0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

این خوراک یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ارومیه ست که هم بعنوان پیش غذا میتونین سروش کنین و هم بعنوان غذای اصلی و گزینه مناسبیه برای مهمونیا.

شورجه ی ارومیه

مواد لازم :

ماست سفت ……….1کیلو

تخم مرغ ……………. 1 عدد

زعفران خشک ……….. مقداری

پیاز داغ …………… 1 پیمانه

گوشت قیمه پخته……….. 500 گرم

آب گوشت …………. ۱ استکان

نمک و فلفل ………. به میزان لازم

نشاسته ذرت ………. 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

۱-در ظرفی ماست را با تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید .

۲-پیاز داغ را در قابلمه ریخته و گوشت را با آن تفت داده بهش آب گوشتو اضافه کنید و اجازه دهید جوش بخوره و آبش کشیده بشه و آب کمی داشته باشه.

۳-سپس مخلوط ماست را آرام آرام به مایه گوشت اضافه کرده (در چند مرحله)و مرتب هم بزنید تا به روغن بیفتد.

۴-بعد از چند لحظه هم زدن آن را از روی حرارت کنار گذاشته و در آخر نمک و فلفل آن را اندازه کرده نشاسته ذرت را با 4 تا 5 قاشق سوپخوری آب سرد مخلوط کرده و روی غذا بدهید .

۵-مجددا یک حرارات کوتاه توام با هم زدن به غذا داده و آن را از روی حرارت بردارید . غذا را تا گرم است در ظرف مخصوص سرو بکشید.

نکته : این غذا رو میتوان هم با برنج و هم بدون برنج سرو کرد.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:06 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم :
بادمجان ۲ عدد
کدو ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۳ عدد
سیر ۳ حبه
گوجه فرنگ ی ۲- ۳ عدد متوسط
فلفل سبز ۱ عدد
روغن مایع برای سرخ کردن
میتونیم هویج هم بریزیم
ماست وبا سیر برای روش

طرز تهیه :

تمام موادمون رو پوست میگیریم وخرد میکنیم و مواد رو تو روغن داغ سرخ میکنیم و بعد سس رو درست میکنیم به این ترتیب که گوجه ها مونو رنده میکنیم و بعد روغن تو ماهی تابه میریزیم و سیر رنده شده رو توش میریزیم و تفت میدیم بعد گوجه رو اضافه کرده و دوباره تفت میدیم و کمی هم نمک میریزیم و بعد این سس رو روی مواد سرخ کرده مون میریزیم و اگه خواستیم روشون ماست با سیر میریزیم .

گیزاتما

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:06 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

ارومیه هم مانند همه شهرهای ایران غذاهای سنتی خاص خودشو داره که یکی از آنها خورش ارومیه است . این خورش در میان مردم این شهر بسیار مرسوم است طوری که نام شهر را به این خورش داده اند دراینجا با طرز پخت این خورش آشنا می شویم .اما توصیه می شود در اولین سفری که به  ارومیه داشتید حتما از این غذا میل کنید تا  طعم واقعی این خورش را با دستپخت مردمان  ارومیه  بچشید .

مواد لازم برای 3 تا 4 نفر :

لوبیا چیتی پخته : 2 پیمانه

پیاز : 1 دونه متوسط

گوشت خورشی (من از مرغ استفاده کردم .. بدون گوشت هم میشه)

غوره : 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه : 1 قاشق

زعفران آبکرده

سیب زمینی

گوجه

بادمجان

نمک و فلفل

روش پخت:

اگه مثل من لوبیا چیتی پخته دارین که هیچ … اگه نه، شب قبل لوبیا رو خیس کنین و چند بار آبش رو عوض کنین و بذارین بپزه

پیاز رو با سینه مرغ که مکعبی خرد کرده بودم همراه با نمک و فلفل و زرچوبه تفت دادم

رب هم زدم و تفت دادم..آب هم ریختم گذاشتم بپزه

گوشت که پخت لوبیای پخته و غوره رو هم ریختم توش..یکم زعفران آبکرده هم توش ریختم

نمک و فلفل رو اندازه می کنیم و میذاریم جا بیفته و آبش اندازه بشه ..

سیب زمینی خلالی سرخ می کنیم..گوجه و بادمجون هم سرخ می کنیم و کنارش سرو می کنیم..

با ماست هم خیلی خوشمزست و سبزی خوردن

* مقدار غوره بستگی به ذایقه تون و ترشی غوره ها داره..خودتون میزون کنین

* اصل این خورش با گوشته که من با مرغ درست کردم

خورش ارومیه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:07 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

یکی از آشهای بسیار خوشمزه که در سفر به ارومیه و آذربایجان غربی حتما باید از آن خورد آش بلغور یا به زبان آذری یارماشورباسه است . در اینجا با طرز پخت این آش خوشمزه آشنا می شویم .

یارماشورباسه

مواد لازم:

سیب زمینی: 1 عدد متوسط

فلفل دلمه ای: 1 عدد کوچک

گوجه : 1 عدد

بلغور: 1 پ

لوبیا قرمز پخته: 1 پ

پیاز: 1 عدد

رب گوجه: 1 ق غ

نعناع خشک: 1 ق غ

نمک، فلفل و زردچوبه

لیمو ترش تازه

طرز پخت:

بلغور رو نیم ساعت قبل خیس کنین. سیب زمینی و فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنین و بذارین کنار تا بعد. (سیب زمینی زود سیاه میشه ها..توی یه کاسه آب بذارین)

پیاز رو خلال کنین و سرخ کنین. نمک، فلفل، زردچوبه رو هم بریزین و تفت بدین. رب گوجه هم اضافه کنین و بازم تفت بدین.

بلغور رو با کمی آب به بقیه مواد اضافه کنین…جونم بلغور.من عاشق بلغورم.

یکی دو جوش که زد، سیب زمینی و فلفل رو هم بریزین و بذارین با در بسته و حرارت ملایم سیب زمینی نرم بشه. اگه آبش کم بود آب جوش بریزین . مواظب باشین ته نگیره

سیب زمینی که پخته شد لوبیا قرمز پخته خوشگل رو هم اضافه کنین

مواد که پخته شد نعناع خشک رو هم بریزین و هم بزنین

آش بلغور ما یه آش لعابدار خوشرنگ و رو هست که موقع سرو آب لیمو ترش تازه می زنین و نوش جان می کنین

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:07 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آشنایی  با غذاهای محلی آذربایجان شرقی

دویماج از غذاهای سنتی آدربایجان به شمار می روزد. این غذا برای صبحانه و عصرانه سریع آماده می شود و همراه با سبزی خوردن و میوه های تابستانی ( انگور و هندوانه ) بسیار طعم لذیذ و دلچسبی دارد. دراینجا با طرز تهیه این غذا آشنا می شویم .

مواد لازم :

نان خشک تبریزی 4 عدد
آب یا دوغ 1 لیوان یا به میزان دلخواه

( برای مخلوط کردن – تر کردن و فرم دادن نان خشک )

پنیر تبریز 200 گرم
کره 100 گرم
گردوی خرد شده به میزان لازم

طرز تهیه
نان ها را درون کاسه ای بزرگ به اندازه کورن فلکس ( یا ریز تر ) کاملا” خرد کنید و کم کم آب ( یا دوغ ) را کم کم به آن اضافه کرده و هم بزنید . خرده های نان نباید مثل ترید آبگوشت له شوند . همین قدر که تر باشند تا بتوان آنها را گلوله کرد کافیست .

پنیر را نیز ریز رنده کرده و یا خرد کرده و به آن اضافه کنید. اکنون کره را آب کنید و همراه گردو به آن اضافه کنید و کاملا” با دست مخلوط نمایید. مواد را درون دست ها به شکل گرد یا بیضی کاملا” فشرده کنید تا کاملا” به هم بچسبد و متلاشی نشود . چنانچه از هم باز شد کمی آب و کره آبکرده اضافه کنید .

نکته : لواش خشک تبریزی در سوپر مارکت ها به صورت بسته بندی موجود است .

1 – در گذشته های نه چندان دور در همدان همین دویماج را برای سحری ماه رمضان سر سفره می گذاشتند و داخل آن کمی هم « تخم رازیانه » هم می ریختند و بجای کره از روغن حیوانی استفاده میکردند .

2 – حالا شما هم میتوانید از سبزیجات خشک معطر یا دانه های خوشمزه و معطر مانند زیره سبز یا سیاه و یا پودر تخم گشنیز داخل آن استفاده کنید . من خودم نعنای خشک رو بیشتر دوست دارم .

3 – ضمنا تغذیه مقوی برای نیمروز کودکان مدرسه ای بشمار میرود .

دویماج

دویماج

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:08 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خورش بادام اردبیلی یا پیچاق قیمه یکی از چندین غذای سنتی و محلی اردبیلی‌هاست.

پیچاخ قیمه

مواد لازم :

گوشت کوسفندی ۳۰۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

تخم مرغ ۴ تا

خلال بادام نصف استکان کمترک!

ادویه خورشتی

زعفران و نمک و فلفل

طرز تهیه:

گوشت ها رو باید مثل قیمه خودمون به قطعات کوچک..بلکه هم کوچکتر خرد کنیم

ابتدا پیاز رو خلال می کنیم و با کمی روغن تفت می دهمیم وقتی پیاز زنگ گرفت یا به اصطلاح اشپز ها شیرین شد گوشت رو یه اون اضافه می کنیم بهتر کمی حرارت رو بالا ببریم تا گوشت به اب نی افته

بعد از این که گوشت ها کمی سرخ شدند نیمی از ادویه ها رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم

حدود ۲ تا ۳ لیوان اب به اون اضافه می کنیم یا در زود پز یا در دیگ معمولی اونه رو میپزیم

بادام ها رو با ۱ استکان اب در یک قابلمه کوچک روی حرارت می گذاریم

تا کمی نرم بشوند در انتهای پخت کمی کره به بادام هامون اضافه می کنیم و می تونیم در همین موقع کمی زعفران اب شده هم به بادام اضافه میکنیم تا رنگ بگیره

گوشت پخته شده رو همراه با بادام های فن اوری شده! را در یک ماهی تابه میریزم تا کمی با هم بجوشند و اب اضافه اون تبخیر بشه

نمک و فلفل و ادویه ها رو اندازه می کنیم بهتره کمی ابغوره هم اضافه کنیم …البته خیلی کم!

وقتی میزان اب خورش به میزان دلخواه رسید تخم مرغ ها را دانه دانه روی خورش می شکنیم

در انتها اون رو با زعفران و پیاز داغدیده تزیین کنید.

پیچاخ قیمه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:09 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌هاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد. ولی اخیرا گاهی گوشت چرخ کرده نیز برای آسانتر نمودن کار استفاده می‌شود. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد. داخل آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می شود.

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده 800 گرم
لپه 300 گرم (پخته)
برنج 2 قاشق غذا خوری ( پخته)
پیاز 3 عدد بزرگ
تخم مرغ 3 عدد
آلو 3 عدد
روغن 2 قاشق غذاخوری
رب یک قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

لپه را پخته و چرخ می کنیم- یکی از پیاز ها را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط و لپه چرخ شده و برنج را که قبلن پختیم و یک عدد تخم مرغ و نمک و زردچوبه و وفلفل را به آن اضافه می کنیم – همه مواد را با هم مخلوط کرده و خوب له می کنیم. برای اینکه کوفته خوب و نرمی داشته باشیم و باز نشود , باید خوب کوبیده شود.( با میکسر این مواد خیلی خوب و یکدست کوبیده و مخلوط می شوند)
دو عدد از تخم مرغ ها را میپزیم تا سفت شود و پوست کنده برای داخل کوفته ها آماده می کنیم. سه عدد آلو را هم قبلن در آب می خیسانیم. از مخلوطمان گلوله ای به اندازه یک پرتقال بزرگ بر میداریم و میان آن را باز می کنیم یکی از تخم مرغ ها را داخل آن می گذاریم و گلوله را با دست خوب گرد می کنیم که روی تخم مرغ پوشیده شود. داخل یکی دیگر از گلوله ها را سه عدد آلو را می گذاریم و روی آن را می پوشانیم( دو عدد از کوفته های من تخم مرغ ویکی آلو دارد. از مغز گردو هم می توانیم برای داخل کوفته استفاده کنیم)

برای تهیه آب کوفته

دو عدد پیاز باقیمانده را رنده کرده با 5 – 6 لیوان آب و کمی نمک و زردچوبه و دوقاشق غذاخوری روغن و یک قاشق هم رب مخلوط می کنیم و می گذاریم آب جوش بیاید و کوفته های آماده شده را به آرامی داخل آبی که در حال جوش است می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا کوفته ها به آرامی پخته شود. داخل آب کوفته اگه دوست داشته باشید می توانید چند دانه آلو بیندازید. بعد از اینکه آب کوفته را داخل ظرف کشیدید روی آن کمی دارچین بریزید.

جلوگیری از وارفتن کوفته تبریزی

برای اینکه کوفته های شما در آب از هم نپاشد ،

1- قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید.
2_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید.
3_ پس گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد کنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:09 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

قویماق و قایقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می آیند که البته در بسیاری دیگراز مناطق ایران نیزپخت می شوند. این دو غذا به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه نیز صرف می شوند. وجود شیرینی و آرد در این غذا بر تبرک و خوش یمنی آن در اعتقادات مردم این دیار افزوده و موجب قرارگیری آن در جایگاه ممتازی از سنتها و رسوم آنان گشته است :
– در فولکلور آذری می توان انعکاسی از آن را یافت:مثلا قایقاناق عزیزیم بیزه گه ل قوناق
/ سنه پیشیریم قایقاناق)
– در اکثر نقاط آذربایجان قویماق غذایی است که بعد از روز اول زندگی زناشویی از طرف خانواده عروس به خانه زوج جوان برای میل در وعده صبحانه برده می شود
– در اکثر نقاط این خطه قویماق به عنوان اولین غذا بعد از زایمان محسوب می شود.
– نذر قویماق و سپس سفره قویماق که تنها زنان حق استفاده از قویماق آن سفره را دارند از دیگر رسم های در ارتباط با این غذا است.(در باسمنج تبریز )
– قایقاناق در مراسم نوبارلیق به خانه نوعروس برده می شود(در عجبشیر)
– در کتاب شرح زندگی من ،عبدالله مستوفی در این خصوص می خوانیم :
– “کلثوم ننه گفته است اگر قندی را که از این ساییدن (از ساییدن بر سر عروس و داماد در هنگام مراسم عقد)حاصل می شود مکایه شیرینی کاچی (قویماق) و قیقناق هدیه مادر زن در روز پاتختی کنند و داماد و عروس از آن بخورند ،عشق زن و شوهر به یکدیگر زیاد خواهد شد.این رسم امروز هم در عقد کنان برقرا است گو اینکه لامحاله کاچی و قیقناق در عروسی جوانهای متجدد منسوخ شده است.

مواد لازم:

1عدد تخم مرغ

1 قاشق مرباخوری آرد

مقدار خیلی کمی نمک

1قاشق روغن مایع

گردو به مقدار لازم

هل و دارچین و زنجبیل یا هر مواد معطر دیگر

شیره انگور نصف استکان ( عسل یا شکر) ( مقدارش بسته به ذائقه هرکسی فرق میکنه)

طرز تهیه:

تخم مرغ را با مقداری هل و نمک کامل هم میزنیم سپس آرد را اضافه کرده دوباره هم میزنیم تا زمانیکه گلوله های آرد باز شود . روغن را داغ کرده مواد را ته ماهیتابه پهن میکنیم یک طرف خاگینه کمی که سرخ شد برش میگردونیم تا طرف دیگه کاملا سرخ شه در این میان نصف استکان شیره را با نصف استکان آب مخلوط میکنیم یک قاشقش رو روی خاگینه میریزیم بعد گردوی خرد شده به همراه مقداری زنجبیل و دارچین رو روی نصف خاگینه میریزیم یعنی به صورت نیم دایره سپس بقیه شیره رو میریزیم روی خاگینه و طرف خالی رو برمیگردونیم رو طرف پر رو حرارت ملایم تا حدی باید بمونه که شیرش جذبش بشه بعد از خنک شدن قاچش کنین ( هم گرم خورده میشه هم سرد)

قایقاناق

قایقاناق

قایقاناق

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:09 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

یک خورشت خوشمزه و قدیمی از دیار آذربایجان، متاسفانه این خورشت دیگه الان خیلی کم پخته مبشه، یعنی نه تنها این خورش بلکه خیلی از غذاها و خورشهای دیگه هم از رده خارج شدن و فقط مونده چند تا غذای تکراری.
این خورش از خورشتهای اصیل و قدیمی شهر بناب که بیشتر هم در مراسمات و مهمانی پخته میشه، البته به گفته عزیزان داخل این خورش از آلو هم استفاده میشه. همون شهر بنابی که بخاطر کبابش معروفه.

مواد لازم:

هویج نیم کیلو

لوبیا سفید یا لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه

گوشت گوساله ۳۰۰ گرم( در تبریز استفاده از گوشت گوسفندی برای خورش رایج نیست و منم اصلا طعمش رو تو خورش دوست ندارم ما معمولا برای خورش از ماهیچه یا ران گوساله استفاده میکنیم.)

آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه و روغن و رب (برای این مواد مقدار ذکر نکردم چون بنظرم مقدار دقیق رو نمیشه گفت و بستگی به ذائقه افراد داره)

طرز تهیه:

اصالتا تو این خورشت از لوبیای سفید استفاده میشه ولی من خودم با لوبیا چشم بلبلی هم خیلی دوست دارم، مزیتی هم که لوبیا چشم بلبلی داره اینه که خیلی زود پخته میشه و زمان زیادی ازتون نمی گیره ولی اگه بخواید از لوبیا سفید استفاده کنید از شب قبل بهتره خیس کنید.

بیناب خوروشی

لوبیا رو بگذارید بپزه( البته باید نیم پز بشه چون یک مرحله پخت دیگه هم داریم درست مثل قورمه سبزی)

گوشت رو با یکدونه پیاز بپزید و بعد به همراه آب گوشت داخل لوبیا بریزید.

بیناب خوروشی

رب

بیناب خوروشی

آبغوره
بیناب خوروشی

و آبلیمو و نمک و ادویه رو اضافه کنید و بگذارید جا بیفته.

بیناب خوروشی

هویچها رو خلالی خرد میکنیم.

بیناب خوروشی

ما برای خرد کردن هویج از این رنده استفاده میکنیم والبته با سری کوچیکش چون خیلی یکدست و خوشگل در میاد و هم کار رو راحت میکنه.فقط باید حواستون باشه که دستتون رو هم با هویجها خورد نکنید چون واقعا تیزه و یک لحظه غفلت باعث پشیمانی میشه، من یکبار تجربه کردم که حالا هم هر وقت یادم میاد مو به تنم سیخ میشه.

بیناب خوروشی

هویجها رو توی روغن سرخ کنید.

بیناب خوروشی

بعد از سرخ شدن هویجها توش زعفران هم بریزید

بیناب خوروشی

و بعد آبلیمو بریزید،من از لیموی تازه استفاده کردم.

بیناب خوروشی

چند قاشق هم از آب خورش لوبیا توش بریزید و بگذارید که خورش هویج هم جا بیفته.

بیناب خوروشی

به طور سنتی خورش لوبیا و هویج رو با هم مخلوط نمی کنند و در کنار هم توی بشقاب سرو میکنند، همونطوری که من سرو کردم.

بیناب خوروشی

بیناب خوروشی

بیناب خوروشی

منبع :دنیای اسرا

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:10 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش برنج می‌خواهید، بروید همدان. آش بروش می‌خواهید، بروید همدان. تله كنجی می‌خواهید، بروید همدان. سركوله می‌خواهید، بروید همدان. برساق و سوجوق و باسوق و پیكه چوك و نان نارگیلی می‌خواهید هم بروید همدان. دیگر چه بگوییم كه مطمئن شوید همدان یكی از بهترین انتخاب‌ها برای سفر  است. بازهم بگوییم؟ هنوز راضی نشده‌اید؟ اگر كماج می‌خواهید بروید همدان، اگر انگشت پیچ می‌خواهید بروید همدان و اگر قیسی، مویز، شیره انگور و حلوا زرده می‌خواهید باز هم بروید همدان.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
اماج 1 پیمانه
سبزی آش(تره، پیازچه) 500 گرم

پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

سیر 3 حبه

عدس 150 گرم

لوبیا چشم بلبلی 150 گرم

تخم ‏مرغ 1 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه

طرز تهیه:
* لوبیای چشم‏ بلبلی را که از شب قبل خیس نموده‏اید با 1 لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‏‏ پز شود.

* عدس را اضافه نمایید و بعد از آن که عدس کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‏ اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.

* بعد از چند جوش 2 پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‏ ها به هم نچسبند.

* بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم ‏مرغ را بشکنید و کم‏ کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.

* سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اماج:
یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.

به 2 روش اماج تهیه می ‏شود:

روش اول:

آرد را کف سینی بریزید و با دست ‏تان که در کاسه ‏ی آب فرو برده ‏اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.

حالا دست ‏های تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه ‏های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.

سپس اماج ‏ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشک شود.

روش دوم:

این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب نموده در ظرفی بریزید و آب را کم‏ کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.

سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‏ هایی را که به این روش تهیه می‏ شود با فاصله رنده کنید.

سینی را به‏ مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.

انرژی کل: 1300 کیلو کالری
آش آماج

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:11 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش هویج و جو یکی از غذاهای اهالی استان همدان است که در وعده افطار سر سفره قرار می‌دهند.
مواد لازم برای 4 نفر:

نخود: نصف پیمانه

بلغور: 2 پیمانه

پیاز داغ :3 قاشق غذاخوری

گوشت چرخ رده: 200 گرم

فلفل، نمک و زردچوبه به مقدار لازم

کشک به میزان لازم

هویج خرد شده 2 عدد

طرز تهیه:

* نخودها را از دو روز قبل خیس کرده و سپس آن را جداگانه می‌پزید.

* سپس بلغور و هویج خردشده را نیز جدا پخته و به نخود پخته شده اضافه می‌کنید و مواد تهیه شده را با دمای ملایم جوشانده و بطور مرتب هم می‌زنید تا لعاب بیندازد.

* مقداری پیاز داغ را با گوشت تفت داده و پس از اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه، آن را به آش اضافه کنید.

در این آش بهتر است کشک قبل از بردن غذا سر سفره به آن اضافه شود.

آش هویج و جو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:11 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد. غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و… در اینجا با طرز تهیه آش برنج همدانی آشنا می شویم .
آش برنج همدانی

مواد لازم برای 4 نفر:

برنج ………………………….. 1 پیمانه

گشنیز خرد شده ………………. 200 گرم

عدس …………………………. یک چهارم پیمانه

آب قلم ………………………… 2 لیوان

نمک …………………………. به میزان لازم

ماست برای سرو با غذا ……… مقداری

طرز تهیه :

ابتدا برنج را حدود یک تا دو ساعت زودتر خیس می کنیم(بدون نمک). قلم را هم با کمی نمک جداگانه می پزیم تا خوب پخته شود. بعد از اینکه قلم خوب پخته شد، آب آن را روی برنج ریخته و می گذاریم چند جوش بزند. پس از آن عدس، گشنیز خرد شده و مقداری نمک اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد. وقتی خوب لعاب دار شد، برای سرو آماده است. سپس آن را در ظرف مورد نظر کشیده و هرکس بسته به ذائقه ی خود می تواند به آن، ماست یا آبغوره اضافه کند تا این آش، بیش از پیش باب طبع شود.

متخصصان تغذیه معتقدند این آش در فصل سرما برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

آش برنج همدانی
__________________

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد. غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و… در اینجا با طرز تهیه آش کاچی همدانی آشنا می شویم .

آش کاچی همدانی

مواد لازم:

بلغور 1 لیوان

آب 5 لیوان

سیر 1 بوته

کشک به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن 1 ق غ

روغن حیوانی یا کره در صورت تمایل

طرز تهیه:

بلغور رو بعد از پاک کردن و شستن حدود 1 ساعت خیس می کنیم (اگه وقت کافی داشتید می تونید به جای

خیس کردن همینمدت زمان رو به زمان پخت اضافه کنید.)

بلغور و آب رو به همراه روغن (روغن فقط برای اینه که آش سر نره) با حرارت کم می زاریم خوب بپزه و لعاب بده

وقتی بلغور پخته شده سیر های پوست کنده رو همراه نمک به آش اضافه می کنیم و تا وقتی سیرها پخته شه

میزاریم رو حرارتملایم بمونه .تو مدت زمانی که قابلمه رو حرارته چند بار آش رو هم می زنیم تا ته نگیره

وقتی آش پخته شد موقع سرو غذا کمی کره یا روغن حیوانی ، البته در صورت تمایل روی آش میریزیم و به همراه

کشک و سیر کوبیده ی خام ، که باز بستگی به ذائقه تون داره نوش جان می کنیم!!

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد. غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و…. در اینجا با طرز تهیه آش آبغوره همدانی آشنا می شویم .
آش آبغوره

مواد لازم:

بلغور (از شب قبل )خیس خورده 1 لیوان

برنج خیس خورده نصف لیوان

لپه خیس خورده نصف لیوان

گوجه فرنگی 5-6 عدد پوست کنده و خرد شده

پیاز خرد شده 1 عدد

سیر 5-6 حبه خرد شده

گوشت چرخ شده و سرخ شده با 1 عدد پیاز رنده شده 250 گرم

آب 8 لیوان

سبزی آشی نیم کیلو

آبغوره نصف لیوان (بستگی به ذائقه ی خودتون داره)

رب گوجه فرنگی 1 ق غ پر

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

بلغور و برنج و لپه رو با آب می زاریم تا بپزه

وقتی خوب پخته شد گوشت و پیاز سرخ شده رو اضافه می کنیم و بعد از 10 دقیقه رب گوجه پیاز خام و سیر را

اضافه می کنیم و دوباره پس از 10 دقیقه سبزی آش و گوجه فرنگی و بلغور رو اضافه می کنیم

وقتی گوجه و سبزی پخت آش آماده است.

می تونید با آبغوره نوش جان کنید.

آش آبغوره

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد. غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و… در اینجا با طرز تهیه آبگوشت فلفل همدانی آشنا می شویم .

آبگوشت فلفل همدان
مواد لازم :

گوشت گوسفندي با استخوان و چربي ۵۰۰ گرم

نخود ۲ ليوان

فلفل سبز همدان ۱۰۰ گرم

سيب زميني ۸-۱۰ عدد سايز کوچک

گوجه فرنگي ۶ عدد متوسط ( پوره و تفت داده شده )

پياز ۲ عدد متوسط

سير ۲-۳ حبه ( در صورت تمايل )

زيره سبز ۱ قاشق غذا خوري

زنجفيل تازه ۱ قاشق چايخوري ( رنده شده )

آبليمو به مقدار لازم

نمک ، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه :

نخود را از چند ساعت قبل با مقداري آب خيس کنيد و طي اين مدت چند بار آب روي آن را عوض کنيد. بعد آبکش کنيد و کنار بگذاريد.

گوشت را همراه با يک عدد پياز خرد شده و مقدار مناسب آب روي حرات بگذاريد، حرارت را بالا ببريد تا آب بجوشد، کف روي گوشت را بگيريد، نخود آبکش شده، زيره سبز، پوره گوجه فرنگي تفت داده شده، مقداري زردچوبه، سير و زنجفيل رنديده را به گوشت اضافه کنيد. بعد از اينکه آب دوباره جوشيد، درب ظرف را ببنديد، حرارت را روي شعله ملايم تنظيم کنيد و دو ساعت زمان براي اين مرحله در نظر بگيريد.

{ اين نوع فلفل خاص ( که در تصوير مشاهده ميکنيد ) اصالتا مربوط به شهر همدان است، البته کم و بيش در ساير نقاط کشور نيز کاشت و برداشت ميشود. ولي در کل به همين نام و يا به نام فلفل کبابي شهرت دارد. خاصيت اين نوع فلفل در هر دو نوع تند و شيرين آن، عدم تعادل طعم آن است! يعني نوع تند آن بسيار تند و نوع شيرين آن نيز آنقدر بي مزه است که بيشتر طعم آب ميدهد. معمولا براي تهيه اين آبگوشت از نوع تند آن استفاده ميشود که بسيار هم تند است!! و براي اينکه مزه تندي آن به تلخي نزند از روش “بلانچ کردن” استفاده ميشود. به اين صورت که در قابلمه اي مقداري آب جوش بياوريد و بعد از جوشيدن آب، به اندازه اي نمک به آن اضافه کنيد که طعم آب کاملا شور مزه شود، همزمان يک ظرف آب خيلي سرد (بهتر است از چند قطعه يخ نيز کمک بگيريد ) آماده کنيد.

وقتي آب جوشيد، فلفل هاي شسته و خشک شده را داخل آن بريزيد و بعد از ۳۰-۴۰ ثانيه آبکش کنيد و بلافاصله داخل آب يخ بريزيد و ۲-۳ دقيقه بگذاريد در آب يخ بمانند . اين کار را دو بار انجام دهيد تا طعم تلخي فلفل ها کاملا از بين برود . براي اينکه مجبور نباشيد دو بار شورآب تهيه کنيد بهتر است فلفل ها را داخل يک آبکش فلزي بريزيد و همراه با آبکش داخل شورآب در حال جوش قرار دهيد }

دو ساعت بعد – يعني زماني که مواد نيم پز کامل شدند – فلفل ها را به مواد اضافه کنيد، درب قابلمه را نيمه باز بگذاريد، آب خوراک را کنترل کنيد و در صورت نياز کمي آب جوش به آن اضافه کنيد.

۳۰ دقيقه آخر طبخ، سيب زميني ها را تميز بشوئيد و با پوست داخل خوراک بريزيد.

چربي گوشت را خارج کنيد، يک عدد پياز باقيمانده را رنده کنيد، چربي را بکوبيد، با پياز رنديده مخلوط کنيد و داخل ظرف برگردانيد. در اين مرحله نمک خوراک را نيز اندازه کنيد.

هنگام سرو، آبليمو را به مقدار دلخواه به آبگوشت اضافه کنيد و خوراک را در ظرف مورد نظر، همراه با مخلفات دلخواه سرو نمائيد .

آبگوشت فلفل همدان

نکته :

براي فريز کردن لوبيا سبز، باقلا، نخود فرنگي، ذرت پاک شده ، باميه و محصولاتي از اين دست، مي توانيد از روش بلانچ کردن يا شوک حرارتي استفاده کنيد .

مقدار آب در ابتدا به اندازه اي باشد که روي مواد را کاملا بپوشاند . هرگاه نياز به اضافه کردن آب بود از آب جوش استفاده کنيد .

در تهيه اين آبگوشت، به طور سنتي فقط از نخود استفاده ميشود . ولي در صورت تمايل مي توانيد از ۱ ليوان نخود + ۱ ليوان لوبياي سفيد استفاده کنيد .

نيمه باز گذاشتن درب قابلمه بعد از اضافه کردن فلفل ها براي جلوگيري از تلخ شدن خوراک است.

توجه داشته باشيد !! طعم اين خوراک نسبتا ( خيلي!! ) تند است ! تهيه و مصرف آن براي کساني که به فلفل حساسيت دارند يا دچار ناراحتي معده هستند و کودکان زير ۱۰ سال به هيچ وجه توصيه نميشود.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  9:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها