ترخون
عطر تندی دارد و کمی تلخ است. وجود چند برگ ترخون در بین سبزیهای سفره، اشتها را تحریک و نفس را خوشبو میکند. بوی تند آن موجب مهار رشد میکروبهای پوست و کاهش بوی بد بدن میشود.
ترخون به دلیل اسانس تندی که دارد جایگزین مناسب نمک بوده و مصرف آن به همراه غذا برای بیماران قلبی، افراد مبتلا به فشار خون یا اشخاصی که رژیم غذایی بینمک دارند، توصیه میشود. این سبزی اعصاب را تقویت کرده و به هضم غذاهای پرچرب کمک میکند و یک آرامبخش ملایم است.
ترخون سم زدای خوبی است و موجب تسکین درد و رفع مشکلات قاعدگی از جمله تهوع و ضعف میشود. این سبزی قدرت دفاعی بدن را بالا برده و از شدت بیماریهای ویروسی میکاهد.