حلوا_کفگیری_آذری
مواد لازم(۳ پیش دستی):
آرد سفید شیرینی پزی : 250 گرم
پودر قند نرم الک شده : 250 گرم
کره : 50 گرم
روغن جامد : 70گرم
پودر هل سبز : 1 قاشق مربا خوری
پودر پسته : برای تزیین
پودر زنجبیل : 3 قاشق غذا خوری یا کمتر (بسته به ذائقه)
گردو نیم کوب یا پودر گردو : نصف لیوان
طرز تهیه:
۱- آرد را الک کنید و بعد اندازه گیری کنید.
۲- پودر قند یا همان نثار هم باید الک شده و خیلی نرم باشد.
*** این حلوا را من بیشتر وقت ها چشمی درست می کنم. یعنی با چشیدن میزان شیرینی و مقدار زنجبیل و هل را اندازه می کنم بسته به ذائقه خانواده. شما هم میتوانید همین کار را بکنید.
۳- آرد را دوباره الک کنید و در تابه با حرارت ملایم مدام هم بزنید و تفت بدهید. برای این مقدار مواد 10 تا 12 دقیقه تقریبا کافی است.
۴- بعد کنار بگذارید و کمی که از حرارت افتاد الکش کنید. این الک کردن ها کیفیت این حلوا و کلا تمام حلوا ها را بالا می برد.
۵- باز در تابه آن را تفت بدهید و حدود 5-6 دقیقه بعد و کره و روغن را اضافه کنید.
۶- حال از روی حرارت بر دارید و کناری بگذارید تا از حرارت بیافتد. این خیلی مهمه اگه داغ داغ به آن پودر قند بزنید خراب می شود چون در اثر حرارت آب می شود و سفت می شود. بعد از اینکه از حرارت افتاد به آن پودر قند و به هل و زنجبیل بزنید.
۷- بعد هم گردو اضافه کنید و باز مزه اش را چک کنید.(گردو من آسیاب شده بود. من همیشه مقداری آسیاب شده و مقداری نیم کوب می ریزم .
اما اینبار فقط اسیاب شده داشتم.)
۸- در آخر کل مواد را گوشه تابه جمع و فشرده می کنیم و با کفگیر از آن برداشته در بشقاب میگذاریم و رویش را با پودر قند و پسته تزیین می کنیم.
*** میتوانید موادتان را فشرده کرده و قالب یا برش هم بزنید اما شکل سنتی اش این است.