کودکتان خوب غذا نمیخورد؟ تمایلی به خوردن میوه، سبزیجات یا مکملهای غذایی از خود نشان نمیدهد؟ در این صورت ممکن است دچار استرس شوید.
وب سایت نی نی بان: کودکتان خوب غذا نمیخورد؟ تمایلی به خوردن میوه، سبزیجات یا مکملهای غذایی از خود نشان نمیدهد؟ در این صورت ممکن است دچار استرس شوید. با خود فکر میکنید که کودکتان ممکن است دچار سطحی از سوء تغذیه شده و بدین ترتیب نتواند منحنی رشد خوبی داشته باشد. در این مقاله راهکارهای سادهای به شما ارایه میکنیم که استفاده از آنها میتوانید کودک را برای بهتر خوردن ترغیب کنید.
برنامه داشته باشید
یادتان باشد کودکان باید هر سه تا چهار ساعت یک بار مواد غذایی مصرف کنند. در واقع میتوان اینگونه تصور کرد که به جز سه وعده غذایی اصلی که برای همه شناخته شده و قابل قبول است، کودک به دو وعده میان غذا یا همان اسنکها و مقادیر زیادی میوه نیاز دارند که باید آنها را در حد فاصل وعدههای اصلی مصرف کند. این شما هستید که باید برای غذاخوردن کودکتان برنامهریزی سادهای داشته باشید. تنها در این صورت است که بدن او به گونهای متوازن تمام گروههای غذایی مورد نیاز را دریافت میکند.
غذاهای مجزا تهیه نکنید
برخی مادران تصور میکنند که باید برای کودکشان یک نوع غذا آماده کنند و برای سایر اعضای بزرگتر خانواده غذای دیگری. این یک اشتباه بزرگ است که نه تنها مانع دور ماندن کودک از جمع خانواده می شود بلکه عادت کردن بدن وی به گروههای متنوع غذایی با تأخیر صورت میگیرد. پس به خاطر داشته باشید که یک وعده غذایی کامل برای همه اعضای خانواده تهیه کرده و تا حد امکان زمانی آن را صرف کنید که همگی حضور داشته باشند. البته میان وعدههای غذایی کودک مقولهای جداست که لزوما نیازی به حضور سایر اعضای خانواده ندارد.
کودکان همواره از والدین خود تقلید میکنند. این الگوبرداری در مورد غذا خوردن تنها زمانی بروز میکند که تمام اعضای خانواده دور هم و یک وعده غذایی واحد را نوش جان کنند.
کودک را مجبور به خوردن نکنید
شما به عنوان والدینی که خود را در برابر کودک مسؤول میدانید موظف هستید مواد غذایی مورد نیاز بدنش را همچون سایر نیازهایش فراهم کنید. اما اینکه او نمیخورد یا فعلا تمایلی به خوردن ندارد بحثی دیگر است که شما نمیتوانید کار زیادی در این زمینه انجام دهید. به خاطر داشته باشید اگر اجباری در کار باشد، کودک به جای تمایل پیدا کردن به خوردن غذاها، مقاومت میکند. شما وظیفه خود را انجام دهید و شرایط خوردن یک وعده غذایی کامل را برای کودک فراهم کنید. پس از گذشت مدتی آرام آرام به سمت غذا میرود.
غذاهای جدید را به تدریج وارد رژیم غذایی کنید
به طور طبیعی کودکان نسبت به غذاهای جدید واکنش سردی از خود نشان میدهند. آنها نوعی ترس درونی از غذاهای جدید دارند و میترسند که باب میلشان نباشد. پس توصیه میکنیم غذاهای جدیدی را که فکر میکنید جوانههای چشایی کودک را تحریک میکند به تدریج وارد رژیم غذایی خانواده کنید تا کودک موضع انفعالی نسبت به آن نگیرد.
همراه کودک آشپزی کنید
یکی از بهترین و هیجان انگیزترین راههای ترغیب کردن کودک به خوردن انواع غذاها این است که در صورت امکان او را نیز وارد فرآیند آشپزی کنید. هر از گاهی در طول هفته کودک را صدا زده و از او بخواهید که به عنوان یار کمکی شما را در آشپزی کمک کند.
بدین ترتیب کودک علاقه زیادی به خوردن غذا و به خصوص غذایی که خود در تهیه کردن آن نقش دارد ایفا میکند. حتی میتوانید بخشی از آماده کردن سالاد (به جز قسمتی که قرار است از چاقو استفاده شود) را که کاری بی خطر است به او محول کنید، البته همواره او را زیر نظر داشته باشید.