0

غذاهای محلی ایران

hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:

(برای 4 نفر)
4 عدد تخم مرغ
2 عدد سیب زمینی متوسط که به اندازه های یک بند انگشت خرد شده
2 قاشق پیاز سرخ کرده
یک قاشق آرد
یک لیوان اسفناج ریز شده
مقداری آب سماق
نمک +فلفل+زردچوبه
5 استکان آب

اشکنه اسفناج

طرز تهیه :

1)پیاز داغ که درست شد آردو اسفناج و فلفل و زردچوبه را ریخته و بعد از چند ثانیه آب را اضافه کنید.
2)جوش که آمد سیب زمینی را بریزید تا نیم پز شود .
4) 2 تا ازتخم مرغ ها را زده با نمک بریزید و بعد از 3-2 جوش باقی تخم مرغ ها رادرسته و بارامی در ظرف بیاندازید تا بپزند.در آخر آب سماق را اضافه می کنیم.
غذا آماده است!به همین سادگی !

نکته:
1) این غذا را مثل آبگوشت ترید میکنند.
2) این سماق مخصوص پخت وپز بوده با پودر سماق فرق می کند.کوفته سماق را هم با این سماق درست میکنند.

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

دوشنبه 16 آذر 1394  9:21 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

فندق قاتق یکی از چندین غذای محلی گیلانی‌هاست.

فندق قاتق گیلان

مواد اولیه:

فندق با پوست: یک کیلوگرم

مرغ: یک عدد

بادمجان: 500 گرم

رب انار ترش: سه قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی: سه قاشق غذاخوری

آرد: یک قاشق غذاخوری

گلپر: نصف قاشق چای‌خوری

فلفل: نصف قاشق چای‌خوری

نمک، زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

* فندق‌ها را شکسته و مغز آن را به مدت یک ساعت درون آب گذاشته و تا جایی که می‌توانیم پوست دور آن‌ها را می‌گیریم.

* سپس فندق‌ها را شسته و همراه آب درون مخلوط‌کن می‌ریزیم. (مثلاً دو پیمانه مغز فندق را با شش پیمانه آب مخلوط می‌کنیم)

* وقتی فندق‌ها کاملاً له شدند، آن‌ها را درون قابلمه ریخته نمک، زردچوبه و رب انار را به آن اضافه کرده و در حین پخت، مرغ خرد شده را نیز به آن افزوده و وقتی که مرغ پخته شد، رب گوجه‌فرنگی و آرد را حل کرده و درون خورش می‌ریزیم تا کمی غلیظ شود.

* سپس گلپر و فلفل را به آن اضافه می‌کنیم.

* بادمجان‌ها را پوست کنده، سرخ می‌کنیم و پنج دقیقه قبل از این که غذا را از روی اجاق برداریم، در خورش می‌ریزیم تا مخلوط کاملاً به خورد بادمجان برود.

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

فرنی فشکل فرنی مخصوص گیلان است که از شیره‌ی حاصل از برنج ساییده به دست می‌آید.

فرنی فشکل گیلانی

مواد لازم برای 6 نفر:

برنج مرغوب ایرانی: 250 گرم

آب: حدود 3 پیمانه

گلاب: یک دوم پیمانه

شکر: 160 گرم

شیر: 800 میلی لیتر

پودر هل: یک دوم قاشق مرباخوری

تخم خرفه و پودر دارچین برای تزیین

طرز تهیه:

* ابتدا برنج را 24 ساعت در آب خیس کنید. بعد آن را چند دور شسته و با 2 تا 3 قاشق غذاخوری گلاب در مخلوط کن بریزید. آن قدر با دستگاه برنج را بزنید تا حالت کش دار پیدا کند. نکته مهم در این مرحله این است که گلاب یا آب نباید به هیچ عنوان زیاد باشد چون حالت کش دار برنج از دست می‌رود.

* برنج زده شده را در ظرفی ریخته و کم کم آب به آن اضافه کنید تا مثل دوغ رقیق شود و با آب حل شود.

* این مایه‌ی رقیق را در یک پارچه حریر بسیار نازک یا توری پارچه ای با سوراخ‌های بسیار ریز و فشرده که کاسه ای زیر آن قرار داده‌اید بریزید. این کار را آهسته انجام دهید تا پارچه به درون کاسه سر نخورد. پارچه را از اطراف جمع کرده، با فشردن توری شیره برنج را بگیرید. این کار را 2 تا 3 بار انجام دهید تا مقدار بسیار کمی از نشاسته‌ی برنج باقی بماند. البته هر چقدر برنج شما زیادتر باشد تعداد دفعات انجام این کار نیز بیشتر طول خواهد کشید.

* شیره‌ی به دست آمده را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید. به هیچ عنوان دست از هم زدن نکشید چرا که بلافاصله می‌بندد و گلوله می‌شود.

* بعد از 4 دقیقه که شیره‌ی برنج داغ شد، کم کم شیر را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.

* بعد از 10 تا 15 دقیقه که بوی خامی برنج از بین رفت شکر و گلاب را هم بیفزایید و آن قدر فرنی را هم بزنید تا رویه‌ی آن شروع به چروک شدن کند و حباب‌های درشت بزند و غلیظ شود. در این مرحله پودر هل را هم اضافه کرده و چند دور هم بزنید.

* فرنی را از روی حرارت برداشته و سریع در ظرف‌های از پیش آماده شده بریزید و با تخم خرفه و دارچین تزیین نمایید.

نکته

١- این فرنی بعد از سرد شدن و داخل یخچال ماندن هم بسیار خوشمزه و لذیذ است و طعم آن اصلاً با فرنی تهیه شده با آرد برنج قابل مقایسه نیست.

2- شیر را به مقدار اضافه تر از آنچه که در دستور گفته شده کنار دست خود داشته باشید چون بنا به نوع برنج ممکن است شیر بیشتری احتیاج داشته باشید.

3- در شیوه سنتی بعد از هر بار گرفتن شیره‌ی برنج دوباره آن را در نمک یار با سنگ مخصوص می ساییدند تا دوباره کشدار شود. ولی به دلیل سخت و طولانی بودن این کار شما می‌توانید فقط همان بار اول آن را در مخلوط کن بزنید.

4- نمک یار سینی سفالی سنگینی است که برای ساییدن برنج، تهیه دلار و… در قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفت.

5- سنگ نمک یار هم یک سنگ بزرگ تقریباً بیضی شکل است که با آن مواد را درون نمک یار می ساییدند.

6- برنج ساییده شده کش دار را فشکل می‌گویند.

7- فرنی فشکل فرنی مخصوص گیلان است که از شیره‌ی حاصل از برنج ساییده به دست می‌آید.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

بیشت واش یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی روستای کندلوس است.

بیشت واش کندلوس

مواد اولیه :

عدس خیس کرده: دو پیمانه

اسفناج: دو کیلوگرم

سیب‌زمینی خرد شده: سه عدد

شیر: یک لیتر

روغن: نصف پیمانه

فلفل سیاه: دو قاشق چایخوری

پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری

گردو خرد شده: یک پیمانه

نمک: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

* ابتدا عدس را با آب بپزید، اسفناج، شیر و سیب‌زمینی را اضافه کرده تا نیم ساعت پخته و نرم شود.

* در یک تابه روغن ریخته و تمامی ادویه‌ها را در آن تفت دهید.

* بعد گردو و نمک را اضافه کرده و با مواد داخل قابلمه ترکیب کنید و چند دقیقه روی حرارت گذاشته تا آماده شود.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

ترخینه یکی از سوپ‌های محلی و معروف کرمانشاه است که در تهیه آن از گندم و دوغ استفاده می‌شود و به صورت گلوله‌های خشک شده و آماده عرضه می‌شود. این سوپ در این شهر به عنوان یک غذای دارویی جهت مداوای سرماخوردگی بین مردم طرفداران بسیاری دارد.

سوپ ترخینه

مواد لازم:

ترخینه : 2 گلوله

آب مرغ: 3 لیوان به تنهایی و یا همراه با گوشت مرغ

لپه و عدس: نیم پیمانه

اسفناج خرد شده: 3 قاشق غذا خوری

پیاز درشت: یک عدد

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* ابتدا ترخینه را به مدت یک ساعت بخیسانید.

* لپه و عدس را جداگانه بپزید و بعد ترخینه و آب گوشت و پیاز خرد شده و نمک و زردچوبه را اضافه کنید و روی حرارت کم بگذارید تا پخته شود.

* سپس لپه و عدس پخته را به سوپ اضافه کنید و در آخر اسفناج را اضافه کنید .

* وقتی سوپ پخت و غلظت مناسب را پیدا کرد در ظرف سوپ‌خوری بکشید و قبل از غذا نوش جان کنید.

نکته:

اگر می‌خواهید سوپ شما خوشمزه‌تر باشد می‌توانید از گوشت بال و گردن مرغ استفاده و سپس استخوان‌ها را جدا و گوشت آن را ریز ریز کرده و به سوپ اضافه کنید.

دوشنبه 16 آذر 1394  9:23 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

کدوبره یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی استان مازندران است.

کدو بره مازندران

مواد لازم:

سیب‌زمینی:‌ 3 عدد

کدوی سبز:‌5 عدد

گوجه‌فرنگی: 5 عدد

پیاز: 2 عدد

سیر: یک حبه

تخم‌مرغ: 3عدد

روغن، نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

• درون تابه کمی روغن بریزید و شعله را زیاد کنید. پیاز و سیر را خرد کرده و چند دقیقه تفت دهید.

• نمک و زردچوبه را اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را نگینی خرد کرده و داخل تابه بریزید. سپس شعله را ملایم کنید و در تابه را ببندید و بگذارید مواد 10- 5 دقیقه روی حرارت پخته شوند.

• کدوهای سبز را حلقه حلقه کنید و به مواد تابه اضافه کنید و چند دقیقه سرخ کنید. وقتی رنگ کدو کمی تغییر کرد گوجه فرنگی‌های خرد شده و تخم‌مرغ‌های زده شده را روی آن بریزید و شعله را کم کنید.

• درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد حدود 10 دقیقه بپزند.

• در مرحله آخر فلفل سیاه را روی آن بپاشید و غذا را سر سفره بیاورید.

• برای سرو غذا می‌توانید روی آن مقداری جعفری خرد شده بریزید، همچنین می‌توتنید با کمی پنیر پارمیسان یا ماست چکیده روی آن را تزیین کنید.

نکته

: کدوبره، یک غذای خوشمزه مازندرانی است که سریع آماده می‌شود و به دلیل کالری کم و وجود مواد گیاهی،‌بهترین گزینه برای افراد گیاه‌خوار و همچنین افراد در حال رژیم است.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش مصطفی یکی از جندین غذای سنتی و محلی اراکی‌هاست که در منطقه فرمهین، غذای میهمانی‏‌ها بوده است.

آش مصطفی

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

برنج: 200 گرم

نخود: 100 گرم

برگ چغندر: 500 گرم

کشک: 150 گرم

پیاز داغ: 2 قاشق غذاخوری

نعنا خشک، زردچوبه: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

* نخود را که از شب قبل خیس کرده‏‌اید با مقداری آب روی حرارت قرار می‌دهید.

* پس از یک ساعت، برنجی که از قبل خیس کرده‏‌اید را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و نرم شود.

* سپس سبزی برگ چغندر که بیشتر به صورت خشک استفاده می‌شود و آن را خیس نموده‌اید به آش اضافه کنید.

* هنگامی که سبزی پخته شد، پیاز داغ را به آش بیفزایید.

* مقداری روغن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید، روغن که داغ شد یک قاشق زردچوبه بعد یک قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و از روی شعله بردارید و سریع به آش در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می‏ شود تا آش شما طعم‏ بهتری داشته باشد.

* کشک در آخر اضافه می‌شود و شعله را خاموش کنید.

* در پایان مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آش ریخته می‌شود.

انرژی کل: 1500 کیلو کالری

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

زنان جزیره قشم از ماهى، میگو. خرچنگ، گوشت، خرما، آرد، شکر، روغن و حبوبات انواع غذاهاى خوشمزه و اشتهاآور درست مى‌کنند.

براى برشته کردن ماهى‌هاى کوچک مانند ساردین، گاریز یا بیاح شکم آنها را خالى نمى‌کنند. اما شکم ماهى‌هاى بزرگ مانند سنگسر، سرخو، هور، زرده و همه ماهیان بزرگ هنگام شستن خالى مى‌شود و مخلوطى از گشنیز، شوید، پیاز خرده شده، فلفل و ادویه و گاهى فلفل سبز در شکم ماهى جا داده مى‌شود و روى ورقه فلزى که روى آتش گاز یا ذغال آماده شده است گذاشته مى‌شود.

قابل توجه اینکه ماهى‌ها را حداقل یک ساعت جلوتر نمک زده تا کاملاً نمک به خود بگیرد و هنگام پختن از نمک شسته نشود.

ورقه فلزى باید کاملاً داغ باشد اگر نه پوست ماهى به ورقه فلزى مى‌چسبد و کنده مى‌شود.

بعد از پختن ماهى‌ها باید آنها را در ظرفى درب‌دار گذاشت و چند قطره آب به آن پاشید تا در اثر بخار ماهى‌هاى داغ، روغن در زیر پوست آنها بپیچد و هنگام مصرف پوست آن به راحتى کنده شود.

ماهى را هنگام مصرف با خرما و یا رطب فراوان میل مى‌نمایند.

ماهی برشته قشم

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

این غذا بسیار خوشمزه و خوش‌رنگ است و با یک‌بار امتحان در برنامه غذایی شما جای خود را باز می‌کند.

ته چین فیروز کوهی

مواد اولیه:

برنج: چهار پیمانه

سبزی‌پلو: 500 گرم

گوشت گوسفندی: سردست 250 گرم

چغندر: یک تا دو عدد

هویج: دو عدد

قیسی زردآلو: نصف پیمانه

پیاز: یک عدد

گَردِ لیمو: دو قاشق غذاخوری

روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:

* گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در می‌آوریم.

* پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

* فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و می‌گذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیم‌پز شود.

* برنج را خیس کرده و آبکش می‌کنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقه‌حلقه برش می‌دهیم. هویج را هم به شکل مورب برش می‌زنیم. قیسی را شسته و خیس می‌کنیم.

* مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج می‌ریزیم.

* گوشت نیم‌پز را قرار داده، روی آن گرد لیمو می‌پاشیم.

* چغندر و هویج را روی گوشت قرار می‌دهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج می‌ریزیم تا موادمان به صورت لایه‌ای درون قابلمه ریخته شود.

* قیسی‌ها را درون کمی روغن تفت داده، روی برنج می‌ریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم می‌کنیم.

دوشنبه 16 آذر 1394  9:24 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

کوکوی شیرین یکی از چندین غذای سنتی و محلی قزوینی‌هاست.

کوکوی شیرین قزوین

مواد اولیه:

سیب‌زمینی متوسط: پنج عدد

تخم‌مرغ: چهار عدد

شکر: یک پیمانه

آب و گلاب: یک پیمانه

زعفران: به میزان لازم

روغن مایع و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

* سیب‌زمینی‌ها را پخته و زمانی که هنوز گرم هستند، چرخ‌کرده یا به صورت ریز رنده می‌کنیم.

* در ظرفی دیگر تخم‌مرغ‌ها را هم زده، دو قاشق از شکر را به آن اضافه کرده، روغن و نمک را نیز به همراه سیب‌زمینی‌ها به آن افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم.

* روغن را درون تابه ریخته و وقتی کمی داغ شد مایه کوکو را در آن می‌ریزیم، وقتی که خودش را گرفت آن را بر می‌گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شده و طلایی شود.

* شکر، آب، گلاب و زعفران را با هم مخلوط کرده و درون ظرفی دیگر روی حرارت می‌گذاریم و وقتی چند جوش خورد آن را روی کوکوهای آماده شده، ریخته و اجازه می‌دهیم تا با حرارت کم به خورد مواد برود، سپس آن را سرو می‌کنیم.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

یک غذای محلی و فوق العاده! با سالاد شیرازی و آب نارنج هم که دیگر حرف ندارد.

شوید لوبیا با گوشت قیمه شیرازی

مواد لازم برای 6 نفر:

لوبیا چشم بلبلی یا نخود فرنگی: یک لیوان

شوید تازه: نیم کیلو ( از شوید خشک هم می‌توان استفاده کرد.)

برنج: 4 پیمانه

رب گوجه: 5 قاشق غذاخوری

زعفران آب کرده:کمی

گوشت قیمه‌ای: حدود 600 گرم

پیاز: دو عدد متوسط

نمک و فلفل:به میزان لازم

روغن=کمی

ساقه سیر تازه یا حبه سیر: چند عدد به دلخواه ( در آب خیسانده و پوست کنده و ریز یا رنده می‌کنیم)

ادویه مخلوط و معطر: یک قاشق غذاخوری

دستور تهیه

1- لوبیا را از یکی دو روز قبل خیس کنید و مرتب آب آنرا عوض کنید و با آب کم روی شعله ملایم بپزید تا آب آن بخوردش برود. ( یا نخود فرنگی را از غلاف جدا و دانه کنید و بشویید و کنار بگذارید).

2- برنج را پاک کرده و از 2 ساعت قبل با نمک خیس کنید . شوید را پاک کرده و چند بار داخل آب خیس کرده و آب آنرا تعویض کنید و خوب بشویید و بگذارید آب آن برود و سپس خرد کنید . گوشت گوساله بدون چربی را که مناسب قیمه باشد کوچک و به اندازه قیمه ای خرد کنید و بشویید.

3- پیازرا پوست کنده و در روغن تفت دهید و گوشت را اضافه کرده و کمی مجددا تفت دهید تا رنگش عوض شود در همین حین کمی ادویه مخلوط و زعفران و سپس رب گوجه را اضافه کنید و با کمی آب آنرا بپزید . گوشت قیمه زودتر میپزد.

4- پس از پختن گوشت حالا لوبیای چشم بلبلی پخته شده ( یا نخود فرنگی) را اضافه کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید ( با چاشنی آبلیمو ). آنرا بچشید و وقتی جوشید آب آن کم شد خاموش کنید . رب آن را هم هرچه بیشتر بزنید با زعفران و شوید هماهنگی ایجاد کرده و خوش رنگ‌تر می‌شود .

5- آب را بجوشانید و برنج را بریزید و بپزید و سپس آبکش کنید . شوید و سیر را می‌توانید هم در لحظه آخر به آب جوشان برنج اضافه کنید و هم میتوانید سیر و شوید را پس از آبکش کردن برنج و هنگام کشیدن آن داخل قابلمه لایه به لایه همراه با مواد پخته شده اضافه کنید .

6- کمی زعفران و روغن داغ همراه با کره یا روغن حیوانی هم برای کشیدن برنج لازم دارید. این غذا معمولا با انواع ترشیجات و نارنج تازه و یا سالاد شیرازی سرو می‌شود.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

این غذا با برنج مصرف می‌شود و در کنارش ماهی شور،زیتون پرورده و ماست سرو می‌شود.

باقلا وابیج

مواد لازم:

شوید خشک: 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ:3 عدد

سیر: 3 حبه

روغن و کره: 100 گرم

باقلای مازندرانی (پلویی): 500 گرم

آب: یک پیمانه پلوپز

نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه:

* ابتدا باقالی‌ها را از پوست جدا کرده و همراه سیر می‌کوبیم .

* بعد شوید خشک و نمک و زردچوبه به آن اضافه کرده و در کره کمی تفت می‌دهیم.

* سپس آب به آن افزوده و وقتی یک جوش زد ، تخم‌مرغ‌ها را در آن شکسته و می گذاریم تا کمی خودش را بگیرد و بپزد .

* وقتی آب غذا خشک شد و باقالی و تخم‌مرغ‌ها هم پختند، غذا را هم زده و با کمی روغن مجدداً سرخ می‌کنیم.

* سپس فلفل و دارچین را به غذا افزوده و مرتباً تفت می‌دهیم تا کاملاً سرخ شود.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

قُمنَبیت به معنای نبات قم است. مردم استان قم به خاطر شوری آب قم و خاصیت قمنبیت (کلم قمری) در از بین بردن املاح مضر از کلیه‌ها در بعضی از غذاها مانند آبگوشت و لابه‌لای بعضی از پلوها از کلم قمری استفاده می‌کنند.

آبگوشت قُمنَبیت

مواد اولیه:

گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی: 750 گرم

نخود و لوبیای سفید: 150 گرم

پیاز متوسط: دو عدد

سیب‌زمینی کوچک: پنج عدد

گندم: دو قاشق سوپخوری

رب گوجه‌فرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری

کلم قمری یا قُمنَبیت نگینی: نصف یک عدد

ترخون خشک‌‌شده: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

لیموعمانی: سه عدد

طرز تهیه:

* گوشت را تکه‌تکه کرده و بشویید، پیاز را خرد کرده، نخود، لوبیا و گندم را نیز شسته در قابلمه ریخته کلم قمری‌های خردشده را به همراه زردچوبه اضافه و پنج تا شش لیوان آب در آن بریزید. در ظرف را بسته و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

* وقتی که گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخته‌ شدند، سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و به آنها اضافه کنید.

* رب گوجه‌فرنگی و به اندازه کافی نمک، فلفل، لیموعمانی و ترخون را نیز در این مرحله اضافه کرده و بگذارید بپزند.

* پس از پختن همراه با نان سنگک و سبزی خوردن آن را سرو کنید.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

گوشت چرخ‌کرده، ارزن، عدس، کشک، پیازداغ، نعنا داغ، زردچوبه و نمک و فلفل از اجزای این غذای محلی خوش‌مزه هستند.

توگی سَرداغی خراسان

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

پیازداغ: 3 قاشق چای‌خوری

زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم

آب: 500 میلی‌لیتر

ارزن خوراکی بدون پوست: 300 گرم

عدس پخته: 100 گرم

کشک: 250 میلی‌لیتر

سیر داغ: 3 قاشق سوپ‌خوری

نعنا داغ: یک قاشق سوپ‌خوری

زعفران حل کرده در آب: 2 قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه:

* پیازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل را در تابه‌ای بریزید، گوشت را به آن بیفزایید و تابه را روی اجاق بگذارید. آنگاه با حرارت ملایم گوشت را تفت دهید.

* اکنون 500 میلی‌لیتر آب به مواد بیافزایید و صبر کنید تا بجوشد.

* حالا ارزن خوراکی را اضافه کنید و 20 دقیقه‌ی دیگر بجوشانید تا بپزد.

* سپس عدس پخته را بیافزایید و مخلوط کنید.

* بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کشک را اضافه کنید و پس از مخلوط کردن، دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید.

* سپس اجاق را خاموش کنید، در قابلمه را ببندید و 10 دقیقه صبر کنید.

* اینک غذا را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با سیر داغ، نعنا داغ، پیاز داغ، زعفران و کشک تزئین نمایید و میل کنید.

دوشنبه 16 آذر 1394  9:25 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

شیرین قورمه یکی از چندین غذای سنتی و محلی گیلانی‌هاست.

شیرین قورمه

مواد اولیه:

گوشت خردشده: ۵۰۰ گرم

قیسی: ۲۵۰ گرم

پیاز ریز شده: یک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم

زعفران: در صورت تمایل به میزان لازم

طرز تهیه:

* گوشت را به همراه سه پیمانه آب روی حرارت بگذارید. زمانی که جوش آمد کف روی آن را گرفته و بعد با حرارت ملایم سه ساعت بپزید.

* پس از دو ساعت نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده تا یک ساعت هم با نمک و فلفل بپزد.

* سه قاشق غذاخوری روغن را در تابه‌ای گرم کرده، پیاز را در آن تفت داده، کمی که طلایی شد قیسی‌ها را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

* پس از دو و نیم ساعت که گوشت پخت مخلوط پیازداغ، قیسی و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد.

نکته

در صورت تمایل می‌توانید ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش پلویی را با قیسی به خورش اضافه کنید تا خورش کمی مزه ملس پیدا کند.

دوشنبه 16 آذر 1394  9:26 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها