0

غذاهای محلی ایران

hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

زیبون یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

طرزتهیه :

اول سیب‌زمین‌های خلال شده درشت را در روغن سرخ کرده و کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه می‌کنیم. ماهی را که از قبل نمک زده بودیم شسته و به آن زردچوبه. ادویه و فلفل می‌زنیم و با ادویه در روغن سرخ می‌کنیم مقداری پیاز خرده شده را با یک عدد گوجه‌فرنگی کوچک رنده شده در روغن تفت می‌دهیم، آنگاه مقداری روغن در قابلمه ریخته و به اندازه ته قابلمه نانی را برش زده (نان محلی توموشی) و در ته قابلمه گذاشته می‌شود تا هنگامی که مواد سرخ شده را در قابلمه می‌ریزیم مواد به ته قابلمه نچسبد.

بعد از گذاشتن نان در کف قابلمه، مواد سرخ شده را روی آن می‌گذاریم و بعد برنجی را که از قبل آماده کرده‌ایم (پلو ساده) روی مواد سرخ شده می‌ریزیم و چند دقیقه‌ای روی شعله کم می‌گذاریم تا دم بکشد.

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

یک شنبه 15 آذر 1394  10:36 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

عنکاس Ankas (ماهی مرکب) یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

عنکاس یا ماهی مرکب را که از قبل آماده کرده و گوشت آن را به صورت مربع‌های کوچک قطعه قطعه کرده‌ایم با مقداری آب و خرما در دیگ زودپز می‌گذاریم تا کاملاً پخته و نرم شود.

مقداری سیب‌زمینی خلال شده را سرخ می‌کنیم و آنگاه پیاز خرد شده را کمی تفت می‌دهیم و عنکاس‌ها را به آن اضافه می‌کنیم بعد سیب‌زمینی را که سرخ کرده بودیم با یک عدد فلفل سبز و رب گوجه به آن اضافه می‌کنیم آنگاه نمک، فلفل و ادویه به آن زده و چند دقیقه با شعله کم حرارت می‌دهیم.

عنکاس

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

برنج دیشو Dishow (شیره خرما) یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

طرز تهیه :

مقداری شیره خرما را در آب حل می‌کنیم تا رقیق شود و آن را در قابلمه روی گاز می‌گذاریم تا کاملاً جوش آید، آب برنجی را که قبلاً خیسانده‌ایم گرفته و آن را در آب و شیره جوش آمده می‌ریزیم تا آب بخار شود و دم بکشد (پلو شیرین) این پلو را با ماهی تلال برشته شده یا سرخ شده استفاده می‌کنند.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

بلالیت غذای محلی بندرعباس و بوشهر است.

مواد لازم:

ماکارونی یا ورمیشل ۳۰۰ گرم
شکر به میزان دلخواه
گلاب یک استکان
روغن یا کره ۱ ق غ
آب یک لیتر
هل ۱/۴ ق چ
درصورت تمایل می‌توانید از زعفران هم استفاده کنید

طرز تهیه:

آب را روی اجاق گذاشته تا بجوشد پس از آن ماکارونیها را در آن ریخته تا یک جوش بزند بعد آبکش می‌کنیم و آن را درقابلمه برمیگردانیم کمی گلاب و شکرو هل و یک قاشق غذاخوری کره یا روغن به آن می‌افزاییم. اگر دوست داشتید رنگ زیبایی داشته باشد می‌توانید زعفران به روی آن بریزیدو یا بجای شکر شیره خرما به میزان لازم اضافه کنید/ درضمن میتونید ماکارونی رو قبل از ریختن در آبجوش کمی تفت دهید تا هم خوشرنگ و هم خوش طعم تر شود.

بلالیت

یک شنبه 15 آذر 1394  10:37 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

شفته یکی از غذاهای محلی اراک است. این غذا به خاطر رنگ زیبای آن طرفداران فراوانی دارد.

مواد اولیه:

گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
آرد نخودچی به اندازه‌ای که گوشت چسبندگی پیدا کند
پیاز رنده‌شده متوسط یک عدد
جعفری ریزشده سه قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

برای تهیه این غذا ابتدا رب گوجه‌فرنگی را به همراه یک قاشق روغن تفت می‌دهیم و به آن آب اضافه می‌کنیم تا به جوش آید. در این فاصله پیاز رنده‌شده، گوشت، آرد نخودچی، جعفری، نمک و فلفل را مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. از مواد گلوله‌هایی به اندازه گردو درست می‌کنیم و در سس گوجه‌فرنگی در حال جوش می‌ریزیم تا بپزد.

شفته اراکی

یک شنبه 15 آذر 1394  10:37 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

خورش فسنجان و کشک یکی از غذاهای محلی تفرش است. خورش فسوجن کشک (فسنجان) تفرشی همان خورش فسنجان است که به گونه‌های مختلف در تفرش درست می‌شود. در واقع به جای رب انار از ماست یا کشک استفاده می‌شود. گاهی به جای گوشت مرغ یا گوسفند از گوشت اردک، غاز یا کبک نیز استفاده می‌کنند.

مواد لازم:برای ۴ تا ۶ نفر:

کشک ۲ پیمانه
فیله مرغ ۵۰۰ گرم
مغز گردوی ساییده ۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد
سیر ۵ حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

سینهٔ مرغ را به قطعات متوسط خرد نمایید و با پیاز رنده شده و چند حبه سیر، مقداری زردچوبه، فلفل و روغن تفت دهید تا آب پیاز و مرغ بر چیده شود.
در این هنگام مغز گردوی پودر شده را ریخته، بعد از چند بار هم زدن، ۱ لیتر آب اضافه نمایید تا گوشت پخته شود.
بعد از یک ساعت، کشک را اضافه نموده و شعله را ملایم نمایید تا گردو به روغن بیافتد و گوشت مرغ کاملا پخته و حالت ریش‌ریش پیدا کند.
خورش را در ظرف کشیده و با برنج سرو کنید.

نکته:

در صورتی که خورش هنوز به روغن نیفتاده است و مرغ پخته است، بهتر است که مرغ را خارج نموده و اجازه دهید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود و سپس مرغ پخته را به خورش اضافه نمایید.

خورش فسنجان و کشک

یک شنبه 15 آذر 1394  10:38 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش جودوغ از جمله غذاهای سنتی ایرانی است که در استان مرکزی تهیه می‌شود. مواد اولیه آش شامل جو پوست کنده، نخود، لوبیا، سبزی آش، کشک، نعناداغ، ادویه، گل زرد است. در شب چهارشنبه‌سوری، آش مخصوص این شب پخته می‌شود. در مناطقی از خمین، پختن آش به‌نام ”جودوغ“ در ظهر عید مرسوم است.

مواد لازم:

دو پیمانه بلغور جو
سبزی آش و اسفناج
یک پیمانه مخلوط نخود و لوبیا قرمز
دوغ غلیظ چرب حدود دو کیلو
پیاز داغ خلالی عسلی، ترد و خوشرنگ

طرز تهیه:

حبوبات و جو را خبس کرده و سپس حبوبات را با زردچوبه و پیاز و پمقدار یازداغ و سیر له شده پخته و بعد بلغور را اضافه کرده و خوب می‌پزند. در آخر سبزی را اضافه کرده و اجازه می‌دهند آش جا بیافتد. ذر انتها دوغ غلیظ را داخل آن ریخته و هم زده و میجوشانند. نمک و فلفل اضافه می‌کنند. با نعنا داغ و سیرداغ و دوغ غلیظ تزیین می‌کنند.

یک شنبه 15 آذر 1394  10:38 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش جو (ترخینه جو) از آش‌های مرسوم استان مرکزی است که با کمی تغییر در بیشتر شهرستان‌های استان تهیه می‌شود. مواد اصلی آن جو به صورت پوست کنده یا نیم کوب یا بلغور آن است و حبوبات که شامل نخود، لوبیا و عدس است. در بعضی مناطق سبزی هم دارد که شامل تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید است و به دلخواه، چغندر نیز اضافه می‌کنند. روش پخت این آش به این صورت است که یک روز قبل، حبوبات و جو را در آب خیس می‌کنند. سپس صبح روز بعد حبوبات و جو را بار می‌گذارند و در صورتی که از سیرابی استفاده کنند، سیرابی را هم به آنها اضافه می‌کنند. بعد از مدتی سبزی و چغندر را اضافه کرده و در آخر کشک و پیاز داغ و گاه پونه یا نعناع داغ را اضافه می‌کنند. نمک و زردچوبه را در هنگام پخت داخل آش می‌ریزند.

مواد لازم

سبزی آش خرد کرده سه کاسه ماست خوری
نخود دو قاشق غذاخوری
لوبیا دو قاشق غذاخوری
عدس دو قاشق غذاخوری
ماش دو قاشق غذاخوری
جو چهار قاشق غذاخوری
آرد برنج دو قاشق غذاخوری
روغن یک فنجان
نعنا دو قاشق غذاخوری
کشک یک لیوان
جو پرک یک کاسه ماست خوری
پیاز دو عدد

با این مقدار مواد لازم به اندازه ۱۵ کاسه ماست خوری از ”‌آش جو“ خواهیم داشت.

عدس، ماش، نخود، لوبیا، جو، بلغور جو، نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت دلخواه آب قلم را در یک قابلمه ریخته، تا حدود ۵ الی ۶ ساعت بپزد و جوش بخورد و لعاب بیندازد. یک کاسه ماست خوری جو پرک اضافه کرده تا آش دو ساعت دیگر بپزد. دو قاشق آرد برنج را در یک لیوان ریخته و آب سرد به آن اضافه کرده، هم می‌زنیم و آن را کم‌کم به آش اضافه می‌کنیم. سپس سه کاسه ماست خوری سبزی آش خرد کرده را اضافه کرده تا آش یک ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد. در حین پخت چندین مرتبه آن را هم می‌زنیم تا آش لعاب انداخته و جا بیفتد.

دو عدد پیاز خرد شده را در یک فنجان روغن داغ شده می‌ریزیم تا پیاز داغ با شعله زیاد سرخ و برشته شود. بعد از سرخ شدن، سریع پیاز داغ را در یک آبکش ریخته تا روغن آن جدا شود. پیاز داغ بدون روغن را در ماهیتابه برگردانده و آن را پهن می‌کنیم تا پیاز داغ خشک و برشته شود و در روغن باقیمانده از پیاز داغ، دو قاشق نعناع آسیاب شده می‌ریزیم تا نعناع داغ درست شود.

آش جو آماده می‌باشد. آن را در ظرف کشیده، با کمی نعناع داغ، پیاز داغ، زعفران آب کرده و کشک تزئین می‌کنیم.

آش ترخینه جو

یک شنبه 15 آذر 1394  10:39 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

ته‌تالی از غذاهای محلی اراک است.

دستور شماره یک
مواد لازم

گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
سیب زمینی ۴ عدد متوسط
پیاز ۳ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۶ عدد
فلفل دلمه ۱ عدد بزرگ

طرز تهیه: تتالی (ته تالی)

چاشنی‌های غذا:

غوره، لواشک، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، رب گوجه فرنگی هر کدام به میزان دلخواه

نصف قاشق غذاخوری، به اندازه‌ای که کف تابه چرب شود روغن را در تابه می‌ریزیم. ۲ عدد از پیازها را نگینی خورد می‌کنیم و درتابه می‌ریزیم. یکی از پیازها را در گوشت چرخکرده رنده می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم وکمی نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به گوشت اضافه می‌کنیم. به اندازه کمتر از کف دست از گوشت چرخ کرده برمیداریم و به شکل گرد درمی آوریم و روی پیاز در تابه می‌چینیم. سیب زمینی‌ها را پوست کنده و بصورت گرد، گرد می‌بریم و روی گوشت‌ها می‌چینیم، همینطورگوجه فرنگی‌ها و فلفل را گرد می‌کنیم و روی سیب زمینی می‌چینیم. سپس مواد چاشنی غذا را اضافه می‌کنیم. در آخر هم رب گوجه را در یک لیوان آب حل می‌کنیم و روی غذا می‌ریزیم.

درب تابه را می‌گذاریم وشعله گاز را کم می‌کنیم تا به آرامی بپزد، این غذا بانان سرو می‌شود.
دستور شماره دو

طرز تهیه تتالی

۵ تا هویج بزرگ رو پوست می‌کنیم و به صورت حلقه‌ای نه خیلی نازک و نه کلفت خرد می‌کنیم.

یه بسته گوشت چرخ شده رو با یه دونه پیاز متوسط رنده شده و به اندازهٔ یک قاشق مرباخوری سر خالی نمک+ نصف قاشق مربا خوری فلفل و در صورت تمایل نصف قاشق چایخوری زردچوبه، همه رو با هم ورز میدیم، و این کارو ۵-۶ دقیقه انجام میدیم تا گوشت چسبندگی و انسجام لازم رو با خودش پیدا کنه.

حالا به اندازهٔ یه گردو از مواد گوشتی رو بر می‌داریم و به صورت کره‌ای درش میاریم، با کف دستمون تا عمق نیم میلیمتر پهنش می‌کنیم. تا به صورت دایره‌ای شکل در بیاد. همهٔ مواد رو به همین ترتیب در میاریم و کف ماهی تابه قرار میدیم، این غذا احتیاج به روغن و یا کره نیست، چون نباید سرخ بشه.

حالا هویج‌ها رو روی گوشتمون می‌ریزیم و در ماهی تابه رو می‌زاریم و می‌گذاریم تا با حرارت متوسط متمایل به کم آروم پخته بشه. به دلیل چربی‌هایی که داخل هر گوشت هست، وقتی گوشت زیر حرارت کم قرار بگیره آب میندازه، و شعله باید مدام متوسط مایل به کم باشه تا این آبی که انداخته تبخیر نشه، و گوشت با آب خودش پخته بشه. اینطوری خواصش حفظ میشه.

۳-۴ تا سیب زمینی کوچیکتر رو بر می‌داریم، پوست می‌کنیم و بعد به صورت حلقه‌ای که نه نازک باشن و نه کلفت برش می‌زنیم. سیب زمینی‌ها رو به این خاطر میگم کوچیک باشن که وقتی حلقه‌ای میخوایم درشون بیاریم نظم موادمون به هم نخوره، و مجبور نشیم حلقه‌های یک سیب زمینی رو که خیلی بزرگه رو به ۲-۳ قسمت تقسیمش کنیم.

۵ تا گوجهٔ کوچیک رو بر می‌داریم و اونها رو هم به صورت حلقه ایه با عمق مناسب برش میدیم. موقع ی استفادهٔ گوجه برای هر نو غذایی باید قسمت سبز رنگی که کلاهک گوجه بهش چسبیده رو کامل از خود گوجه فرنگی جدا کنید. این قسمت سبز رنگ سرطان زاست و اصلا خوب نیست.

وقتی حس کردیم که هویج پخته شده سیب زمینی‌ها رو اول و بعد گوجه‌ها رو روی سیب زمینی‌ها داخل ماهی تابهٔ تتلیمون می‌ریزیم. خوبه که روی هر گوشت تتلیمون یه دونه هویج، یکی سیب زمینی و یه دونه از حلقه‌های گوجه قرار بگیره.

اگه تا قبل از پخته شدن هویج دیدیم که آب مواد گوشتیمون تموم شده، برای اینکه تتلی نسوزه یه فنجون رو بر می‌داریم، یه قاشق غذاخوریه سر خالی رب گوجه فرنگی به همراه آب رو با هم مخلوط می‌کنیم و روی تتلی می‌ریزیم. میشه آب خالی هم ریخت.

به هر صورت بعد از پخته شدن هویج و ریختن سیب زمینی و گوجه دیگه احتیاجی به ریختن آب نیست، چون خود گوجه در حین پخته شدن آب میندازه.

ته تالی

تتلی با برنج خیلی خوشمزست، اما میشه بدون برنج و با نون خوردش.

تتلی رو اگه بخواید بدون برنج مصرف کنید خوبه از خیار شور در کنارش استفاده کنید، چون از نظر مزه خیلی خوشمزش میکنه.

میتونید باقیموندهٔ تتلی رو توی یه ماهی تابه بریزید، کمی کره روش بریزید، و چند تا تخم مرغ روش بشکنید و بزارید تخم مرغ پخته بشه. تتلی با تخم مرغ رو میشه به صورت ساندویچی و یا حتی با برنج مصرف کرد. و خیلی خوشمزست.

این غذا خیلی سریع آماده میشه و میشه گفت ۱ ساعته حاضره. اما اگه وقت کمتری دارید میتونید موقعی که گوشت رو با پیاز و نمک و فلفل خوب ورز دادید، اون رو ته ماهی تابه پخشش کنید، و همه جاش یه دست در بیاد، باید از ماهی تابه‌ای استفاده کنید که نه خیلی بزرگ باشه گوشت نازک بشه و نه خیلی کوچیک که عمق گوشت بیشتر از ۵-۶ میلیمتر بشه. به همین صورت در ماهی تابه رو می‌زارید و می‌گذارید تا با حرارت متوسط متمایل به کم با آب خودش به مدت نیم ساعت تقریبا یا بیشتر پخته بشه وقتی پخته شد میتونید گوجه‌ها باز به صورت حلقه‌ای شکل در بیارید و روش بزارید تا پخته بشه، و یا اینکه گوجه‌ها ی درسته رو از وسط به دو نیم تقسیمشون کنید و داخل سیب گوجه پزی بکنید و بزاریدش روی شعله تا گوجه‌ها پخته بشن.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

کئی انار خواص درمانی، کدو حلوایی حاوی مقدار فراوانی پتاسیم است، هم چنین انار به دلیل داشتن ویتامین Cدر افزایش جذب آهن موثر است. به این دلیل از کئی انار بررسی رفع کم خونی استفاده می‌کنند.

مواد لازم:

کدو حلوایی یک کیلوگرم
لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
عدس ۱۰۰ گرم
سیر ۵۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
دانه‌های انار ۱۰۰ گرم
گردو ۱۰۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
روغن ” گرم
زردچوبه ۵ گرم

طرز تهیه:

۱ – لوبیا چیتی و عدس را نیم پز می‌کنند.

۲ – کدو حلوایی را ریزریز کرده با مواد نیم پز مخلوط می‌کنند تا با هم بپزند.

۳ – بعد از بخار شدن آب و پخته شدن مواد آن را با گوشت کوب له می‌کنند.

۴ – سیر، پیاز، دانهٔ انار و گردوی ساییده شده به همراه نمک و زردچوبه را تفت داده به مواد اضافه می‌کنند.

۵ – مقدار کمی آب به مواد می‌افزایند تا کئی انار با حرارت ملایم جا بیفتد.

کئی انار

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آغوز مسما از غذاهای سنتی مازندران بوده که دارای پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا به دلیل داشتن گوشت اردک و مواد معدنی و ویتامین‌ها به دلیل داشتن گردو و رب انار است.

مواد لازم:

مرغابی، غاز یا بوقلمون ۱ عدد
مغز گردو ۱ کیلو
رب انار ترش یا رب آلوچه ۳ – ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد رنده شده
بادمجان ۳-۴ عدد
سبزیجات معطر (چوچاق، نعنا، گشنیز، یا گلپر) از هرکدام ۲-۳ ساقه
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

مغز گردوها را پس از شکستن کاملا می‌سائیم (به کمک چرخ گوشت یا دستگاه ۳-۲-۱) پیاز رنده شده را در ظرف مورد نظر با کمی روغن تفت دهید و گردوها را نیز اضافه کنید و یک تفت دهید در صورت استفاده از مرغابی یا غاز یا … از همین ابتداء کار به گردوها اضافه کنید به همراه ۴-۳ لیوان آب سرد و با حرارت کم ۵-۶ ساعت بپزید تا کاملاجابیفتد. رب انار یا آلوچه را با کمی آب سرد مخلوط کرده و پس از حل شدن به فسنجان اضافه کنید و در اواخر پخت سبزیجات معطرریز شده یا گلپر را اضافه کنید به همراه بادمجانهای سرخ شده و از حرارت بردارید و با کته میل نمائید. در صورت تمایل می‌توانید یک میخ آهنی بزرگ را ابتدا روی حرارت قرار دهید و پس از سرخ شدن به مخلوط آلوچه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا ۲-۱ جوش بزند و به فسنجان اضافه کنید ۰ این عمل در گذشته برای تیره شدن خورشت و تامین آهن غذا بکار می‌رفت.

فسنجان با گوشت مرغابی

یک شنبه 15 آذر 1394  10:40 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

سیرانار از غذاهای سنتی مازندران است. خواص درمانی سیرانار: این غذا دارای پروتئین بالایی است. استفاده از دانه‌های انار که سرشار از ویتامین C است می‌تواند در افزایش جذب آهن غذا موثر باشد بدین ترتیب استفاده از سیرانار برای بیماران دچار کم خونی و فقر آهن مفید است. هم چنین استفاده از گوشت اردک (گوشت سفید)، خوردن غذا را برای بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و چربی خون بالا مناسب می‌کند.

مواد لازم:

اردک یک کیلوگرم
دانه‌های انار خشک شده ۱۵۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
سیر ۵۰ گرم
شکر قرمز ۵۰ گرم
روغن ۵۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
آب یک لیتر

طرز تهیه:

۱ – اردک را با مقداری پیاز و نمک می‌پزند.

۲ – پیاز و سیر را حلقه حلقه خرد کرده همراه با تخم انار سرخ می‌کنند.

۳ – شکر لله shaker lale (شکر قرمز) را به عنوان چاشنی به مواد اضافه می‌کنند و می‌گذارند به مدت ۵ دقیقه با آن بپزد.

۴ – مواد آماده شده را به اردک می‌افزایند.

۵ – سیرانار با شعله کم به مدت ۲۰ دقیقه آماده خواهد شد.

سیر انار

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

ته چین گوشت یکی از غذاهای محلی استان مازندران است.

مواد لازم:

برنج ۸۰۰ گرم
گوشت قرمز ۴۰۰ گرم
سیب زمینی ۱۰۰ گرم
چغندر ۲۰۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
آلوخشک ۱۰۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
فلفل ۵ گرم
زردچوبه ۱۰ گرم

طرز تهیه:

۱ – برنج را شسته بعد از کمی خیساندن، داخل آب از قبل جوش آمده ریخته تا به حد آبکشی برسد. اما برای اینکه برنج شل و شفته نشود کمی زودتر از حد معمول و به اصطلاح کال آبکشی می‌شود. ۲ – پیاز را خرد کرده سیب زمینی و چغندر را قطعه قطعه می‌کنند. ۳ – گوشت و دیگر مواد را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته می‌کنیم. ۴ – ته قابلمه را با کمی روغن چرب کرده مقداری از برنج را در ته آن می‌ریزند. ۵ – گوشت خام را روی برنج گذاشته با مواد دیگر سطح گوشت را می‌پوشانند. ۶ – باقی برنج را روی گوشت و مواد داخل قابلمه می‌ریزیم. ۷ – برنج را به مدت سه الی چهار ساعت روی حرارت ملایم می‌گذارند تا خوب دم بکشد و گوشت داخل آن بپزد. خواص ته چین گوشت: این غذا سرشار از مواد پروتئینی مورد نیاز بدن است. این خوراک به دلیل داشتن چغندر، پیاز و آلوی خشک بدن را در مقابل امراض عفونی مقاوم می‌سازد و در بهبود جراحات نقش مهمی دارد. ته چین اگر چه غذایی برای تمام فصول است اما به نوعی غذای نیمه رسمی عید، عید ماه ۲۶، شب یلدا و تیرماه سیزده شو می‌باشد. حضور ته چین مازندرانی در اعیاد مذهبی به ویژه نذری‌های انفرادی ماه محرم هم دیده می‌شود.

ته چین گوشت مازندرانی

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم:

بادمجان کبابی کوبیده شده یک قاشق غذاخوری
ماست پرچرب چهار قاشق غذاخوری
پودر موسیر یک چهارم قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم

با این مقدار مواد لازم یک کاسه ماست خوری از ”‌بورانی بادمجان کبابی“ خواهیم داشت.

طرز تهیه:

چهار قاشق غذاخوری ماست پرچرب یا چکیده را با یک قاشق غذاخوری بادمجان کبابی کوبیده شده مخلوط می‌کنیم. یک چهارم قاشق چای خوری پودر موسیر و کمی نمک اضافه کرده، کاملاً هم می‌زنیم. بورانی بادمجان کبابی آماده می‌باشد.

بورانی بادمجان کبابی

یک شنبه 15 آذر 1394  10:41 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

بورانی کدو حلوایی از غذاهای محلی استان مازندران است.

مواد لازم:

کدو حلوایی
ماست
دارچین
نمک و فلفل
طرز تهیه :
اول کدو رو می‌شوریم بعد برش می دیم و با کمی آب می ذاریم بپزه (توش خیلی آب نریزید چون خود کدو آب میندازه) یادتون باشه حرارت گاز رو کم کنید که ته نگیره.
با قاشق کدوها رو از پوستش جدا کرده و داخل غذاساز بریزید (لزومی نداره حتما” از غذا ساز استفاده کنید چون خود کدو نرمه).
ماست و نمک و فلفل و دارچین رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. می تونید با دارچین تزئین کنید.

نکته ۱: دارچین خیلی نریزید چون رنگش رو تیره می کنه.

نکته ۲: مقدار مواد رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید.

بورانی کدو حلوایی

یک شنبه 15 آذر 1394  10:41 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها