0

کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟

کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟

نتایج نشان داد در مردانی که بیشترین میزان مصرف کافئین را داشتند نسبت به مردانی که کمترین میزان کافئین را مصرف کرده بودند روند موفقیت آمیز بودن لقاح مصنوعی کمتر بوده است.

کافئین چه اثری بر باروری دارد؟

محققان هشدار دادند مصرف قهوه در مردان می‌تواند شانس موفقیت آمیز بودن درمان ناباروری در زوج‌ها را از بین ببرد. البته لازم است بررسی‌های بیشتری انجام شود تا نقش این ماده در روند طبیعی باروری مشخص شود.

محققان آمریکایی در بوستون به ارزیابی تاثیر مصرف قهوه روی میزان تولد به روش لقاح مصنوعی پرداختند. این گروه  105 مرد با میانگین سنی 37 سال را مورد بررسی قرار دادند که در 214 مورد روش درمانی لقاح مصنوعی انجام شده طی سال‌های 2007 تا 2013 میلادی شرکت کرده بودند. همچنین در مورد نوع رژیم غذایی این افراد پیش از شروع درمان پرسش‌نامه هایی تکمیل گردید.

نتایج نشان داد در مردانی که بیشترین میزان مصرف کافئین را داشتند نسبت به مردانی که کمترین میزان کافئین را مصرف کرده بودند روند موفقیت آمیز بودن لقاح مصنوعی کمتر بوده است. علاوه بر این مشخص شد در زوج‌هایی که مرد بیشترین میزان مصرف کافئین را داشته احتمال آنکه نوزاد زنده به دنیا بیاید 19 درصد کمتر بوده است.

 

لقاح مصنوعی

لقاح در خارج از بدن یا آی‌وی‌اف (به انگلیسی: IVF، مخفف in vitro fertilization) روشی است که در آن سلول‌های تخمک را در شرایط آزمایشگاهی با اسپرم بارور می‌کنند و یک یا چند سلول تخم به دست آمده را پس از گذشت چند مرحله تقسیم سلولی، 8 سلولی یا جنین 5 روزه، در رحم قرار می‌دهند تا روند رشد جنین به طور طبیعی ادامه پیدا کند. در این روش ابتدا تخمک گذاری در زن را القا می‌کنند و پس از اینکه تعداد مناسبی تخمک به دست آمد آن‌ها را در آزمایشگاه کشت می‌دهند. پس از اینکه تخمک‌ها بالغ شدند با اسپرم مناسب ، تخمک را بارور می‌کنند. بر حسب اینکه اسپرم به چه روشی سبب باروری تخمک شود روش‌های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال چنانکه اسپرم‌ها به تعداد مشخص در محیط کشت حاوی تخمک تلقیح شوند تا اسپرم دارای تحرک، شکل و فیزیولوژی مناسب بتواند تخمک را بارور کند، این روش آی وی اف نامیده می‌شود. اما در صورتیکه اسپرم مناسب انتخاب شود و با استفاده از دستگاه میکرواینجکشن به داخل تخمک تلقیح شود این روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم یا Intracytoplasmic sperm injection یا ICSI که به اختصار ایکسی نامیده می‌شود.

لقاح مصنوعی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود و تفاوت این روش‌ها به دلیل تفاوت در انجام هریک از مراحل بالاست. میزان موفقیت لقاح مصنوعی به عوامل مختلفی وابسته‌است، از جمله سن زوجین و نیز درجه سلامت تولید مثلی در آنها.

 

تاریخچه لقاح مصنوعی

لقاح مصنوعی برای اولین بار در دنیا در سال 1978 در انگلستان توسط دکتر رابرت ادواردز انجام شد که جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را در سال 2010 برای وی به ارمغان آورد. لوئیزی براون، کودک حاصل از این لقاح در 25 ژوئیه 1978 به دنیا آمد. از آن تاریخ تا کنون حدود 5 میلیون کودک به این روش در دنیا متولد شده‌اند.

 

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ

شنبه 28 آذر 1394  10:42 AM
تشکرات از این پست
hossein201273 emamedavazdah shayesteh2000
emamedavazdah
emamedavazdah
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 6316
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟

عرض ادب

آخه تو اینترنت اگه یه سرچی کنیم صدها سایت پیدا میشه که از مفید بودن قهوه برای مردان و ... میگن و همزمان تو همون صدها سایت از مضراتش برای مردان و ... هم حرف زدند

آخه ندونستیم کدوم رو باور کنیم مفیده یا مضرررر

 او خواهد آمد چه ما آماده باشیم چه نباشیم ، پس طوری باشیم که وقتی آمد شرمنده نشویم  
اللهم عجل لولیک الفرج
سه شنبه 11 اسفند 1394  10:41 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 shayesteh2000
emamedavazdah
emamedavazdah
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 6316
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟

تو مطلب قبل قهوه رو به این خاطر گفتم که منبع اصلی کافئینه

حالا این موضوع شامل نسکافه و کاپوچینو و ... هم میشه؟

سه شنبه 11 اسفند 1394  10:42 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 shayesteh2000
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟


نقل قول emamedavazdah

تو مطلب قبل قهوه رو به این خاطر گفتم که منبع اصلی کافئینه

حالا این موضوع شامل نسکافه و کاپوچینو و ... هم میشه؟


با سلام و احترام و تشکر از عنایت شما

 

نسکافه همان قهوه فوری است. آنچه در مورد نسکافه باید بدانید آن است که: * کافئین موجود در یک فنجان قهوه ، برابر 150 سی سی است.
* قهوه
ای که با آب جوش قطره ای تهیه شود( Brewed Drip Method) دارای 60 تا 180 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 120 میلی گرم است .
* قهوه
بدون کافئین که به طریقه بالا تهیه می شود، دارای 3 تا 5 میلی گرم کافئین ، و میانگین کافئین 4 میلی گرم است .

* قهوه ترک دارای 40 تا 170 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 100 میلی گرم است .
*
نسکافه فرانسوی( قهوه آماده = Instant) دارای 30 تا 120 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 75 میلی گرم است .
*
نسکافه فرانسوی بدون کافئین دارای 1 تا 5 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 3 میلی گرم است .
کافئین را نمی توان به صورت صد درصد از قهوه خارج نمود . از این رو حتی قهوه های بدون کافئین نیز مقدار اندکی از این ماده را دارند.
در نیمه قرن شانزدهم میلادی درانگلستان، مصرف قهوه به طور کامل رواج یافته بود، به گونه ای که در روزنامه تایمز، بارها این آگهی به چاپ رسیدقهوه ، شما را سالم نگه می دارد ، به هضم غذا کمک می کند ، چشم درد، سردرد، سرما خوردگی، سرفه و آب ریزش بینی را برطرف می کند و در درمان بیماری هایی مانند سل، نقرس و خون ریزی لثه، دارویی مؤثر به شمار می آید.» درج این آگهی گویای آن است که در آن زمان ، مردم باور داشته اند که قهوه بسیاری از دردها را تسکین می دهد و بعضی بیماری ها را نیز درمان می کند.
بررسی و پژوهش های علمی در عصر ما، افزون بر موارد یاد شده ثابت کرده است که مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می شود،خستگی عضلات و ماهیچه ها را برطرف می کند ، اشتها را کاهش می دهد ( که این خود مانع از بروز چاقی می شود )، یبوست را از میان می برد، ماهیچه های شش را شل می کند( که باعث سهولت در امر تنفس می شود) ، به دلیل رفع خستگی، زمان و میزان فعالیت را افزایش می دهد، برهمکاری عضلات چشم می افزاید( مهارت و دقت در کارها را افزایش می دهد)، مرکز تفکر را تحریک می کند( لذا بر قدرت قضاوت و نیروی حافظه می افزاید)، به انسان تیزهوشی همراه با آرامش می دهد ، و گاهی در بعضی افراد عامل تحریک قوای شهوانی می شود.
با این همه مصرف نامناسب قهوه ، زیان هایی را نیز در پی دارد که وقوع اتفاقات و رویدادهای زیر را می توان ناشی از آن دانست:
گروهی از پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که قهوه موجب پیدایش سرطان در انسان می شود و گروهی نیزمعتقدند که کافئین ، باعث تحریک بیماران روانی می شود. اما واقعیت این است که هیچیک از این پژوهش ها را نباید به عنوان یک اصل اثبات شده علمی پذیرفت، زیرا گستره این تحقیقات اغلب محدود است و در مقابل، فرضیه های مخالف نیز توانایی اثبات را دارند، چنان که در سال 1998 میلادی یک نشریه پزشکی مدعی شد که بر اساس آزمون های صورت گرفته ، این نتیجه به دست آمده است که قهوه، برخی از سلول های سرطانی را تحت تأثیر قرار می دهد و آن ها را از رشد باز می دارد یا کوچک می کند، اما بر روی سلول های معمولی تأثیری ندارد.
بعضی از افراد نسبت به کافئین به شدت حساسیت دارند، به طوری که مقدار اندکی از آن ، اشخاص را گرفتار هیجان می کند، ضربان قلبشان را افزایش می دهد و دچار بی خوابی می کند.
تأثیر کافئین بر اندام بدن
واکنش های متفاوت بدن در برابر کافئین ، به آستانه تحمل افراد بستگی دارد اما به طور کلی تأثیر آن ها را می توان چنین بیان کرد:
1-
فشار خون: کافئین ، فشار خون را افزایش می دهد. اگر کسی 250 میلی گرم قهوه مصرف کند، فشار خونش در یک ساعت ، 10 میلی متر بالا می رود.
2-
قلب: پس از مصرف قهوه، ضربان قلب کاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی که کافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند. چنانچه میزان کافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می کند بلکه حالت (Fibrilation) یعنی حرکت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید که گاه ممکن است منجر به مرگ شود. بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد.
3-
هورمون ها: کافئین بر تولید برخی از هورمون های بدن می افزاید، مانند : اپی نفرین(Epinephrine) که منقبض کننده عروق است ، نوراپی نفرین (Norepinephrine) که بر میزان فشار خون می افزاید، رنین (Renin) که به علت کم خونی کلیه ها و بر اثر کاهش فشار نبض در سرخرگ کلیوی ، از کلیه ها ترشح می شود و پس از فعل و انفعالاتی ، باعث فشار خون می گردد و کاتکولامین (Catecholamine) که باعث تحریک اعصاب قلب شده و حرارت بدن را افزایش می دهد.
4- معده:
کافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین (Pepsin) که نوعی آنزیم معدی است می افزاید.
5-
خانم های باردار: اداره نظارت بر غذا و دارو در آمریکا (FDR) در سال 1980 میلادی اعلام کرده است که کافئین باعث زایمان زودرس می شود و ممکن است در نوزدان ناراحتی ایجاد کند. اگر چه از آن تاریخ ، پژوهش ها و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفت اما تا کنون مشخص نشده است که چه مقدار کافئین می تواند عامل زایمان زودرس شود. کافئین برای نوزادان دو عارضه ایجاد می کند:
1-
از طریق شیر مادر وارد دستگاه گوارش کودک می شود و او را در وضعیت استفراغ قرار می دهد.
2-
مدت زیادی در بدن نوزاد می ماند تا متابولیزه شود، زیرا کبد نوزاد به اندازه کافی آنزیم ندارد.
در صورتی که مادری دو فنجان قهوه تند بنوشد و سپس به نوزاد خود شیر بدهد چون بخشی از کافئین ، همراه شیر مادر وارد بدن نوزاد می شود ، امکان دارد عوارض زیر در نوزاد به وجود آید: ناآرامی، لرزش دست ها، پاها و لب ها، سفت یا شل شدن عضلات و ماهیچه های بدن، بی خوابی، جیغ زدن، حساسیت نشان دادن به صدا، به گونه ای که با کمترین صدایی کودک از خواب می پرد. از این رو به مادرانی که فرزند خود را شیر می دهند توصیه می شود که از مصرف قهوه یا مواد کافئین دار پرهیز کنند.6- مغز و اعصاب: تأثیر کافئین بر مغز و اعصاب، می تواند به پیدایش عوارض زیر منجر شود:
1-
اضطراب2- هیجان 3- ناآرامی 4- فراموشی و افسردگی .
کسانی که گرفتار عارضه افسردگی هستند ، نباید بیش از یک گرم کافئین در روز مصرف کنند ؛ زیرا سبب شدت یافتن افسردگی آن ها می شود.
7-
خون: کافئین باعث می شود که مقدار قابل ملاحظه ای از سدیم و پتاسیم بدن از طریق کلیه ها دفع شود، همچنین مقدار مصرف قند را نیز کاهش می دهد که نتیجه آن ، افزایش قند خون خواهد بود. از این رو به کسانی که مبتلا به بیماری قند ( دیابت ) هستند توصیه می شود از مصرف مواد کافئین دار، اجتناب ورزند. کافئین ، جذب آهن را در روده ها کم می کند و لذا با توجه به نیاز ضروری بدن به آهن، که کار خون سازی را بر عهده دارد، توصیه می شود که از مصرف کافئین همراه با غذا و تا یک ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود.
8-
لاغری: کافئین میزان سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه مصرف کالری نیز افزایش پیدا می کند. برای مثال ، چنان چه کسی یک فنجان قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین بنوشد میزان متابولیسم بدن وی تا 4 درصد افزوده شده و درنتیجه باعث لاغری او می شود.
9-
فیبروکیستیک (Fibrocystic) : زنانی که در سینه خود غده فیبروکیستیک دارند ، نباید به میزان زیاد کافئین مصرف کنند، زیرا به بزرگ شدن این غده کمک می کند.
پس اگر در حد اعتدال مصرف شود مفید است اما مصرف بی رویه ی آن مشکل زا است
.

 

موفق و سلامت باشید

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 11 اسفند 1394  11:45 AM
تشکرات از این پست
shayesteh2000
atena1792
atena1792
کاربر جدید
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1400 
تعداد پست ها : 1
محل سکونت : تهران

پاسخ به:کافئین به نفع باروری یا به ضرر آن؟

نه خیلی از نوشیدنی های هستند که کافئین دارن. حتی یه سری نوشدینی مثل قهوه گانودرما هم اومده

ولی بحث انرژی دادن و بیداری حفظ نشاط توی طول روز رو هم داره و همینطور باعث چاقی می شه یجوری که ورزشکارا و بدنسازا هم میتونن از قرصهای کافئین استفاده کنن

منم میخوام قرصشو بگیرم یه چندتا داروخونه دیدم میشه خرید اینترنتی دارو داشت مثلا داروخانه آنلاین باهمانه

چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400  9:22 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها