0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

(قویماق اردبیلی) کاچی

مواد لازم:

سه قاشق غذاخوری آرد گندم.
کره ۱۵۰گرم.
نیم لیوان آب.
شکر به میزان لازم.
زردچوبه و دارچین به میزان لازم.

طرز تهیه:

کره که در محیط بوده و نرم شده را داخل ظرف آب می‌کنیم با شعله بسیار کم سپس آرد را به آن افزوده و هم می‌زنیم تا کاملا کره به آرد جذب شود وزردچوبه رابه آن افزوده کمی تفت می‌دهیم سپس یک لیوان آب را داخل مواد ریخته و هم می‌زنیم تا یک دست شودو درب ظرف را می‌گذاریم و حدود ۵ دقیقه روی حرارت پائین می‌گذاریم و در آخر شکر را داخل مواد ریخته و داخل ظرف مورد نظر قرار می‌دهیم و با کمی دارچین تزئین می‌کنیم.

قویماج اردبیلی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

نخود – یک پیمانه
گوشت مغزران گوسفند – نیم کیلو
پیاز – سه عدد
پوره گوجه‌فرنگی – نصف پیمانه
رب‌گوجه‌فرنگی – ۴/۱پیمانه
زعفران – نصف قاشق چایخوری
لیموعمانی – پنج عدد
دارچین – نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل – به میزان لازم
روغن – به میزان لازم
گلاب – یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه: ابتدا نخودها را که از قبل خیس کرده بودیم، پوست گرفته، به دو قسمت تقسیم کرده و پیازها را خرد و مقداری تفت داده تا طلایی رنگ شود، گوشت و نخودها را اضافه کرده و به آنها زردچوبه می‌زنیم سپس آب می‌ریزیم تا نیم‌پز شوند. در مرحله بعد پوره گوجه‌فرنگی، زعفران و رب‌گوجه‌فرنگی را می‌افزاییم، یک ربع آخر، لیموعمانی، نمک، فلفل و دارچین را اضافه می‌کنیم و در صورت تمایل می‌توانیم گلاب بریزیم.

خورش نخود آله

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم (گوشت با استخوان و چرب)
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپحوری
لوبیا سفید محلی کاشان: ۲۰۰ گرم
زرد چوبه و فلفل و نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

لوبیا را خیس کنید. گوشت را با استخوان چند تکه کنید و بگذارید که با پیاز و لوبیای خیس شده یک جوش بزند سپس آب آن را خالی کنید. آب تازه روی آن بریزید و با نمک و زردچوبه و فلفل و رب گوجه فرنگی به طور کامل بپزد. زمانی که آبگوشت به تعداد نفرات شد زیر غذا را خاموش کنید. این آبگوشت را با ترشی و پیاز میل کنید.

آبگوشت لوبیا سفید کاشان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

گوشت و لوبیا یکی از غذاهای سنتی شهر اصفهان است که در قابلمه‌های مسی پخته می شده است. هم چنین آب این غذا همراه با نان تازه تیلیت شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای ۴ الی ۶ نفر

گوشت گوسفند: ۱۰۰ گرم (بهتره گوشت دنده باشه)
سبزی گوشت و لوبیا شامل تره، جعفری و شنبلیله: ۵۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲ پیمانه
برنج: ۱/۳ پیمانه
پیاز :یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه دلخواه

طرز تهیه:

قابلمه متوسطی برداشته، نصف از قابلمه را آب کرده و روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوش آید، گوشت را تمیز کرده، شسته و همراه با یک پیاز نمک و فلفل در قابلمه می‌گذاریم و کف جاصل از گوشت را می‌گیریم سپس لوبیا سفید وزردچوبه را نیز اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گوشت و لوبیا نیم پز شوند.(نیم ساعت زودپز یا یکساعت دز قابلمه) پس از این مدت برنج را که قبلا خیس کردیم اضافه می‌کنیم.

گوشت و لوبیا

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آبگوشت بامیه یا آو گوشت بامیه یکی از غذاهای استان ایلام است.

مواد لازم:

گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
بامیه ۴۰۰ گرم
گوجه رنده شده ۳ عدد
نمک/فلفل/ادویه/زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

گوشت و پیاز را با هم تفت دهید، سپس به همراه کمی زردچوبه بگذارید تا کمی بپزد. بعد از نیم پز شدن گوشت گوجه‌های رنده شده و نمک و فلفل و ادویه و رب رو به همراه بامیه‌ها به گوشت اضافه نمایید و صبر کنید تا کاملا بپزد.

نکته‌ها:

۱. آبگوشت بامیه باید آنقدر بپزد تا آب خود را از دست ندهد و آبدار باشد تا بتوان به صورت آبگوشت معمولی سرو کرد.

۲. این غذا با مزه تند آماده می‌شود ولی شما بسته با ذائقه خود میزان فلفل آن را می‌توانید تنظیم نمایید.

آبگوشت بامیه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

جگروز یکی از غذاهای استان ایلام است.

جگر تازه را خود کرده و به سیخ کشیده سپس پیه نازکی که در اطراف شکمبه گوسفند قرار دارد بدون اینکه خرد شود به صورت لایه‌ای نازک و توری روی سیخ‌ها کشیده و با حرارت ملایم زغال کباب کرده و صرف می‌کنند.

جگروز

جگروز

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

کوفته سیرابی یا کفته سیرابی یکی از غذاهای استان ایلام است.

سیرابی را چرخ کرده به همراه پیاز رنده شده، مقداری آرد، ادویه جات، نمک و گیاهان معطر کوهی از جمله اَزًبووُ (آویشن)، پینُه (پونه)، ترخن، نعناع را به آن اضافه کرده ورز داده می‌شود و سپس داخل روغن داغ روی شعله قرار داده تا دو طرف آن سرخ شود.

کوفته سیرابی

کوفته سیرابی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

قله ماسوا یکی از غذاهای استان ایلام است.

کله پاچه گوسفند یا بزغاله را خوب پخته مقداری به آن اضافه کرده و کشک ساییده شده یا دوغ آماده را داخل آن ریخته پیاز داغ و پونه کوهی یا نعناع را به پیاز داغ اضافه کرده و میل می‌کنند.

قله ماسوا

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مکش یکی از غذاهای استان ایلام است. اگر چنانچه بخواهیم مکش را با آب بیشتری پخت کنیم برنجی نرم تهیه می‌شود که به زلگه گفته می‌شود.

برنج خوش طعم و خوش بوی محلی را آماده کرده سپس آنرا شسته داخل پیاز داغ و مقداری زردچوبه روی شعله با حرارت ملایم قرار داده، چند عدد پیاز را بدون اینکه خرد کنند داخل آن ریخته و می‌گذارند تا دم بکشد معمولاً از روغن محلی (دان) برای تهیه این غذا استفاده می‌شود.

مکش ایلام

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:09 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

دوقوس ماهی یکی از غذاهای محلی استان بوشهر است.

مواد لازم:

ماهی متوسط: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
نمک و ادویه و زعفران: به میزان کافی
سیر: ۵-۶ حبه
پیاز متوسط: ۱ عدد
فلفل قرمز: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ماهی را پس از شستن و تکه کردن به آن نمک‌زده و آن را سرخ می‌کنیم وکنار می‌گذاریم. سیرها را کوبیده با پیاز رنده شده تفت‌می‌دهیم و رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب‌حل کرده و به آن اضافه می‌کنیم. وقتی به جوش‌آمد، نمک و فلفل و ادویه را به آن اضافه کرده ومی‌گذاریم بجوشد، در آخر به آن زعفران اضافه‌کرده و روی ماهی سرخ شده می‌ریزیم. این غذاتند می‌باشد و می‌توانید مواد را لابه لای برنج هم‌گذاشته و میل نمایید.

دوقوس ماهی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

دوپیازه میگو یکی از غذاهای محلی قشم در استان هرمزگان و استان بوشهر است.

دستور شماره یک

مواد لازم :
میگوی پاک شده ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
روغن ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه مقداری

طرز تهیه: ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می‌کنیم. میگوها را نیز تمیز می‌کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می‌گذاریم و در ظرف را می‌بندیم و حرارت اجاق را کم می‌کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود. آن‌گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می‌کنیم. در این هنگام ادویه را اضافه می‌کنیم و یک تفت می‌دهیم. بعد نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می‌گذاریم تا کمی بپزد. آن‌گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می‌کنیم.

نکته: بعضی‌ها مواد دیگری مثل سیب زمینی و سیر و فلفل دلمه‌ای سرخ شده هم به آن اضافه می‌کنند. لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب می‌شود.

دستور شماره دو

مواد لازم برای ۴ نفر:

میگوی تمیز شده نیم کیلو
پیاز ریز خرد شده نیم کیلو
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط به صورت خلال شده ۴ عدد
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم.

طرز تهیه: میگو و پیاز را با هم مخلوط و داخل ماهیتابه دردار ریخته و روی حرارت می‌گذاریم. میگو روی حرارت آب می‌اندازد. صبر می‌کنیم آب میگو تبخیر شود و در این فاصله چند بار غذا را هم می‌زنیم. وقتی آب میگو تبخیر شد روغن، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و مواد را هم می‌زنیم تا پیاز و میگو در روغن سرخ شوند. حال رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم. سیب زمینی‌ها را جداگانه سرخ کرده و در آخرین مرحله به بقیه مواد اضافه می‌کنیم.

دوپیازه میگو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

قیمه بوشهری قیمه بوشهری با قیمه‌های شهرهای دیگر خیلی فرق دارد. هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه. قیمه بوشهری را می‌کوبند و باید طوری گوشت آن له شده باشد که با زدن قاشق کش بیاید. این خورش معمولاً با شکر پلو صرف می‌شود.

دستور شماره یک

مواد لازم برای قیمه:

لپه ۵۰۰ گرم
گوشت ۲۵۰ گرم
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد گنده!
زیره ۲ قاشق چای خوری
لیمو عمانی مقداری
رب گوجه ۲ قاشق عذاخوری
ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

پیاز رو سرخ می‌کنیم زردچوبه رو بهش اضافه می‌کنیم گوشت رو می‌ریزیم توی پیاز سرخش می‌کنیم. (گوشت رو میشه همراه با لپه جوش داد) لپه رو جدا می‌گذاریم بپزه. وقتی گوشت و پیاز رو تفت دادیم یه مقدار به اندازه نیم لیوان آب بهش اضاف می‌کنیم و سیب زمینی رو هم اضاف می‌کنیم. وقتی همه اینا پختن با گوشتکوب میکوبیمشون وقتی همه مواد رو کوبیدین دوباره همه رو بگذارید روی اجاق رب گوجه و یک لیوان آّب و زیره کوبیده شده رو به قیمه اضافه می‌کنید. در آخر هم کمی لیمو عمانی می‌ریزید.

مواد لازم برای شکرپلو:

برنج ۲ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
گلاب ۱ فنجان
زعفران مقداری

طرز تهیه شکرپلو: برنج را جوش میدیم ولی کم به اندازه ایی که برنج سفید جوش میدیم و آبکش می‌کنیم. برنج رو آبکش که کردیم. گلاب رو جوش میدیم و با زعفران مخلوط می‌کنیم و دمش میدیم. وقتی زعفران و گلاب آماده شد با شکر مخلوطش می‌کنیم میریزیمش توی برنج و خوب با هم مخلوطش می‌کنیم و می‌گذاریم دم بیاد.

دستور شماره دو
مواد لازم :

لپه ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
گوشت سر دست نیم کیلو
رب گوجه فرنگی ۲ ق غ
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
دارچین یک هشتم ق چ
زردچوبه ۱ ق چ
گرد لیمو عمانی ۱ ق غ
زعفران
نمک

طرز تهیه:

پیاز را خورد کرده و در روغن با گوشت تفت می‌دهیم و دارچین را اضافه می‌کنیم لپه را شسته و به دیگ اضافه کرده و حدود ۴ لیوان آب توی دیگ می‌ریزیم در دیگ را می‌بندیم و به مدت یک ساعت می‌پزیم سیب زمینی را پوست گرفته و درسته توی دیگ می‌اندازیم بعد از یک ساعت دیگر چک می‌کنیم اگر گوشت پخته و له شده باشد زیر دیگ را خاموش می‌کنیم در غیر این صورت نیم ساعت دیگر می‌پزیم و یا تا زمانی که گوشت له شود. (در صورت نیاز باز هم در هنگام پخت آب اضافه کنید) آب را از مواد جدا کرده (میتونیم توی آبکش بریزیم) و گوشت را می‌کوبیم. هر کدام را جداگانه می‌کوبیم یعنی لپه و سیب زمینی را هم می‌کوبیم. گوشت کوبیده را به لپه کوبیده اضافه کرده و با یک لیوان از آب گوشت روی حرارت قرار می‌دهیم. هم می‌زنیم تا مخلوط شود و بعد بقیه آب گوشت را هم اضافه می‌کنیم. رب گوجه فرنگی را در روغن تفت داده و یک لیوان از آب گوشت را اضافه کرده سپس به دیگ اضافه می‌کنیم سیب زمینی له شده را هم اضافه می‌کنیم خوب هم می‌زنیم. نمک و لیمو عمانی و زعفران دم کرده را اضافه کرده و اینقدر هم می‌زنیم تا زمانی که قیمه کش بیاید. این هم از رسپی قیمه بوشهری خلاصه و مفید. حالا دو کلمه بشنوید از مادر عروس (اِی کِی اِی شف طیبه):

همینطور که ملاحظه فرمودید قیمه بوشهری شباهتی با قیمه‌ای که شما دیدید و خوردید نداره ولی از اونجایی که من رو می‌شناسید (که عاشق چیزهای له شده و هلو برو تو گلو هستم) این مدل قیمه رو بیشتر می‌پسندم.

قیمه بوشهری رو با چیپس سیب زمینی سرو نمیکنن. اما همیشه باید کنارش “شکر پلو” داشته باشه. شکر پلو هم احتمالا همون شیرین پلوی شماست که ایشالا عمری باقی بود رسپیش رو میذارم.

باید باز هم تاکید کنم که وقتی من میگم “بوشهر” منظورم شهر بوشهره نه استان بوشهر. خیلی‌ها شکر پلو رو نمیشناسن. قیمه و شکر پلو یکی از غذاهای رسمی مراسم‌های محرم و صفره و زیاد برای نذری درستش میکنن که البته له کردنش تو مقیاس زیاد قلق داره.

قیمه باید طوری له شده باشه که هنگام خوردن و زمانی که قاشق می‌زنی خوب کش بیاد. اگه تو خونه گوشتکوب برقی دارید که دیگه کار فوق العاده ساده میشه.

قیمه مزه اش ترش و شوره و شکر پلو هم تا حدی شیرین. ترکیب طعمش خاصه و به نظر من خیلی خوشمزه. عطر خیلی خوبی هم داره. (البته من خودم همیشه فقط ته دیگ شکر پلو رو می‌خورم. و با قیمه هم زیره سیاه می‌خورم که نفخش رو بگیره)

قیمه بوشهری

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

قلیه میگو از غذاهای محلی استان بوشهر است.
مواد لازم:

میگو:۵۰۰ گرم
گشنیز:۶۰۰ گرم
شنبلیله:۱۰۰ گرم
رب گوجه :یک قاشق سوپ خوری
پیاز کوچک:یک عدد
آب داغ:۲ پیمانه
سیر:۸ حبه
تمر هندی:یک بسته
ادویه میگو:یک قاشق سوپ خوری
سیب زمینی:دو عدد متوسط
آرد: دو قاشق سوپ خوری
روغن مایع:یک دوم پیمانه
نمک و فلفل:به میزان لازم

طرز تهیه:

میگوها را پاک و رگ کمر آنها را خارج کنید و خوب بشویید. در قابلمه‌ای سیر و پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. شنبلیله و گشنیز را خرد کرده و با مواد سرخ کنید تا رنگ سبزی عوض شود. سپس رب و ادویه میگو را اضافه کنید. عصاره تمر هندی و نمک و فلفل و سیب زمینی خرد شده را بهمراه میگو به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا خوروش بمدت ۳۰ دقیقه روی حرارت جا بیفتد طرز تهیه عصاره تمر هندی:آب داغ و تمر هندی را با هم مخلوط کنید و بعد از ۱۵ دقیقه آرد را به آن اضافه کنید و بعد آنرا از صافی رد کنید تا عصاره بدست بیاید.

قلیه میگو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم :

گوشت چرخ كرده نيم كيلو
بلغور ريز گندم دو و نيم ليوان (يا نيم كيلو)
پياز بزرگ 1 عدد
ادويه 1 ق چ
داريچين 1 ق چ
نمك 1 ق چ
براي فيلينگ:
پياز 2 عدد
ادويه نصف ق چ
دارچين نصف ق چ
فلفل سياه نصف ق چ
آبليمو 1 ق چ
نمك نصف ق چ
گردوی خورد شده يك سوم ليوان
بادام زميني خورد شده يك سوم ليوان
زرشك 1 ق غ
كشمش 1 ق غ

طرز تهیه :

براي شروع بايد يه توضيح در مورد اين بلغور ريز گندم بدم. اينجا ما يه چيزي داريم به نام “لَلَك” كه گندم خورد شده ريز دانه است كه فله ميخريم. ولي توي فروشگاهها جديدا ديدم بسته بندي شده اش هم هست با نام بلغور گندم . ولي خيلي دقت كنيد هنگام خريد بايد از اون مدليش بخريد كه خيلي ريزه. آخه ديدم دو مدله. يكيش دانه بلغور عاديه ولي يه مدلي كه جديدا ديدم، كيفيت و دونه بنديش با للك خودمون يكيه.
کبه
ما از همين نوعش ميخوايم چون خيلي بايد دونه اش ريز باشه كه زير دندون نياد

کبه
پياز رو بلند ميكنيم با ادويه ها رو توي بلندر ميريزيم.

کبه
بلغور رو خيس ميديم. بعد از ده دقيقه توي توري ميريزيم و فشار ميديم تا آبش خوب گرفته بشه. اصلا اصلا نبايد آب داشته باشه ها

گوشت چرخ كرده و بلغور ( كه پف كرده و نرم نرم شده) رو با بقیه مواد بلند میکنیم تا مخلوط شه
کبه

بعد خوب چنگش ميزنيم و روش رو با پارچه مرطوب ميپوشونيم و ميذاريم نيم ساعت توي يخچال بمونه
کبه

براي فيلينگش هم پياز رو خورد كرده و تفت ميديم وقتي كمي سبك شد ادويه ها رو اضافه ميكنيم. رشك و كشمش رو هم از قبل خيس ميديم و آبكش كرده و با مغزها و آبليمو و نمك و فلفل ميريزيم توش و خاموشش ميكنيم. نكته اينكه مغزها و كشمش و زرشك پختن نداره و سه سوت ميسوزه. پس آخرين چيزي كه اضافه ميكنيد بايد زرشك باشه. راستي من ادويه عربي ميريزم. ولي شما از all spice يا بهارات ميتونيد استفاده كنيد.
کبه

حالا يه كاسه آب و يخ كنار دستتون بذاريد.

از خمير گوشت به اندازه يه نارنگي كوچيك برداريد.

وسطش رو با انگشت شست باز كنيد و هي بچرخونيدش تا يه گود بزرگ توش ایجاد شه.

يه قاشق چاي خوري از مواد فيلينگ رو توش ميريزيم.
کبه

لبه اش رو ميبنديم. دستمون رو توي آب يخ ميزنيم. و به شكلي كه ميبينيد با دست فرمش ميديم. یعنی دو سرش نوک تیز و مخروطی باشه
کبه

توي روغن زياد حمامش ميديم تا زماني كه رنگش قهوه اي شه.

کبه
روي دستمال كاغذي آشپزخونه ميذاريم تا روغنش گرفته شه.

کبه
این هم یه نما از برش و بافتش . و کاملا مغزپخت شده. برای اینکه مغزپخت شه نباید حرارت روغن خیلی زیاد باشه.

کبه
خودم معتقدم كه يه ديس كبه ميز رو خيلي خوشگل ميكنه و مهمونها هم تا ميز رو ميبينن “واي واااااااي به به” شون شروع ميشه . خلاصه يه تستي بزنيد شايد مشتري شديد.

 

با تشکر از سایت شف طیبه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:11 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

للك lalak از بلغور ريز گندم درست ميشه كه طرز تهيه اش رو تا لحظاتي ديگه ميبينيم. فقط اينو بگم كه من مرده اش هستم و يه ديگ پر ازش جلوم بذارن تنهايي تمومش ميكنم. اول ته ديگش بعدم خودش. حالا بگذريم از اينكه خدا تو سرم زده و اين امكان برام وجود نداره و فقط سالي يه بار يه ذره بيشتر نميتونم بخورم . آخه نفخ داره و دل درد ميگيرم (البته حميده جون ميگن اگه سه ربع بذاريم دم بكشه نفخش گرفته ميشه) . ما اينجا تو شهر خودمون بهش ميگيم للك ولي قسمتهاي ديگه استان ممكنه اسامي ديگه اي داشته باشه مثل گِمنِه gemneh كه واسم جالبه با خورشت گوشت ميخورنش. ما اينجا للك رو با قليه ميخوريم و فقط هم اين مدلي بهم ميچسبه. (“ما” يعني من و اطرافيانم. و مجددا هم تكرار ميكنم كه اين رسپي كه مشاهده ميكنيد شيوه اي هست كه ماماني خانم درست ميكنن ممكنه سايرين به شيوه هاي متفاوتي درستش كنن)

موادلازم :

للك دو پيمانه
آب (يا آب مرغ) دو پيمانه
پياز دو عدد بزرگ
روغن
نمك

گمنه یا للک

ما اينجا للك رو فله ميخريم اما من توي سوپر ماركتها ديدم كه للك بسته بندي شده هم موجوده. فقط خيلي دقت كنيد روش نوشته بلغور ريز دانه گندم. دو مدل تو بازار هست يكي بلغور معمولي يكي بلغور خيلي ريز. ريز دانگيش هم در حديه كه اگه دو درجه بيشتر خورد شه ميشه آرد گندم. پس اميدوارم درجه ريزيش دستتون اومده باشه و اشتباه نخريد

للك رو تفت ميديم در حدي كه تغيير رنگ داده قهوه اي روشن بشه . مواظب باشيد خيلي زود ميسوزه

سمت چپ للك خام رو ميبينيد و سمت راست عكس للك بو داده رو مشاهده ميكنيد

گمنه یا للک

پياز رو با روغن تفت ميديم تا طلايي خوشرنگ شه. مجددا دقت كنيد نسوزه

گمنه یا للک

آب مرغ (يا آب و نمك) رو اضافه ميكنيم . ميذاريم به جوش بياد
ما با آب مرغ درست ميكنيم چون هم مقوي تره هم خوشمزه تر. پس اگه تو خونه آب مرغ داريد كه ديگه خودش ادويه و نمك داره در غير اينصورت همين الان به آبتون نمك و زردچوبه هم اضافه كنيد.
پيشنهاد خودم اينه كه از آب مرغ استفاده كنيد
و اينم بگم كه هميشه ميزان آب و للك مساويه پس راحت تو ذهنتون ميمونه

گمنه یا للک

همين كه بجوش آمد للك رو اضافه ميكنيم
بهتره با قاشق چوبي باريك هم بزنيم كه دوران بهتري شكل ميگيره و بافت للك بهتر ميشه

گمنه یا للک

وقتي آبش تمام شد حرارت رو كم ميكنيم و در ديگ رو ميذاريم و اجازه ميديم ده دقيقه دم بكشه
مواضب باشيد ته ديگش نسوزه

گمنه یا للک

اگه خوب درستش كرده باشيد و پياز داغ و روغن خوبي داشته باشه و درست همش زده باشيد الان موقع سرو دونه دونه و شيك از آب در مياد
خيلي ها رو ديدم كه للكشون شفته و خميري بوده. پس يه كم هم تجربه و دقت ميخواد. ولي آي خوشمزه است! آي خوشمزه است!

براي اينكه للك لطيف تر بشه و به اصطلاح بوشهري ها تيف دربياد مادربزرگ حميده جون ( كه اهل شهرستان دشتي هستن و به شيوه هاي مختلفي مرتب گمنه رو درست ميكنن) به اين صورت عمل ميكنن كه كمي ميزان آبش رو بيشتر ميكنند و بعد از اينكه للك رو به آب اضافه شد و للك آب رو كشيد زير ديگ رو خاموش ميكنند در حالي كه هنوز مقداري آب روي للك باقي مونده بعد در ديگ رو گذاشته و بعد از 10 تا 15 دقيقه مجدداً زير ديگ را روشن كرده و اجازه ميدن تا به مدت 15 دقيقه دم بكشه كه ديگه ته ديگ نخواهد داشت.

گمنه یا للک

باتشکر از سایت شف طیبه (کارگاه آشپز سازی )

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:11 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها