باسترمه
(یک نوع غذای ترکمنی)
مواد لازم ( برای 4 نفر) :
-برنج 4 فنجان
-ماهی ازون برون 400 تا 500 گرم
-سیب زمینی 3 عدد
-پیاز 3 عدد
-انار دانه 1 فنجان
-نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
برنج را خیس كرده مطابق معمول آبكش می كنیم .داخل قابلمه را چرب كرده سیب زمینی ها را پوست گرفته حلقه می كنیم و كف ظرف را با آن می پوشانیم . بعد پیاز حلقه شده و بعد ماهی را روی پیاز چیده نمك و فلفل كافی به آن اضافه می كنیم . بعد دانه انار و كمی برنج و چند قاشق آب روی غذا می ریزیم و یك درپوش روی آن می گذاریم و برنج آبكش شده را روی آن می ریزیم سپس روغن ریخته در ظرف را می گذاریم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا مدت یك ساعت پخته شود .
ماهی می دم
(غذای جنوب)
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
برنج 500 گرم
تره 500 گرم
شبت 1 کیلوگرم
ماهی 1 کیلوگرم
پیاز متوسط 3 عدد
روغن سرخ کردنی 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
گرد لیمو عمانی 1 قاشق سوپخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:
ماهی که برای این غذا انتخاب می کنیم، باید از نوع ماهی های گوشتی مثل ماهی شیر، هامور، سنگسر، میش ماهی و ... باشد.
سبزی را پاک کرده، می شوییم و در آبکش می ریزیم. وقتی آب آن کاملا گرفته شد، به صورت ریز خرد می کنیم.
پیاز را خلال کرده و با 100 گرم روغن سرخ کردنی سرخ می نماییم تا طلایی شود.
سبزی را به پیاز داغ اضافه می کنیم و گرد لیمو عمانی ، زردچوبه و کمی نمک به آن می زنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب سبزی تبخیر گردد و کمی سرخ شود.
ماهی را قطعه قطعه کرده، می شوییم و با نصف استکان آب و کمی نمک در ظرفی می ریزیم. آن را در حرارت ملایم می گذاریم تا کمی بپزد.
ماهی
پوست ماهی را می گیریم و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و داخل سبزی می ریزیم.
آنها را هم می زنیم تا با سایر مواد آغشته شده و کمی سرخ شود.
برنج را خیس کرده و آبکش می کنیم.
50 گرم روغن را با نصف لیوان آب در کف قابلمه می ریزیم و می گذاریم داغ شود.
نصفی از برنج را در قابلمه می ریزیم. مخلوط سبزی و ماهی را روی برنج می ریزیم و با بقیه برنج روی آن را می پوشانیم.
ظرف برنج را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و در ظرف را می بندیم.
بقیه روغن را که 50 گرم می شود با نصف لیوان آب جوشانده، روی برنج می دهیم و می گذاریم با حرارت ملایم به مدت 45 تا 60 دقیقه دم بکشد.
موقع کشیدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط می نماییم و سپس در دیس می کشیم.