0

غذاهای محلی ایران

hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش دنگو از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد است که سرشار از حبوبات می‌باشد و در فصل زمستان بیشتر رواج دارد چون به اعتقاد مردم استان این آش برای سرماخوردگی بسیار مناسب است.
مواد لازم:
عدس، لوبیا چشم بلبلی، لیزک (گیاهی است دارویی که در فصل بهار در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌روید)، ماش، نخود، گندم، ادویه، زردچوبه، نمک و آب به مقدار لازم.
طرز تهیه:
ابتدا آب مورد نیاز را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن گندم را اضافه می‌کنیم ( گندم به نسبت مواد دیگر باید زیادتر بپزد و همچنین زمان پخت آن از سایر مواد بیشتر است).
بعد از چند دقیقه که گندم پخت، نخود را اضافه می‌کنیم و در ظرف را می‌بندیم و منتظر می‌مانیم تا کاملا پخته شود. بعد از پخت کامل گندم و نخود بقیه مواد را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا مواد کاملا با هم پخته شوند.

آش دنگو

منبع : تیشینه

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

دوشنبه 16 آذر 1394  8:21 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش شولی یکی از غذاها و آش‌های خوشمزه شهر یزد است که بر دو نوع است:

شولی ساده است که بیشتر در فصل زمستان بیشتر پخته می‌‌شود و در آن ماش پخته، اسفناج، چغندر، شوید و گاه شلغم و کدو زرد می‌‌ریزند.
نوع دوم آش شولی ترش است. مقداری نخود سالم یا نیم کوب و عدس را با چغندر خرد کرده یا نیم کوب می‌‌پزند و در فصل زمستان برگ چغندر را به‌جای برگ اسفناج در آن می‌‌ریزند و مقداری آرد گندم به آن اضافه می‌‌کنند. برای ترش کردن آن، از سرکه انار یا انگور و نیز رب انار استفاده می کنند. گاه از برنج نیز در آش استفاده می‌‌شود.

روش پخت آش شولی

مواد لازم :
برگ چغندر یا اسفناج نیم کیلو – چغندر خرد شده 3 عدد – شوید تازه یا خشک – عدس یک پیمانه – نخود نصف پیمانه – نعنا داغ و پیازداغ و سیر داغ – سرکه – نمک وفلفل و زردچوبه

روش پخت :
ابتدا چغندرها را مکعبی خرد کرده همچنین برگ‌های اون یا اسفناج را نیز خرد کرده با شویدهای خرد شده می‌گذاریم بپزد. عدس و نخود را هم جداگانه پخته می‌شه از ماش هم استفاده کردو وقتی سبزی‌ها پخته شد به آن اضافه می‌کنیم. سپس پیازداغ‌ها را با نمک و فلفل و زردچوبه همراه با نعناع داغ تفت بدین .ترخون هم به نعنا داغ اضافه می‌کنیم به مواد اضافه می‌کنیم. سپس آرد را با آب مخلوط کرده و کم کم به آش در حال جوشیدن اضافه می‌کنیم. این آش از آش رشته غلظت کمتری دارد. در آخر سرکه را اضافه می‌کنیم. می‌توان به عنوان چاشنی به آن کمی شکر هم اضافه کرد. مقدار سرکه و شکر بستگی به ذائقه دارد.

در صورت تمایل می‌توان کمی سبزی آش هم استفاده کرد ولی اصل شولی با اسفناج و چغندر و شوید است. حبوبات را قبلا خیس کنید .برخی شولی را ترش و بعضی ترش و شیرین دوست دارند. برخی نیز از قره قوروت به جای سرکه استفاده می‌کنند.در قدیم یزدیها (و هم اینک پیروان خوش اشتهای آنها) شولی را به عنوان عصرانه استفاده کرده و بعد از آن نیز مقدار متنابهی چای نبات یا چای و باقلوا یزدی میل می‌کردند تا طبع سرد شولی را خنثی نمایند.

آش شولی یزدی

آش شولی یزدی

منبع : سفره خونه

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...

دوشنبه 16 آذر 1394  8:21 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

دو پیازه‌ی میگو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای دریایی است که مخصوص جنوبی‌هاست.

مواد لازم:

میگو‌ی پاک شده: 500 گرم

پیاز: یک کیلوگرم

رب گوجه‌فرنگی: 3 تا 4 قاشق غذاخوری

روغن: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه به مقداری

طرز تهیه:

* ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می‌کنیم.

* میگوها را نیز تمیز می‌کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می‌گذاریم و در ظرف را می‌بندیم و حرارت اجاق را کم می‌کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود.

* آن‌گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می‌کنیم .

* در این هنگام ادویه را اضافه می‌کنیم و یک تفت می‌دهیم.

* بعد نمک و فلفل و رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

* سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می‌گذاریم تا کمی بپزد.

* آن‌گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می‌کنیم.

نکته:
بعضی‌ها مواد دیگری مثل سیب‌زمینی و سیر و فلفل دلمه‌ای سرخ شده هم به آن اضافه می‌کنند.

لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب می‌شود.

دو پیازه میگو

دوشنبه 16 آذر 1394  8:22 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم :

پاغازه : ۵/۰ کیلو گرم

آرد : ۱ الی ۲ قاشق

پیاز : ۱ عدد

تخم مرغ : ۴ الی ۵ عدد

نمک و زردچوبه : به میزان لازم

سیر رنده شده : ۱ حبه

روغن : ۱ قاشق برای سرخ کردن

طرز تهیه :

فصل بهار که میشود اگر در بازار میوه و تره بار شهر کرمانشاه بروید . انواع مختلفی از تره های بهاری به فروش میرسد . یکی از این تره ها را پاغازه مینامند . پاغازه یک گیاه دارویی محسوب میشود . و در غذا هایی مثل برانی و سبزی پلو و کوکو مصرف خوراکی هم دارد و برای کسانی که بیماری گوارشی مانند ناراحتی های معده و روده ای دارند بسیار مفید میباشد .
پاغازه خرد شده و سیر وپیاز رنده شده و آرد و نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و تخم مرغ را اضافه کنید وبه هم بزنید. در ماهی تابه روغن بریزید و مایه را در ماهی تابه ریخته و در ظرف را ببندیدو حرارت را کم کرده و دو طرف کوکو را سرخ کنید.

کوکوی پاغازه

پاغازه

کوکوی پاغازه

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم :
برنج آبكش شده سه پيمانه
نخود و کشمش از هر کدام يك پيمانه
رب انار ترش دو قاشق غذاخوري
مرغ يا گوشت 300 گرم
پياز متوسط دو عدد
نمك، فلفل و ادويه به ميزان لازم

طرز تهيه :
نخود‌ها را از شب قبل خيس كنيد تا نرم شوند و بعد آنها را بپزيد. پيازها را نگيني خرد كرده درون تابه ريخته تا كمي سبك شود سپس تكه‌هاي مرغ يا گوشت را اضافه كرده تا تفت بخورند و بعد نمك و ادويه زده و نصف استكان آب گوشت افزوده تا خوب پخته شوند. وقتي آب گوشت خشك شد نخود‌ها و كشمش‌ها را اضافه كرده و بعد رب انار را افزوده و خوب مخلوط كنيد تا به خورد مواد برود در پايان مواد را لابه‌لاي برنج ريخته و برنج را دم كنيد.

نكته:
معمولا اين غذا را براي سحر درست مي‌كنند اما براي عيد سعيد فطر نيز مي‌توان روي ميز ناهار قرار داد.

نخود پلو با کشمش پلویی

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم جهت تهیه واویشکا برای 4 نفر :
سیر 2 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
گوشت چرخ کرده 500 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی خرد شده 3 عدد
آب 1/2 لیوان
تخم مرغ 1 عدد
زردچوبه به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
گرد غوره به میزان لازم
نمک به میزان لازم

طرز تهیه واویشکا :

ابتدا سیر را خرد کرده و کمی تفت دهید.

واویشکا

بعد پیاز خرد شده را هم اضافه کرده و تفت دهید.

واویشکا

گوشت چرخ کرده، زردچوبه و رب را هم اضافه کنید و حسابی سرخ کنید.

واویشکا

بعد گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید به همراه نصف لیوان آب، فلفل و گرد غوره و کمی نمک بگذارید در ماهیتابه با در بسته سه ربع ساعت بپزد تا آب آن کم شود.

واویشکا

واویشکا

تقریبا این شکلی. در این مرحل میتوانید ترشی و نمک غذا را تنظیم کنید.

واویشکا

حسابی که آب خورش کم شد اگر دوست داشتید یک تخم مرغ روی غذا بشکنید.

واویشکا

این غذا مثل خورش و با برنج سفید خورده میشود.

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

غذای محلی و سنتی کرمانشاه

مواد لازم :

_ نان ساجی (یک نوع نان محلی کرمانشاه )

_ روغن حیوانی

_ شکر یا شهد

_ زعفران دم کرده

طرز تهیه :

این بار میخواهم یکی از غذاهای محلی کرمانشاه را به شما معرفی کنم .

نان ساجی که یک نوع نان محلی و روستایی است که در شهر هم در تعداد کمی از نانواییها پخته میشود برای این غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

نان با قیچی یا با دست به قطعات کوچک بریده میشود و روغن حیوانی را گرم کرده و به همراه شکر یا شهد و زعفران دم کرده مخلوط می کنند و به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف میشود . عطر نان محلی و روغن حیوانی این غذا را معطر و خوشمزه می کند ولی متاسفانه این روزها که فعالیت بدنی کم شده بهتر است افراد ورزشکار و جوان از این غذا و آنهم با فاصله زمانی طولانی مصرف کنند چون روعن حیوانی جزء روغنهای اشباع شده میباشد .

چنگال

منبع : آشپزی رنگین

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم:

برنج : 3پيمانه
رشته پلويي: 1 پيمانه
برگه زرد آلو: 100گرم
قيسي: 100گرم
کره: 100گرم
پياز داغ : 3 قاشق سوپخوري
نمک، فلفل و زرد چوبه: به ميزان لازم
زعفران دم کرده: 1 قاشق سوپخوري
دارچين: 1 قاشق چايخوري
انرژي کل 2500کيلوگرم

روش تهيه:

برنج را که 3ساعت قبل با نمک خيس کرده ايد در آبجوش بريزيد. در حد آبکش شدن که رسيد رشته پلويي را اضافه کنيد. چند جوش که زد آن را آبکش نماييد. برگه زرد آلو و قيسي را حدود نيم ساعت در آب گرم خيس کنيد و بعد آن را شسته و با کره داغ شده در ظرفي بريزيد و روي آن را پياز داغ، شکر، زرد چوبه و فلفل بريزيد و کمي تفت دهيد. زعفران را نيز اضافه کنيد. کف قابلمه را از مواد تکه ديگ مورد علاقه تان قرار دهيد. کمي برنج آبکش شده روي آن بريزيد و سپس از مواد لابلاي برنج بريزيد و اجازه دهيد تا برنج دم بکشد. برنج را در ظرف مناسب ريخته، روي آن را با برگه هاي قيسي، کمي دارچين، خلال پسته و در صورت دلخواه فيله مرغ سرخ شده تزيين کنيد.

رشته پلو قیصی آذربایجان

دوشنبه 16 آذر 1394  8:24 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم :
تخم مرغ : ۲ عدد
سیب زمینی : ۱ عدد
نخود : ۱ فنجان
جعفری ساطوری شده : قدری
فلفل قرمز : قدری
ترشی : ۰.۵ فنجان
عدس : ۰.۲۵ فنجان
آویشن : قدری
سیر : ۲ عدد
نمک : قدری

طرز تهیه :
نخود را به همراه یک چهارم آن عدس ۲۴ ساعت بخیسانید و آنها را دو بار چرخ کنید هنگام چرخ کردن در بار دوم دو حبه سیر، یک عدد سیب زمینی کوچک، قدری نمک، فلفل قرمز و بکین پودر به ان اضافه کنید بعد به همراه یک عدد تخم مرغ از آن خمیر درست کنید ۲ ال ۳ ساعت که در یخچال ماند در روغن سرخش کنید، البته می‌توانید از تابه کوچک ولی بلند استفاده کنید تا در روغن شناور باشد، توجه داشته باشید که اگر روغن در حال جوش باشد زمان مورد نیاز برای سرخ شدن آن کوتاه است، بعد از سرخ شدن گرم گرم آن را سرو کنید، بسته به طبع خود از سس‌های مختلف استفاده کنید، جنوبی‌های ایران فلافل را با ترشی تند و کم آب میل می‌کنند.

فلافل آبادان

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

والک یا سیر کوهی

والک با نام علمی (Allium) گیاهی است پایا به ارتفاع ۲۵تا ۵۰ سانتی متر با پیاز کشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی شکل و نوک تیز ، ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی است.
 والک پلو و کوکوی والک

طرز تهیه والک پلو و کوکوی والک
 والک پلو و کوکوی والک
و در انتها به چتری شامل ۱۵تا ۲۵ گل ختم می شود .که هر کدام به پهنای یک و نیم سانتی متر به شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می‌شود. والک یکی از گونه‌های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است که با نام‌های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس از آن یاد می‌شود، بسیار ملایم‌تر و شیرین‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است. قسمت مورد استفاده والک برگ گیاه جوان و بندرت از برگ گیاه خشک شده یا عصاره آن است.

والک پلو و کوکوی والک

4ty1jjmkdsdpifbnm9v طرز تهیه والک پلو و کوکوی والک
از نظر ترکیبات شیمیایی، والک دارای اسانس، شامل ترکیبات گوگردی است. والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی‌های هاضمه کمک می‌کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است و همان‌طور در کاهش فشار خون و رفع تصلب‌ شریانها مفید است.والک در موارد دیگر نظیر اسهال، اتساع روده‌ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود.

والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می‌شود. مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می‌شود.چنانچه بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می‌شود. همچنین در استعمال خارجی برگهای له شده آن برای بیماری‌های پوستی اثر مفید دارد. سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است. این گیاه ضد عفونى کننده قوى است، به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

والک کوهی سرشار از کلسیم و انواع ویتامینهای نافع بدن است. والک را در فصل بهار می‌چینند . برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش سایه خشک عمل کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج : ۴ پیمانه سر خالی یا ۵۰۰ گرم
والک : ۵۰۰ گرم
روغن : ۱۰۰ گرم
نمک : به مقدار لازم
سماق و زعفران: به مقدار دلخواه

طریقه تهیه

برنج را به همراه نمک خیس می‌کنیم. والک‌ها رو پس از پاک کردن خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. با توجه به اینکه والک‌های کوهی برگ‌های لطیف و کوتاهی دارند، می‌توانید آنها را به صورت درسته استفاده کرد. در غیر این صورت والک‌ها رو کمی درشت‌تر از سبزی پلو خرد می‌کنیم.
ظرفی آماده کرده و نیمی از حجم اون رو از آب پر می‌کنیم و روی گاز قرار می‌دهیم. بعد از جوش آمدن آب، برنج خیس‌خورده رو داخل آب می‌ریزیم. وقتی که برنج نیم‌پز شد، والک‌ها رو به اون اضافه و می‌گذاریم تا همزمان با برنج چند جوش دیگه بخوره. برای این منظور ۲ الی ۳ دقیقه زمان کافی‌ست. حالا برنج را به همراه والک آب‌کشی کرده یه آب روغن به اون می‌دهیم و می گذاریم تا پلو دم بکشد.

والک پلو و کوکوی والک
valak طرز تهیه والک پلو و کوکوی والک
نکته ۱: با توجه به اینکه والک، سبزی بسیار لطیفی‌ست، طولانی‌تر شدن مدت پختش تو آب، باعث له شدن اون می‌شه، پس قبل از اضافه کردن والک، از نیم‌پز شدن برنج مطمئن شوید.

نکته ۲: بعضی افراد در قدیم، ‌والک پلو را با سماق و زعفران دم می‌کردند، به این شکل که هنگام انتقال مخلوط برنج و والک به قابلمه، در لابه‌لای برنج مقداری سماق و زعفران هم می‌پاشیدند.

نکته ۳: این غذا از قدیم‌الایام معمولا بدون گوشت پخته می‌شده ولی در صورتی که به مصرف پروتئین‌های حیوانی به همراه غذا عادت دارید، می‌توانید ‌آن را به همراه ماهیچه پخته شده یا کوفته ریزه سرخ شده دم کنید و میل کنید، اما ما اینجا قصد داریم اون رو با کوکوی والک سرو کنیم.

نکته ۴: از خیس کردن طولانی مدت والک در آب طی مراحل شست‌وشوی آن پرهیز کنید. رایج‌ترین روش برای نگهداری طولانی‌مدت والک، فریز کردن آن است؛ در نتیجه والک را پس از شست‌وشو به صورت درسته یا خرد‌شده فریز کنید یا برای نگهداری طولانی مدت از روش خشک کردن در سایه استفاده کنید.

نکته ۵: برای پخت والک پلو به جای آبکش کردن از روش کته کردن نیز می‌توان استفاده کرد. برای این منظور برنج را مانند روش معمول پخت کته، به همراه آب بپزید. هنگامی که آب برنج تقریبا تمام شد، والک را به برنج اضافه کرده و با برنج مخلوط کنید. سپس این مخلوط را مانند کته معمولی دم کنید.

کوکوی والک

مواد لازم

والک : ۳۰۰ گرم
تخم مرغ : ۴ عدد
گردو: خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
زرشک : ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان دلخواه
ادویه : به میزان لازم
روغن هم برای سرخ کردن : به میزان لازم

طریقه تهیه

اول از همه والک‌ها رو پاک می‌کنیم و بعد می‌شوییم و در آخر هم خرد می‌کنیم (حواستون باشه که زیاد نباید خردش کرد چون لیز می‌شود، بهتراستکه از سبزی خرد کن استفاده کنید.)

بعد که خورد کردیم تخم مرغ‌ها رو اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست بشه و تخم مرغ‌ها کف کنه بعد گردو و زرشک که از قبل خیس کردیم رو با ادویه‌جات اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. شاید لازم باشد که یکی دو قاشق آرد هم به مخلوط اضافه کنید.

داخل یک ماهی تابه رو روغن ریخته و مایع رو داخلش می‌ریزیم. مواظب باشید که مواد خوب کف ماهی تابه را بپوشاند. حالا درب ماهیتابه رو می‌گذاریم تا یک طرف کوکوبگیرد بعد می‌توانیم برش بزنیم و طرف دیگرش را سرخ کنیم و یا اگر ماهی‌تابه‌شما ین اجازه رامی‌دهد که کامل برش گردانید که چه بهتر.

والک پلو و کوکوی والک

منبع: کدبانو

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم‌:

▪ بابونه‌ شیرازی‌ یا بابونه‌ سبزمحلی‌: یك‌ و نیم‌استكان‌ معمولی‌
▪ تخم‌مرغ‌: ۴ تا ۵ عدد
▪ روغن‌ حیوانی‌: ۶ قاشق‌ پرغذا خوری‌
▪ ادویه‌: یك‌ قاشق‌ مرباخوری‌
▪ آرد گندم‌: یك‌ استكان‌
▪ پیاز متوسط: ۴ عدد

طرز تهیه‌:

پیازها را ریز خرد كرده‌ در روغن‌ تفت‌ می‌دهیم‌،به‌ قدری‌ كه‌ طلایی‌ رنگ‌ شوند. سپس‌ آردها راریخته‌ مجددا تفت‌ می‌دهیم‌، بعد كم‌كم‌آب‌جوش‌ را اضافه‌ می‌كنیم‌ و تند هم‌ می‌زنیم‌ تا به‌دلخواه‌ خودمان‌ غلظت‌ غذا به‌ دست‌ آید. سپس‌تخم‌مرغ‌ و بابونه‌ را اضافه‌ كرده‌ آنها را دم‌می‌كنیم‌، حداقل‌ ۲ ساعت‌ تا كاملا جا افتاده‌شوند. نمك‌، فلفل‌ و ادویه‌ را هم‌ اضافه‌ می‌كنیم‌.ناگفته‌ نماند، زمانی‌ كه‌ تخم‌مرغ‌ را مخلوطمی‌كنید. تند بهم‌ بزنید تا تخم‌مرغ‌ها از هم‌ بازشوند و كاملا مخلوط این‌ خوراك‌ گردند.

خوراک‌ بابونه‌ (قاتق‌ بابونه‌)

منبع : ویستا

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم برای ۴ نفر:
۱ کیلو گرم بادمجان قلمی
۱ عدد پیاز متوسط خلالی خرد شده
۵۰ گرم کره
۳ عدد گوجه فرنگی
۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی
۱ حبه سیر ساطوری شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
● نکات تغذیه ای
مقدار مواد مغذی به ازای هر نفر:
۲۷۴ کیلو کالری
۹ گرم پروتئین
۴۱ گرم کربو هیدرات
۱۱ گرم چربی

طرز تهیه
بادمجان ها را پوست کنده, آنها را به صورت مکعب هایی به اندازه ۲ سانتی متر برش می دهیم و نیم ساعت در آب و نمک می خوابانیم.
در قابلمه ای پیازها را در کره تفت می دهیم و بادمجان ها را بعد از آبکش کردن به آنها می افزاییم.
پس از این که بادمجان ها کمی نرم شد, گوجه فرنگی ها را بدون پوست به صورت مکعبی خرد کرده و با نمک و فلفل به مخلوط پیاز اضافه می کنیم.
درب قابلمه را می گذاریم تا مواد چند جوش بزند.
سیب زمینی ها را پس از پوست کندن, مکعبی خرد کرده و در ظرفی جداگانه سرخ می کنیم.
سیب زمینی ها و دسر را به بادمجان ها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه ی دیگر مواد بپزد.
قابلمه را از روی حرارت برمی داریم, غذا را در بشقاب مناسبی و سرو می کنیم.
▪ نکته: این غذا را می توان با کدو سبز نیز طبخ کرد.

یتیمچه

دوشنبه 16 آذر 1394  8:25 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم:
برنج =۳ پیمانه
ماست =نصف پیمانه
زعفران دم کرده= ۱ قاشق سوپ خوری
شکر =۳ قاشق سوپ خوری
سینه مرغ =۱ عدد
پیاز نگینی خرد شده= ۱ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه =به مقدار لازم
تخم مرغ= ۳ عدد
زرشک= ۳ قاشق سوپ خوری
بادمجان دلمه ای =۱ عدد
خلال پسته= ۱ قاشق سوپ خوری

طرز تهیه:

برنج را با مقداری نمک و آب به مدت یک ساعت خیس نمایید.
سپس آن را در آب جوش بریزید، آبکش نمایید و با ماست و زعفران مخلوط کنید.
سینه مرغ را با پیاز و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب روی حرارت قرار دهید تا مرغ پخته شود، آن گاه آن را از آب خارج و ریش نمایید.
حالا تخم مرغ ها را به برنجی که با ماست، زعفران و شکر ترکیب نموده اید، بیفزایید.
کف ظرف پیرکس را چرب کنید، نیمی از برنج را در آن بریزید و روی آن مرغ ریش شده زرشک و بادمجان های خرد و سرخ شده را قرار دهید و خلال پسته بپاشید.
سپس بقیه برنج را روی آن بریزید و با پشت قاشق فشار دهید.
حالا در ظرف را بگذارید و به مدت یک ساعت در فری که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم شده است، قرار دهید تا برنج دم بکشد و در سطح پایین ظرف طلایی شود. اکنون پلو را در دیس بکشید.

پلو شیرازی قالبی

منبع : کدبانو

دوشنبه 16 آذر 1394  8:28 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:
برنج=۵۰۰ گرم
تره=۵۰۰ گرم
شبت=۱ کیلوگرم
ماهی=۱ کیلوگرم(از نوع ماهیهای گوشتی مثل ماهی شیر-هامور-سنگسر-میش ماهی یا هر نوع ماهی گوشتی)
پیاز متوسط=۳ عدد
روغن=۲۰۰ گرم
گرد لیمو عمانی=۱ قاشق سوپخوری
زردچوبه=۱ قاشق مرباخوری
نمک=بقدر کافی
طرز تهیه:
سبزی را پاک کرده،می شوییم و در آبکش می ریزیم.وقتی آب آن کاملا گرفته شد،به صورت ریز خرد می کنیم.پیاز را خلال کرده با ۱۰۰ گرم روغن سرخ می نماییم تا طلایی شود.سبزی را در پیاز ریخته،قدری گرد لیمو عمانی و زردچوبه و کمی نمک به آن می زنیم و در حرارت ملایم می گذاریم آب سبزی تبخیر گردیده،کمی سرخ شود.ماهی را قطعه کرده،می شوییم و با نصف استکان آب و کمی نمک در ظرفی می ریزیم.آن را در حرارت ملایم می گذاریم تا کمی بپزد.پوست ماهی را می گیریم و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و داخل سبزی می ریزیم.آنها را هم می زنیم تا با سایر مواد آغشته شده،کمی سرخ شود.برنج را خیس کرده،آبکش می کنیم.نصفی از روغن را با نصف لیوان آب در کف دیگ می ریزیم و می گذاریم داغ شود.نصفی از برنج را در دیگ می ریزیم.مواد سبزی و ماهی را لای آن می گذاریم و با بقیه برنج روی آن را می پوشانیم.ظرف برنج را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و در ظرف را می بندیم.بقیه روغن را که ۵۰ گرم می شود با نصف لیوان آب جوشانده،روی برنج می دهیم و می گذاریم با حرارت ملایم به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه دم بکشد.موقع کشیدن تمام مواد را در دیگ مخلوط می نماییم و در دیس می کشیم.

ماهی میدم

منبع : پرتال صنعت آبزیان

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم :
ماهی : ۱ عدد
نمک : قدری
آرد سفید : قدری
تخم مرغ : ۴ عدد
ماهی‌های جنوب که عبارتند از هامور، سنگسر، سرخو، شوریده، حلوا، قباد، کوشک، ثبتی، راشکو، زرده، عروش و میش. ماهی باید به طریقه صحیح طبخ گردند تا لذیذ و ماکول شوند، ذیلاً دستور طریقه طبخ صحیح آن نقل می‌شود.
الف – چطور باید گوشت این ماهی‌ها را از پوست و استخوان جدا نمود:
ابتدا ماهی را به پهلو خوابانیده از ناحیه گوش با نوک کارد به‌طور افقی گوشت را از دنده‌های ماهی جدا کنید‌، برای گرفتن پوست نیز باید نوک کارد را از طرف دم زیر پوست کشیده و پس از آنکه قسمتی از پوست جدا شد با کمک کارد در حالیکه پوست ماهی به‌طرف پائین باشد آن را کشیده کاملاً از گوشت جدا نمائید، گوشت ماهی که استخوان و پوست آن را گرفته باشند برای تهیه کباب مناسب‌تر است.
ب – سرخ کردن ماهی به طریقه ساده:
پس از آنکه ماهی به قطعات دلخواه برای سرخ کردن بریده و تمیز شد برای آنکه زیاد خیس نباشد آب آن را به‌وسیله دستمال و یا پارچه خشک نموده بعد نمک بپاشید، چند قطره آب لیمو هم در صورتی‌که مایل یاشید روی قطعات ماهی بپاشید، بعد تکه‌های ماهی را در آرد بزنید به قسمی که قشر نازکی از آرد روی سطح ماهی را بپوشاند، سپس در ماهی‌تابه انداخته پشت و روی آن را با حرارت متوسط سرخ نمائید.
پ – طریقه دیگر برای سرخ کردن ماهی:
قطعات ماهی را پس از نمک زدن در آرد غلطانیده و در مایه تخم مرغ فرو برید، مایه تخم مرغ از تخم مرغ زده شده و کمی نمک تهیه می‌شود، پس از آنکه سطح ماهی با مایه تخم مرغ آغشته شد پشت و روی آن را در آرد سوخاری زده و در ماهی‌تابه سرخ نمائید، در صورتیکه مایل باشید می‌توانید در مایه تخم مرغ کمی زعفران اضافه نمائید.
ت – کباب ماهی:
به‌طور کلی می‌توان از انواع ماهی‌هائی ‌که نام بردیم کباب تهیه نمود طرز تهیه از این قرار است، پس از آنکه استخوان و پوست ماهی را گرفتید آن را به قطعات دلخواه ببرید برای هر شش سیخ کباب یک دانه پیاز متوسط رنده نموده با کمی پوست لیمو رنده شده و زعفران به ماهی اضافه کنید بگذارید مدتی بماند سپس قطعات ماهی را به سیخ کشیده روی آتش کباب نمائید، در موقع کباب کردن مقداری کره آب شده را که با زعفران و آبلیمو مخلوط شده باشد با برس موئی روی سیخ‌ها بمالید تا کباب به خوبی پخته و از سوختن روی ماهی‌ها جلوگیری شود.
ث – طرز آماده نمودن و طبخ ماهی‌های حلوا، زبیدی، قباد، شوریده و راشکو:
چون این ماهی‌ها نیز به‌صورت یخ زده عرضه می‌شود باید مدتی در آب سرد بماند تا به‌طور طبیعی یخ آن آب شود، ماهی حلوا چون بدون فلس است پس از نرم شدن کافی است شکمش را خالی نموده و با کارد یا قیچی نوک دم و پره‌های آن را ببرید، پس از شستن و تمیز کردن نمک زده و در آرد بغلطانید و با حرارت متوسط در ماهی‌تابه سرخ نمائید.
ماهی قباد را نیز می‌توان به‌طور سرخ کرده یا کباب مصرف نمود، پوست ماهی قباد را به طریقی که قبلاً ذکر گردید باید از گوشت جدا نمود ماهی شوریده و راشگو دارای فلس است و پس از گرفتن فلس و تمیز نمودن می‌توان آن را با استخوان و یا بدون استخوان و پوست به طریقی که قبلاً ذکر گردید سرخ نمود.

طریقه طبخ ماهیهای جنوب ایران

منبع : صنعت آبزیان

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها