طرز تهیه از سرآشپز الهام عطایی
اگر دوست دارید طعم یک آش رشته متفاوت را تجربه کنید یا از چشیدن مزه میو های خشک لذت می برید حتما این آش خوشمزه را درست کنید ضمن آنکه ظاهر آن نیز بسیار زیباست و می تواند زینت بخش سفره شما باشد.
مواد لازم:
حبوبات پخته شامل ( نخود، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا سفید): از هر کدام یک پیمانه
برگه زردآلو (قیصی): 8 – 10 عدد
آلو بخارا: 5-8 عدد
گوجه سبز تازه یا فریز شده: 5 – 8 عدد (در صورت دلخواه)
آلبالو خشک یا تازه یا فریز شده: سه چهارم پیمانه
ذغال اخته: یک چهارم پیمانه (در صورت دلخواه)
رشته آش: حدود یک بسته
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن و رب: به مقدار لازم
نعناع داغ و پیاز داغ: برای تزئین
طرز تهیه:
1- آب را می جوشانیم ( از آب قلم یا آب گوشت هم می توان استفاده کرد )
2- میوه های خشک را که قبلا خوب شسته ایم اضافه می کنیم ( دقت شود در این مرحله فقط میوه های خشک را می ریزیم )
3- بعد از اینکه میوه های خشک پخت، حبوبات پخته را اضافه می کنیم.
4- به محض اینکه چند جوش زد، رشته را می ریزیم و روغن، نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم.
5- رب را هم می افزاییم.
6- حدود 15 دقیقه بعد که آش جا افتاد، در ظرف سرو می ریزیم و با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال بادام، گردوی خرد شده و … تزیین میکنیم.
نکته ها:
1- اگر از میوه تازه یا فریز شده استفاده کردیم، همزمان با ریختن رشته میریزیم تا زیاد پخته و له نشوند.
2- مقدار رشته مثل آش رشته تهران است. پس اگه تجربه پختن آش رشته رو دارید میتونید بصورت چشمی تنظیم کنید.
3- رشته رو زیاد خرد نکنین چون آش خمیر میشه. از وسط به دو قسمت کنید کافیه.
4- اگر خواستین آشتون ترش باشه میتونید یه کم آبغوره بریزید داخلش.
5- اگه همه میوه ها رو نداشتید میتونید بعضی هاش رو حذف کنید ( هر چند به خوشمزگی وقتی نمیشه که همه رو ریخته باشیم )
6- برای دفعه اول و امتحان کردن میتونید مقدارش رو نصف کنید.
7- سعی کردم همه نکات رو بنویسم تا جای سوالی نمونه. آش خوشمزه و آسونی هست. مخصوصا برای کسانی که تجربه آش رشته پزون دارند.