یک ترفند برای سفت شدن ژله ، چند فوت کوزه گری :
ابتدا پودر ژله مورد نظر را در ظرف بریزید و یک مقدار کم ( برای هر بسته حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری سر صاف شکر روی پودر ژله بریزید و پودر و شکر را مخلوط کنید بعد بجای 1 لیوان آب جوش و 1 لیوان آب سرد همون اول 2 لیوان آبجوش را روی پودر خشک ژله و شکر بریزید و خوب هم بزنید تا پودر ژله کاملا حل بشه بعد اگر خواستید در قالب بریزید و بگذارید کمی حراتش کم بشهبعد بگذارید در یخچال تا خودش رو ببنده
اینطوری چند حسن داره
1- ژله کاملا سفت میشه و وا نمیره
2- ژله تون شفاف و خوش رنگ میشه
3- و چون شکر اضافه کردید وکلا آبجوش ریختید هم زودتر ژله میبنده هم خوشمزه تر میشه هم شفاف و و براق میشه
چه کنيم که ژله و کيک به ظرفشان نچسبند؟
خيلي از کساني که ژله درست ميکنند، براي اين که ژله به ظرفشان نچسبد، کف ظرف را روغن ميمالند يا اين که ظرف ژله را بعد از بستن ژله در آب جوش قرار ميدهند...
با اين کار يا ژله چرب ميشود يا اينکه با قرار دادن ناگهاني ظرف ژله در آب جوش، مقدار زيادي از آن ذوب ميشود. پس چه بايد کرد؟ راهحل، استفاده از فريزر است. ظرف يا قالب ژله را بشوييد که خيس شود و داخل فريزر قرار دهيد؛ به اين ترتيب، آبي که روي ديواره ظرف بوده، يخ ميزند. وقتي خواستيد ژله را داخل قالب بريزيد، ظرف را از فريزر بيرون بياوريد، ژله را بريزيد و قالب را داخل يخچال بگذاريد. آب خيس يخزده، مانع چسبيدن ژله به ظرف ميشود و هنگام بيرون آوردن ژله از قالب، راحت از ديواره جدا ميشود.
همين کار را براي قالب کيک نيز ميتوان انجام داد؛ روغن را کف قالب کيک بماليد سپس آن را داخل فريزر قرار دهيد. وقتي که مايه کيک حاضر شد، قالب را از فريزر بيرون بياوريد، مايه را در آن بريزيد و آن را داخل فر قرار دهيد. در لحظات اول که مايه در فر ميخواهد به قالب بچسبد، روغن يخزده مانع چسبندگي ميشود.
فوت و فن دسرها
|
۱) اگر بخواهیم ژله دو رنگ درست کنیم. یک رنگ را در ظرف ریخته میگذاریم در یخچال تا خودش را بگیرد.
۲) اگر ژله شل بود و در یخچال سفت شد می توانیم دوباره آنرا بجوشانیم و غلیظ کنیم.
۳) برای اینکه میــوه در ته ظرف قرار گیرد ابتدا مقدار کمی ژله همراه میــوه ریخته در یخچال می گذاریم.
۴) در مورد پودینگها حتماً باید در حالت گرم در ظرفهای مورد نظر بریزیم.
۵) پودینگ سریعاً بسته می شود.
۶) نشاسته پودینگها حتماً باید تازه و تمیز باشد.
۷) ظرف تهیه پودینگها باید کمی گود باشد و با حرارت کم تهیه شود که بیرون نپرد.
۸) فرم گرفتن خامه: باید خامه و پودر شکر را مخلوط کرده در فریزر به مدت ۱۲ ساعت بگذاریم و بعد از بیرون آوردن خوب بزنیم تا فرم بگیرد. حالت فرم گرفته حالتی است که جای پرهای همزن در آن باقی بماند.
۹) مهمترین نکته در پودینگها تازه بودن تمام مواد است.
۱۰) در مورد ژله ها و دسرها، حتماً تاریخ مصرف کمپوتها باید مشخص باشد.
۱۱) پودر ژلاتینها کهنه نباشد.
۱۲) دسرها باید حتماً تازه سرو شوند.
۱۳) طریقه بن ماری: یعنی یک ظرف آبگرم را روی حرارت گذاشته و ظرف دسر را به آرامی روی آن قرار داده و هم می زنیم. حرارت نباید زیاد باشد که آبجوش بداخل ظرف دوم برود.
۱۴) اگر ژله دو رنگ یا بیشتر باشد در فاصله زمانی که ژله رنگ اول در یخچال ببندد اگر ژله رنگ دوم کمی سفت شود می توانیم آن را گرم کرده و روی ژله اولی بریزیم و بقیه رنگ ژله ها را هم به همین طریق گرم کنیم و روی ژله ها بریزیم.
۱۵) تزئین ژله و دسرهائی که برای سفت شدن در یخچال قرار می گیرند، همواره بعد از بیرون آوردن از یخچال باید انجام گیرد.
۱۶) از آنجا که تهیه دسر و ژله ها چندین بار تمیرن شده اند، توجه داشته باشید که مواد را دقیقاً به همان میزان که گفته شده است استفاده کنید.
۱۷) دستور تهیه خامه فرم گرفته: ۲۰۰ گرم خامه را با ۱۰۰ گرم پودر قند مخلوط کرده و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال می گذاریم. سپس با همزن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه می زنیم تا شکل بگیرد بطوریکه اگر روی آن با چنگال خط بکشیم جای خطها باقی بماند.