0

مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

 
8pooria
8pooria
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 5257
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

به نظرتون منظور از نظافت چیست؟

*. فایده نظم و ترتیب چیست؟

 

با سلام

به نظر من نظم یکی از مهمترین ارکان زندگی است چه در زندگی فردی و جه در زندگی اجتماعی. ما با رعایت نکردن نظم نه تنها زندگی خود  را نابود می کنیم و وقتمان را به بطالت می گذرانیم که وقت دیگران را نیز می کشیم......

مثلا وقتی دیرمان شده است با سد کردن راه دیگران در خیابان راه بندان درست می کنیم زیرا که نظم را رعایت نکرده ایم.....

در واقع رعایت کردن نظم بسیاری از حق الناسها را دفع می کند.

دلم به مستحبی خوش است که جوابش واجب است:

السلام علیک یا بقیة الله فی ارضه

مدیر گروه زبان انگلیسی

 

شنبه 21 آذر 1394  11:21 PM
تشکرات از این پست
nargesza omiddeymi1368 ravabet_rasekhoon shirdel2 ehsan007060
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

من خودم بلشخصه اگرنظم وترتیب نداشته باشم نمی تونم کارکنم همیشه میزمحل کارموتمیزومرتب می کنم نمی دونم اونایی که شلوغکارن چطورکارمی کنند

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 22 آذر 1394  9:43 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 ravabet_rasekhoon nargesza omiddeymi1368 ehsan007060
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

بنام خدا

نقش نظم و ترتیب بر روح انسان

در این دوره و زمانه ای که بیشترمان برای گذران زندگی ناچاریم تمام وقت کار کرده و برای رسیدن به نیازهای روزمره مان به جای راه رفتن بدویم، به تدریج دیده می شود که آدم ها در مورد تمیزی و نظافت خودشان و خانه شان کمتر توجه نشان میدهند؛ یعنی گاهی می توان گفت فرصت کافی برای این کار ندارند!
اما جدا از اثرات سوء آلودگی و عدم رعایت نظم و ترتیب بر سلامت فردی، شاید اگر بدانید رعایت آنها روی روان و روحیه هم تاثیر دارد، آن وقت در این روزگاری که خستگی روحی از بزرگ ترین معضلات است، به خاطر تقویت روحیه و خلق و خوی خسته در این دنیای ماشینی هم که شده به این موضوعات، بیشتر اهمیت بدهید.

یک خانه تمیز و مرتب و یا یک محل کار بدون آشفتگی و به هم ریختگی، روحیه شما را بهتر میکند.

وقتی در پایان یک روز کاری خسته کننده به منزل می آیید، مطمئنا اصلا دوست ندارید وارد اتاق هایی به هم ریخته و ریخت و پاش شوید ؛ وقتی محیط اطراف تان به هم ریخته یا کثیف باشد، با هر بار نگاه کردن به این اوضاع و شرایط، استرس و تنش بر شما وارد می شود.در اغلب موارد تنها با نگاه کردن به بهم ریختگی و هرج و مرج، تمام انرژی تان برای ادامه کار و فعالیت در درون تان خفه می شود و همین موضوع چرخه معیوبی را ایجاد می کند، یعنی قدرت و توان روحی را برای تمیز و منظم کردن محیط تان از دست می دهید و به وقت دیگری موکول می نید و در نتیجه اوضاع همان طور نامرتب و کثیف، باقی میماند.
هر چه محیط به هم ریخته تر و کثیف تر می شود، به خاطر سختی کار استرس شما بیشتر شده و خلق تان آشفته تر می شود.

                  

یک شنبه 22 آذر 1394  11:37 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon nargesza omiddeymi1368 ehsan007060
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

بنام خدا


 تمیزها و اعتماد به نفس بیشتر : افرادی که بهداشت فردی و نظافت را رعایت کرده و نظم و ترتیب را در زندگی شان امری مهم و حیاتی می دانند، در مورد خودشان اعتماد به نفس بیشتری دارند و اطمینان خاطر آنها در مورد هویت شان افزایش می یابد و معمولا در مورد اینکه دیگران در مورد ظاهر آنها چه نظری دارند، اصلا نگران نیستند چون از ظاهر و شرایط زندگی خود کاملا مطمئن هستند.

 ظاهر خوب ، احساس خوب : قدیمی ها می گفتند: ظاهر خوب، احساس خوب می آورد و امروزه بررسی ها نشان می دهد این موضوع حقیقت دارد.
افراد تمیز و مرتب که محیط کار و زندگی شان تمیز و منظم است، دیدگاهی خوش بینانه به زندگی داشته و احساس شادکامی و موفقیت می کنند، در حالی که این حس در آدم های کثیف و نامرتب وجود ندارد.

 شغل بهتر برای تمیزترها : افراد مرتب و تمیز مشاغل بهتری دارند و در کل شانس پیدا کردن شغلی مناسب و خوب برای شان بیشتر است ؛ مسلما فردی که شغل داشته و این شغل مناسب وضع و روحیاتش باشد، از نظر روحیه وضعیت بهتری داشته، دیدگاهی بهتر به زندگی و خودش پیدا کرده و شاداب تر و امیدوارتر است.

 نظم و ترتیب کمتر ، دوست کمتر : در بیشتر موارد و فرهنگ ها آدم ها دوست ندارند با فردی که تمیز و مرتب نیست و زندگی آشفته و درهم و برهمی دارد، دوست شده و ارتباط داشته باشند، در نتیجه چنین فردی تنهایی و به تدریج انزوا را تجربه می کند که خود این مساله روحیات فرد موردنظر را افسرده و کسل می کند.
سیستم حمایتی که شامل دوستان و اقوام و بستگان است، در زندگی بشر حتی از دوران غارنشینی نقش اساسی داشته و انسان های نخستین هم می دانستند که باید با هم زندگی کنند ؛هر چه این سیستم حمایتی قوی تر و غنی تر باشد، روحیات افراد بهتر شده و احساس امنیت و آرامش بیشتری داشته و نشاط بیشتری در زندگی آنها دیده می شود.
از اصول برقراری و حفظ ارتباطات اجتماعی، نظافت و نظم است که اگر نباشد ارتباطات هم فدا شده و کم رنگ می شود و پیامد آن زجر روحی و ناراحتی فکری است.

روابط خانوادگی بهتر : صمیمیت بین زن و شوهر و حتی روابط ... هم به نظافت و تمیزی بستگی دارد و اگر نظافت و نظم و ترتیب نباشد، با به هم خوردن این موارد، به تدریج روحیات آدم ها دستخوش ناراحتی و آشفتگی می شود.

 

                  

یک شنبه 22 آذر 1394  11:41 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon nargesza omiddeymi1368 ehsan007060
tanhafarhad
tanhafarhad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 637
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

همانطور که خلقت ما و جهان بر اساس نظم و ترتیب خداوندی است. و در اسلام تاکید بر نظافت شده است که مکملی برای یکدیگر هستند. و همانطور که میدانیم. نظافت نشانه ایمان است.
دوشنبه 23 آذر 1394  11:23 AM
تشکرات از این پست
nargesza omiddeymi1368 shirdel2 farshon ehsan007060
zinab84
zinab84
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1393 
تعداد پست ها : 658
محل سکونت : مازندران

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»


بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

*. به نظرتون منظور از نظافت چیست؟

رعایت بهداشت فردی و اجتماعی هم شونه زدن و حمام کردن و مرتب بودن نظافت هست هم مسائل اجتماعی رعایت قوانین یکجوری نظافت محسوب میشه (به نظر من البته)

*. فایده نظم و ترتیب چیست؟

حداقل فایده اش پیدا کردن وسائل و لوازم مورد نیاز هست 

*. نظافت با نظم و ترتیب چه رابطه ای دارد؟

رابطه مستقیمپاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

*. بعضی ها برای ایجاد نظم و ترتیب باید اول همه چی رو به هم بریزن بعد مرتب کنن، شما چطور؟ آیا این روش رو قبول دارید؟

این هم یک روشه گاهی برای من هم پیش میاد

*. حدیث و یا روایتی در مورد لزوم نظافت، نظم و ترتیب ذکر کنید.

حدیث مشهور النظافت من الایمان  

*. نظر شخصی خود را درمورد مبحث ذکر شده بنویسید

با پیشرفت تکنولوژی راههای زیادی برای ایجاد نظم ترتیب به وجود اومده اما تنبلی گاهی بزرگترین مانع از گذشته تا به امروز بوده.ساده ترین راه برای حل برخی از معضلات خانوادگی و حتی اجتماعی همین چند کلمه است نظم و ترتیب و نظافت به نظر ساده میاد ولی گاهی به خاطر عدم نظافت یا بی نظمی خانواده ای ازهم میپاشه یا اینکه نزاع و درگیری در محیط اداری یا خیابان موجب مرگ افراد میشه خیلی تلخه که آدم برای جبران تاخیر چند دقیقه ای به خاطر بی نظمی خودش یا دیگران انگ قتل بهش بخوره یا اینکه مقتول باشه .....

 

 

 


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُم
اَللّهُمَ عَجّـــِلْ لِــــوَلیــِکَ الْـــفــَـرَج بـِحقِّ زیـنب کبـری(س) 

دوشنبه 23 آذر 1394  12:40 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 nargesza ehsan007060
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

آموزش نظم

با شلخته‌ خواندن كودكی كه اسباب‌بازی‌های خود را جمع نمی‌كند، وسایل او جمع نخواهد شد و این برچسب به وی نظم و ترتیب را نمی‌آموزد. تنها ممكن است او تصویری نادرست از خویش پیدا كند و این رفتار موقت او، با برچسب شما به رفتاری ثابت و دائمی تبدیل شود و احتمالا در آینده آن را تكرار كند. متأسفانه بسیاری از والدین به جای آنكه در پی تأثیرگذاری بر كودكانشان باشند، تنها می‌خواهند آنها را كنترل كنند. از این رو، آنان را محدود ساخته، دستور می‌دهند، فرمان صادر می‌كنند و آنها را تهدید یا تنبیه می‌نمایند. اعمال این روش‌های كنترل كننده، عملا بر كودكان و نوجوانان تأثیر مثبتی نمی‌گذارد. كودكی كه به انجام كاری مجبور شده، در واقع تأثیر نپذیرفته است، بلكه تنها رفتار خود را در آن لحظه برای فرار از تهدید تغییر داده است. برای تأثیرگذاری عمیق و مداوم بر زندگی كودكان و نوجوانان، باید از هرگونه رفتار مستبدانه و توسل به زور برای كنترل آنان خودداری كرد و به جای آن از روش‌های مفید و متفاوتی بهره جست كه به تدریج انگیزه‌ها و تمایلات كودك را تحت تأثیر قرار دهد. عده‌ای معتقدند باید با ترساندن كودك انضباط را به وی آموخت، زیرا به نظر ایشان، كودك موجودی طبعا شرور است. از این رو باید او را از ارتكاب شر و فساد بازداشت و با اعمال خشونت و انواع مجازات او را محدود كرد تا به فرمان درآید.

در روش های مثبت آموزش نظم مربی می‌كوشد نظم را دركودك درونی كند و این همان هدف اساسی تربیت كودك است كه می‌كوشد اصول انضباطی را در ذات او نهادینه كند. در این روش انضباط به معنای اطاعت محض و فرمانبرداری نیست و با حفظ شخصیت كودك، مربی می‌كوشد به او بفهماند كه در سایه رعایت اصول انضباطی زندگی بهتری خواهد داشت. و با نظم، لذت و بهره‌ كامل‌تری از زندگی خواهد برد.

برخی دیگر می‌گویند كودك موجودی طبعا نیكو وصالح است و باید او را به حال خود گذاشت تا هر چه دلش می‌خواهد آزادانه انجام داده، تمایلاتش را ارضا كند. بنابراین نباید با نظم دهی دست و پایش را ببندیم، بلكه باید به وی فرصت دهیم تا استعدادهایش را شكوفا كند. بررسی‌ها و مطالعات دقیق نشان می‌دهد كودكانی كه براساس دیدگاه اول تربیت شده‌اند، چون همیشه در برابر بزرگتر‌ها خضوع كرده و تسلیم بوده‌اند و در بزرگسالی هیچ ابتكاری از خود نشان نمی‌دهند. این كودكان در زندگی آینده شكست می‌خورند. آزاد گذاشتن كودكان بنابر روش دوم نیز برای آنان زیان آور بوده سبب می‌شود در آینده به مقررات و قوانین پشت پا بزنند و افرادی بی‌قید و لاابالی بار بیایند.

 

آموزش نظم

 براساس این تحقیقات روش سومی نیز وجود دارد، كه از نواقص هر دو نظریه بركنار است و به بهترین وجه كودك را برای زندگی آینده آماده می‌سازد. در این روش مربی می‌كوشد نظم را دركودك درونی كند و این همان هدف اساسی تربیت كودك است كه می‌كوشد اصول انضباطی را در ذات او نهادینه كند. در این روش انضباط به معنای اطاعت محض و فرمانبرداری نیست و به جای فرمان دادن و گفتن پی در پی «این كار را بكن» و «آن كار را نكن» با حفظ شخصیت كودك، مربی می‌كوشد به او بفهماند كه در سایه رعایت اصول انضباطی زندگی بهتری خواهد داشت. و با نظم، لذت و بهره‌ كامل‌تری از زندگی خواهد برد.

 

همه ما بزرگسالان، راهکارهایی برای منظم کردن محیط زندگیمان انتخاب می کنیم. بعنوان مثال در محل کار، پرونده ها را در پوشه هایی با رنگهای مختلف و براساس شماره رده بندی می کنیم، از جاکفشی برای نگهداری کفشهایمان استفاده می کنیم و از تقویم و ساعت برای تنظیم امور و یا لیستهایی برای ترتیب اجرای کاریمان استفاده می کنیم.

برای کودکان خود نیز می توانیم باروشهای مشابهی به تدارک نظم درمحیط آنها کمک کنیم وباعث رشد انضباط و استقلال در آنها شویم. اگر دائماً سعی کنیم که به کودکان خود یادآوری کنیم که چگونه اشیاء را سرجای خود قرار دهند، آنهابرای نظم دادن به زندگی خود همیشه متکی به فرد دیگری بار می آیند. موارد ذیل نکاتی است برای سازمان دادن به محیط و آموزش انضباط به کودکان :

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
دوشنبه 23 آذر 1394  6:06 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza omiddeymi1368 ehsan007060
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

1- اسباب بازیها : می توان از تصاویر یا نقاشی هایی برای یادآوری اینکه محل هر کدام کجاست استفاده کرد. از تصاویر بریده شده از روزنامه یا روی جعبه اسباب بازی استفاده کنید. تصاویر مذکور را روی قفسه یا جعبه ها بچسبانید بنحوی که کودک بداند که اسباب بازی مشخصی را کجا قرار دهد.

2- کفشها : پادری، جعبه یا قفسه ای برای نگهداری کفشهای کودک فراهم کنید. اگرکودک کفشهایش را در بیرون در ورودی در می آورد جعبه یا پادری را در محلی قرار دهید که به راحتی در دسترس باشد. اگر افراد خانواده در محیط خانه کفش می پوشند، آن جعبه، قفسه یا پادری را در اتاق در محلی خاص قرار دهید.

با شلخته‌ خواندن كودكی كه اسباب‌بازی‌های خود را جمع نمی‌كند، وسایل او جمع نخواهد شد و این برچسب به وی نظم و ترتیب را نمی‌آموزد. تنها ممكن است او تصویری نادرست از خویش پیدا كند و این رفتار موقت او، با برچسب شما به رفتاری ثابت و دائمی تبدیل شود

3- حمام و دستشویی : از جامسواکی، جاصابونی و جاحوله ای مخصوص کودکان استفاده کنید تا هر کدام بطور معمول یادآور محل قرار گرفتن اشیا برای کودک باشند. تمام این موارد باید در محلی قرار گیرد که در دسترس کودک باشد بنحوی که وقتی روی زمین می ایستد یا روی چهارپایه می ایستد براحتی بتواند آنها را بردارد یا سرجای خودشان بگذارد.

4- میز : طرحی از محل هر یک از اشیای روی میز تهیه کنید. این نقشه را روی میز یا بالای میز به گونه ای قرار دهید که کودک بداند هر یک از لوازم مورد نیاز خود را در کجا بایستی بیابد.

5- کیف مدرسه:  پوشه هایی برای نگهداری اوراق که براساس موضوع مجزا شده باشند تهیه کنید. این پوشه ها را به نحوی انتخاب کنید که فضای کافی برای نگهداری صفحات داشته باشند . بر روی دفترچه ها برچسب بزنید و از رنگهای مختلف برای جلد آنها بر اساس موضوعات مختلف درسی و موضوعی استفاده کنید. برای نگهداری مداد، خودکار، پاک کن و ... کیف کوچکی تهیه کنید و برای آن جیبهای متعددی بدوزید و یااز انواع جامدادیهای آماده استفاده کنید. برنامه هفتگی منظمی برای دورانداختن اوراق غیرضروری از کیف مدرسه تنظیم کنید تا کودکان بتوانند نظم موجود را حفظ کنند و ضمناً به راحتی به نوشته ها و اوراق ضروری شان دست یابند.

6- لباسها : کمد لباس باید راحت و متناسب با قد کودک باشد. کشوها بایستی به راحتی باز شوند و در دسترس باشند. در داخل کمد مانند محل اسباب بازیها، می توان به کمک یک تصویر یا نقاشی، راهنمایی برای مشخص کردن محل هریک از لباسها تهیه کرد تا لباسها بطور مرتب در کمد یا کشوها قرار گیرند. محل قرار گرفتن لباسهای کثیف بایستی مناسب و در دسترس باشد. طرز قرار گرفتن لباسها بایستی بنحوی باشد که به سهولت میسر و باعث تشویق کودک در رعایت محل قرار گرفتن آنها گردد.

دانشگاه علوم پزشکی کشور- سودابه ملک پور

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
دوشنبه 23 آذر 1394  6:06 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza omiddeymi1368 ehsan007060
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

از اين نكات به اين نتيجه مي رسيم كه اول اين خود ما هستيم كه بايد نظم و ترتيب را رعايت كنيم و بعد به كودكمان ياد بدهيم تا نظم داشته باشد و كارهايش را به موقع و درست انجام دهد. يا مثلا در خيابان آشغال نريزد در حاليكه ما فيش شارژمان را در حضور او به درون جوب پرتاب مي كنيم.

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
دوشنبه 23 آذر 1394  6:07 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza farshon omiddeymi1368 ehsan007060
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1390 
تعداد پست ها : 7792
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

 

*. به نظرتون منظور از نظافت چیست؟

 

به نظرم نظم يعني رعايت كردن يكسري قواعد براي بهبود و بهداشت زندگي

*. فایده نظم و ترتیب چیست؟

 

فايده نظم و ترتيب اينه كه تو زندگيمون گم نميشيم!!!!!!!!

*. نظافت با نظم و ترتیب چه رابطه ای دارد؟

 

نظم و ترتيب رو كه رعايت كني نظافت خودش رعايت ميشه!و بالعكس چون براي ايجاد نظافت بايد منظم به همه چي رسيدگي كنيد و بالعكس.

*. بعضی ها برای ایجاد نظم و ترتیب باید اول همه چی رو به هم بریزن بعد مرتب کنن، شما چطور؟ آیا این روش رو قبول دارید؟

 

 

نه....من كه هر چيزي رو ميزارم جاي خودش همه چي درست ميشه

*. حدیث و یا روایتی در مورد لزوم نظافت، نظم و ترتیب ذکر کنید.

 

النظافه من الايمان

*. نظر شخصی خود را درمورد مبحث ذکر شده بنویسید.

 

عالي و كاربرديه. مربوط به همه ميشه.

   

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

                                     

           برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

 
 
دوشنبه 23 آذر 1394  6:19 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

((اوصیکما و جمیع ولدى واهلى و من بلغه کتابى بتقوى الله و نظم امرکم))

حضرت على در وصیتنامه خود به امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) فرمود: شما و تمام فرزندان و خانواده و هرکه نوشته من به او مى رسد، همه را به تقوى الهى و نظم در کار وصیت مى کنم

موفقیت در زندگى به نظم است ، اگر با نظم و ترتیب و مدیریت صحیح که در روایات به تقدیر المعیشة تعبیر شده است ، توجه کنیم ، بسیارى از مشکلات و کمبودها کمرنگ مى شود.

نبودن نظم و ترتیب و بى حساب و بى اندازه کار کردن ، معنایش هدر دادن نیروهاست.

چه بسا خانواده اى که با داشتن چند تا خدمتکار و وسائل متعدد رفاهى ، هنوز نتوانسته اند خانه را اداره کنند و از بهم ریختن اوضاع شکایت دارند.

یکى از امتیازات زن ، عقل معاش داشتن است ، یک بانوى شایسته باید بداند ضروریات زندگى چیست ؟ چه چیزهائى از نظر اهمیت در رتبه دوم یا سوم مى باشد، زمان خود و امور خانواده را چگونه باید تنظیم کرد.

وگرنه هر چقدر هم که در آمد بالا باشد اگر براساس بى نظمى و هوس و بدون کنترل خرج شود، نه تنها رفع نیاز نمى کند که باعث افراط و تفریط و غم و غصه دائمى خواهد شد.

بسیارند کسانى که اگر به آنها مبلغى داده شود نمى دانند چگونه با آن زندگى را بگردانند.

بسیارى از گرفتاریهاى خانواده ، امروز ناشى از کمبود درآمد نیست ، بلکه در اثر بى نظمى در مخارج است .

آرى یک لشکر عظیم اما بى نظم در مقابل سپاهى اندک ولى منسجم و منظم شکست خواهد خورد، به همین جهت است که علم خانه دارى و رسیدگى به امور منزل و مسائل آن خصوصا براى بانوان جنبه حیاتى دارد، و مى تواند خانواده را که زیر بناى اجتماع است ، موفق و سالم سازد، و این وظیفه پدران و معلمان آگاه است که دراین راستا کوشا باشند، و باید اقرار کنیم که دیگران از ما در این مساءله پیش افتاده اند.

صلاح مسلمان در این سه چیز است .

(( لا یصلح المرء الا ثلاثه : التففه فى الدین و الصبر على النائبه و حسن التقدیر فى المعیشة ))

امام صادق علیه السلام فرمود: مرد مسلمان را جز سه چیز اصلاح نمى کند، بینش و آگاهى در دین ، استقامت در مصیبت و سختیها و برنامه ریزى خوب در زندگى.

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

دوشنبه 23 آذر 1394  6:44 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

نظم در خانه را از کجا شروع کنم؟!

 

خانه,نظم خانه

 

خانه بهترین جا برای استراحت است. داشتن خانه‌ای ایده‌ال و دارای نظم و ترتیب، آرامش خاطر را چند برابر می‌کند. کارهای روزانه را با ایجاد سیستمی که تمام اعضاء خانواده از آن آگاه باشند، ساده کنید.

 

با طرح برنامه روزانه کارها را بین افراد خانواده طوری تقسیم کنید که ضمن صرفه‌جویی در وقت، خانه در پایان یک روز کاری از هر جهت برای استراحت و آمدن میهمانان سرزده آماده باشد.

 

سعی کنید با صرف وقت کم‌تر و کارایی بیشتر، فرصت رسیدگی به سایر امور و زمان کافی برای استراحت هم داشته باشید.

 

در و پنجره‌ها را باز کنید. جایی را برای ریختن وسایل اضافه اختصاص دهید.

مبل‌ها و کوسن‌ها را مرتب کنید.

 

از یک اتاق شروع کنید. آن را تقسیم‌بندی کرده، کاملا سروسامان دهید. وسایلی را که جای مشخصی دارند، سر جای خود بگذارید. به گوشه دیگر رفته، آن‌ را نیز مرتب کنید.

 

پیدا نکردن جا برای بعضی وسایل (حتی روی میز، داخل انباری و کمد دیواری) به معنی آن است که خانه پر از چیزهایی است که نیازی به آن‌ها ندارید. تا کی می‌خواهید وسایل اضافه را از یک اتاق به اتاق دیگر ببرید؟ عکس‌های خانوادگی و وسایل یادگاری باارزش را از سایر چیزهای معمولی جدا کنید. مابقی چیزها را فروخته یا اهدا نمایید.

 

نگذارید عادت‌های قدیمی به سراغتان آید. با روش جمع و جور و رد کردن وسایل اضافه، جا برای خریدهای آینده شما باز می‌شود.

 

منتظر شکستن وسایل اضافه نشوید. به یاد بسپرید با خرید یک وسیله، وسیله مشابه قدیمی و فرسوده را بیرون بفرستید. به این ترتیب از انبوه اسباب‌بازی‌ها و کابینت‌های پر از ظروف که نیاز یا علاقه‌ای به آن‌ها ندارید، راحت می‌شوید.

 

اگر خانه دو طبقه است. دو سبد در بالا و پایین پله‌ها برای جمع کردن وسایل بگذارید. بعد از پر شدن سبدها، آن‌ها را در جای خود قرار دهید.

 

دستمال و وسایل گردگیری را شسته با آویزان کردن حتما خشک کنید.

 

طبقات کمد را برچسب بزنید تا جای حوله، ملحفه و وسایل برای کل اعضاء خانه مشخص باشد.

 

اگر بچه‌ها اتاق مشترک دارند، با انتخاب رنگ متفاوت برای کمد و دراور، آن‌ها را در قرار دادن لباس و اسباب بازی‌ها کمک کنید.

 

بروشورها و کاتالوگ‌ها را داخل یک پوشه قرار دهید و روی آن‌ها کاور کشیده، روی قفسه بگذارید.

 

سرو صدای درها را با کشیدن موم شمع از بین ببرید.

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

دوشنبه 23 آذر 1394  6:44 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

نظم دادن به زندگي باعث سرزندگي و شادابي ميشه من كه جمع و جور كردن زندگيم رو از همه چيز بيشتر دوست دارم.

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

دوشنبه 23 آذر 1394  6:45 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

امام علی ع فرمود: ان چه را که از عمر توباقی مانده است*دریاب ومگو فردا وپس فردا*زیرا پیشینیان تو به این سبب هلاک شدند که تکیه بر ارزو ها کردند وامروز وفردا نمودند*تا ان که فرمان خدا{مرگ}ناگهان فرارسید در حالی که غافل بودند.

امامصادق ع فرمود:برنامه ریزی نیمی از زندگی است.

امام علی ع فرمود:برنامه ریزی پسندیده همراه با قناعت از ثروت زیادی که با اسراف همراه  است بهتر است.

امام علی ع فرمود:عاقل کسی است که یک نفس{یک لحظه}به کار بدون فایده نمی پردازدو جیزی را که همراهش باقی نمی ماند گرد نمی اورد.

عمر گران میگذرد خواهی نخواهی   ـ   سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی

دوشنبه 23 آذر 1394  6:56 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مبحث 110 طرح صالحین: «نظافت، نظم و ترتیب»

بنام خدا

نظم و انضباط کاری

همه كم و بيش مي دانند كه نظم و انضباط لازم است. براي همين همه كشورها قانون دارند. در همه كشورها مردم از ساعت معيني شروع به كار مي كنند و در ساعت معيني كارشان را به پايان مي برند. وسايل حمل و نقل نظير هواپيما، قطار و كشتي در ساعت معيني حركت مي كنند. اشيا در انبارها چيده مي شوند، وسايل در قفسه ها گذاشته مي شوند و ... . با ورود رايانه به زندگي انسان ها، نظم و انضباط اهميت به مراتب بيشتري پيدا كرده است. در اين شرايط موفقيت، از آن جامعه اي است كه بيش از ديگران به نظم و انضباط اهميت مي دهد.

در جوامع منظم و منضبط هر چيزي سر جاي خودش قرار دارد. به طوري كه هر كسي مي داند جاي هر چيزي و هر كاري كجاست و هر كاري در وقت و زمان معيني انجام مي شود. به همين خاطر در زمان صرفه جويي مي شود و بهره وري افراد بالامي رود.

                  

دوشنبه 23 آذر 1394  9:48 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 nargesza omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها