خواص سرکه بالزامیک و لاغری
این روز ها سرکه به یکی از پر تنوع ترین مواد غذایی تبدیل شده است.
برخی از انواع سرکه ها در دنیا شهرت جهانی دارند. یکی از پرطرفدار ترین های این خانواده ، سرکه بالزامیک نام دارد.
سرکه بالزامیک چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافته و وارد برنامه غذاییمان شده است.
سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است، تهیه میشود و
فرآیند تهیهی آن با بقیه انواع سرکه تا حدی متفاوت است.بالزام در لغت به معنای رزینهایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر
قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند.به طور کلی ماده اولیه سرکه بالزامیک، انگور سفید است.
البته در تولید آن میتوان از مجموعه ای از میوه هایی مثل سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد.
سرکه بالزامیک دارای گروهی از آنتیاکسیدانها است که به آنها ترکیبات پلیفنولی گفته میشود. پلیفنولها رادیکالهای آزاد تولید شده در
بدن را خنثی میکنند و در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی بهبود مییابد. از این رو سرکه بالزامیک میتواند خواص ضدمیکروبی و ضدعفونیکنندگی داشته باشد.
در قدیم از این سرکه برای درمان عفونتهای ویروسی و باکتریایی و ضدعفونی کردن زخمها استفاده میشده است.
مصرف سرکه بالزامیک و لاغری
اگر به جای سسهای پرچرب که بهطور معمول برای سالاد استفاده میشود، از این نوع سرکه استفاده شود،
طبیعتا دریافت چربی در رژیم غذایی کاهش مییابد که در مصرف طولانی مدت میتواند به بهبود کنترل وزن و بهبود سطح چربیهای خون منجر شود.
سرکه بالزامیک در محیط معده، حالت اسیدی ایجاد میکند.
بهطور معمول در افراد جوان و سالم، محیط معده به اندازه کافی اسیدی است اما
در افرادیکه به هر علت ترشح اسید معده آنها کاهش یافته است مانند افراد سالمند یا کسانیکه قسمتی از معده آنها
با عمل جراحی برداشته شده است، استفاده از این سرکه به اسیدیتر شدن محیط معده کمک میکند و
در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود مییابد.
سرکه ی بالزامیک سبب کند شدن مراحل هضم غذا می شود و به جلوگیری از پرخوری کمک می کند.
بدلیل وجود مواد قندی طبیعی موجود در آن شما می توانید یک سس سالاد یا مارینید بدون شکر از آن بسازید.
تاثیر سرکه بالزامیک بر لاغری
پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت:هر ۱۰۰ گرم سرکه بالزامیک ۱۷ گرم کربوهیدرات، ۲۷ میلی گرم کلسیم، ۷٫۰ آهن، ۱۲ میلی گرم
فسفر، ۲۳ میلی گرم سدیم دارد و حداکثر مقدار مصرف آن در روز ۳ قاشق غذاخوری به همراه روغن زیتون همراه با سالاد است.
استفاده از سرکه بالزامیک در افراد مبتلا به دیابت سبب جذب بهتر انسولین شده و از پیشروی قند در
این افراد پیشگیری می کند. سرکه بالزامیک دارای خواص ضدعفونی کنندگی و ضد میکروبی است و
به عنوان سم زدای قوی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری های مختلفی است.
وی اضافه کرد:مصرف سرکه بالزامیک سبب ترشح اسید معده و هضم غذا شده و به عمل جذب بهتر پروتئین کمک می کند.
همچنین این سرکه ضد پیری سلولی بوده و در بیماران قلبی و عروقی بسیار مفید است.
این پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت:استفاده از سرکه بالزامیک به
کاهش چربی های مضر مانند تری گلیسیرید و کلسترول و رفع چربی کبد کمک می کند.
همچنین مصرف آن سبب کاهش اشتها شده و ب ای چربی سوزی مفید است.
استفاده از سرکه بالزامیک در افرادی که کاهش اسید معده دارند بسیار مفید است و سبب جذب بهتر غذا، کلسیم و آهن می شود.
همچنین در افراد دارای اسید معده بالا و مبتلا به زخم و ریفلاکس معده توصیه نمی شود.
استفاده از سرکه بالزامیک به کاهش چربی های مضر مانند تری گلیسیرید و کلسترول و رفع چربی کبد کمک می کند.
همچنین مصرف آن سبب کاهش اشتها شده و ب ای چربی سوزی مفید است.
استفاده از سرکه بالزامیک در افرادی که کاهش اسید معده دارند بسیار مفید است و سبب جذب بهتر غذا، کلسیم و آهن می شود.
همچنین در افراد دارای اسید معده بالا و مبتلا به زخم و ریفلاکس معده توصیه نمی شود.
سرکه بالزامیک و لاغری
سودابه نعمتی متخصص تغذیه در گفتگویی اظهار داشت : سرکه بالزامیک یک چاشنی
خوش طعم است که غالبا در سالادها و برخی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
این متخصص تغذیه در رابطه با خواص این سرکه گفت: یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید سرکه بالزامیک کمک به کاهش و
کنترل وزن است زیرا این چاشنی خوشمزه موجب کند شدن روند هضم غذا و
در نتیجه جلوگیری از پرخوری شده و به کاهش وزن کمک شایانی می کند.
وی در این خصوص افزود: خاصیت آنتی اکسیدانی سرکه بالزامیک موجب کاهش کلسترول بد در بدن می شود.
با همه ی خواص ارزشمندی که این نوع سرکه دارد، مصرف افراطی آن می تواند به مرور زمان، به دلیل بالا بودن میزان اسیدیته، زخم هایی را در
ناحیه دهان و مری ایجاد کند و سبب کاهش پتاسیم خون شود. کاهش پتاسیم خون، خود بروز مشکلات عملکردی قلب را به دنبال دارد.
به علاوه، در درازمدت این اسیدی شدن خون، پوکی استخوان را در پی خواهد داشت.
در ضمن، دیده شده برخی افراد صبح ناشتا، سرکه سیب می خورند با این استدلال که به کاهش وزنشان کمک می کند.
سرکه بالزامیک و لاغری