اصولا ما دو نوع نخود مي شناسيم؛ يكي نخود سبز و ديگري نخود آشي؛ يعني به طور كلي اين نخود ها را برای درست كردن آش و آبگوشت مناسب مي دانيم.
مجله آشپزی مثبت: اصولا ما دو نوع نخود مي شناسيم؛ يكي نخود سبز و ديگري نخود آشي؛ يعني به طور كلي اين نخود ها را برای درست كردن آش و آبگوشت مناسب مي دانيم. در حالي كه عرب ها با اين نخودها غذاهاي متنوعي درست مي كنند؛ يكي از آنها نخود پلو است كه با سبزيجات مختلف آن را طعم دار مي كنند. اين مدل نخودپلو را با بادمجان امتحان كنيد.
مواد لازم براي 2 نفر
-
2 پیمانه برنج
-
2 /1 ق چ زیره
-
4 ق س سس سویا
-
1 عدد بادمجان
-
1 عدد پیاز خردشده
-
1 عدد گوجهفرنگی خردشده
-
4 /1 پیمانه جعفری خردشده
-
1 پیمانه نخود پخته
-
2 ق چ رب گوجهفرنگی
-
4 /1 پیمانه آب مرغ
-
به میزان لازم نمک و فلفل
-
به میزان لازم روغن
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را به مدت 2-1 ساعت خیس کنید. بادمجان را پوست بگیرید و نگینی خردکنید. پیاز را داخل تابه با روغن داغ تفت دهید تا نرم و طلایی شود. بادمجانهای خردشده را اضافه کرده ، تفت دهید تا سرخشده و طلایی شوند.
2. حالا باید گوجهفرنگی خردشده را همراه با زیره، سس سویا، جعفری خردشده، نخود پخته و مقداری نمک و فلفل اضافه کرده و مواد را خوب باهم مخلوطکنید. به مدت 4-3 دقیقه مواد را تفت دهید، سپس رب گوجهفرنگی را همراه با آب مرغ اضافه کنید. در تابه را بگذارید و صبر کنید تا مواد باهم بپزند؛ سپس آن را از روی حرارت بردارید.
3. در این میان در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید؛ سپس برنج را داخل آن بریزید. وقتی برنج آماده آبکشی شد، آن را در یک سبد بریزید. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید. بعدازآنکه تهدیگ را قراردادید برنج و مواد را لابهلای هم بریزید و سپس برنج را دمکنید.بعدازآنکه برنج آماده شد، آن را سرو کنید.