تتالی(ته تالی) جز غذاهای محلی اراک محسوب می شود .
آماده سازی : 20 دقیقه
زمان پخت : 30 دقیقه
مواد لازم جهت تهیه تتالی(ته تالی) برای 4 نفر :
گوشت چرخ کرده 500 گرم
سیب زمینی متوسط 4 عدد
پیاز بزرگ 3 عدد
گوجه فرنگی 6 عدد
فلفل دلمه بزرگ 1 عدد
طرز تهیه تتالی(ته تالی) :
چاشنی های غذا:
غوره، لواشک، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، رب گوجه فرنگی هر کدام به میزان دلخواه
نصف قاشق غذاخوری ،به اندازه ای که کف تابه چرب شود روغن را در تابه میریزیم. 2 عدد از پیازها را نگینی خورد می کنیم و درتابه میریزیم. یکی از پیازها را در گوشت چرخکرده رنده میکنیم و خوب ورز میدهیم وکمی نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به گوشت اضافه میکنیم. به اندازه کمتر از کف دست از گوشت چرخ کرده برمیداریم و به شکل گرد درمی آوریم و روی پیاز در تابه میچینیم. سیب زمینی ها را پوست کنده و بصورت گرد ،گرد میبریم و روی گوشت ها می چینیم ،همینطورگوجه فرنگی ها و فلفل را گرد میکنیم و روی سیب زمینی می چینیم. سپس مواد چاشنی غذا را اضافه می کنیم. در آخر هم رب گوجه را در یک لیوان آب حل میکنیم و روی غذا میریزیم.
اشپزی سنتی - تتالی یا ته تالی
درب تابه را می گذاریم و شعله گاز را کم می کنیم تا به آرامی بپزد ، این غذا با نان سرو می شود .
از خوردن غذای محلی اراکی لذت ببرید.