0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

اغلب شما آقایان از جمله طرفداران پروپاقرص دل و جگر و قلوه- آن هم به صورت کبابی- هستید.
این غذا ۲ مزیت مهم دارد؛ یکی آنکه پخت آن نیاز به تخصص و مهارت خاصی ندارد و دوم آنکه آماده شدن آن طول نمی‌کشد.
اشتباه نکنید؛ قرار نیست این هفته به شما نحوه کباب کردن آنها را آموزش بدهیم. جز کباب کردن، روش‌های دیگری نیز برای پخت این قبیل گوشت‌ها- حتی به صورت جداگانه- وجود دارد.
بنابراین اگر هوس غذای گوشتی – آن هم از این نوع-کرده‌اید و می‌خواهید از روش‌های متفاوت استفاده کنید، این‌بار خوراک قارچ و قلوه را امتحان کنید.
پس امشب سر راه منزل، ۸عدد قلوه و یک بسته قارچ بخرید. بقیه مواد هم به احتمال زیاد در خانه پیدا می‌شود.
در ضمن این مواد برای ۳ تا ۴ نفر است؛ بنابراین اگر خانم و بچه‌ها در خانه نیستند یا مجردی زندگی می‌کنید، می‌توانید مهمان هم دعوت کنید.
● مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:
– ۲۵ گرم یا ۲ قاشق سوپ‌خوری کره
– یک عدد موسیر خشک
– ۲ حبه سیر (ریز خرد شود)
– ۱۱۵ گرم یا یک و نیم پیمانه قارچ (خرد شود)
– یک چهارم قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز
– یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
– ۸ عدد قلوه گوسفند (به صورت طولی نصف شود)
– ۲ قاشق سوپ‌خوری جعفری تازه خرده شده
– نمک به میزان لازم
●طرز تهیه:
۱) ابتدا موسیر را در آب خیس کنید تا نرم شود. سپس آن را ریز خرد کنید. حالا تابه‌ای را آماده کرده و کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود.
پس از آن موسیر خرد شده را به همراه سیر و قارچ حلقه‌حلقه شده به مدت ۵دقیقه در کره تفت دهید. حالا به آن فلفل و رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و یک دقیقه دیگر حرارت دهید.
۲) قلوه‌ها- که پیش از این پوسته نازک رویشان را کنده‌اید – را به این مخلوط اضافه کنید و به مدت ۳تا ۵ دقیقه به همراه سیر و قارچ و موسیر تفت دهید.
در پایان، جعفری خرد شده را روی آن بپاشید و میل کنید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری آب لیموترش نیز روی این خوراک بریزید تا کمی طعم ترشی بگیرد.
نکته ۱) در صورتی که می‌خواهید قلوه‌ها مغزپخت‌تر شده و سرعت پخت آنها بالاتر رود، آنها را ریزتر خرد کنید.
نکته ۲) هنگام پخت قلوه‌ها در ظرف را بگذارید تا همزمان با تفت دادن بپزد.
نکته ۳) در پایان و پیش از سرو، مقداری نمک نیز روی این خوراک بپاشید.
مدت زمان مورد نیاز برای پخت این غذا حدود یک ربع است.

خوراک قلوه و قارچ

منبع : همشهری آنلاین

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:03 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم :

جو پوست کنده درسته ………………… برای هر نفر 3-4 قاشق

هویج کوچک ……………………………. برای هر نفر یک عدد

ساقه کرفس خرد شده ………………… نصف مقدار هویج

بال و گردن مرغ …………………………. برای هر نفر یکی

پیاز کوچک ……………………………… یک عدد

رب به میزان لازم ( تقریبا یک قاشق چایخوری برای هر نفر )

جعفری خرد شده …………………… یک قاشق غذاخوری برای هر نفر

طرز تهیه :

من در سوپ جو از استفاده از آرد و لعاب دهنده کلک (!) بیزارم و از اون بیشتر از جو پرک بدم میاد که سوپ رو مثل کاچی میکنه!!!

من خود جو رو از صبح زود یا ترجیحا شب قبل میذارم با هویج بجوشه واسه شام . یعنی جو رو بیش از 8 ساعت میجوشونم. اینجوری لعابش کاملا در میاد و طعم عالی و لطیف سوپ جو واقعی رو میگیره.

بال و گردن مرغ رو با پیاز و کرفس میذاریم بپزه. استخوانهای مرغ رو جدا می کنیم و آب و گوشت مرغ و پیازها و کرفسهای داخل آبش رو به جو در حال جوشیدن اضافه می کنیم.

اگر سرما خورده هستید که هیچ وگرنه رب را در کمی روغن سرخ کنید و بعد به سوپ اضافه کنید.

درست در لحظه آخر جعفری را اضافه کنید و بعد از هم زدن بلافاصله سرو کنید.

هنگام سرو سوپ را با آبلیمو تازه صرف کنید.

پ.ن : من طبق معمول نمک سوپ رو با قرص عصاره مرغ تامین می کنم.

پ.ن 2 : یک یا دو عدد قارچ کوچک خرد شده و چند عدد نخود سبز کنسروی سوپ شما رو خوشگلتر می کنه.

نکته کنکوری : من یک یا دو پیمانه جو رو از شب تا صبح میذارم بجوشه. صبح این جو رو که کاملا پخته و آبش هم خیلی کم شده میذارم کمی سرد بشه و بعد دو ملاقه دو ملاقه داخل پلاستیک فریزر بسته بندی می کنم. هر 2 ملاقه تقریبا برای 3 نفر کافیه . این بسته های کوچک رو برای اینکه جای کمی بگیرن تو قوطی خالی پنیر میذارم فریزر و وقتی یخ زد قوطی رو در میارم برای مصرف بعدی و جو رو که چهارگوش داخل پلاستیک فریزر فرم گرفته برای یک ماه آینده تو فریزر میذارم. ( تا 3 ماه قابل مصرفه )

سوپ جو

منبع : دکتر آشپز

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:03 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

موادلازم :
ماهی سفید یا قزل آلا (هر نوع ماهی به دلخواه یک کیلوگرم)
گردو 200 تا 250 گرم
سبزی معطر (پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالواش، برگ سیر) سه قاشق غذاخوری خرد شده
پیاز متوسط یک عدد رنده شده
رب انار به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:
– داخل ماهی را خوب تمیز کرده با نمک و فلفل مزه دار می کنیم و در ضمن روی پوست ماهی را نیز به کمی نمک و فلفل آغشته میکنیم.
– پیاز را رنده کرده، آبش را گرفته با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم.
– مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبه های شکم ماهی را روی هم می بندیم.

طریقه ی پخت به دو صورت میباشد:
1- اگر بخواهیم ماهی را در تابه سرخ کنیم ابتدا تهِ تابه را با کره یا روغن چرب کرده و یک ردیف پیاز حلقه شده تهِ تابه می چینیم، ماهی را روی آن قرار داده، در تابه را گذاشته تا با حرارت ملایم پخته و سرخ شود.
2- در صورتی که بخواهیم غذا را در فر آماده کنیم، ماهی را در فویل پیچیده و به مدت یک تا یک ساعت و نیم آن را در فر قرار داده و وقتی ماهی آماده شد، فویل را درآورده پوست ماهی را کاملا جدا نموده و ماهی را به روغن و کره آغشته می کنیم و چند دقیقه دیگر در فر قرار داده تا طلایی شود.

روش های پخت در نقاط مختلف گیلان:
– این غذا در شرق گیلان با سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(چوشاق)، خالواش(کوت کوتو) طبخ شده و میزان مصرف گردو بیشتر از سبزی می باشد.
– در غرب گیلان از سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(بلش)، برگ سیر یا چند دانه سیر استفاده می شود و مقدار گردو به مانند شرق گیلان بیشتر از سبزی می باشد.
– در رشت سبزی های یاد شده در مواد لازم استفاده می شود اما گردو خیلی کمتر از سبزی می باشد برای طعم دار کردن پوست ماهی از گلپر و سُماق استفاده می کنند.
– در بندر انزلی اشبل ماهی را به مواد شکم پر اضافه کرده و به همراه مواد داخل ماهی شکم پر قرار می دهند.

نکته: برای بهتر پخته شدن ماهی چند برش روی ماهی ایجاد نمایید.

ماهی شکم پر گیلانی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:04 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

توله گیاهی خود رو است که ریشه های آن آبدار، ساقه آن استوانه ای شکل و برگهای آن بزرگ و دارای دمبرگ است.
خواص دارویی آن ، پنیرک حاوی موسیلاژ (لعاب نباتی) و ویتامین های A-B-C از برگ و گل این گیاه استفاده می شود، ضد سرفه و مرهم سینه است، خاصیت مسهل و نرم کننده دارد ، جوشانده آن برای عفونته ای مثانه و اسهال خونی و سرفه های شدید مفید و مؤثر است. برگ و ریشه پنیرک را اگر به شکل ضماد در آورید و روی دمل بگذارید فوراً سرباز می کند. خوردن دم کرده شاخه و برگ آن با شکر برای رفع خشونت صدا و یرقان و سوزش مجاری ادرار مفید است.

حمیس توله

مواد لازم :
توله ، دانه انار خشك شده و رب انار ،پياز و ادويه
طرز تهيه :
براي تهيه اين غذا ابتدا توله را خرد كرده و بعد آنرا در آب روي اجاق مي گذارند تا بپزد سپس آب آنرا جدا كرده و بعد پياز را سرخ كرده و بعد دانه هاي انار را به آن اضافه مي كنند سپس توله پخته شده رادر ماهيتابه سرخ كرده و بعد رب انار را به آن اضافه ميكنند .

حمیس توله

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:04 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم

‏گوشت با استخوان :٥٠٠ ‏گرم

رب گوجه فرنگی:٣ ‏قاشق

‏پیاز:٢ ‏عدد

سبزی معطر :١ ‏پیمانه

‏لواشک ترش :١٠٠ ‏گرم

رب انار :١ ‏قاشق

‏نخود و لوبیا:١ ‏پیمانه

گوجه سبز:٥ ‏عدد

‏آلو بخارا :۴ ‏عدد

نمک و زردچوبه:به مقدار لازم

طرز تهیه

‏آب را در قابلمه مناسبی به جوش آورده، گوشت و پیاز، نخود و لوبیا را داخل قابلمه می ریزیم. وقتی نخود و لوبیا پخته شدند سبزی معطر، آرد، آلو، لواشک ترش، رب انار و گوجه سبز را اضافه می نماییم.

‏نمک و فلفل و ادویه را نیز افزوده و بعد از گذشت ٣٠ ‏دقیقه غذا آماده می باشد.مقدار ترشی غذا بستگی به ذائقه شما دارد و می توانید از هر کدام از ترشی‌های فوق هر مقدار که می خواهید در غذا بریزید.

آبگوشت ترش

 

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:04 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم برای ۴ نفر:

لوبیا سبز خرد شده ۴۰۰ گرم
هویچ خرد شده ۱۰۰ گرم (۲ عدد متوسط)
سیب زمینی خرد شده ۱ عدد متوسط
تخم مرغ – ۲ – ۳ عدد
مغز گردو نصف استکان (خرد شده)
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
پیاز داغ ۱ قاشق غذا خوری
شیر ۱ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر ½ قاشق چای خوری
زرد چوبه، نمک، فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه: لوبیا سبز را بعد از پاک کردن و شستن، کاملا خشک کنید و به اندازه‌های یک سانتی‌متری خرد کنید. هویچ و سیب زمینی را پوست بگیرید و نصف اندازه لوبیا خرد کنید. لوبیا را با یک لیوان آب و یک قاشق چای خوری مخلوط نمک و زرد چوبه بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد. بعد از این مدت هویچ خرد شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر مواد را بپزید. (دقت کنید که حرارت زیر مواد به حدی نباشد که آب آن کشیده شود و مجبور به اضافه کردن آب شوید) بعد از ۱۰ دقیقه، سیب زمینی نگینی خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه حرارت زیر مواد را خاموش کنید و صبر کنید مواد کمی سرد شوند. در یک کاسه متناسب با اندازه مواد، ۲ عدد تخم مرغ را بکشنید، با چنگال تخم مرغ‌ها را هم بزنید تا مخلوط شوند، بعد بکینگ پودر، پیاز داغ، ادویه مورد نظر، شیر، مغز گردو و زعفران را اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید. سبزیجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. توجه کنید هم زدن به اندازه و شدتی نباشد که مواد را له کند. در حدی که مواد کاملا با هم مخلوط شوند کافی است. بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کردید مایه کوکو غلظت لازم را ندارد یک عدد تخم مرغ باقیمانده را نیز به مواد اضافه کنید. بعد از مخلوط شدن مواد، مایه کوکو را به مدت ۱۰- ۱۵ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار و کمی سفت شود در یک تابه نچسب، به اندازه‌ای روغن بریزید که تمام سطح تابه را به ارتفاع ۲ میلیمتر بپوشاند. حرارت را کمی بالا ببرید تا روغن داغ شود، مایه کوکو را داخل تابه بریزید، روی آن را کاملا صاف کنید و صبر کنید تا کوکو کمی ببندد و بعد درب تابه را ببندید و با حرارت ملایم ۳۰ دقیقه زمان دهید تا کوکو کاملا مغز پخت شود و یک روی آن طلایی شود. بعد کوکو را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی شود. و بعد کوکو را به شکل مورد نظر برش بزنید و سرو کنید.

نکته: کوکوی لوبیا سبز یکی از مجلسی ترین غذاهای خودمانی !!! شهر تبریز است. البته در سایر شهرها و استان‌های کشور نیز سبک‌های مختلفی از این کوکو تهیه می‌شود ولی این روش معمول ترین روش تهیه کوکوی لوبیا سبز است. معمولا در اکثر مهمانی‌های خانوادگی در شهر تبریز به عنوان پیش غذا، کنار سوپ که جزو لاینفک سفره تبریزی است، این کوکو نیز سرو می‌شود.

ولی در حالت عادی این غذا به عنوان وعده شام بسیار مناسب است. نوع دیگری از کوکوی لوبیا سبز نیز طبخ می‌شود که با استفاده از گوشت چرخ کرده، کوکو به صورت دو رو و دو رنگ تهیه می‌شود.

معمولا ارتفاع این کوکو (بسته به حجم مواد و سایز تابه) طوری تنظیم می‌شود که حدود ۳ – ۴ سانتیمتر باشد. می‌توانید داخل مایه کوکو از مقداری قارچ تفت داده شده نیز استفاده کنید.

به دو روش می‌توانید از سیب زمینی داخل این کوکو استفاده کنید. یکی همین روشی که در بالا اشاره شد و روش دیگر به این صورت است که سیب زمینی‌های خرد شده را داخل روغن همراه کمی زرد چوبه سرخ کنید و وقتی مایه کوکو را داخل تابه ریختید، کمی که سفت شد قبل از اینکه درب تابه را ببندید، سیب زمینی‌های سرخ شده را روی مایه کوکو بریزید و با کف کفگیر به آرامی فشار دهید تا سیب زمینی‌ها داخل مایه قرار بگیریند. و بعد ادامه مراحل را طبق همان روش اول طی کنید. کوکوی پخته شده با این روش در نهایت ظاهر زیبا تری خواهد داشت ولی تغییر چندانی در طعم کوکو ایجاد نخواهد شد.

کوکوی لوبیا سبز تبریزی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:04 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

کلم پیچ:١ ‏عدد متوسط

برنج:١ ‏پیمانه

‏ترخان خشک:١ ‏پیمانه سر خالی

مغز گردوی چرخ‌کرده:١ ‏پیمانه

‏ادویه تند:نصف قاشق چای‌خوری

گوشت چرخ‌کرده:٢۵٠ ‏گرم

پیاز:١ ‏عدد

نمک، فلفل، روغن:به مقدار لازم
طرز تهیه

1. ‏پیاز خلال کرده ‏را سرخ نموده ‏و گوشت چرخ‌کرده ‏را به آن بیفزایید تا سرخ ‏شود.

2. مغز گردو و سبزی معطر را افزوده ‏و پس از کمی تفت زیر گاز را خاموش کنید.

3. ادویه تند و نمک را اضافه کرده ‏و آن را هم کمی تفت می‌دهیم. برنج را جوشانده ‏و آبکشی نمایید. سپس آن را به مخلوط گوشت اضافه کنید.

4. کلم را در مقداری آب جوش ریخته و دو قاشق سرکه و نمک اضافه کنید. باید دقت کنید برگ‌ها زیاد نجوشند که شکاف بردارند. پس از آن کلم را در آبکش ‏ریخته و با ملایمت برگ های آن را جدا کنید. سپس وسط هر برگ مقداری مخلوط ‏گوشت و برنج بریزید و لایه‌های اطراف برگ را روی هم جمع کنید.

5. دلمه‌های پیچیده شده ‏را روی هم در قابلمه مناسبی چیده ‏و یک استکان آب به همراه کمی ‏روغن به دلمه‌ها بیفزایید.

6. درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید تا دلمه‌ها بپزند.

دلمه کلم

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:04 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

چهمجه نوعی غذای محلی سولدوز (نقده) است و روش پخت خاص خودش رو داره و به همین دلیل هرکسی نمی تونه به درستی این غذا رو طبخ کنه. پس اگه برای بار اول این غذا رو پختید و طعمش به مزاجتون نساخت اشکال کار رو از یه جای دیگه جستجو کنید.

این غذا سبزی مخصوص خودشو داره به اسم “اولیک” که من معادل فارسیش رو نمی دونم. گیاه خودروییه. خیسش خیلی تلخه! برای پخت و پز از خشک شده اش استفاده میشه.

چهمجه که با برنج گوشت غاز و یک گیاه صحرایی به نام اولیک تهیه می‌شود از دیگر غذاهای بسیار لذیذ برای ‌ماه رمضان است.

طرز پخت (برای ۴ نفر):

مقداری گوشت گوسفند (تازه) رو تو آب بپزید. موقعی که گوشتتون نیم پز شد یک پیمانه لپه بهش اضافه کنید و بذارید تا جفتشون کامل بپزن. حواستون باشه تا جایی بپزید که آخرسر ۴ پیمانه و نصفی از آب گوشت داخل ظرفتون باقی مونده باشه.

تو یه ظرف دیگه هم “اولیک” (به مقدار لازم) رو تو آب بریزید و بجوشونید. یه قل که جوشید، آب جوش رو خالی کرده و سبزی رو ازش سوا کنید. با این کار تلخیه اولیک از بین میره.

حال ۴ پیمانه برنج رو (که از قبل خیسوندید) به همراه همون ۴٫۵ پیمانه آب گوشت + مخلوط گوشت و لپه و اولیک پخته شده رو داخل یه ظرف مناسب ریخته و مقداری نمک و ادویه اضافه می‌کنیم و دقیقا مثل کته میذاریم بپزه.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:05 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم

‏مرغ:نصف ١ ‏عدد

گرد لیمو عمانی یا گرد غوره:٢ ‏قاشق

پیاز سرخ‌شده:٣ ‏قاشق

نان لواش:٢ ‏تا ٣ ‏عدد

سس سفید:٣ ‏قاشق

نمک، فلفل، روغن:به مقدار لازم

طرز تهیه

1. ‏مرغ را تکه‌تکه کرده و با یک لیوان آب و پیاز سرخ‌کرده، همراه با نمک و فلفل و یک قاشق گرد غوره با حرارت متوسط می‌پزیم، تا جایی که آب مرغ کاملاً ‏تمام شود. سپس استخوان‌های مرغ را کشیده و گوشت مرغ را ریز می‌نماییم. بقیه ‏آب مرغ را | حدود 3 ‏تا 4 ‏قاشق | همراه با گرد غوره و سس سفید روی مرغ ریخته و هم می‌زنیم.

2. ٢ ‏عدد نان لواش را روی هم گذاشته و به اندازه یک بشقاب با قیچی می‌بریم. سپس مخلوط مرغمان را روی نان ریخته و مانند بقچه چهار طرف آن را روی هم ‏می‌آوریم، به طوری که محکم گردد. این عمل را تکرار کرده تا نان و موادمان تمام شود. ظرف پیرکس مناسبی را انتخاب و کف آن را چرب نموده، دلمه را داخل ‏ظرف گذاشته و درون فر قرار می‌دهیم و با حرارت ١٧۵ ‏درجه سانتی‌گراد به مدت ١٠ الی ١۵ ‏دقیقه می‌گذاریم تا نان برشته شود. پس از آماده شدن غذا اطرافش را با تربچه، پیازچه و سبزی خوردن تزئین می‌نماییم.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:05 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

گشنیز کباب یک غذای سنتی شهر ماکو و منطقه آذربایجان است که از کوفته‌های کوچک و مقداری آب حاصل از پخت آنها تشکیل می‌شود. این غذا را با نان مصرف می‌کنند و البته بعضی‌ها دوست دارند نان را در آب آن خرد کرده و مانند آبگوشت میل کنند. در ضمن، عطر و بوی دل‌انگیز و اشتهاآور این غذا به جهت وجود گشنیز و لیمو عمانی در آن است.

مواد لازم:

گوشت چرخ‌کرده، ۵۰۰ گرم
لپه، ۲۰۰ گرم
پیاز، ۲ عدد متوسط
تخم‌مرغ، ۲ عدد
گشنیز پاک‌شده، ۵۰۰ گرم
لیمو عمانی، ۶ عدد
آرد سفید، یک قاشق سوپ‌خوری
روغن مایع به مقدار لازم برای سرخ‌کردن
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

طرز تهیه:

۱ – ابتدا در یک قابلمه مقداری آب ریخته و لپه‌ها را پس از شستن، داخل آن بریزید. قابلمه را روی شعله اجاق‌گاز به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت قرار دهید تا لپه‌ها بپزند.

بعد از این مدت، لپه‌های پخته‌شده را در سبدی ریخته و آب حاصل از پخت آن را در ظرف دیگری بریزید و کنار بگذارید.

۲ – یکی از پیازها را پوست کنده و بشویید. گوشت چرخ‌کرده را با نصف یک عدد پیاز، داخل دستگاه خردکن یا همان ۳-۲-۱ بریزید و اجازه دهید که کاملا له شود.

پس از آن مخلوط له‌شده را به کاسه‌ای منتقل کنید. حالا نصف دیگر پیاز را با لپه پخته‌شده در دستگاه بریزید و آن را نیز له کنید. سپس مخلوط له‌شده پیاز و لپه را به گوشت و پیاز داخل کاسه اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید.

پس از آن، با اضافه‌کردن نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم، مایه را مزه‌دار کنید. حالا نوبت به تخم‌مرغ‌ها می‌رسد؛ تخم‌مرغ‌ها را شکسته و به مایه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. به این ترتیب، مایه درست‌کردن کوفته‌ها آماده می‌شود.

نکته: اضافه‌کردن تخم‌مرغ به خاطر ایجاد چسبندگی در مواد و در نتیجه جلوگیری از وارفتن کوفته‌هاست.

۳ – در یک تابه متوسط مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس مخلوط گوشت و لپه آماده شده را به صورت کوفته‌های کوچک درآورده و داخل روغن سرخ کنید.

نکته: توجه داشته باشید اندازه کوفته‌ها باید کمی از گردو بزرگ‌تر باشد.

پس از اینکه تمام مخلوط گوشتی به کوفته‌های سرخ‌شده تبدیل شد، آنها را کنار بگذارید.

۴ – گشنیزهای پاک‌شده را بشویید و داخل سبدی بریزید پس از اینکه آب اضافی‌شان خارج شد، آنها را خرد کنید.

نکته: گشنیزها نباید به صورت ساتوری و ریز خرد شوند بلکه برای این غذا گشنیزها باید درشت‌تر باشند.

تابه کوچکی آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید. تابه را روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود سپس گشنیز خردشده را در روغن تفت دهید.

۵ – پیاز دومی را نیز پس از پوست‌کندن، شسته و ریز خرد کنید. سپس قابلمه متوسطی آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.

پیاز خردشده را داخل روغن به قدری سرخ کنید که طلایی‌رنگ شود. سپس یک قاشق آرد به آن بیفزایید و با پیازداغ مخلوط کنید تا آرد نیز کمی تفت داده شود.

پس از آن، آب لپه را با یک پیمانه آب به این قابلمه اضافه کنید. حالا لیمو عمانی‌ها را شسته و داخل هرکدام با چنگال، چند سوراخ ایجاد کرده و در قابلمه بریزید.

پس از آنکه آب جوشید و لیمو عمانی‌ها نیز داخل آن چند جوش زدند، گشنیز تفت‌داده شده را اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببیند سپس کوفته‌های سرخ شده را به مخلوط لیمو عمانی و گشنیز افزوده و ۴ تا ۵دقیقه دیگر حرارت دهید تا کوفته‌ها نیز بپزند. پس از این مدت غذا آماده است.

گشنیز کباب آذری

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:05 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم

گوشت با استخوان :۵٠٠ ‏گرم

نخود و لوبیا سفید: ١ ‏پیمانه

‏غوره : ٣٠٠ ‏گرم

سیب زمینی : ٢ ‏عدد

‏رب گوجه فرنگی: ٧ ‏قاشق

پیاز : ٢ ‏عدد

‏نمک و زعفران و زردچوبه:به مقدار لازم

طرز تهیه

‏آب را به جوش آورده و گوشت را به همراه و نخود و لوبیا داخل آن می ریزیم.وقتی محتویات داخل قابلمه پخته شد، سیب زمینی را نیز می افزاییم.

‏رب، غوره، نمک، فلفل و ادویه را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم. زمانی که سیب زمینی ها پخته شد ‏غذای شما نیز آماده می باشد.

آبگوشت غوره

آبگوشت غوره

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:05 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

ترشی گرما از غذاهای محلی اردبیل است.
مواد لازم:

پیازداغ ۳ قاشق سوپخوری
گوشت ۳۰۰ گرم، خورشی
آلوچه ۱۵ عدد
لوبیا چشم بلبلی یک دوم پیمانه
محلول زعفران ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

گوشت را در پیازداغ تفت داده تا آب آن کشیده شود، سپس ۲ پیمانه آب اضافه کنید تا نیم پز شود. لوبیا را که ۲ ساعت قبل خیسانده‌اید و آلوچه خورشی را اضافه کرده و خورش را بپزید تا جا بیفتد. در آخرمحلول زعفران را اضافه کنید.

خورش ترشی گرما

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:05 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم برای ۶ نفر:

سینه مرغ: ۲ عدد، بزرگ و پوست‌گرفته و دو نیم شده.
ران مرغ: ۴ عدد، پوست گرفته.
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری.
موسیر: ۲۰۰ گرم، پوست گرفته.
سیر: ۲ بوته، خرد شده.
زنجبیل تازه: ۴ سانتی‌متر، رنده شده.
پودر زیره: یک قاشق سوپ خوری.
تخم گشنیز: یک قاشق سوپ خوری، کمی آسیاب شده.
چوب دارچین: ۲ عدد، کوچک.
گردو: ۳۷۵ گرم، آسیاب شده.
عصاره مرغ: ۵۰۰ میلی‌لیتر.
عسل: یک قاشق سوپ‌خوری.
گشنیز: ۲ قاشق سوپ‌خوری، ساطوری شده.
زعفران و چیلی: مقداری، ساییده شده.

روش تهیه:

۱- اجاق را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. تکه‌های مرغ را خوب ادویه زده، روغن را در یک تابه متوسط و نسوز گرم می‌کنیم. مرغ‌ها را درون ظرف خوب سرخ می‌کنیم تا کاملا برشته شوند، بعد آن‌ها را از ظرف خارج می‌کنیم.

۲- شعله گاز را کم کرده، موسیرها را در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حالا سیر و زنجبیل رنده شده را هم به آن اضافه کرده و برای ۳۰ ثانیه بپزید و بعد تمام ادویه‌ها را داخل تابه ریخته و به مدت یک دقیقه تفت دهید.

۳- گردوهای آسیاب شده را با مواد داخل تابه حسابی مخلوط کنید تا طعم ادویه‌ها به خورد گردو برود. حالا مرغ‌ها را درون تابه گذاشته و عصاره مرغ و عسل را روی آن بریزید. وقتی غذا به جوش آمد، تابه را درون فر بگذارید تا برای ۴۰ دقیقه بپزد تا نرم شود. حالا گشنیز را روی آن بپاشید و سرو کنید.

تاس کباب مرغ اردبیل

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است.•“گوزلمه” در زبان ارومیه‌ای به معنای “منتظرنشو” است. یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد ندارد و زود آماده می‌شود.

موا لازم :

ماست ۳ پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
سیر ۴ حبه
روغن کافی برای سرخ کردن تخم مرغ
نمک به میزان لازم.

طرز تهیه:

۱. اول تخم مرغ هارا در ماهیتابه سرخ می‌کنیم.

۲. وقتی کاملا پخت ابتدا نمک وسیر له شده وسپس ماست را اضافه کرده با شعله ملایم کمی به هم زده

۳. بعد از ۵ دقیقه همزمان شعله گاز را خاموش و غذا را به آرامی هم می‌زنیم. غذا آمادس.

نکته: •در صورت سرخ کردن سیر با تخم مرغ بوی سیر بسیار کمتر خواهد بود. •این غذا مثل املت با نان سرو می‌شود. •ضمنا ماست در ماهیتابه نباید زیاد هم زده شود که آبکی نشود. •یک مزیت این غذا دمای متعادل غذاست که بعداز ریختن ماست دیگه داغ داغ نیست. مخصوصا برای کسانی که عجله هم دارند.

گوزلمه ارومیه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

بلغورگندم (یارما) یک پیمانه
هویج کوچک دو عدد
سیب‌زمینی کوچک دو عدد
رب‌گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
آب دو و نیم پیمانه
پیاز یک عدد
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

پیاز را درشت خرد کرده و در روغن سرخ می‌کنیم، بعد از این که طلایی شد زردچوبه، گوشت چرخ کرده و رب‌گوجه‌فرنگی را اضافه، سپس هویج و سیب‌زمینی نگینی خرد شده را به موادمان می‌افزاییم و حرارت را کم کرده، در ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه می‌گذاریم تا مواد کمی بپزند. بلغور را به همراه دو و نیم پیمانه آب و نمک به مواد اضافه می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم. پس از بخار شدن تمام آب، مواد را دم می‌گذاریم.

دمی یارما

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:06 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها