همه می دانیم که آب میوه برای بدن مفید است. به تازگی محققان آمریکایی دریافتند که آب چغندر مانع از بروز اختلالات مشاعر می شود، زیرا نیترات موجود در آن با باز نگه داشتن رگ های خون، باعث تسهیل جریان خون به مغز می شود.
در مطلبی از «نیوزویک» خواص آب میوه های دیگر و تاثیر درمانی آن ها بررسی شده است. البته توجه داشته باشید که مصرف روزی چند لیوان آب میوه تازه کافی است اما افراط در آن برای سلامت دندان ها مضر است و افزایش چربی دور کمر را در پی خواهد داشت.
▪ آب سیب برای درمان آلزایمر:
مصرف آب سیب میزان استیل کولین «Acetylcholine» را که برای سلامت مغز و حافظه لازم است، حفظ می کند. میزان کم این ماده با بیماری آلزایمر ارتباط داده شده است. به این دلیل مصرف روزی ۲ لیوان آب سیب توصیه شده است. فیبر فراوان موجود در سیب به هضم غذا، عملکرد سالم روده و کاهش کلسترول کمک می کند.
▪ آب پرتقال برای درمان بیماری های قلبی:
آب پرتقال دارای آنتی اکسیدانی به نام هسپریدین «Hesperidin» است که عملکرد رگ های خون را بهبود می بخشد و در نتیجه خطر بروز بیماری قلبی را کاهش می دهد. آب پرتقال مانع شکل گیری سنگ کلیه نیز می شود.
▪ آب هویج برای درمان سرطان روده بزرگ:
محققان دانشگاه نیوکاسل در مطالعات خود دریافته اند که هویج ترکیبی به نام فلکارینول دارد که خطر بروز سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. این ترکیب نوعی حشره کش طبیعی در هویج است که از سبزی ها در برابر بیماری های قارچی محافظت می کند. آب هویج برای حفظ ایمنی بدن، کیفیت قدرت دید و هضم غذا نیز مفید است.
▪ آب آناناس برای درمان آرتروز:
آنزیمی به نام برومیلاین «Bromelain» که در میوه و آب آناناس وجود دارد، علاوه بر کمک به هضم پروتئین در بدن، خاصیت عمده دیگری نیز دارد. مصرف ناشتای این میوه باعث می شود برومیلاین موجود در آن که عملکرد ضدالتهابی دارد، درد و ورم ناشی از آرتروز را کاهش دهد. علاوه بر آن آب آناناس علایم سرفه و سرماخوردگی را تسکین می دهد و خون را نیز رقیق می کند.
▪ آب انار برای درمان سرطان پروستات:
انار دارای ترکیبی از چند ماده شیمیایی است که آسیب های رسیده به سلول های پروستات را کاهش می دهد و سلول های سرطانی را از بین می برد. آب انار با بیماری قلبی مبارزه می کند، کلسترول مضر را کاهش می دهد و آنتی اکسیدان موجود در آن از میزان رسوب چربی روی دیواره های رگ های خونی می کاهد.
▪ آب گریپ فروت برای کاهش وزن:
با تاثیرگذاری در سوخت و ساز بدن، به کاهش وزن کمک می کند.
▪ آب گیلاس برای درمان نقرس و گرفتگی عضلات:
طی یک مطالعه مشخص شد ورزشکارانی که قبل از برگزاری مسابقه ماراتن روزی ۲ لیوان و به مدت ۵ روز آب گیلاس خوردند، نسبت به بقیه سریع تر بهبود پیدا کردند و درد عضلات کمتری داشتند. آب گیلاس با دفع اسیداوریک، اختلال درد مفصل و درد نقرس را تسکین می دهد. نتایج تحقیقات نشان می دهد خاصیت یک لیوان آب گیلاس مساوی است با خوردن ۲۳ پرس میوه و سبزی.
▪ آب انگورسیاه برای تقویت حافظه:
به گفته محققان مصرف روزی یک لیوان آب انگور که حاوی آنتی اکسیدان تقویت کننده مغز است، به طور چشمگیری حافظه بیماران را بهبود می بخشد. این میوه که کاهش دهنده کلسترول است مانع از لخته شدن خون می شود و همانند مصرف آسپرین روزانه موثر است.
▪ آب نارگیل برای رفع خستگی:
این آب میوه حاوی مایعات برای تامین آب بدن، کربوهیدرات برای تامین انرژی و الکترولیت (نمک بدن) برای جایگزین نمک از دست رفته است و لقب نوشیدنی طبیعی انرژی زا را به خود اختصاص داده است. آب نارگیل که هر یک لیوان آن ۴۶ کالری دارد، فاقد چربی است و با تثبیت قندخون احساس گرسنگی را رفع می کند و میزان کلسترول بدن و فشارخون را کاهش می دهد.
▪ آب گوجه برای رفع سوختگی:
لیکوپن که باعث قرمز بودن رنگ گوجه فرنگی است، آنتی اکسیدانی عالی محسوب می شود. طی تحقیقات گسترده ثابت شده است که آب گوجه فرنگی با خنثی کردن تاثیر مضر نور فرابنفش، پوست را در برابر آسیب های نور خورشید محافظت می کند. بررسی های متعدد نیز حاکی از آن است که مصرف منظم گوجه فرنگی به ویژه به صورت فرآوری شده، پخته و یا آب آن، خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد.
▪ آب زغال اخته برای برطرف کردن عفونت های ادراری:
این آب میوه مانع رشد باکتری «ای کولی» که شایع ترین علت عفونت های ادراری است، می شود. نتایج تحقیقات نشان می دهد با مصرف این آب میوه طی ۸ ساعت از ایجاد عفونت در مجرای ادراری جلوگیری می شود. آنتی اکسیدان موجود در این میوه، کلسترول مفید را افزایش می دهد و خطر بروز بیماری های لثه و زخم معده را کاهش می دهد.