0

مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

 
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

ضمن تشکر از همه شرکت کنندگان در بحث که با نظراتشون ما رو همراهی میکنند.

فرض بر این هست که جوان به سن ازدواج رسیده و با توجه به معیارش گزینه مناسب برای زندگی آینده اش رو انتخاب کرده...

به نظر شما دستگاه های دولتی برای برقراری ازدواج های صحیح چه وظیفه ای دارند و چطور میتونن معضل ازدواج دیرهنگام جوانان رو حل کنند؟

از کدوم دستگاه ها انتظار بیشتری دارید؟

خانواده ها چه نقشی دارند و چطور میتونن از جوان حمایت کنند؟

البته این سوالات بعد از انتخاب های صحیح و معیارها و توانایی های فرد بیان میشه.

(چون معیار ازدواج خودش مبحث بزرگ و گسترده ای هست و قبلا در انجمن در موردش صحبت شده فعلا در موردش صحبت نکردیم)

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

پنج شنبه 3 دی 1394  2:25 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 adam55 omiddeymi1368
adam55
adam55
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1392 
تعداد پست ها : 678
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول shirdel2

بنام خدا

 ازدواج در ادیان دیگر چه جایگاهی دارد؟

مسئله ازدواج و تشکیل خانواده  از مسایل بسیار مهم حیات انسانی و مورد بحث همه ادیان و مذاهب، و علمای تربیت، جامعه شناسی روان شناسی و فلاسفه و صاحبان مکاتب و اندیشه هاست. موضوع و ابعاد آن مورد بررسی در همه محافل مذهبی و غیرمذهبی است.

بررسی های برخی از روان شناسان اجتماعی نشان داده است که امر خانواده در نزد برخی از حیوانات عالی هم رواج دارد ولی صورت عقلانی و پایدار آن در جامعه انسانی دیده می شود. مسئله  ازدواج در زندگی انسان ها نقطه عطفی مهم است که صدها پیروزی و شکست، کامیابی و  ناکامی انسان ها بدان مربوط می شود.

اساس خانواده که هسته اصلی کلیه اجتماعات بشری است مبتنی بر غریزه جنسی است که خود نوعی کشش دلپذیر بوده و به ازدواج کشانده می شود. ازدواج راه طبیعی ارضای تمایلات و تلاشی است برای به فعلیت رساندن آن  عشق و تمنایی که در نهاد هر انسان به ودیعت نهاده شده است.

حق ازدواج در همه مذاهب و مکاتب از حقوق زن و مرد به حساب می آید و در اسلام با خواست و تراضی طرفین و آزادی کامل زن و مرد صورت می گیرد. به دنبال آن طبعاً حقوق و وظایفی برای طرفین و فرزندانی که از آنها پدید می آیند ایجاد می شود.


خیلی ممنون از مطلب خوبتون

در بعضی ادیان دیگه مثل مسیحیت گویا تجرد و بقاء بر عدم لمس جنس مخالف با ارزش تر از ازدواجه

نظرتون چیه ؟ آیا اصلا همچین امری یعنی بقاء بر تجرد در اسلام هم ارزشه باتوجه به اینکه ازدواج در اسلام واجب نیست؟ و اینکه تحقق همچین امری ممکن هست یا خیر با مفاسدی همراه خواهد بود؟

پنج شنبه 3 دی 1394  2:25 PM
تشکرات از این پست
salma57 ehsan007060 omiddeymi1368
adam55
adam55
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1392 
تعداد پست ها : 678
محل سکونت : لرستان
پنج شنبه 3 دی 1394  2:28 PM
تشکرات از این پست
salma57 ehsan007060 omiddeymi1368
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول shirdel2

بنام خدا

نظر اسلام در مورد امر ازدواج چیست؟

از منظر دین اسلام ازدواج آثار و برکات فراوانی برای انسان‌ها دارد، که مهم‌ترین آن‌ها حفظ پاک‌دامنی است.همچنین یکی از اموری که مسلّم است مطلب مربوط به امر ازدواج است.

 

سلام و عرض ادب.

ضمن عرض تسلیت به دلیل از دست دادن برادر بزرگوارتان، از شرکت شما در بحث و مطالب مفیدی که ارائه دادین تشکر و قدردانی میکنم.

خدا به شما و خانواده محترمتان صبر عنایت کند.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

پنج شنبه 3 دی 1394  2:37 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 adam55 shirdel2 omiddeymi1368
ghasem8224
ghasem8224
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آذر 1393 
تعداد پست ها : 1025
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

تشویق جوانان به ازدواج «اشتباه» است
 

نگرانی از کاهش جمعیت و موانع پیش رو برای افزایش نرخ زاد و ولد در ایران از موضوعاتی است که ارتباطی مستقیم با سیاست‌هاي دولت و نحوه اجرای آن دارد. موضوعی که از دغدغه‌هاي اصلی مسئولان ارشد کشوری بوده و با وجود توصیه‌ها و ارائه راهبردهای مختلف به دولت، بازهم میلی در مردم و به خصوص جوانان برای «بچه دار شدن» نیست. دکتر «مسعود پزشکیان» نماینده فعلی مجلس شورای اسلامي‌و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کابینه دوم محمد خاتمي‌ انتقاداتی تند و تیز از نحوه سیاست‌هاي اجرایی دولت داشته و سهم آن را در «بچه زدگی» مردم زیاد مي‌داند:
 
مدت زیادی است که پیرو توصیه‌هاي رهبری انقلاب پیرامون تهدیدات مربوط به کاهش جمعیت کشور و پیری آن، تصمیمات گسترده ای برای افزایش جمعیت و تشویق جوانان به زاد و ولد اتخاذ شده است، این تصمیمات تا چه اندازه راهگشا بوده است؟
 اگرمسائل و پدیده‌هاي اجتماعی به صورت علمي‌و کارشناسی دیده نشود، همچون جمعیت که گسترش آن در گذشته بر مبنای تناسب علمي‌انجام نشد، افراط و تفریط‌هاي حاصل از آن به زودی اثرات منفی خود را بر جا گذاشته و نه تنها جمعیت رو به پیری مي‌رود، بلکه مشکلات اجتماعی جبران ناپذیردیگری نیز همچون بیکاری و مشکلات مربوط به ازدواج جوانان خود نمایی مي‌کند؛ همانطور که تصمیمات فعلی برای افزایش جمعیت همچون طرح شکست خورده «آتیه» یا افزایش مرخصی پس از زایمان برای زنان از طرح‌هاي موقت و کوتاه مدت هستند.
 
پس انتقادات موجود به افزایش مرخصی پس از زایمان را قبول دارید؟
بله، البته این مصوبه با وجود در نظر گرفتن شرایط و پیش بینی بودجه مناسب از سوی دولت مي‌تواند بسیار موثر واقع شود. اما این مصوبه بعد از مطرح شدن در کمیسیون و پیشنهاداتی که از سوی شورای انقلاب فرهنگی ارائه شده، با مخالفت و ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد چرا که لازم است دولت مشخص کند که آیا از عهده هزینه‌هاي هنگفت مربوط به اجرای این مصوبه بر مي‌آید یا نه.در غیر این صورت، این مصوبه در صورت اجرا تبدیل به چرخه ای بی فایده شده و درست مانند طرح آتیه با شکست روبه رو مي‌شود.در حالی که لازم است منابع، قدرت پاسخگویی به نیازها را داشته باشد و بعد از پیش بینی تمام زوایای آن، طرح و برنامه ارائه شود.
 
در شرایط فعلی که نگرانی‌هاي زیادی بابت کاهش جمعیت کشور مطرح شده و سیاست مداران، کارشناسان و برنامه ریزان کشور هر کدام دغدغه‌هايی را در این زمینه مطرح کرده اند، چاره کار را در کجا مي‌بینید؟
 ببینید،موضوع و معضل تنها به جمعیت و رشد منفی آن ختم نمي‌شود، بحران اساسی تر از اینها است. نگرانی مقام معظم رهبری پیرامون کاهش جمعیت کشور کاملا صحیح است اما تمام دلسوزان نظام باید مشکلات اجتماعی کشور را به طور پیوسته و به صورت یک چرخه به هم متصل نگاه کنند. همین حالا که بحث کاهش جمعیت مطرح شده است، جوانان مشکل ازدواج و کار هم دارند. نباید این موضوع را در ورای مشکلات دیگر اجتماعی نادیده گرفت.شعار دولت نهم و دهم در مورد حل معضل بیکاری را نباید فراموش کنیم، شعاری که ادعا داشت به هریک از جوانان بیکار کشور یک شغل مي‌دهد، درحالی‌که متاسفانه نه تنها این شعار عملی نشد بلکه متاسفانه آمار و ارقام دقیق نشان مي‌دهد که معضل بیکاری، تورم ومشکلات اقتصادی مردم پیچیده تر شده است.پس با این وجود جوان بیکار چگونه و با چه پشتوانه ای ازدواج کند؟ آیا دولت پاسخ مناسبی برای این سوال و معضل پیدا کرده است که برای کاهش جمعیت ابراز نگرانی مي‌کند؟
 
در کنار معضل بیکاری موانع دیگری هم برای افزایش جمعیت وجود دارد که بخواهید به آنها اشاره کنید؟
معضلات و موانع بیشمار است و مدت‌ها قبل از ابراز نگرانی در مورد کاهش جمعیت در مورد آنها هشدار‌هاي کافی داده شده بود؛ شما تصور کنید جوانی با داشتن مدرک فوق لیسانس بیکار است یا شغل مناسب با رشته تحصیلی‌اش ندارد، دلش هم مي‌خواهد که ازدواج کرده و تشکیل خانواده دهد،اما متاسفانه توانایی این کاررا نداشته و وقتی به ازدواج هم فکر مي‌کند، تن و بدنش بابت هزینه‌هاي بالای تاهل مي‌لرزد و توانایی ازدواج ندارد، پس شما در کنار بیکاری جوانان، توانایی نداشتن آنها برای ازدواج را هم تصور کنید.چندان دور نیست، جوانان زیادی، دختر و پسر‌هاي فراوانی در کنار ما و در خانه‌ها تحصیلات دانشگاهی خوب و عالی دارند که به خاطر معضل بیکاری یا کمر شکن بودن خرج و مخارج زندگی، تن به ازدواج نداده و سنشان در حال افزایش است؛ حتی جوانان زیادی هم هستند که علاقه آتشینشان برای ازدواج فروکش کرده و به دلیل هزینه‌هاي بالا، از ازدواج واهمه و ترس زیادی دارند؛ حتی متاسفانه بسیاری از فوق لیسانس‌هاي ازدواج کرده هم نمي‌دانند که چه طور باید از عهده هزینه‌هاي سنگین زندگی برآیند به همین دلیل قید بچه دارشدن را مي‌زنند تا سنشان بالا رفته و در کل بعد از آن هم به یک بچه یا حداکثر دو بچه بسنده مي‌کنند.
 
فکر مي‌کنید انگیزه بچه دار شدن تنها در مردان پایین آمده است؟
 خیر؛ آن‌دسته از جوانان و مردانی که با هر میزان از تحصیلاتی سعادت پیدا کردن شغل را داشته و با حقوق‌هاي بخور و نمیر، زندگی مشترکشان را شروع کرده‌اند، در کنار آنها زنان و همسرانشان هم در بیرون از منزل کار مي‌کنند و در واقع در یک خانه دو نفر کار مي‌کنند تا خرج و مخارج زندگی را تامین کنند.نگرانی زنان از بابت بچه، هزینه‌هاي آن، آینده و نگه‌داری فرزندشان بسیار بیشتر است.کارفرما تاب و تحمل کم کاری و یک روز دیرکرد از سوی نیروی کار ندارد به خصوص اینکه، نیروی کار هم زن باشد آن‌وقت عذر نیرو را خواسته و به سرعت جایگزین این نیرورا پیدا مي‌كند. حالا دیگر از زمانی که عمه، خاله، مادربزرگ و دیگران از بچه نگاه داری مي‌کردند هم گذشته است و مادرها برای نگهداری کودکشان هزاران راه را امتحان کرده یا از ادامه شغل منصرف مي‌شوند یا تمام مدت زمان انجام وظیفه در بیرون از منزل، فکر و ذکرشان به کودک است؛ پس مي‌بینید که مرد و زن هردو بعد ازازدواج همچنان محتاط و مواظب هستند که بچه دار نشوند و دست به عصا حرکت مي‌کنند، چرا که مادرو پدر هردو نگران کار و خرج و مخارج زندگی و کرایه خانه هستندو کسانی هم که شغل دارند، از عواقب بعدی آن مي‌ترسند؛ مضاف بر تمام این معضلات، حالا دیگر رشد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه در کنار بالا رفتن سطح توقعات جوانان از زندگی و افزایش سطح تحصیلات، همه و همه باعث شده است که جوانان نسبت به فرزندآوری تمایل کمتری نشان دهند.
 
پس با این حساب جمعیت کشور همچنان روند منفی خود را طی خواهد کرد چرا که معضلات بیکاری، ازدواج، مشکلات اقتصادی و ... سال‌هاست که گریبانگیر بوده و در واقع خانه از پای بست ویران است.

 باز هم به همین جا اکتفا نکنید، مشکلات دیگر را هم اضافه کنید، متاسفم که اینها را مي‌گویم، اما نگاهی به آمار طلاق هم بیندازید، تمام کارشناسان و مسئولانی که درمورد کاهش جمعیت ابراز نگرانی مي‌کنند هم به این آمار توجه کنند و مسائل دیگر را هم در نظر بگیرند و تک بعدی نگاه نکنند. متاسفانه ایران از جمله کشورهایی است که شیوع طلاق در آن بسیار بالا ‌ست پس جوانی که در کنار نداشتن تفاهم با همسرش، از عهده مخارج زندگی هم برنیامده و مشکلات اقتصادی دارد، نمي‌تواند زندگی مشترکش را حفظ کند و از همسرش جدا مي‌شود.آمارها دقیق است، مشکل طلاق نباید فراموش شود،وقتی زوجی با مشکلات فراوانی روبه رو بوده و امنیت ندارند به جای بچه دار شدن، تصمیم به جدایی مي‌گیرند پس مي‌بینید که قدرت ازدواج جوانان و حفظ زندگی شان هم پایین و سست است و تمام اینها موانع جدی در راه افزایش جمعیت کشور به حساب مي‌آید که متاسفانه دولت به تمام این مسائل اشراف نداشته است.
 
ظاهرا تمایل به زادو ولد در شهرهای بزرگ نسبت به شهرهای کوچک کمتر است و برخی از معضلات در این شهرهای کوچک کمتر به چشم مي‌آید؟
 بله؛ جالب این است که پیرامون معضل کاهش جمعیت و اندیشیدن تدابیر برای حل آن، به طیف‌هاي خاص جمعیتی هم توجهی نشده است و نسخه واحدی برای تمام طیف‌ها پیچیده شده است. در حال حاضر دغدغه جمعیت در روستاها مطرح نیست چرا که سطح سواد و توقعات در میان آنها بالا نبوده و زندگی ساده تری نسبت به شهرنشینان بزرگ دارند.روستاییان برای حفظ حیات و نیروی کار خود، به جمعیت و نیروی انسانی بیشتری نیاز دارند و با انگیزه و تمایل بالایی هم اقدام به تولید مثل مي‌کنند و راهکارهای مربوط به کاهش جمعیت برای این طیف از جامعه کارآیی ندارد.
 
افرادی که نگران کاهش جمعیت هستند به تمام موانعی که شما اشاره کردید بی توجه بوده اند، پس گویا دغدغه جدی برای کاهش بیکاری و افزایش ازدواج و کاهش طلاق اندیشیده نشده است؟
 متاسفانه باید بررسی شود که چرا طرح موضوع مي‌شود اما موضوع را همه جانبه بررسی نمي‌کنند. باز هم تاکید مي‌کنم که دغدغه رهبری بابت کاهش جمعیت و رشد منفی کشور کاملا بجا بوده و هست اما این هشداری برای دولت و دست اندرکاران نظام است و این نگرانی درست زمانی مطرح شده است که عملکرد دولت در زمینه مشکلات اجتماعی چندان مناسب و قابل دفاع نبوده است، در حالی‌که برای هر توسعه باید هماهنگی منطقی و قابل قبولی میان منابع و مصارف ایجاد کرد.
 
با توجه به تمام مشکلاتی که برشمردید، چه پیشنهادی دارید؟
 اصل موضوع این است که با توصیه، تبلیغ صرف، نصیحت، سفارش و اعمال فشار روی جوانان نمي‌توان آنها را وادار به بچه دار شدن و افزایش جمعیت کرد. اگر بخواهیم راه حلی درست برای توسعه پیدا کنیم باید فاکتور‌هاي متعدد را کنار هم گذاشته و برای تمام آنها جواب درست، منطقی و ماندگار پیدا کنیم. باز هم تکرار مي‌کنم زمانی که مي‌خواهیم نسخه ای برای یک مشکل بنویسیم باید ابتدا واقعیت‌ها را بدون تعصب بپذیریم. واقعیت‌هاي کشور ما مشکلات ازدواج، بیکار ی و افزایش طلاق در کشور است که در سنوات قبل برای آنها راه حلی نداشته ایم و این معضلات حالا ریشه ای تر شده است، با سلام و صلوات نمي‌توان مشکلات فعلی را حل کرد.
 
به هرحال باید از جایی شروع شود، تبلیغ و توصیه هم بخشی از کار است.
 بله؛ همین طور است اما با صراحت اعلام مي‌کنم که حتی تشویق فعلی جوانان به ازدواج هم کاری اشتباه و بی اساس است .تشویق به ازدواج با دادن وام‌هاي 10 میلیون تومانی فایده‌ای ندارد. چرا که جوان بیکار و فاقد درآمد، توانایی پس دادن اقساط وام را ندارد، در نتیجه این کار ثواب نیست.اگر سیاست گذاران نتوانند تمام عوامل را کنار هم قرار داده و جواب منطقی برای آن پیدا کنند نه تنها مشکلی حل نمي‌شود بلکه به مشکلات فعلی اضافه هم مي‌شود، همانطور که وقتی مشکل بیکاری و ازدواج جوانان حل نشده است، مشکل مربوط به طلاق و کاهش جمعیت هم به تمام معضلاتمان اضافه شده است و این یعنی پس رفت در حل مشکلات.تبلیغ و توصیه هم خوب است اما به شرطی که زیر ساخت‌هاي لازم برای افزایش جمعیت فراهم باشد.
 
برای تغییر موضوع گفت و گو اشاره ای اجمالی هم به مسائل بهداشت و درمان داشته باشیم، در زمینه برکناری وزیر بهداشت و درمان دولت آقای احمدی نژاد مسائل زیادی را دررسانه‌ها مطرح شد، عده‌ای موافق و برخی مخالف بودند، عواقب این برکناری روی نظام سلامت چه بود؟ اصلاعواقب منفی هم به دنبال داشت یا به نظام سلامت آسیبی وارد کرد؟
 اجازه بدهید در مورد وزیر یا شخص خاصی حرف نزنم، اما متاسفانه دولت نهم و دهم، قانون پنج ساله چهارم کشور را که توسط دولت و کارشناسان خودشان بررسی و ارائه شد اجرا نکرده و به دنبال آن قانون پنج‌ساله پنجم هم از سوی این دولت‌ها اجرا نشده و اجرا نخواهد شد و شخص آقای احمدی نژاد با صراحت هم به این موضوع اشاره کرده در حالی‌که اگر این قانون اجرا مي‌شد به عنوان مثال اوضاع نابسامان فعلی در بخش سلامت به وجود نمي‌آمد؛ چرا که بر اساس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامي‌سهم بودجه بهداشت و درمان از کل بودجه عمومي‌و اعتبارات دولتی از 6.7 درصد به 3.8 درصد در دولت نهم و دهم رسیده است که این کاهش لطمات منفی و جبران ناپذیری به نظام سلامت کشور وارد کرده است. در عین حال متاسفانه مجلس و تمام قوا هم در برابر قانون مدار نبودن رئيس این دولت‌ها ساکت مانده اند.
 
یعنی دیوار وزارت بهداشت تا این اندازه کوتاه است؟
 ظاهرا که این طور است چرا که سهم بهداشت و درمان کشور از کل اعتباراتی که دولت برای بخش‌هاي دیگر اختصاص داده بسیار کمتر بوده به طوری‌که اعتبارات تمام بخش‌ها افزایش یافته یا حداقل در سهم و میزان خود باقی مانده است اما سهم وزارت بهداشت در دولت‌هاي نهم و دهم بسیار کاهش یافته است.
 
توجیهی هم برای این کاهش سهم دربخش بهداشت و درمان که حیاتی ترین بخش محسوب مي‌شود وجود دارد؟
 خیر، توجیهی که تا به امروز وجود نداشته است، در حال حاضر نظام سلامت کشور در خطر است، پرداختی‌ها با دیرکرد و مشکلات بیشماری روبه رو شده است، دارو گران شده و در عین حال تمام توقعات هم از این بخش بالاتر رفته است در‌حالی‌که هزینه‌ها هم چندین برابر شده و اصلاح این معضلات هم نیاز به مداخله در دو متغیر اساسی دارد.
 
چه متغیر‌هايی، آیا اصلاح امکان پذیر است؟
 بله، نیاز به صرف هزینه‌هاي بیشماری دارد. اصلاح در متغیر سهم سرانه از کل بودجه و اعتبارات کشور و دیگری مدیریت علمي‌و منطقی در سهم ساختار سلامت بهداشت و آموزش پزشکی کشور. نظام سلامت کشور باید در هردو موضوع و متغیر مذکوراصلاح شود.اگر مدیریت کارآمدی در نظام سلامت کشور یا هر نظام دیگری وجود نداشته باشد، افزایش سهم سرانه‌ها بی فایده بوده و حتی داشتن مدیر کارآمد بدون تامین سرانه و بودجه مناسب کارگشا نخواهد بود.

http://www.axgig.com/images/46102340277214272922.jpg

پنج شنبه 3 دی 1394  2:40 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول salma57

به نظر شما چرا الگوی بعضی از ما در امر ازدواج تغییر کرده؟

زیرابدلیل نبودن کاروسایرمشکلات دنیوی اسیرتجملات زندگی شدیم


مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

پنج شنبه 3 دی 1394  9:06 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول adam55

نقل قول salma57

در مورد نکته پنجمپاز سخنان رهبر معظم انقلاب،

خرید از مکان های گران، یک آشنایی داشتیم چند وقت پیش دخترش رو به خونه بخت فرستاد.

بعد چند وقت کارش بود برای دعوت آشناها که میرفت، براشون با آب و تاب توضیح میداد که من همه وسایل برقی دخترم را فلان مارک گرفتم.

یا داماد گفته یا کت و شلوار نگیرین اگه هم قرار هست بگیرین فلان مارک باشه 

و من لحظه ای که از جهیزیه دخترش تعریف میکرد به حماقتش میخندیدم. 

میگفت میخوام دهن مادرشوهرشو ببندم!

کاش دارندگی بود و برازندگی! همه با قرض و وام.

خدا میدونه تا چند سال باید قسط وامها رو بده.

اونوقت دیگه برای بچه های بعدیش هم میتونه اینطور خرج کنه؟ 

امان از حماقت!


آخ آخ آخ

یعنی بعضی وقتا برا جنس به درد نخور و بنجل یه فروشگاهایی همچین خودشونو ذلیل میکنن که تخفیفی هم بگیرن حیثیت و شرف انسانی خودشونو حراج میکنن که از فلان بازار بگیرن فقط ...

آری اینهاواقعیات اجتماعاجتماع هست


مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

پنج شنبه 3 دی 1394  9:08 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

اهميت ازدواج در دين اسلام چيست و آيا ازدواج در اسلام واجب است يا اينكه شخص مي تواند تا پايان عمر خود مجرد بماند؟
مطمئنا شما خوب مى‏دانيد كه ازدواج بزرگ‏ترين و مهم‏ترين حادثه زندگى انسان است و دختران و پسران ميوه‏هاى باغ زندگى انسان‏هايند و دست آفرينش نوعى جاذبه و كشش درونى در آن‏ها به وديعت نهاده است . 0 اضطراب و ناآرامى آنان در اين سنين از طريق ازدواج به سكونت و آرامش تبديل مى‏گردد و قرآن كه راز آفريدن همسر را (لتسكنوا اليها) مى‏داند، بدين نكته اشاره دارد . البته ازدواج و زندگى مشترك وقتى ثمر بخش، سودمند و ماندگار است كه روحيه‏ها و طرز تفكر دو طرف، همسو و نزديك باشد . در غير اين صورت، ريسمان وحدت و يگانگى به ضعف و سستى مى‏گرايد و سرانجام گسسته مى‏شود. در زندگى خود شاهد پديده‏هاى تلخ و درد آورى هستيم كه دختران و پسران و خانواده‏هاشان را مى‏آزارد و كاخ زندگى مشترك زوجين را فرو مى‏پاشد . بى‏ترديد محاسبات غلط، احساسات زودگذر، خيالات و توهمات بى‏اساس عامل اصلى تحقق اين پديده‏ها به شمار مى‏آيد . بنابراين، اگر در گزينش همسر اصول صحيح رعايت‏شود، بخش عظيمى از ناگوارى‏ها و نابسامانى‏ها و مشكلات از ميان مى‏رود و زندگى جوانان پربارتر و زيباتر مى‏شود .
با توجه به نقش بسيار سازنده ازدواج در زندگى فردى و اجتماعى، در دين مبين اسلام سفارش فراوانى در مورد ازدواج شده كه همگى بر اهميت و آثار ارزنده آن دلالت دارد و ناگفته پيداست كه تعابيرى مثل: النكاح سنتى فمن رغبتى عن سنتى فليس منىازدواج سنت و آيين من است و هر كه به سنت من پشت كند از من نيست به طور كلى در جهت تشويق و ترغيب به اين امر الهى و سنت نبوى(ص) است و هدف از آن ايجاد انگيزه و يادآورى اهميت و ارزش آن است و با اين گونه روايات درصدد گوشزد كردن آثار و خيرات عميق آن مى‏باشند؛ چنانچه در مورد محاسبه نفس نيز داريم كه: كسى كه نفس خود را محاسبه نكند و پرونده اعمالش را بررسى ننمايد از ما اهل بيت نمى‏باشد و واضح است كه اين حديث به اين معنا نيست كه چنين فردى شيعه و دوستدار ما خانواده نمى‏باشد. بلكه هدف توجه دادن به اهميت محاسبه نفس مى‏باشد. با توجه به اين نكته معلوم مى‏شود در اين روايات خطاب به كسانى است كه با وجود داشتن امكانات و زمينه ازدواج به اين سنت پيامبر(ص) اهميتى نمى‏دهند و با اين كار عملاً به سنت و شيوه و روش پيامبر(ص) بى‏اعتنايى كرده و آن را كوچك و كم‏اهميت مى‏شمرند و اين زمينه‏ساز تخلف و سرپيچى و پشت كردن به ديگر سنت‏هاى پيامبر و اولياى الهى(ع) و انحراف از دين مبين مى‏باشد. مسلماً خطاب اين گونه احاديث با افرادى نيست كه به خاطر عدم آمادگى و يا وجود موانعى بر سر راهشان هنوز براى ازدواج آمادگى ندارند. بلكه بيشتر متوجه كسانى است كه به خاطر ترس از فقر و ندارى و يا عدم توكل بر قدرت خداوند و يا ترس از مسؤوليت‏پذيرى زير بار ازدواج نمى‏روند.
ازدواج داراى فوايد بسياري است از جمله: 1. بقاى نسل، 2. آرامش و تعادل روحى و جسمى، 3. سلامت اخلاقى و اجتماعى جامعه، 4. تامين نياز طبيعي و غريزي انسان, 5. ارضاى حس محبت كردن و مورد محبت قرار گرفتن و... .روم (30)، آيه 21؛ تفسير الميزان، ج 15، المؤمنون، ذيل آيه 6.
البته ممكن است بعضى از اين فايده‏ها براى برخى مهم‏تر باشد؛ گاهى شخصى به جهت ارضاى غريزه جنسى خود، ازدواج مى‏كند و آن را از نظر اهميت در رتبه اول قرار مى‏دهد و گاهى به دست آوردن شريك و ياورى دلسوز در زندگى براى او اهميت دارد و... بايد دانست كه بعضى از اين فوايد در ازدواج موقّت نيز تحقق مى‏يابد.
اسلام درباره ازدواج و انتخاب همسر آن قدر قانون و مطلب و تاكيد دارد كه انسان در شگفتى فرو مى‏رود . استاد محمد تقى جعفرى مى‏فرمود: «برتراند راسل، فيلسوف مشهور اروپايى، به من نوشت: چرا اسلام اين قدر به ازدواج بها داده و براى آن قانون وضع كرده است؟ در جواب نوشتم: مساله انسان است . با ازدواج مى‏خواهد انسان به وجود آيد»
يكي از مهم ترين دام هاي شيطان كه به وسيله آن بيشتر افراداز صراط مستقيم الهي و دين حق منحرف مي شوند و به گرداب معصيت وگناه مي افتند، مساله غريزه جنسي است . وقتي انسان مورد حلالي براي ارضاي اين غريزه و خاموش كردن اين آتش سوزان داشته باشد، ديگر فكرخيانت به نواميس ديگران و آلوده شدن به گناهان ديگر ( از قبيل لواط واستمنا ) از سرش بيرون مي رود .همچنين مرتكب گناهان ديگري كه مقدمه براي بعضي از كارها است ( مثل دروغ ، حيله و مكر، خودكشي ، قتل و .... ) نمي شود و اين مساله به تجربه ثابت شده است . آري ( ( اگر كسي ازدواج كنددر واقع نصف دينش را حفظ كرده ، پس بايد راجع به نصف ديگرش تقواپيشه كند ) ) ؛ چون نصف ديگر گناهان هم منشا ديگري دارد (مثل ربا خواري ،رشوه ، ظلم و تعدي ، حب رياست كه منشا آنها حب و علاقه به دنيا است).

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

جمعه 4 دی 1394  4:19 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

فلسفه و حقيقت ازدواج از نظر اسلام را در سه امر جست و جو كرد: تكميل، تسكين و توليد.
1.تكميل‏
هيچ انسانى به تنهايى كامل نيست و پيوسته در جهت جبران كمبود خويش تلاش مى‏كند. جوان در پى رسيدن به استقلال فكرى است؛ براى جبران نواقص و تأمين نيازهاى بى شمار خود به سوى ازدواج سوق داده مى‏شود و با گزينش همسرى مناسب و شايسته موجبات رشد و تكامل خويش را فراهم مى‏كند. مرحوم شهيد مطهرى در اين باره مى‏فرمايد: «تشكيل خانواده يعنى يك نوع علاقه‏مند شدن به سرنوشت ديگران.... و يكى از علل اين كه در اسلام ازدواج يك امر مقدس و عبادت تلقى شده است همين است... ازدواج اولين مرحله خروج از خود طبيعى فردى و توسعه پيدا كردن شخصيت انسان است... پختگى اى كه در پرتو ازدواج و تشكيل خانواده ايجاد مى‏شود، در هيچ جاى ديگر نمى‏توان به آن رسيد. و آن را فقط در ازدواج و تشكيل خانواده بايد بدست آورد.»1
شخصيت انسان پس از ازدواج به يك شخصيت اجتماعى تبديل مى‏شود؛ زيرا در پرتو ازدواج و زندگى مشترك خود را شديداً مسؤول حفظ همسر و تأمين وسائل زندگى و تربيت فرزندان آينده تلقى مى‏كند و تمام هوش، ابتكار و استعدادهاى خود را به كار مى‏گيرد؛ به عبارت ديگر، احساس مسؤوليت اجتماعى در او شكل مى‏گيرد و بسيارى از شايستگى‏ها و توانمندى‏هاى نهفته در درونش را شكوفا مى‏سازد.
بنابراين، مى‏توان ازدواج را مايه رشد و كمال يافتن انسان دانست. در واقع خداوند انسان را به گونه‏اى آفريده كه بدون جنس مخالف ناقص است و با جنس مخالف كامل مى‏شود. مرد به زن نيازمند است و زن به مرد. هر كدام از دو جنس از نظر روحى و جسمى به هم وابسته‏اند و با قرار گرفتن در كنار هم يكديگر را تكميل مى‏كنند.
2. تسكين‏
مهم‏ترين نيازى كه بر اثر ازدواج تأمين مى‏شود، نياز به آرامش و احساس امنيت و آسودگى است اين نياز كه در سرشت آدمى ريشه دارد، چنان مهم است كه خداوند در بيان فلسفه ازدواج مى‏فرمايد: «از آيات و نشانه‏هاى خداوند اين است كه براى شما از جنس خودتان همسرانى قرار داديم تا در كنار آنان آ رامش يابيد.»2 بنابراين، همسر موجب آرامش و امنيت خاطر و محيط خانه وسيله آرامش روحى زن و مرد قرار داده شده است. در اوايل جوانى احساس تنهايى، بيهودگى و نداشتن پناهگاه انسان را فرا مى‏گيرد. ازدواج و قرار گرفتن در كنار همسرى شايسته و دلسوز اين احساس را از بين مى‏برد و او را به آرامش روحى مى‏رساند. اين احساس آرامش به ثبات فكرى و روحى، وقار، احساس ارزشمند بودن و لذت مى‏انجامد. در واقع دست آفرينش نوعى كشش درونى ميان زن و مرد به وديعت نهاده تا هر كدام در سنين خاص خواهان يكديگر شوند و اضطراب وپريشانى‏شان از طريق ازدواج به سكونت و آرامش تبديل گردد. دانشمندان علوم تجربى و انسانى نيز ارضاى صحيح و به موقع غريزه جنسى و ترشح معتدل غدد جنسى را براى سلامت جسم و روان آدمى لازم دانسته، عدم آن را سبب پاره‏اى از بيمارى‏هاى روانى و گاه جسمانى شمرده‏اند.
3. توليد
يكى از ثمرات بزرگ ازدواج وجود فرزند و بقاى نسل آدمى است. توليد و تكثير نسل را نبايد كوچك و بى اهميت شمرد؛ زيرا هدف آفرينش جهان وجود انسان و پرورش و تكامل او است. توليد و پرورش انسان‏هاى خدا پرست و موحد و نيكوكار و صالح، مطلوب خداى جهان آفرين است. از ديدگاه اسلام، وجود فرزند صالح براى پدر و مادر يك عمل صالح شمرده مى‏شود و در سعادت دنيا و آخرت آن‏ها مؤثر است به همين جهت، معصومان توليد و تكثير نسل را از اهداف ازدواج خوانده‏اند. پيامبر اكرم(ص) مى‏فرمايد: «چه مانع دارد كه مؤمن براى خودش همسرى برگزيند. شايد خدا فرزندى به او عطا كند كه با گفتن لااله الاالله زمين را سنگين سازد.» در حقيقت زوج‏ها از طريق فرزندان خود رشته پيوند ميان اعضاى يك نسل را به وجود مى‏آورند. اين امر از اهداف اساسى ازدواج است؛ وجود فرزندان به گرمى، پويايى و صفاى كانون خانواده مى‏انجامد و انگيزه ادامه زندگى را در انسان تقويت مى‏كند.
البته روشن است كه در پرتو ازدواج يكى از نيازها و غرايز مهم انسان (غريزه جنسى) تأمين و به روشى درست ارضا مى‏شود.
با تأمين اين نياز جسمانى، فرد از نظر روانى، ذهنى و اخلاقى به آرامش مى‏رسد و مسير بسيارى از انحرافات جنسى و اخلاقى و اجتماعى بسته مى‏شود.
فوايد ديگر : گذشته از نيازها كه ضرورت ازدواج را معني مي بخشند ، بناي ازدواج تنها بر رفع ضرورتها تكيه ندارد ، بلكه علاوه بر آن ، بر منافع و فوايد ديگري نيز استوار است كه در اينجا به برخي از آنها اشاره مي شود .
1ـ بزرگ شدن روح : يكي از مهمترين نتايجي كه در اثر ازدواج حاصل مي شود بيرون رفتن فرد از مدار فرديت خود و شكسته شدن نسبي اما قابل توجه حصار نفسانيت انسان است ، ازدواج توأم با توجه به يك فرد ديگر ـ كه تا بحال غريبه بوده و يا حكم نامحرم داشته است ـ مي باشد و اين امري است مهم ، چرا كه تا بحال جوان ما بجز وجود خود و آمال و آرزوهاي خود فكري ديگر نداشته است ، اما بواسطه ازدواج ، يك نفر ديگر نيز در مدار برنامه ريزي و توجه او قرار مي گيرد و حاضر است از وجود خود و داشته هاي خود به ديگري نيز عطا كند و بواسطه محبت و دوستي كه ايجاد ميشود (( من )) وجودي فرد گسترش يافته و از مدار صرف خودبيني خارج مي گردد و تلاش براي آسودگي ، رفاه و آسايش يك نفر ديگر حكايت از بزرگ شدن روح فرد مي كند چرا كه وي ، يك نفر ديگر را تحت لطف قرار مي دهد و بواسطه وي يك نفر ديگر زندگي راحت تري را تجربه مي كند .
2ـ تمرين محبّت كردن : در ازدواج يك اتفاق مهم ديگر مي افتد و يا بايستي بيفتد و آن صميميت و دوستي بين دو نفر است و اين يكي از اهداف مهم دين اسلام است كه افراد با هم دوست و صميمي شوند . خداوند در ازدواج چاشني يك ارتباط محبت آميز را با قرار دادن مودت و رحمت بين زوجين قرار داده است ، بنابرين ازدواج يكي از بهترين زمينه ها براي تمرين محبت كردن ـ آنهم يك محبت حلال ، طيب و مهمتر از همه واقعي ـ را فراهم مي كند و همين تمرين محبت كردنها كم كم انسان را و روحش را بزرگتر و رئوف تر مي كند .
3ـ تمرين در ارتباطات : در ازدواج فرد سالها تمرين مي كند كه رابطه محبت آميز را چگونه حفظ كند و آنرا در حد عالي نگه دارد و اين تلاش خود بخود تغييرات عميقي را در افراد بوجود مي آورد ، وقتي فرد عادت كند سالها به خوبي صحبت كند ، اهل عطوفت و گذشت باشد ، رفتار مهرباني داشته باشد ، اهل خير و انفاق باشد و آنقدر روحش بزرگ شود كه ديگري را برخود مقدم بشمارد يا حداقل به اندازه خودش به او اهميت دهد ، مطمئناً بعد از گذشت چندين سال ، خواهيد گفت اين فرد بافرد قبل از ازدواج خيلي فرق كرده و خيلي بهتر شده است .
4ـ شخصيت مفيدتر و مستقل تر : در ازدواج بدليل اينكه افراد با واقعيتهاي زندگي بيشتر مرتبط مي شوند و مسئوليت هاي بيشتري را بر عهده مي گيرند ، لذا جسم و ذهن هر دو براي بهبود و رفاه زندگي تلاش بيشتري را مي كنند و نتيجتاً فرد از لحاظ فردي از حالت نياز و وابستگي به سوي استقلال و خودكفايي گام بر مي دارد و از لحاظ اجتماعي فرد كم كم از يك وجود مصرف كننده به وجود توليد كننده يا خدمات دهنده در اجتماع تبديل مي شود . 5ـ و باز هم ادامه خط سير بزرگ شدن انسان : آنزمان كه فرزنداني هم به جمع زوجين اضافه شوند ، اين بار زن و مرد از مقام زوجيت به مقام والدين ارتقا مي يابند و چه زحمتها ، تلاشها و كوششها براي اينكه انساني ديگر به اين دنيا قدم بگذارد و رشد و پروش يابد را متحمل مي شوند و اگر زماني زن و مرد به يكديگر عشق مي ورزيدند به اين دليل بود كه از همديگر لذت مي بردند ، با آمدن فرزندان ، علاوه بر خود به كساني ديگر نيز مهر و محبت مي ورزند ، اما اين دفعه نه به اين دليل كه نفعي و لذتي ببرند ، بلكه بدين علت كه نفعي برسانند و بهره اي را ارزاني كنند . و در اين مقام است كه انسانها با كمي توجه به رشحاتي از مفهوم خدا بودن و بنده پروري پي مي برند . 1. تعليم و تربيت در اسلام، شهيد مطهرى. ص 252.
2. سوره روم (30): آيه 21.
در پايان توصيه مي شود كتاب «آيين همسرداري» نوشته ابراهيم اميني را هم خودتان مطالعه كنيد و به همسرتان نيز توصيه كنيد مطالعه كنند.

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

جمعه 4 دی 1394  4:20 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

بیایید شعار ندهیم. بیایید جوانانمان را به سوی حق هدایت کنیم.  بیایید دروغ را کنار بگزاریم! جوان دیگران را جوان خودمان بپنداریم.

اگر ماشین ندارد و اگر پول و خانه کم دارد به اوکمک کنیم. به دخترانمان بیاموزیم که فقط درس خواندن ملاک نیست. شعور هم باید بالا برود .....ولخرجی و مد گرایی هدفوالای ما از زندگی نیست. اما گاهی می بینیم که اینها همه شعار است. دخترمان که به سن ازدواج رسیده را چطور به یک مرد که نمی شناسیمش بسپریم......پس قضاوت کردن اشتباه است!پیش داوری غلط است.

ایمان به خدا کمک می کند. اما ایمان واقعی

کسانی را می شناسم که با اینکه هیچ مال و منال نداشتند دخترها و پسرهایشان خوشبخترین عالم شدند و این به این دلیل بود که هم خود و هم بچه هایشان ایمان واقعی داشتند و دعای خیر پدر و مادر اثر خود را گذاشت!!!!!!!!!!!بیایید برای همه جوانان دعا کنیم

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

جمعه 4 دی 1394  4:26 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

اهمیت ازدواج در دین اسلام را بیان کنید؟

بی شک هیچ شالوده ای، مقدس تر از بنای رفیع ازدواج نیست (1) و هر ملتی در دین و آیین خود به نوعی از آن بهره مند است. دین اسلام بیش از همه بر آن تأکید دارد و برای آن آثار و فواید مهمی یاد کرده است. در قرآن مجید سه آیه در اهمیت اصل ازدواج آمده و همگان را به آن تشویق و دعوت کرده است:

1.     « و أنکحُوا الاَیامی مِنْکُم و الصّالِحینَ مِنْ عِبادِکُم و إمائکُم إن یَکونوا فُقَراءَ یُغنِهِمُ اللهُ مِن فَضلِهِ و اللهُ واسِعٌ علیمٌ »2 ؛ « مردان و زنان بی همسر خود را همسر دهید و همچنین غلامان و کنیزان صالح را، اگر فقیر و تنگدست باشند. خداوند از فضل خود آنان را بی نیاز می سازد؛ خداوند گشایش دهنده و آگاه است».

 

2.     «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً  إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ »3؛ « و از نشانه های او این است که همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و در میانتان مودت و رحمت قرار داد. در این نشانه هایی است برای گروهی که تفکر می کنند ».

 

3.     «  وَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تُقْسِطُوا فِی الْیَتَامَى فَانْکِحُوا مَا طَابَ لَکُمْ مِنَ النِّسَاءِ مَثْنَى وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ  ذَلِکَ أَدْنَى أَلَّا تَعُولُوا »4؛ « و اگر می ترسید که [به هنگام ازدواج با دختران یتیم] عدالت را رعایت نکنید [ از ازدواج با آنان چشم پوشی کنید و] با زنان پاک [ دیگر] ازدواج کنید دو یا سه یا چهار همسر و اگر می ترسید عدالت را [درباره همسران متعدد] رعایت نکنید، تنها یک همسر بگیرید و یا از زنانی که مالک آنهایید استفاده کنید. این کار از ظلم و ستم بهتر جلوگیری می کند».

علاوه بر آیات، روایات بسیاری نیز در این زمینه وجود دارد؛ چنان که از پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) نقل شده است: « هر کس ازدواج کند، به درستی که از نصف دینش پاسداری کرده است»5.

از این رو فقیهان ازدواج را از مستحبّات مؤکّد برشمرده اند و آن را برای کسی که به سبب نگرفتن همسر به گناه بیفتد، واجب دانسته اند.

1. رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود: «ما بنی بناء فی الاسلام احب الی الله عزوجل من التزویج»؛ «هیچ بنایی در اسلام محبوب تر از ازدواج، نزد خدا بنا نشده است »: (وسائل الشیعه، ج14،ص3).

2.نور(24)، آیه32.

3.روم(30)، آیه 21.

4.نساء(4)، آیه 3.

5.«مَن تَزَوَّجَ فَقَد اَحرَزَ نِصفَ دینِهِ».(وسائل الشیعه،ج14،ص5».

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
جمعه 4 دی 1394  4:46 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»

* از نظر شما مشکلاتی که باعث تاخیر در امر ازدواج جوانان میشود چیست؟

توقع جوانان بالا رفته است. دختران در خانه پدر مشکلی ندارند و فکر می کنند که باید بهترین همسر دنیا را داشته باشند و هیچکس کوچکترین اختیاری در اداره کردن زندگی ایشان ندارد. پسرها هم انقدر خانه مادر خوش می گذرانند و همه چیز اماده دارند که دیگر ححوصله جمع کردن یکی دیگر را ندارند.

به نظرم یکم باید به جوانانمان سختی دهیم تا لذت ازدواج را خود احساسس کنند.

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
جمعه 4 دی 1394  4:53 PM
تشکرات از این پست
salma57 ehsan007060 omiddeymi1368
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول salma57

نقل قول ehsan007060

نقل قول salma57

سوالات ویژه 2:

به نظر شما کمترین امکاناتی که برای شروع یک زندگی لازم هست چیه؟ (ازدواج آسان)

توقع طرف مقابل رو چطور ارزیابی میکنید؟ 

بنظرم همگی خیلی خوب جواب این سوالات  می دونیم ولی حصار تجملات و چشم و هم چشمی انقدر محکم بدور ما پیچیده که راه گریزش خیلی سخت و تقریبا ناممکن  شده!!!

پس به نظر شما راه گریزی نیست؟ یعنی همه گرفتار شدند و همه هم به وضع موجود راضیند و یا اگر ناراضی باشند بالاخره خودشون رو وفق میدن؟

اینطوری که خیلی اوضاع سخت و خطرساز میشه! برای همه، هم جوان و هم خانواده ها. و هم نسل های بعد.

نمیدونم فقط جامعه و جمهوری اسلامی گرفتار این نوع تجملات شده یا کشورهای دیگه هم این مشکل رو دارن؟

چشم و هم چشمی و تجمل گرایی مخصوصا در امر ازدواج فقط در بین مسلمونها رواج پیدا کرده یا بقیه هم گرفتارن؟

فرق مسلمان و غیر مسلمان، یا ایرانی و غیر ایرانی تو این امور چیه؟ اصلا فرقی دارن؟

بنظرم همت جهادی میخواد! که قلیل افرادی هم موفق بودند در این جهاد!

تاسف بیشتر هم اینه که خانواده های مذهبی هم در دام تجلات و.. گرفتار شدند و راه حل دیگه ایی براش پیدا نمیکنند

اوضاع سخت و خطرناک شده و متاسفانه هر روز هم داره بدتر میشه!

بنظرم بقیه کشورهای اسلامی هم با نقشه های فریبنده دشمنان گرفتار این معضلات شدن!
 

جمعه 4 دی 1394  7:35 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول salma57

ضمن تشکر از همه شرکت کنندگان در بحث که با نظراتشون ما رو همراهی میکنند.

فرض بر این هست که جوان به سن ازدواج رسیده و با توجه به معیارش گزینه مناسب برای زندگی آینده اش رو انتخاب کرده...

به نظر شما دستگاه های دولتی برای برقراری ازدواج های صحیح چه وظیفه ای دارند و چطور میتونن معضل ازدواج دیرهنگام جوانان رو حل کنند؟

از کدوم دستگاه ها انتظار بیشتری دارید؟

خانواده ها چه نقشی دارند و چطور میتونن از جوان حمایت کنند؟

البته این سوالات بعد از انتخاب های صحیح و معیارها و توانایی های فرد بیان میشه.

(چون معیار ازدواج خودش مبحث بزرگ و گسترده ای هست و قبلا در انجمن در موردش صحبت شده فعلا در موردش صحبت نکردیم)

از دستگاه های دولتی هیچ انتظاری نداشته باشید چون اوضاع رو از این بدتر میکنند!

ولی نقش خانواده ها واقعا پر رنگ و بی بدیله که نمیدونم اونا چرا حتی در حدی که از دستشون بر میاد هم تو صحنه نمیان!
 

جمعه 4 دی 1394  7:39 PM
تشکرات از این پست
salma57 omiddeymi1368
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1393 
تعداد پست ها : 10952
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 111 طرح صالحین: «جوانان و ازدواج»


نقل قول ahmadfarm

* از نظر شما مشکلاتی که باعث تاخیر در امر ازدواج جوانان میشود چیست؟

توقع جوانان بالا رفته است. دختران در خانه پدر مشکلی ندارند و فکر می کنند که باید بهترین همسر دنیا را داشته باشند و هیچکس کوچکترین اختیاری در اداره کردن زندگی ایشان ندارد. پسرها هم انقدر خانه مادر خوش می گذرانند و همه چیز اماده دارند که دیگر ححوصله جمع کردن یکی دیگر را ندارند.

به نظرم یکم باید به جوانانمان سختی دهیم تا لذت ازدواج را خود احساسس کنند.

منظور شما از نظر قبول بار مسئولیت ازدواجه ولی خیییلی از مسائل مهمتره دیگه هم هست که واقعا این موضوع خیلی مشکل وخللی در این موضوع ایجاد نمیکنه!
 

جمعه 4 دی 1394  7:46 PM
تشکرات از این پست
farshon salma57 omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها