتهاند. صحبتهایی کردهایم که ممکن است به نتیجه برسد. بزرگترین موهبتی است که از خدا گرفتهام، این است که راحت میتوانم «نه» بگویم. بهخاطر همین، خیلی مرعوب برخی موقعیتها نمیشوم، چون این موقعیت میتواند برعکس شود، بخصوص در سینمای ایران که این، امر رایجی است.»
بیتا منصوری همسر داودی و تهیه کننده این فیلم هم که هم سیمرغ مردمی و هم سیمرغ بهترین فیلم را دریافت کرد نیز فیلم جدیدی را تهیه نکرده است.
جواد نوروزبیگی تهیه کننده پر کار دوره قبل که سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران را برای تهیهکنندگی سه فیلم «بهمن»، «اعترافات ذهن خطرناک من» و «من دیه گو مارادونا هستم» دریافت کرده بود علی رغم متقاضی بودن با 6 فیلم اما از غایبان محسوب میشود.
این تهیهکننده که با فیلمهای «ربوده شده» به کارگردانی بیژن میرباقری و همچنین چهار فیلم اولی به نامهای «ماهی» به کارگردانی داود خیام، «جاودانگی» ساخته مهدی فردقادری، «کژال» به کارگردانی نیما صالحیان و «صداهای خاموشی» ساخته سهی بانو ذوالقدر و فیلم مستند «باتلاق وان» متقاضی حضور در جشنواره به ایسنا گفت: «من تقریبا هر سال در جشنواره فیلم داشتهام و با دقتی که روی فیلمنامهها میکنم، سعی میکنم کار خوب انجام دهم. با دبیر جشنواره هم صحبت کردم میگوید حق شما ضایع شد اما متأسفانه کار از کار گذشته و معتقدم اشتباه بزرگی رخ داده است و نمیدانم مسولان سینمایی این اجحاف در بخش خصوصی را چگونه جبران میکند».
از سیمرغ داران حاضر هم میتوان به بهمن اردلان اشاره کرد که سال گذشته با «رخ دیوانه» سیمرغ بهترین صداگذاری را گرفت و امثال دو فیلم مطرح «بادیگارد» و «دختر» را در بخش اصلی دارد.
علیرضا برازنده برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری برای فیلم «دوران عاشقی» این دوره «سیانور» و «عادت نمیکنیم» را دارد و نیما جعفری جوزانی برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین برای فیلم «عصر یخبندان» امسال با ساخته جدید مصطفی کیایی «بارکد» به جشنواره آمده است.
سحر دولتشاهی که برای «عصر یخبندان» سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل جشنواره قبل را دریافت کرد با دو فیلم «بارکد» و «وارونگی» در این دوره حضور دارد.
هومن سیدی هم که سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد را برای «من دیهگو مارادونا هستم» گرفته بود «پل خواب» را در بخش نگاه نو و «اینجا کسی نمیمیرد» و «نیمرخها» را در هنر و تجربه دارد.
باران کوثری برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم «کوچه بینام» در این دوره دو فیلم «لانتوری» و «هفت ماهگی» را دارد.