0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

که لانه ” یکی از غذاهای سنتی شهرستان پاوه است که با آغاز فصل بهار در سفره مردم کرد قرار می گیرد. این غذای خوشمزه و بسیار ساده فقط با استفاده از مقداری “ پیازچه “ یا ” پیچک ” و نان پخته شده بر روی ” ساج “ مخصوص درست می شود.درست کردن این غذا اغلب به صورت خانگی و در میهمانی های فامیلی رواج دارد که معمولاً آن را با روغن حیوانی و یا کره چرب می کنند و همراه با دوغ مصرف می کنند.

موادلازم
پیچک یا پیازجه ۲کیلوگرم

آرد ۳ کیلو
روغن حیوانی یا کره به مقدار لازم (برای چرب کردن)
آب به مقدار لارم
نمک
پیچک یا پیازجه را خورد کرده مقداری نمک به پیچک خوردشده میپاشیم .ارد را خمیر کرده و در جای گرمی قرار میدهیم تاوربیاید.خمیر را چونه های ۱۵۰الی ۲۰۰ گرمی گرفته وآنرا پهن نموده تابه اندازه کافی پهن و ناازک شود و بعد به مقدار یک کاسه ماست خوری از پیچک یا پیازچه خورد شده را دروسط خمیر پهن شده میگذاریم وبه اندازه ۱۵×۲۰ به صورت مستطیل خمیررا روی پیچک جمع میکنیم به صورتی که لبه های خمیر روی هم قرار بگیرد و ان روی ساج و یا داخل فر (البته روی ساج هم سنتی تر و هم خیلی بهتر میپرد) قرار میدهیم و بعد از اینکه یک طرف
که لانه پخته شده کلانه را به روی دیگرش برمیگردانیم تا کاملا پخته شود
بعد از مراحل بالا به مقدار لازم روغن حیوانی رادر ظرف بزرگی میریزیم وکه لانه های آماده را در داخل ظرف خرد نموده و باروغن خوب به هم میزنیم و دیگر این غذای لذیذ اماده صرف میباشد البته میشودروی ان شکر هم ریخت که این به خود فرد بستگی داردکه چگونه این غذا رو دوست داشته باشه …

که لانه

که لانه

که لانه

که لانه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مردم کردستان به دلیل شیوه معیشت مبتنی بر دامداری، زراعت، باغداری، زنبورداری از گیاهان طبیعی خوراکی مانند قارچ، کرفس، ریواس، خوژه، گیلاغه، کنگر و… به هر دو صورت تازه و خشک کرده بسیار استفاده می کنند.

الگوهای غذایی و مواد تشکیل دهنده آن در میان کردها بسیار ساده و از موادی تشکیل می شود که در دسترس خانوارها قرار دارد.

با توجه به کوهستانی بودن منطقه و وجود گیاه علفی ریواس در کوهستانهای استان کردستان می پردازیم به آموزش خورش ریواس و ارزش غذایی آن.

مواد لازم: (برای 5 – 4 نفر)

ریواس: نیم کیلو

گوشت گوسفندی: نیم کیلو

پیاز: 2 عدد متوسط

نمک و ادویه: به مقدار لازم

سبزی: نعنا و جعفری مقداری

طرز تهیه:

گوشت را تمیز کرده، شسته، قطعه قطعه کنید و در کمی روغن سرخ کرده، به مدت یک ساعت با مقداری آب بپزید. سبزی ها را پاک کرده، شسته و ساطوری کنید.

برگ و پوست ریواس را گرفته و مغز آن را به تکه های کوچک خرد کنید.

پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس سبزی ها را داخل پیاز تفت دهید و ریواس را به آن افزوده، قدری تفت دهید. نمک، فلفل، ادویه را به خورش افزوده و مواد تفت داده شده را به گوشت اضافه کرده هم بزنید با حرارت ملایم بپزید تا بجوشد و جا بیفتد و روغن بیندازد. غذا آماده سرو می باشد.

ارزش تغذیه ای خورش ریواس

استفاده از گیاهان سبزینه دار و سبزی در غذاها از لحاظ ارزش آنتی اکسیدانی (ضد سرطانی) و وجود ویتامین ها و املاح مفید و ضروری برای بدن بسیار حائز اهمیت است.

از جمله ارزش غذایی ریواس میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:

یک لیوان ریواس پخته شده دارای 380 کیلو کالری انرژی است که در این غذا با توجه به همراهی آن با گوشت، در کل دارای 550 کیلو کالری انرژی می باشد.

همچنین ریواس (100گرم) از لحاظ ارزش تغذیه ای شامل: پروتئین 1 گرم، قند 98 گرم، چربی (کم)، کلیسیم 112 گرم، آهن 1/1 میلی گرم، ویتامین A ، ویتامین B، ویتامین C می باشد.

اثر غذایی و شفای ریواس

1- خوردن ریواس برای رفع عطش و حرارت درونی، تقویت معده، رفع سستی و بیحالی بدن.

2- برای بیماران تب دار و یا بی اشتها مفید است.

3- خوردن ریواس به صورت خام با توجه به وجود ویتامین A برای تقویت بینایی چشم مفید است.

4- خورن ریواس به صورت خام و حتی پخته (مانند آنچه از خورش ریواس) آموزش داده شد (برای اشخاصی که دارای ناراحتی های عصبی، کم خوابی و حتی کودکان بیش فعال به دلیل وجود ویتامین B حائز اهمیت است.

توجه:

مصرف بیش از حد ریواس ممکن است موجب سوء هاضمه و دل درد گردد لذا در مصرف آن به صورت خام حد اعتدال رعایت گردد.

خورش ریواس

خورش ریواس

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم

آرد گندم (آرد نان سنگک) 350 گرم
روغن جامد 190 گرم
پودر شکر 160 گرم
جوش شیرین 2/1 قاشق چایخوری سرخالی
پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری
محلول زعفران 2 قاشق چایخوری
کنجد به مقدار لازم

طرزتهیه

جوش شیرین را با آرد الک نمایید.
روغن را با پودر شکر با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود سپس پودر زنجبیل را اضافه و به زدن ادامه دهید حالا مواد خشک الک شده را افزوده و خمیر را بگیرید. ورز دهید و برای یک ساعت استراحت دهید سپس خمیر را به ضخامت یک سانتی متر باز کنید و قالب بزنید و در سینی چرب شده بچینید. سپس روی آنرا با محلول زعفران پوشش داده کمی کنجد بپاشید. سپس سینی را در فر گرم شده 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) برای 10 الی 15 دقیقه در طبقه اول از بالا قرار دهید تا روی شیرینی ها کمی طلایی رنگ شود سپس سینی را از فر خارج و پس از سرد شدن از سینی جدا و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
توضیح: در صورت دلخواه می توانید از کره و روغن جامد تواما” استفاده نمایید و زعفران ساییده شده را هم با گلاب به صورت محلول در آورید.

گزارش تصویری از طرز تهیه نان فسایی :

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

طرز تهیه نان فسایی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:12 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

(الوک میوه درختی بیابانی است که در مناطق جنوبی کشور با آب و هوای خشک و بیابانی رشد پیدا می کند که در اطرف جهرم به وفور یافت می شود)

مواد لازم:

الوک تلخ، خرده برنج، عدس

طرز تهیه:

الوک تلخ را با پوست کوبیده سپس در آب خیس میزنیم بعد از این که کاملا خیس خورد از صافی عبور داده تا پوست الوکو از مغزآن جدا شود آنگاه آب

به دست آمده را در دیگ می جوشانیم.

بعد خرده برنجی را که از قبل خیس زده ایم را آبکش کرده و به آن اضافه می کنیم تا با آن آب مخصوص جوش خورده و دانه اش نرم شود و عدسی را

که قبلا پخته شده را به آن اضافه کرده تا با هم جوش خورده و تا جا افتادن غذا صبر می کنیم .

آش الوک

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:17 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

طرز تهیه :

پختن چغندر به دو صورت انجام میگیرد ، مقداری چغندر سالم را پس از تمیز کردن در ظرفی قرار داده و مقداری آب به ان اضاف کرده و بر روی شعله کم اتش گذاشته تا به تدریج و ملایم با بخار اب پخته شود پس از پخته شدن خوراکی شیرین و مقوی برای صبحانه یا عصرانه میباشد ، روش دوم پختن چغندر کلمی این است که مفداری کلم (کلوخ) را مانند کوره روی هم میچینند و در زیر کلم ها با بوته و هیزم آتش درست میکنند ، آنقدر آتش را تند میکنند تا کاملا کلم ها گرم و قرمز رنگ شود بعد چغندر ها را داخل کوره ریخته و کوره را بر سر چغندر ها خراب میکنند و روی انها را با خاک میپوشانند حدود چهار یا پنج ساعت بعد خاکها را عقب میزنند و چغندر هایی که حسابی پخته و قرمز شده را از زیر کلوخ ها بیرون می آورند این نمونه از چغندرهای پخته شده بسیار خوشمزه و زود هزم و دارای خاصیت فراوان میباشد .

خوراک چغندر قند

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:17 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

(لازم به توضیح است که اوماج به نوعی خمیر گفته میشود که با دست تهیه شده و داخل این آش اضافه میشود…)

مواد لازم :

سبزی آش خرد شده ( تره – مرزه – ریحان) ۱ کیلو – عدس ۱ لیوان – آب گوشت (یا قلم)

۳ لیوان- پیاز قرمز کوچک حدود ۱۵ تا ۲۰ عدد- گوجه فرنگی ۵ عدد – فلفل سبز ۲ عدد –

آرد ۱/۵ لیوان – نمک و فلفل و زردچوبه در صورت دلخواه سرکه یا آبغوره ( اگر دوست دارید

که آش کمی دوست باشد) –

طرز تهیه : ابتدا عدس را با کمی آب حدود نیم ساعت خیس کنید و بعد بپزید

* در یک ظرف گود آرد ۱ لیوان و کمی نمک و حدود ۱ ق چایخوری زردچوبه ریخته و با مقدار خیلی کم آب خمیر بسیار سفتی تهیه کنید … توجه کنید این خمیر باید تا حدی سفت باشد…. با توجه به اینکه معمولا قدیم این خمیر را با وردنه باز میکردند و بعد با چاقو خیلی ریز برش میدادند و بعد شکل میدادند و اینکار بسیار وقت گیر میشد…( و باتوجه به اینکه من بسیار تنبل هستم و آدم تنبل همیشه بدنبال یک راه حل ساده تر هست !!! یک خمیر سفت تهیه کنید و بعد خمیر را به رنده درشت بکشید فقط توجه داشته باشین که زیر رنده آرد بپاشید تا خمیر رنده شده روی آرد ریخته شود و مرتب با دست خمیرهای رنده شده را در آرد بغلطانید تا بهم نچسبد و در آخر خمیرها را در الک ریخته و آرد اضافه آن رابگیرید)

پیازهای کوچک را پوست بگیرید خوب بشویید و بعد در قابلمه بهمراه آبگوشت و سبزی آش
بگذارید کمی بپزد…در اواسط پخت فلفل سبز را خرد کنید … کمی نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید سبزی ها که نیم پز شد… خمیرهای آماده شده را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیرها یک جوش بزند و بهم نچسبد … خمیرها هم که نیم پز شد عدس پخته را بدون آب اضافه کنید بعد گوجه فرنگی ها( را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید ) اضافه کنید … اجازه دهید تا حدود نیم ساعت خمیرها آرام بپزد … این آش کمی طعم تند دارد …
بعد از پخته شدن خمیرها آش حاضر است …..

بعضی افراد نیز این آش را ترش دوست دارند و با سرکه یا آبغوره ترش میکنند ولی من خودم بیشتر طعم تند فلفلی را دوست دارم و معمولا ترش نمیکنم….

آش اوماج

آش اوماج

آش اوماج

آش اوماج

آش اوماج

آش اوماج

آش اوماج

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:17 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم :

پیاز متوسط نگینی شده ۲ عدد
آب مرغ ۲ لیوان

آب ۲ لیوان

عدس ۲ پیمانه

برنج نصف پیمانه

بلغور گندم (یارما) نصف پیمانه

گوجه فرنگی درشت رنده شده ۴ عدد

تره ریز شده ۱ پیمانه

پیازچه ریزشده ۲ پیمانه

طرز تهیه:

عدس، برنج و بلغور گندم را از دو ساعت قبل خیس میکنیم.

پیازها را با کمی زردچوبه سرخ کنید بعد آب مرغ و آب را اضافه کنید و عدس را بریزید داخلش تا نیم پز بشه.

وقتی عدس نیم پز شد برنج و بلغور را هم بهش اضافه کنید.

بگذارید شیله با شعله ملایم بپزه تا برنج بشکفه بعد سبزی‌ها وگوجه پوره شده را اضافه کنید تا بپزه وحسابی جا بیفته.

نکته ۱: من بجای آب مرغ از ۴ تا گالینابلانکای مرغ هم استفاده کردم که اونم خوشمزه شد (به اینصورت که ۴ تا عصاره را با ۶ لیوان آب جوش حل کردم اما دیگه تو آش آب نریختم.)

نکته۲:به دلخواه میتونید۱ قاشق رب هم اضافه کنید تا خوش رنگتر بشه.

نکته۳:حین پخت مدام آش را هم بزنید چون بلغور زود ته میگیره.

نکته ۴:حین پخت هر وقت حس کردید آش سفت شده، یه لیوان آب اضافه کنید.

آش شیله عدس

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد تشکیل دهنده:
هویج : نیم كیلو
شكر : یك استكان
زعفران : نصف استكان
گلاب : یك استكان
روغن : نصف استكان
آرد برنج : یك پیمانه
هل آسیاب شده : 3 عدد
دارچین : به مقدار لازم

متن دستور آشپزی:

ترحلوای هویج یكی از دسرها و یا پیش غذاهای اصیل شهر همدان است كه سر سفره افطار مردم این شهر قرار می‌گیرد.

طرز تهیه
ابتدا هویج رنده شده را پخته و آن را از صافی پارچه‌ای رد كنید تا‌ آب درون هویج خارج شود سپس آرد و روغن را با هم تفت داده و خوب كه طلایی شد زعفران، آب، روغن و شكر را به هویج ها اضافه كنید و مواد را خوب به هم زده تا كمی سفت شود.

حال گلاب و هل آسیب شده را نیز به آن اضافه كرده و پس از كمی سرد شدن آن را داخل ظرف ریخته و با دارچین و پودرنارگیل آن را تزئین كنید.

ترحلوا با هویج افطاری استان همدان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد تشکیل دهنده:
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده مخلوط ۵۰۰ گرم
مغز گردو ۱۰۰ گرم
کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
رب انار ۴ قاشق سوپخوری
شیره انگور ۲ قاشق سوپخوری
پیاز ۱ عدد درشت
آرد نخود چی ۵۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم

متن دستور آشپزی:
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده رو در یک کاسه بریزید, به اون نمک و فلفل و آرد نخودچی و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید. از گوشت, قلقلی های کوچکی درست کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بذارید.
پیاز رو خلالی خرد کنید, در یک تابه بریزید و اجازه بدید تا پیاز سرخ بشه, وقتی پیاز سرخ شد, گردوهای نگینی خرد شده رو به اون اضافه کنید و کمی تفت بدید, رب انار و شیره انگور رو اضافه کنید, کمی نمک بزنید و اجازه بدید تا رب انار و شیره سفت بشه و آبش کشیده بشه و توی همین فاصله کشمش پلویی که از قبل خیس کردید و آبکش کردید رو اضافه کنید, تا کشمش ها هم تفت بخورن!
برنج رو به روش کته یا آبکش آماده کنید و از مواد گوشتی و مخلوط رب انار و کشمش و … لا به لای پلو بذارید و اجازه بدید تا پلو دم بیاد. موقع سرو هم اونا رو با پلو مخلوط کنید.

نکات
مراقب باشید که کشمش نسوزه, وقتی رب و شیره رو اضافه کردید, زود اونو هم بزنید و در آخر کشمش رو اضافه کنید تا نسوزه!
‬میتونید به مایه گوشتی, کمی پودر سیر و ادویه هم اضافه کنید.
قلقلی ها رو خیلی سرخ نکنید, چون بعد توی پلو خشک میشه.
‬قنبر پلو یکی از پلوهای مخلوط شیرازی هاست.

قنبر پلو ، غذای سحری شیرازی ها

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد تشکیل دهنده:
سبزی معطر مخصوص شامی : 500 گرم
گوشت گوسفند : 500 گرم
لپه : ۲۵۰ گرم
پیاز : 2 عدد
تخم‌مرغ : 4 عدد
نمک . فلفل . زردچوبه . دارچین : مقدار لازم

متن دستور آشپزی:

ابتدا گوشت ، پیاز ، کمی دارچین و زردچوبه و 2 لیوان آب روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد به طوری که آب آن به خورد گوشت برود ، لپه را از2-3 ساعت قبل خیس کنید و پس از این مدت بپزید و مانند گوشت بگذارید اب لپه نیز کاملا تمام شود.
گوشت ، لپه و تمام سبزی ها را چرخ کنید و به آن نمک ، فلفل و کمی دارچین بزنید و مخلوط کنید ، تخم‌مرغ ها را تک تک بشکنید و به موادی که چرخ کرده اید اضافه کنید سپس تمام مواد شامی را خوب ورز دهید.
درون تابه ای مناسب روغن بریزد و بگذارید تا داغ شود ، کمی از مایه شامی بردارید و کف دست تان بصورت گرد پهن کنید و وسط شامی را با انگشت سوراخی ایجاد کنید سپس شامی‌ را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شود، پس از سرخ شدن یک طرف شامی را برگردانید تا طرف دیگر ان سرخ شود ، برای سرو شامی را درون ظرف قرار داده و با سالاد تزئین کنید.

نکته ها :
_ میتوانید بجای دارچین از 1 قاشق غذاخوری اب زعفران اماده شده استفاده کنید ،

_ بدلیل وجود سبزی در این شامی خوشمزه رنگ روغن کمی تیره میشود ، بهتر است با حرارت ملایم شامی را سرخ کنید.

_ سبزی این شامی ترکیبی از جعفری + تره + شنبلیله + زلنگ + اناریجه + گشنیز + سیر + سرسم + اوجی میباشد که مقدار جعفری و تره و سیر دو برابر بقیه سبزی ها است. سرسم و اوجی از خانواده نعنا هستند و زلنگ و اناریجه هم از سبزی های کوهی شمال هستند که از دامنه کوه جمع میشوند ، میتوانید در صورتی که سبزی های شمال در دسترس ندارید از ترکیب جعفری + نعنا + شنبلیله + گشنیز + سیر و … استفاده کنید.

شامی بابلی

_ برای شکل دهی بهتر به شامی دست تان را زمان فرم دادن به شامی با کمی تخم مرغ اغشته کنید ، مقدار تخم مرغ ها بسته به اندازه انها میباشد ، باید تا اندازه ای تخم مرغ به مایه شامی اضافه کنید که قابلیت شکل دادن را داشته باشد ، برای انسجام بیشتر مواد شامی از 1 عدد سیب زمینی پخته چرخ شده یا کمی ارد میتوانید استفاده کنید

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد تشکیل دهنده:
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کردهٔ بدون چربی
۱ عدد پیاز متوسط رنده شده
۲۵۰ گرم لپهٔ پخته
۱۰۰ گرم آرد نخودچی
۲ عدد تخم مرغ
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم.

مواد لازم برای داخل دستپیچ :
۲۰۰ گرم برگهٔ قیسی
۱۵۰ گرم گردوی خرد شده
۱۵۰ گرم کشمش
۲ قاشق سوپخوری پیازداغ
مواد لازم برای تهیهٔ سس دستپیچ:
۲ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
۲ قاشق سوپخوری آبلیمو
۱ لیوان آب
۱ قاشق سوپخوری شکر

متن دستور آشپزی:

گوشت را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار می‌کنیم.
لپه را پس از پختن چرخ کرده و به همراه آرد نخودچی به گوشت می‌افزاییم.
تخم مرغ‌ها را به مخلوط گوشت و لپه اضافه می‌کنیم و مواد را خوب ورز می‌دهیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند. (مواد را داخل پلاستیک گذاشته و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار می‌دهیم.)
برگه‌های قیسی را خوب می‌شوییم، آبکش کرده و در ظرفی با گردو، کشمش و پیازداغ مخلوط می‌کنیم.
از مواد گوشتی به اندازهٔ یک پرتقال برداشته، درون آن را با مخلوط برگه‌های قیسی پر می‌کنیم و به صورت بیضی شکل می‌دهیم، به طوری که جای انگشتان روی آن بماند.
تابه‌ای را روی حرارت گذاشته، روغن را در آن داغ کرده و دست پیچ‌ها را سرخ می‌کنیم.
در ظرفی رب گوجه فرنگی، آبلیمو، آب و شکر را با هم مخلوط می‌کنیم تا به صورت سس درآید (اگر از موادی که برای داخل دست پیچ تهیه کرده‌ایم، باقی ماند، می‌توان در تهیهٔ سس استفاده کرد).
دستپیچ‌ها را در قابلمهٔ بزرگی چیده (دستپیچ‌ها نباید روی هم قرار بگیرند؛ زیرا ممکن است کاملاً مغزپخت نشوند) و سس را روی آن می‌ریزیم.
قابلمهٔ محتوی دستپیچ‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا سس کاملاً به خورد آن برود؛ پس از آن می‌توانید دستپیچ‌ها را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.

دستپیچ کرمانشاهی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد تشکیل دهنده:
بلغور گندم : یک پیمانه
آرد : 4 الی 6 قاشق سوپ‌خوری
آب سرد : 4 پیمانه (یک لیتر)
شیر : به میزان لازم
عسل : به میزان لازم
کره : به میزان لازم

متن دستور آشپزی:

_ بلغور را خیس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزید تا زمانی که آب بلغور کشیده شود. سپس بگذارید تا سرد شود.

_ حداقل 4 قاشق آرد را در 4 پیمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌تر از حلیم شده، بوی خامی آرد از بین برود. در صورت لزوم می‌توان یک الی دو قاشق سوپ‌خوری دیگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.

_ برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.

_ خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روزهای سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خون‌سازی بسیار مناسب است.

نکات مهم :
1 – این دستور 200 گرم کربوهیدرات، 20 گرم پروتئین، 60 گرم چربی و 1420 کیلوکالری انرژی دارد.

2 – درصورتی که از آرد گندم کامل استفاده شود بسیار مقوی‌تر است.

3 – این غذا مربوط به استان‌های آذربایجان می‌باشد.

4 – این غذا را می‌توانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید.

5 – از (دوشاب) شیره انگور نیز می‌توان به جای شکر استفاده کرد.

خشیل، غذای یلدای آذربایجان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:18 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

اگیردک نام نان محلی روستای زرقان از توابع فامنین شهرستان همدان می باشد .این نان با طعمی لذت بخش همیشه در سفره اهالی این منطقه قرار دارد . در زیر با طرز پخت این نان آشنا خواهیم شد .

مواد لازم :
آرد 2 کیلو
تخم مرغ 3 عدد
شکر 800گرم
شیر یک لیوان
یک چونه کوچک خمیر
خمیر مایه 1 قاشق مرباخوری
زنجبیل 1 قاشق مرباخوری
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری سرخالی
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه :
ابتداا خمیر مایه را در یک لیوان آب ولرم حل می کنیم بعد با چونه خمیر مخلوط می کنیم کمی هم آرد می ریزیم و مخلوط میکنیم می گذاریم کنار تا ور بیاید هر موقع پف کرد آماده است . شکر را در آب حل کرده و همه مواد را به خمیر اضافه می کنیم خمیر راخوب ورز داده تا به دست نچسبد دستمان را به آب می زنیم خمیر را صاف می کنیم و رویش کمی آرد می پاشیم و پارچه ای تمیز و ضخیم روی آن کشیده تاخمیر خوب ور بیاید دو سه ساعت بعد نصف لیوان روغن مایع به آن اضافه کرده

اگیردک

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:19 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

اگر شب یلدا مهمان دارید و به دنبال یک غذای خاص هستید این غذای گیلانی را که شبیه خورش فسنجان است به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مواد لازم:

گردو ساییده نیم کیلو

سبزی قورمه: (جعفری, تره, کمی شنبلیله) نیم کیلو

آبغوره: 2 لیوان (ماده اصلی و مهم)

رب انار یا آلوچه: یک قاشق غذاخوری

گوشت چرخ کرده: نیم کیلو

پیاز: یک عدد

نمک ، فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

*رب انار و یا آلوچه و آبغوره و گردو ساییده شده رو در قابلمه بریزین و یک لیوان و نیم آب سرد بهش اضافه کنین و خوب هم بزنین تا تمام مواد در آب حل بشن.

*در قابلمه رو بذارین ،شعله رو کمی زیاد کنین و به مدت 20 دقیقه بذارین بجوشه.تو این مدت هر از گاهی به غذا سر بزنین تا ته نگیره . حالا شعله رو کم کنین و بذارین آروم آروم گردو دم بیاد . دست کم این مرحله 3 ساعت وقت میگیره و تو این مدت باید مدام به غذا سر بزنین و هر وقت که لازم بود آب سرد به غذا اضافه کنین.

*طریقه اضافه کردن آب سرد به این صورته که اول تو لیوان کمی آب سرد بریزین و بعد کمی از آب رو تو دستتون ریخته و به کناره های خورش بپاشین. این کارو در چند مرحله انجام بدین و مقداری هم داخل خورش بزنین. یادتون باشه که یک دفعه کل آب سرد رو به خورش اضافه نکنین چون مغز گردو روغن پس نمیده و دست کم تو این 3 ساعت بارها و بارها باید به غذا آب سرد اضافه کنین.

*بعد از این مدت که گردو به اصطلاح دم اومد ، سبزی قورمه رو سرخ کنین و تو غذا بریزین. حالا تو این فاصله که گردو و سبزی قورمه دارن با هم جوش میخورن، گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده ، نمک ، فلفل و زرد چوبه مخلوط کنین و به اندازه 2 تا 3 قاشق غذا خوری آب به مایه گوشت اضافه کنین و خوب ورز بدین.

نکته : مایه کوفته رو باید حدود 5 تا 10 دقیقه ورز بدین و بذارین یه نیم ساعتی بمونه تا طعم پیاز به خرد گوشت بره.

*اگه آب تو مایه گوشت چرخ کرده نریزین وقتی که کوفته ها رو تو غذا ریختین حالت تیغ تیغی پیدا میکنه ولی با اضافه کردن آب ، سطح کوفته‌ها تو خورش کاملا” صاف و یکدست میشه. حالا به اندازه یه گردو از مایه گوشت چرخ کرده کوفته درست کنین. یادتون باشه که گوشت چرخ کرده کمی آب میره واسه همین اندازه های کوفته بعد از جوشیدن در غذا کمی کوچیک میشه. بعد زیر غذا رو زیاد کنین و وقتی که شروع به جوشیدن کرد کوفته ها رو بندازین تو خورش.

*اگه غذا در حال جوشیدن نباشه کوفته‌ها وا میرن. بعد از اینکه کوفته ها خودشونو گرفتن، زیر غذا رو کم کنین تا غذا جا بیفته. وقتی به مدت 2 یا 3 ساعت غذا جوش میخوره ، کمی رقیق میشه ولی نگران نباشین که غذاتون آبکی شده . اگه قبل از سرو کردن به مدت یک ربع زیر غذا رو خاموش کنین، غذا کمی خودشو میگیره و غلیظ میشه.

اناربیج

منبع : تبیان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:20 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم برای
برای ۶ نفر
:
پیاز=۲ تا ۳ عدد
روغن=۱۰۰ گرم(۲/۱ لیوان سرخالی)
تخم مرغ
=۳ تا ۴ عدد
شنبلیله خشک و نرم=یک قاشق سوپخوری
آرد=۲ قاشق سوپخوری
زردچوبه(در صورت تمایل)=یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل=به مقدار کافی

طرز تهیه :
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم
تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا
تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .

اشکنه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  8:21 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها