0

باسترمه(غذای دریایی ترکمنی) - ماهی می دم (غذای جنوبی)

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

باسترمه(غذای دریایی ترکمنی) - ماهی می دم (غذای جنوبی)

باسترمه(غذای دریایی ترکمنی) - ماهی می دم (غذای جنوبی)

 باسترمه

 (یک نوع غذای ترکمنی)

مواد لازم ( برای 4 نفر) :


-برنج 4 فنجان
-ماهی ازون برون 400 تا 500 گرم
-سیب زمینی 3 عدد
-پیاز 3 عدد
-انار دانه 1 فنجان
-نمك و فلفل به مقدار لازم


طرز تهیه :


برنج را خیس كرده مطابق معمول آبكش می كنیم .داخل قابلمه را چرب كرده سیب زمینی ها را پوست گرفته حلقه می كنیم و كف ظرف را با آن می پوشانیم . بعد پیاز حلقه شده و بعد ماهی را روی پیاز چیده نمك و فلفل كافی به آن اضافه می كنیم . بعد دانه انار و كمی برنج و چند قاشق آب روی غذا می ریزیم و یك درپوش روی آن می گذاریم و برنج آبكش شده را روی آن می ریزیم سپس روغن ریخته در ظرف را می گذاریم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا مدت یك ساعت پخته شود .

 

 ماهی می دم

(غذای جنوب)

 
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:

برنج                              500 گرم

تره                                500 گرم

شبت                             1 کیلوگرم

ماهی                            1 کیلوگرم

پیاز متوسط                     3 عدد

روغن سرخ کردنی          100 گرم

روغن مایع                      100 گرم

گرد لیمو عمانی             1 قاشق سوپخوری

زردچوبه                         1 قاشق مرباخوری

نمک                              به مقدار کافی


طرز تهیه:

ماهی که برای این غذا انتخاب می کنیم، باید از نوع ماهی های گوشتی مثل ماهی شیر، هامور، سنگسر، میش ماهی و ... باشد.

سبزی را پاک کرده، می شوییم و در آبکش می ریزیم. وقتی آب آن کاملا گرفته شد، به صورت ریز خرد می کنیم.

پیاز را خلال کرده و با 100 گرم روغن سرخ کردنی سرخ می نماییم تا طلایی شود.

سبزی را به پیاز داغ اضافه می کنیم و گرد لیمو عمانی ، زردچوبه و کمی نمک به آن می زنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب سبزی تبخیر گردد و کمی سرخ شود.

ماهی را قطعه قطعه کرده، می شوییم و با نصف استکان آب و کمی نمک در ظرفی می ریزیم. آن را در حرارت ملایم می گذاریم تا کمی بپزد.
ماهی

پوست ماهی را می گیریم و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و داخل سبزی می ریزیم.

آنها را هم می زنیم تا با سایر مواد آغشته شده و کمی سرخ شود.

برنج را خیس کرده و آبکش می کنیم.

50 گرم روغن را با نصف لیوان آب در کف قابلمه می ریزیم و می گذاریم داغ شود.

نصفی از برنج را در قابلمه می ریزیم. مخلوط سبزی و ماهی را روی برنج می ریزیم و با بقیه برنج روی آن را می پوشانیم.

ظرف برنج را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و در ظرف را می بندیم.

بقیه روغن را که 50 گرم می شود با نصف لیوان آب جوشانده، روی برنج می دهیم و می گذاریم با حرارت ملایم به مدت 45 تا 60 دقیقه دم بکشد.

موقع کشیدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط می نماییم و سپس در دیس می کشیم.

 

پنج شنبه 26 آذر 1394  9:56 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها