0

غذاهای محلی ایران

hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش ماش از غذاهای محلی استان یزد است. یکی از آش‌های ویژه شهرستان مهریز است. مواد آن سبزی و ماش و گاهی سیب‌زمینی ریز است. در منشاد این آش را در زمستان برای صبحانه می‌پزند و در زمان مراسم عزاداری و روز دفن میت یکی از نزدیکان صاحب عزا می‌پزد و به خانه عزادار می‌برد.ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی در استان گلستان آش ماش است.

مواد لازم :

ماش: ۱ پیمانه
برنج: نصف پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۱ و نیم پیمانه خرد شده (تقریبا)
رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زرچوبه
پیاز داغ
نعناع داغ

طرز پخت:

این که می گم این آش زود آماده می‌شود واسه اینه که ماش احتیاج به خیسوندن نداره. برنج را قبل از شروع به کار خیس بدین .. ماش رو با ۲ قاشق پیاز داغ و نمک و زرچوبه و ۴ لیوان آب داغ می‌گذاریم بپزد وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را بهش اضافه می‌کنیم و با درنظر گرفتن اینکه برنج آب می بره، آبش را اندازه می‌کنیم. هر از گاهی هم می‌زنیم تا برنج ته نگیره … برنج باید خوب وا بشه. وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می‌کنیم… رب گوجه و نمک و فلفل را توی روغن کم، تفت می‌دهیم و توی آش می‌ریزیم. ادویه اش را میزان می‌کنیم و می‌گذاریم آش جا بیفته … سر بزنین بهش و هم بزنین تا ته نگیره… توی روغن داغ، نعناع خشک را می‌ریزیم و هم می‌زنیم و زود از روی حرارت برمی داریم تا سیاه نشه. موقع سرو، روی آش رو با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می‌کنیم… این آش سیر داغ ندارد.

آش ماش مهریز

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

دوشنبه 16 آذر 1394  11:32 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش کدو یکی از آش‌های ویژه شهرستان تفت است. در شهر تفت از موادی مانند ماش، لوبیا، نخود، عدس، کدو، پیاز، روغن، فلفل، ادویه‌ها و شوید و آرد تهیه می‌شود.

مواد لازم :

کدو ۱۰۰۰ گرم
پیاز داغ عسلی ۲ قاشق سوپخوری
عدس ۱۰۰ گرم
برنج ۷۵ گرم
آب لیموترش ۱ قاشق سوپخوری
شکر ۱٫۵ قاشق سوپخوری
نمک قدری

طرز تهیه:

پیاز سرخ شده و عدس را با مقداری آب و کمی نمک می‌گذاریم بپزد، بعد برنج را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم برنج هم کاملا بپزد، بعد کدو را قطعه قطعه می‌سازیم و پوست می‌کنیم و ریشه‌های داخل کدو را می‌گیریم و داخل سایر مواد می‌کنیم و می‌گذاریم کدو نیز بپزد حرارت زیر آش باید ملایم باشد. گاهی آش را بهم می‌زنیم تا تمام مواد له شود و آش کاملا جا بیقتد، بعد شکر و ابلیمو را اضافه می‌کنیم (مقدار شکر و آب لیموی آش بتناسب ذائقه اشخاص کم یا زیاد می‌شود) بعد نمک آنرا با اندازه کافی می‌زنیم و آش را در ظرف می‌کشیم و روی آنرا کمی نعنا داغ می‌دهیم. ممکن است در این آش کمی کوفته ریزه نیز بریزیم.

آش کدو تفت

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...

دوشنبه 16 آذر 1394  11:33 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

کوفته همدانی یکی از غذاهای محلی استان همدان است.

مواد لازم:

گوشت گوسفند یک کیلو
لپه ۲۵۰ گرم
پیاز ۱عدد بزرگ بای داخل کوفته و کمی سرخ کرده برای سس کوفته
نخود نیم کیلو
تخم مرغ یک دانه
برنج نصف پیمانه
نمک، فلفل، زرد چوبه آرده نخودچی دو قاشق غذاخوری

مواد میانی: تخم مرغ پخته، الو، گردو، پیاز تفت داده، کوفته ریز از همین مواد،

طرز تهیه:

گوشت را با پیاز میکس کرده، نخود، لپه، برنج را پخته و میکس می‌کنیم. همهٔ مواد را با هم خوب ورز داده از مواد هر اندازه که خواستیم برداشته وسطه آن مواد را گذاشته و می‌بندیم، توی دست گرد کرده توی قابلمه که آب جوش و کمی نمک، فلفل، زرد چوبه و کمی رب گوجه فرنگی و پیازداغ (سس کوفته) می‌گذاریم تا پخته شود حرارت باید کم باشد.

کوفته همدونی

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

قوت یک عصرانه است که خانم‌های همدانی درست می‌کنند این عصرانه را می‌توان با طعم‌های مختلف درست کرد که ما قوت پنیر و سبزی را توضیح می‌دهیم.

مواد لازم:

(مقدارش به عهده خودتون بستگی به نفرات داره دیگه)

نان سنگک خشک کوبیده
سیب زمینی آبپز خرد شده (معمول نیست و می تونید سیب زمینی را حذف کنید)
گردو کوبیده شده
سبزی خوردن خرد شده
پیاز خرد شده (در صورت تمایل)
پنیر صبحانه (فتا) خرد شده
کره یا روغن حیوانی آب شده

طرز تهیه: یک یا دو ساعت قبل روی نان خشک خردشده آب بپاشید و در ظرف در دار بریزید تا کمی نرم بشود همه مواد را به نان مرطوب اضافه کرده و با دست مخلوط می‌کنیم بعد روغن را اضافه می‌کنیم و به شکل گلوله‌های کوچک در می‌آوریم.

قوت همدان

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

خورش غوره بادمجان یکی از غذاهای محلی استان همدان است.

دستور شماره یک

مواد لازم:

بادمجان شش عدد
مرغ یا جوجه ۸۰۰ گرمی یک عدد
غوره دو خوشه
گوجه فرنگی پنج عدد
پیاز متوسط یکی
نمک و ادویه

طرز تهیه: پوست بادمجان‌ها را بکنید و از درازای آن در روغن سرخ کنید. پیازها را نیز پس از خرد کردن تفت دهید. اکنون قطعات مرغ را به همراه گوجه فرنگی خرد شده و زردچوبه و کمی نمک به همراه پیاز و آب بپزید. گوشت مرغ زودپز است و نیازی به پخت زیاد ندارد. حال بادمجان‌ها و غوره را به قابلمه بیفزایید و بعد از کم کردن حرارت اجاق، اجازه دهید غذا ۱۵ دقیقه بپزد. همواره پیش از کشیدن (سرو کردن) غذا، مزه آن را بچشید، دقت کنید بادمجان‌ها خوب پخته باشند. این خورشت را می‌توانید با چلو یا نان همراه کنید.
دستور شماره دو

مواد لازم:

بادمجان نیم کیلو
پیازمتوسط یک عدد
گوشت چرخ کرده دویست گرم
گوجه فرنگی ریز چهارعدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
غوره پاک شده نصف لیوان
نمک فلفل زرد چوبه به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

بادمجان راپوست کنده از طول نصف کرده نمک می‌پاشیم. بعد از دو ساعت می‌شوییم آبش راگرفته و سرخ می‌کنیم. پیاز را سرخ کرده زرد چوبه را اضافه کرده گوشت را در آن تفت می‌دهیم. گوشت وپیاز را کنار ظرف جمع کرده رب گوجه را تفت می‌دهیم بادمجان‌ها را کنار آن می‌چینیم کمی فلفل وزرد چوبه اضافه کرده گوجه فرنگی راروی آن می‌چینیم. با دو لیوان آب وحرارت کم می‌پزیم. ربع ساعت قبل از پایان پخت غوره را اضافه می‌کنیم. نمک را می‌چشیم اگر کم بود اضافه می‌کنیم.
دستور شماره سه

مواد لازم:

بادمجان نیم کیلو
پیازمتوسط یک عدد
گوشت چرخ کرده دویست گرم
گوجه فرنگی ریز چهارعدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
غوره پاک شده نصف لیوان
نمک فلفل زرد چوبه به مقدار دلخواه

طرز تهیه: بادمجان راپوست کنده از طول نصف کرده نمک می‌پاشیم. بعد از دو ساعت می‌شوییم آبش راگرفته و سرخ می‌کنیم. پیاز را سرخ کرده زرد چوبه را اضافه کرده گوشت را در آن تفت می‌دهیم. گوشت وپیاز را کنار ظرف جمع کرده رب گوجه را تفت می‌دهیم بادمجان‌ها را کنار آن می‌چینیم کمی فلفل وزرد چوبه اضافه کرده گوجه فرنگی راروی آن می‌چینیم. با دو لیوان آب وحرارت کم می‌پزیم. ربع ساعت قبل از پایان پخت غوره را اضافه می‌کنیم. نمک را می‌چشیم اگر کم بود اضافه می‌کنیم.

خورش غوره بادمجان

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

پتله پلو یا پلته پلو یکی از غذاهای محلی روستای در شهرستانه در تویسرکان در استان همدان است. این غذا بیشتر در زمستانها سرو می‌گردد.

دستور شماره یک

مواد مورد نیاز:

برنج، رشته، گوشت چرخ کرده، پیاز داغ، نمک، و پلته (گندم پوست کنده را پخته و خشک می‌کنیم).

طرز تهیه:

برنج و رشته را پخته آبکش کرده و همراه با پلته، گوشت چرخ کرده و پیاز مخلوط می‌کنیم سپس آن را گذاشته تا دم بکشد.
دستور شماره دو

مواد لازم: بلغور نمک وزردچوبه – برنج- پیاز-گوشت – عدس – سیب زمینی نگینی شده

طرز تهیه: ابتداپیازراخوردکرده وگوشت راقیمه‌ای کرده وبا روغن تفت می‌دهیم. سپس نمک وزردچوبه رابه آن اضافه می‌کنیم. وبه مقدارکافی دران آب ریخته ومی گذاریم به چوشد. وزمانی که گوشت نیم پزشد، عدس رابه آن اضافه کرده وزمانی که عدس نیم پزشد به ترتیب بلغور وبرنج را به آن اضافه می‌کنیم وزمانی که آب غذا تمام شد زمان دم کردن برنج شد سیب زمینی خورد شده وشوید رابه آن اضافه کرده وبرنج را می‌گذاریم دم بکشد.

پتله پلو همدان

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش خشکبار یکی از غذاهای محلی در استان همدان است.

مواد لازم:

سبزی آش یا سبزی تره کوهی نیم کیلو
عدس نصف پیمانه
نخود یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
گوشت با استخوان ۲۰۰ گرم
پیاز یک عدد
برگه زردآلو نصف پیمانه
آلبالو خشکه نصف پیمانه
برگه هلو نصف پیمانه
آلوی ترش خشک نصف پیمانه
رشته آشی
نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان
سرکه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
شیره انگور (سوغات ملایر) به اندازه
پیاز یا نعنا یا سیر داغ برای تزیین

طرز تهیه:

حبوبات را از شب قبل خیس می‌کنیم. خشکبار را نیز قبل از پخت خیس می‌کنیم. گوشت یا قلم را با حبوبات و پیاز و فلفل و زردچوبه در آب می‌پزیم. در بیست دقیقه آخر خشکبار و سبزی را به آبگوشت اضافه کرده و بهم می‌زنیم. اگر لعاب آش کم بود دو تا سه قاشق غذاخوری برنج اضافه می‌کنیم. رشته آشی را نیز اضافه می‌کنیم. در آخر سرکه را با شیره اضافه می‌کنیم. اگر شیره موجود نبود بجای آن کمی شکر به سرکه اضافه می‌کنیم. روی آش را با پیاز و تعنا و سیر داغ تزیین می‌کنیم.

آش خشکبار

دوشنبه 16 آذر 1394  11:34 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

آش رشته دوغ یکی از غذاهای محلی روستای در شهرستان در تویسرکان در استان همدان است.

مواد مورد نیاز:

(رشته، دوغ، تره‌های کوهی (غازیاقی ghazyaghi، اشتر خوارoshtor khar، بابونهbaboneh، تره گلهtareh goleh، تره سرکانی tareh serkani)

طرز تهیه:

تمام تره‌های کوهی را در مقداری آبجوش ریخته تا کاملا بپزندسپس رشته را به آن اضافه می‌کنیم و در نهایت نمک و دوغ را به آن اضافه کرده و برای عصرانه مصرف می‌گردد.

آش رشته دوغ

دوشنبه 16 آذر 1394  11:34 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم:

• عدس: دو لیوان

• سیب زمینی —————————– دوعدد

• رب گوجه فرنگی ———————– دو قاشق غذاخوری

• آلوچه خشک و ترش ——————— یک لیوان

• ادویه کاری، نمک، فلفل —————— به میزان لازم

• پیاز ———————————— دو عدد

• جعفری ساطوری شده ——————– دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

◙ عدس را همراه با پیاز خرد شده خام و کمی آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد.

◙ سیب زمینی ها را پوست گرفته و خلالی خرد می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.

◙ رب را به سیب زمینی اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا خامی رب گرفته شود.

◙ سپس نمک، فلفل و ادیوه را نیز به رب و سیب زمینی اضافه می کنیم. ( این غذا بنا بر ذائقه شما باید کمی تند مزه باشد)

◙ وقتی عدس و پیاز پخته شدند رب و سیب زمینی را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی صبر می کنیم تا خورش جا بیافتد، سپس آن را در ظرفی که می خواهید سرو کنید ریخته و روی آن را جعفری ساطوری شده بریزید.

◙ این غذا را می توانید هم با نان و هم با برنج سرو کنید.

مرجو خورش ( خورش عدس طالقان )

دوشنبه 16 آذر 1394  7:56 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم:
6 پیمانه برنج
1 عدد مرغ پاک کرده
1 پیمانه خلال هویج
100 گرم خلال بادام
100 گرم خلال پسته
1 پیمانه کشمش
1 پیمانه زرشک
به میزان لازم زعفران

منظور از پیمانه، 1 عدد پیمانه پلوپز می باشد.

طرز تهیه :
برنج را قبلاً خیس می کنیم. مرغ را هم تمیز کرده و پوست آن را کاملاً جدا کنید. با آب و پیاز می پزیم. گوشت مرغ را بعد از پختن تکه تکه می کنیم. برای پخت برنج، یک قابلمه پر از آب روی حرارت گذاشته و یک قاشق روغن در آن می ریزیم. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن ریخته و به موقع آن را آبکش می کنیم. زرشک را با کمی روغن، دو قاشق آب و کمی زعفران، مقداری تفت می دهیم. کشمش و خلال هویج را هم در مقداری روغن تفت می دهیم. خلال هویج را بعد از تفت، با شکر وآب لیمو می پزیم. بعد از پخت برنج، آن را در یک ظرف می کشیم و یک لایه از مواد پخته شده فوق که با هم مخلوط کرده ایم را روی آن می ریزیم و به همین صورت، یک لایه برنج و یک لایه از مواد تهیه شده می ریزیم. خلال پسته احتیاجی به تفت دادن، ندارد.

نکات تغذیه ای:
این غذا، لذیذ و دارای رنگ و طعم متنوعی است. در این پلو، از مواد گیاهی مثل هویج، بادام، کشمش استفاده شده است. بادام و کشمش منابع خوب کلسیم هستند که برای تقویت استخوانها مفید می باشند. همچنین بادام و پسته سرشاراز منیزیم بوده که باعث پیشگیری از بیمارهای قلبی – عروقی می شوند. هویج پخته شده هم( همانطور که در قسمت دانستی های تغذیه سایت تبیان آمده است) حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که می تواند از وقوع سرطان ها و بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری کند.
این غذا در کل حاوی 4413 کالری انرژی است.اگر این مقدار غذا توسط 15 نفر خورده شود سهم هر فرد از انرژی به طور متوسط 295 کالری خواهد بود.

مرصع پلوی شیرازی

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم برای6 تا 8 نفر :
برنج یک کیلو
گوشت چر ( دم سینه ) 2/5 کیلو
لپه 250 گرم
کشمش 250 گرم
سرکه شیره به اندازه کافی
زعفران به اندازه دلخواه

طرز تهیه:
برنج و لپه و کشمش را پس از پاک کردن و شستن در ظرفی با هم مخلوط می کنند. گوشت را کف قابلمه یا دیگ قرار داده و برنج و لپه و کشمش را روی آن ریخته، زعفران رابه آن اضافه می کنند. ظرف را روی چراغ با حرارت ملایم می گذارند و مقداری سرکه شیره را روی آنها می ریزند. هرگاه که سرکه شیره در حال تمام شدن بود، باز مقداری به آن اضافه می کنند و این کار را تا زمانی که پاچه پلوکاملاً بپزد ادامه می دهند. وقتی که خوراک حاضر شد ، با نان مصرف می کنند .

پاچه پلو

منبع : آکاایران

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم برای6 تا 8 نفر:
– هویج یک کیلوگرم
– برنج یک کیلوگرم یا 6 پیمانه
– شکر 200 گرم یا یک لیوان
– روغن مایع سرخ‌کردنی 6 قاشق سوپ‌خوری
– گوشت چرخ کرده 500 گرم
– زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری و مقداری اضافی برای روی برنج
– پیاز متوسط یک عدد
– دارچین نصف قاشق سوپ‌خوری
– نمک به میزان لازم

طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویج‌ها را با پوست‌کن پوست بگیرید و پس از شست‌شو با چاقو به صورت خلال‌های باریک خرد کنید.

نکته: از رنده درشت نیز می‌توانید برای این منظور استفاده کنید.
2. تابه‌ای آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، سپس هویج‌های خلال شده را داخل روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به این ترتیب مایه هویج پلوآماده می‌شود.

3. پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته‌های ریزی درآورید.داخل تابه‌ای کمی روغن بریزید وکوفته ریزه‌ها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود.
کوفته ریزه‌ها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.

4. در قابلمه‌ای آب را بجوشانید و برنج خیس‌خورده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید. در پایان قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن نیم‌پیمانه آب و روغن در قابلمه نان یا سیب‌زمینی را کف آن بچینید؛ سپس روی آن را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آن‌قدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید. سپس خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده و برای تزئین آماده کنید. پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته وپلوی زعفرانی تزئین کنید.

نکته1:
شما می‌توانید به جای آنکه کوفته ریزه‌ها را با خلال هویج مخلوط کنید، آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابه‌لای برنج بریزید.

نکته2:
بعضی‌ها هویج پلورا با مرغ بیشتر دوست دارند بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده می‌کنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا 5/1 کیلوگرم مرغ نیاز است.
نکته3:
با توجه به اینکه هویج پلودارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل می‌شود، احتمال سوختن این غذا از دیگرپلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخش‌کن استفاده کنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان کافی‌ برای دم کشیدن این پلوخواهد بود.

هویج پلو شیرازی

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم:

برنج یک کیلو، رب انار یک لیوان، گردو یک لیوان، کشمش نصف لیوان، شکر به اندازه کافی (بستگی به ترشی مزه رب دارد )، پیاز بزرگ دو عدد، روغن

طرز تهیه:
پیازها را خلال کرده سرخ می نمایند . بعد ازسرخ شدن، کشمش و گردو را با آن تفت می دهند. رب انار و شکر را جوشانده و دو قاشق روغن به آن اضافه می کنند.

مقداری آب را به جوش آورده و برنج ها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اند در آب جوش می پزند و به صورت
چلو
دم می کنند. قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد آن را از روی اجاق برداشته با کفگیر ( اسم ) کم کم به داخل
چلو
صافی (ترش باله ) ریخته ، از محلول رب و شکر کم کم به آن اضافه کرده، مخلوط می کنند. سپس برنج را در دیگ یا قابلمه ریخته، باقیمانده رب و شکر را به آن می افزایند . وقتی که بخار اطراف برنج را پوشاند ، کشمش و گردو و پیاز داغ را وسط آن گذاشته ، دم می کنند . کمی بعد رب پلوحاضر و آماده است .

رب پلوی شیرازی

عکس از سرآشپز

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

رنگینک یکی دیگر از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های رمضانی است و در میان ساکنان شهرهای جنوبی کشور – به‌خصوص استان‌های فارس، خوزستان و کرمان – علاقه‌مندان زیادی دارد.در ضمن این شیرینی برای مهمانی‌های رسمی، افطاری بسیار مناسبی است…

مواد لازم برای برای 5 نفر:
– آرد گندم 500گرم
– روغن 300گرم
– خاک قند 130 گرم
– رطب یا خرمای سیاه 500 گرم
– پسته چرخ‌کرده، یک قاشق سوپ‌خوری
– هل کوبیده، نصف قاشق مرباخوری
– پودر دارچین، یک قاشق سوپ‌خوری سرپر
– مغز گردو 130 گرم

طرز تهیه:
1 – تابه نچسبی آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. آرد را پس از الک کردن داخل روغن بریزید و سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید و مرتب آن را هم بزنید تا آرد کاملا سرخ شود و تغییر رنگ پیدا کند.
2 – وقتی که آرد طلایی رنگ شد، تابه را از روی شعله اجاق گاز بردارید و کناری بگذارید تا کمی سرد شود.
نکته: شما می‌توانید مقدار روغن ذکر شده درمواد لازم را باترکیب نصف کره و نصف روغن مایع فراهم کنید؛ به این ترتیب با افزودن کره به شیرینی، عطر خوشایندی در آن ایجاد می‌شود.
3 – پس از سرد شدن آرد سرخ شده در روغن، خاک قند و دارچین و هل کوبیده را به آرد سرخ شده اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
4 – خرماها را بشویید و به وسیله چاقو در هر کدام شکافی ایجاد کرده و هسته آنها را خارج کنید، سپس در سبدی بگذارید تا آب حاصل از شست‌وشوی آنها خشک شود. یادتان نرود که داخل هر یک از خرماها، یک تکه مغز گردو بگذارید.
نکته: در صورت نداشتن وقت کافی می‌توانید از خرماهایی استفاده کنید که به صورت آماده (با مغز گردو در داخل آنها) عرضه می‌شوند.
5 – نصف مقدار آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی بریزید و با پشت قاشق سطح روی آن را صاف کنید، سپس خرماها را روی آن بچینید و کمی دارچین روی آن بپاشید.
6 – حالا با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را به طور کامل بپوشانید و باز با فشار پشت قاشق، سطح آن را صاف کنید تا لایه‌ها به هم بچسبند. سپس کمی خاک قند و دارچین روی آن بپاشید. پسته چرخ کرده را نیز روی آن بریزید و در پایان با یک چاقوی شیرینی آن را به صورت لوزی یا چهارگوش‌های مساوی ببرید و در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید.

رنگینک

دوشنبه 16 آذر 1394  7:57 PM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم :

برنج یک کیلو
شکر یک کیلو
روغن
زعفران
مغز پسته
بادام
خلال نارنگی

طرز تهیه :
برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند . شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزایند . برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یاچلوصافی ( ترش باله ) ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکرپلو، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده را روی آن ریخته مصرف می کنند.شکرپلورا در شیراز همیشه باخورشت قیمه صرف می کنند.

شکر پلو

دوشنبه 16 آذر 1394  7:57 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها