0

مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

چهار قدم برای ایجاد نظم و ترتیب در منزل

قدم اول) از وسائل و اموالتان صورت برداری کنید

قدم دوم) حذف کردن غیرضروری ها

قدم سوم) تعیین جا برای هر یک از وسائل

قدم چهارم) جمع کردن دوباره دسته های وسائل در یک توالی منطقی

جمعه 27 آذر 1394  9:50 PM
تشکرات از این پست
nargesza shirdel2 omiddeymi1368
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

آيا فرد منظمی هستيد؟

اگر از شما بپرسند که آيا خود را فرد منظمی می دانيد يا خير؟ چه پاسخی می دهيد. پاسخ شما هرچه باشد احتمالاً صحيح نيست. نتايج پژوهش جالب روان شناسی به نام برنر ( Berner ) از دانشگاه کاليفرنيا نشان داده است غالباً افراد منظم ميزان منضبط بودن خود را کمتر از حد معمول ارزيابی کرده و در مقابل افراد نامنظم خود را اشخاص تقريباً منظمی می دانند. با پاسخ دادن به پرسش های زير شما می توانيد بفهميد که به واقع انسان منظمی هستيد يا خير و در صورت لزوم باور غلط خود را در اين مورد اصلاح کنيد.

لطفاً عبارات زير را به دقت خوانده و ميزان موافقت يا مخالفت خود را با هر يک از اين عبارت مشخص کنيد. برای نمره گذاری در عبارات 1،2،3،5،9،10،11،13،14،15 به گزينۀ کاملاً موافقم 5 امتياز، گزينۀ موافقم،4 امتياز؛ نظری ندارم،3 امتياز؛ مخالفم، 2 امتياز و کاملاً مخالفم 1 امتياز تعلق می گيرد. در عبارات 4،6،7،8،12 نمره گذاری به صورت معکوس انجام می شود. يعنی به گزينۀ کاملاً موافقم 1 امتياز، گزينۀ موافقم،2 امتياز؛ نظری ندارم،3 امتياز؛ مخالفم، 4 امتياز و کاملاً مخالفم 5 امتياز تعلق می گيرد.

1. به خوبی می توانم کارهايم را طوری تنظيم کنم که درست سر زمان تعيين شده انجام شوند.

2. وسايل متعلق به خودم را تميز و مرتب نگه می دارم.

3. دارای اهداف روشنی هستم و برای رسيدن به آنها طبق برنامه کار می کنم.

4. فرد بسيلر منظمی نيستم.

5. برای آنکه بدانم چی کجاست ترجيح می دهم هر چيز را در جای خودش قرار دهم.

6. برايم مشکل است خودم را مجبور به انجام وظايفم کنم.

7. فکر نمی کنم که هيچ وقت بتوانم آدم منظمی شوم.

8. غالباً کارهايم را بدون برنامه ريزی زمانی انجام می دهم.

9. برای جلوگيری از دوباره کاری سعی می کنم کارهايم را بدق انجام دهم.

10. وقتی می خواهم به يک سفر کوتاه بروم، از قبل با دقت در رابطه با آن برنامه ريزی می کنم.

11. برايم مشکل است که به آسانی به ذهن يا افکارم اجازه دهم تا بدون کنترل يا هدايت در هر جهتی که خواست برود.

12. وقت زيادی را برای پيدا کردن وسايلی که سر جايشان نگذاشته ام صرف می کنم.

13. فقط در شرايطی که کاملاً بيمار باشم کارم را تعطيل می کنم.

14. شخص بسيار منظم و مرتبی هستم.

15. بدهکاری هايم را سر موقع و کامل پرداخت می کنم.

نتيجه :

امتياز بالای 50 : شما فرد منظمی هستيد. از آنجايی که با برنامه ريزی و دقت وظايف و فعاليت های خود را انجام می دهيد، اغلب کارهايتان به موقع و به طور کامل انجام شده و دغدغه ای دربارۀ عقب افتادن آنها نخواهيد داشت. شما مسئوليت هايی متناسب با زمان و انرژی خود پذيرفته و نسبت به انجام آنها متعهد هستيد، بنابراين دسيگران می توانند روی قول های شما حساب کنند. نظم و ترتيبی که در روان و زندگی شما جريان دارد سبب جلوگيری از اتلاف وقت و دوباره کاری شما می شود و اين امر به شما آرامش می بخشد. اين آرامش به وجود امده نيز به نوبۀ خود باعث انجام بهتر کارها و وظايف محوله به شما خواهد شد.

امتياز زير 50 : متاسفانه شما از نظز نظم و انضباط در وضعيت مطلوبی قرار نداريد. شايد تقصير را گردن زندگی بيندازيد و بگوييد زندگی در دنيای ماشينی امروز منضبط بودن را غير ممکن ساخته است. اما فراموش نکنيک که بشر برای سرعت بخشيدن به کارها و انجام راحت تر آنها انواع ماشين ها را اختراع کرده است. اگر می خواهيد که از استرس های شغلی، تحصيلی يا خانوادگی خود بکاهيد و آرامش بيشتری را تجربه کنيد. لازم است که در عادات خود تجديد نظر کنيد .

جمعه 27 آذر 1394  10:08 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza omiddeymi1368
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

پيامدهای نظم :

۱ - کاهش استرس و ايجاد آرامش

۲ - ايجاد تعادل بيشتر

۳ - صرف وقت بيشتر برای خانواده و دوستان

4 - صرفه جويی

جمعه 27 آذر 1394  10:16 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza omiddeymi1368
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

ضمن عذر خواهی از اینکه چند روزی بعلت حادثه ناگوار فوت برادر نتوانستم به سایت سر بزنم.

نظم چیست و چگونگی فرهنگ سازی نظم در جامعه

«نظم» يكي از مهم ترين نيازها و ضرورت ها در زندگي جوانان و نوجوانان است چرا كه در سايه نظم امنيت و آرامش به زندگي راه يافته و در سايه امنيت و آرامش، مثبت انديشي در رفتار شخص نمود مي يابد.اولين قدم در آموزش نظم، تعريف، «واژه نظم» و «كاربرد آن» در زندگي است. به اين معني كه به جوانان و نوجوانان بياموزيم كه نظم چيست و چه اثرات مثبتي به دنبال دارد.

به عقيده آموزشكاران و روانشناسان، پيش از آن كه مفهوم نظم را به فرزندانمان آموزش بدهيم به عملكرد آنها چه در منزل چه در مدرسه و... به طور دقيق، اما غيرمستقيم نظارت كنيد.

جمعه 27 آذر 1394  10:24 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 nargesza omiddeymi1368 emamedavazdah
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

بنام خدا

نظم و انضباط آموختني است

به نظر بنده انضباط امري آموختني است و به آموزش نياز دارد. واقعيت اين است كه آموزش نظم و انضباط هم امر پيچيده اي است.

غالباً ژاپني ها به خاطر نظم و انضباط شان مورد تحسين قرار مي گيرند. آنها آموزش نظم و انضباط را از كودكي آغاز مي كنند. والدين به كودكان مي آموزند كه كفش هاي خود را به شكل منظم و مرتب جلوي در قرار دهند و كفش هاي ميهمانان را هم جفت كنند. اگر به خاطر داشته باشيم، در گذشته والدين ايراني هم كودكان را وامي داشتند كفش هاي ميهمانان را جفت كنند. همچنين ژاپني ها از همان بدو ورود به محل كار ياد مي گيرند كه ابزارها را تميز نگه دارند، آنها را بازبيني كنند و هميشه سرجاي خود قرار دهند. اين نظم از اتلاف وقت و منابع جلوگيري مي كند.

اگر انسان اصل را بر رعايت نظم و انضباط قرار نمي داد، هيچ پيشرفت و توسعه اي در كار نبود و نمي شد از تمدن بشري سخن گفت. به خاطر همين است هر جامعه اي كه بيشتر به رعايت نظم اهميت مي دهد، از هر نظر خود را از جوامع ديگر جلوتر مي كشد. به عبارتي جامعه پيشرفته جامعه بي نظم و ترتيب نيست.

جمعه 27 آذر 1394  10:28 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 nargesza omiddeymi1368 emamedavazdah
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

نقل قول farshon

نقل قول shirdel2

بنام خدا

به نظرتون منظور از نظافت چیست؟

آنچه در لغت  معنی شده نظافت یعنی: پاکیزگی و این پاکیزگی در تمامی امورات زندگی معنای خاص خودش را دارد.

باسلام میشه مثالی بیاورید؟

با سلام

از اینکه به درخواست شما دیر پاسخ دادم عذر خواهی می کنم.در این مورد میتوان گفت:

نظافت و پاكيزگي واژ ه هاي زيبايي هستند كه بسياري از افراد همواره بر رعايت آنها تأكيد كرده و در رابطه اجتماعي به آن اهميت مي دهند.رعايت اين نكته در زندگي روزمره زماني از اهميتي دو چندان برخوردار مي شود كه بسياري از ما مجبوريم زمان بسيار زيادي را در ارتباط با ديگران در يك محيط اجتماعي مشترك سپري كنيم.اين يكي از خصايص زندگي انساني است.زندگي شهري نيز به عنوان نمونه تكامل يافته تري از زندگي انساني، در مجموع از رفتارهاي انسان هايي تشكيل شده كه روزانه در ارتباط متقابل با هم به سر مي برند و در اين ارتباط متقابل به ويژگي هاي فردي و رفتاري همديگر توجه بيشتري نشان مي دهند.حال وقتي در محيطي يكي از افراد نسبت به رعايت بهداشت فردي و شخصي خود بي توجهي نشان دهد با چه صفتي مي توان از او سخن گفت.
توجه شما را به مشاهده رفتار بعضی از شهروندان جلب مي كنم: فردی كه در حضور عابران پياده بي شماري كه از كنار هم رد مي شوند، آب دهان را در پياده رو مي ريزد.

یا وسيله نقليه را در نظر بگیرید که بوي نامطبوعي در فضاي محدود آن پيچيده است.

شخصي كه انگار مدتهاست حمام نرفته است و در كنار من و تو ايستاده و بي توجه به ديگران، براي رسيدن به مقصد انتظار مي كشد.با كمي دقت مي توان متوجه واكنش ديگران نسبت به اين فرد شد..

بهتر است كمي از خود و رفتارهاي روزمره مان انتقاد كنيم.نظم و ترتيب و رعايت بهداشت فردي در شهري كه ساختار آن بر ارتباط با ديگران بنا نهاده شده ايجاب مي كند كه نكات ساده بي شماري را در رفتار روزمره خود درج كنيم.رعايت بهداشت فردي و انضباط شخصي نيز يكي از پر اهميت ترين اين مسائل به شمار مي آيد.اما به نظر مي رسد كه اين نكته براي عده اي از شهروندان اصلاً جا نيفتاده است.اين در حالي است كه تأثير اين عامل از نظر اجتماعي بسيار زياد است.جدا از نكات بهداشتي فراواني كه در اهميت رعايت بهداشت فردي از سوي پزشكان عنوان مي شود.مي توان به سنت فكري و فرهنگي خودمان نيز رجوع كرد كه در آن بر اهميت بهداشت فردي تأكيد بسيار زيادي شده است.
    تأكيد بر رعايت بهداشت فردي در تمامي روزهاي سال جدا از نكات پزشكي متعددي كه از سوي متخصصان مختلف عنوان مي شود، جنبه اي اجتماعي نيز دارد كه از توجه شخص به ارتباط متقابل با ديگران حكايت مي كند.اين اهميت نشان دهنده آن جنبه اي از زندگي ماست كه حاصل جمع رفتارهاي شخصي افراد در يك محدوده جمعي است

جمعه 27 آذر 1394  10:45 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

نقل قول shirdel2

بنام خدا

ضمن عذر خواهی از اینکه چند روزی بعلت حادثه ناگوار فوت برادر نتوانستم به سایت سر بزنم.

نظم چیست و چگونگی فرهنگ سازی نظم در جامعه

«نظم» يكي از مهم ترين نيازها و ضرورت ها در زندگي جوانان و نوجوانان است چرا كه در سايه نظم امنيت و آرامش به زندگي راه يافته و در سايه امنيت و آرامش، مثبت انديشي در رفتار شخص نمود مي يابد.اولين قدم در آموزش نظم، تعريف، «واژه نظم» و «كاربرد آن» در زندگي است. به اين معني كه به جوانان و نوجوانان بياموزيم كه نظم چيست و چه اثرات مثبتي به دنبال دارد.

به عقيده آموزشكاران و روانشناسان، پيش از آن كه مفهوم نظم را به فرزندانمان آموزش بدهيم به عملكرد آنها چه در منزل چه در مدرسه و... به طور دقيق، اما غيرمستقيم نظارت كنيد.

سلام

تسلیت می گم.

انشاالله خدا برادرتون رو رحمت کنه و به شما و بقیه اعضای خانوادتون صبر و تحمل بده. ما رو تو غمتون شریک بدونید.

جمعه 27 آذر 1394  11:11 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

با سلام و احترام

ضمن تشکر از تمام دوستان عزیزی که مبحث این هفته رو همراهی کردند. حتی در شرایط سخت، تشکر ویژه.

ضمن اعلام اتمام مبحث، امتیازات زیر رو به رسم قدردانی تقدیم می کنم.

ردیف

نام کاربری

1

adam55

95

2

haj114

40

3

yassinmoradi

40

4

shirdel2

240

5

rashon

40

6

ehsan007060

110

7

8pooria

65

8

farshon

160

9

tanhafarhad

40

10

zinab84

40

11

ahmadfarm

105

12

arezooo

80

13

hm8212000

35

14

mansoor67

40

15

emamedavazdah

240

16

mohmadd

30

17

mostafamostafa

30

جمعه 27 آذر 1394  11:22 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368 haj114
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

امتیازات مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

با عرض سلام خدمت شما دوستان عزیز؛

از اینکه مطابق هفته‌های گذشته، این مبحثِ طرح صالحین را نیز پیگیری و همراهی نمودید، بسیار ممنون و سپاسگزاریم. 

جا دارد از کاربر محترم سرکار خانم nargesza که مبحث مفیدی برای این هفته ایجاد و مدیریت کردند، تشکّری ویژه داشته باشیم. مطابق قوانین تالار صالحین، به ایشان در خصوص ایجاد و مدیریت مبحث 110 و پیگیری بسیار خوب ایشان در پیشبُرد این مبحث، 400 امتیاز تعلّق خواهد گرفت.

سلامتی و بهروزی شما عزیزان را از درگاه ایزد منّان خواستاریم.

جمعه 27 آذر 1394  11:54 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها