0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خورش آلوچه بومی شهر کرمان است.

مواد اولیه:

گوشت ۴۰۰ گرم
لوبیاچیتی ۱۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق سوپخوری
سبزی خشک (جعفری و گشنیز) ۳۰۰ گرم
پیاز سرخ‌شده نصف پیمانه
آلوچه‌خشک ۱۰۰ گرم
آبلیمو دو قاشق سوپخوری
روغن نصف پیمانه
ادویه، زردچوبه، فلفل و دارچین به میزان لازم

طرز تهیه:

گوشت را با پیاز تفت می‌دهیم و لوبیای خیس‌شده را با مقداری آب‌جوش به گوشت اضافه می‌کنیم. نمک و تمام ادویه‌ها را افزوده و می‌گذاریم با حرارت ملایم پخته شود. پس از پخته شدن گوشت و لوبیا، سبزی خشک، آلوچه، آبلیمو و رب را می‌افزاییم، پس از نیم ساعت جوشیدن، خورش آماده است.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:29 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خورش به آلو بومی شهر کرمان است.

مواد مورد نیاز:

گوشت ماهیچه یا مغز ران ۱ کیلوگرم
پیاز داغ (سرخ شده) ۴/۱ پیمانه
آب ۲ تا ۳ پیمانه
به ۳ عدد
روغن مایع ۳/۱ پیمانه
آلو بخارا ۲۵۰ گرم
شکر ۳ قاشق سوپخوری
آب لیمو ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران (حل شده در آب جوش) ۱ قاشق سوپخوری

نحوه تهیه: اگر از مغز ران استفاده می‌کنید آن را به قطعه‌های پنج سانتی‌متری خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید و پیاز سرخ شده را اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید. آب را اضافه و حرارت را ملایم کنید تا گوشت تقریبا” پخته شود. پوست به را گرفته و چهار قاچ کنید و تخم آن را بگیرید، سپس به صورت پره پره برش دهید و با مقداری روغن کمی سرخ کنید و با آلو که از قبل به مدت یک ساعت در مقداری آب خیس کرده‌اید به خورش اضافه کنید. شکر، آب لیمو، نمک و فلفل را با زعفران آب شده اضافه کنید و بگذارید خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. نکته در خورش بهتر است از آب لیموی تازه استفاده شود. پیشنهاد در صورت تمایل ۳/۲ پیمانه لپه معادل ۱۰۰ گرم را با پیاز سرخ شده تفت دهید و به گوشت اضافه کنید تا بپزد. پیشنهاد علمی مصرف این غذا برای روزه‌داران بسیار مناسب است. زیرا برخی از روزه‌داران در این ایام به تنبلی روده و یبوست دچار می‌شوند و آلو برای جلوگیری از این عارضه بسیار مفید است.

خورش به آلو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:29 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

کشک کدو از جمله غذاهای محلی کرمان است.

مواد لازم برای ۶-۴ نفر:

کشک ۱ پیمانه
کدو سبز ۷۵۰ گرم (۱۰ عدد متوسط)
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
سیر داغ، نعنا داغ به میزان لازم
فیله گوجه فرنگی ۴ عدد
پودر مغز گردو برای تزیین
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

شش عدد از کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد نموده و سرخ کنید.

خالی کردن کدو

نیمی از پیاز داغ، سیرداغ و فیله‌های گوجه فرنگی خرد شده را نیز اضافه نموده و چند بار هم بزنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آنها بیفزایید.

سپس حرارت را ملایم نموده و درب ظرف را بگذارید تا کدوها با آب گوجه فرنگی بپزند.

بعد از آن که آب غذا کشیده شد، نیمی از کشک را اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.

سپس کدوهای خرد شده و گوجه فرنگی را با گوشت کوب کاملا بکوبید تا نرم شود.

چهار عدد از کدوهایی را که کنار گذاشته‌اید، از وسط نصف کرده و سرخ کنید و اجازه دهید تا این کدوها نیز کمی بپزند.

مغز کدوهای دو نیم شده را خارج نموده و در ظرف بچینید و وسط آنها را از مخلوط کشک کدو و گوجه فرنگی پر کنید و روی آن را با بقیه پیاز داغ، سیرداغ، پودر گردو، نعنا داغ و کشک تزیین نمایید.

 

کشک کدو

 

کشک کدو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:29 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

زیره پلو یکی از غذاهای محلی کرمان است.

مواد لازم:

برنج دو پیمانه
زیره سیاه دو قاشق غذاخوری
روغن و نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

۱. حدودا دو برابر میزان برنج در قابلمه آب ریخته (این میزان به نوع برنج بستگی دارد) و بر اجاق قرار می‌دهیم.

۲. برنج را شسته و وقتی که آب جوش آمد آن را درون قابلمه ریخته و مقداری روغن می‌ریزیم.

۳. زیره را چند بار شسته و در سبر قرار می‌دهیم.

۴. وقتی برنج به مرحلهٔ آبکش رسید آن را آبکش کرده و کف قابلمه را با توجه به آن‌چه که دوست داریم برای ته‌دیگ آماده می‌کنیم (نان یا سیب‌زمینی و …)

۵. سپس برنج را به همراه زیره به صورت لایه لایه در قابلمه ریخته و بر در قابلمه دم‌کنی قرار می‌دهیم.

۶. منتظر می‌مانیم تا برنج دم بکشد.

۷. زیره پلوی ما آماده است. می‌توان آن را به همراه خاگینه یا هر آنچه که دوست دارید بخورید.

زیره پلو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:30 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

لپه پلو با زیره یکی از غذاهای محلی کرمان است.

مواد لازم: برای تهیه لپه پلو با زیره

پیاز متوسط یک یا ۲ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
لپه ۱ پیمانه
زیره پودر نشده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
رب ۱ قاشق در صورت تمایل
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه: لپه را بذارین از قبل بپزه. گوشت چرخ کرده را با یکی از پیازها که رنده ریز کردین و همراه نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدین و باهاش قلقلی درست کنید. هم می‌توان هر دو طرف قلقلی هاش را تو روغن سرخ کرد و هم می‌توان اما یکی از پیازها را مکعبی خرد کردم و با مقداری روغن تفت داد تا طلایی و سبک شود، بهش زردچوبه زد، ۱ قاشق رب را بهش اضافه کرد و تفت دادم و بهش یک و نیم لیوان آب اضافه کرد و گذاشت آب به جوش بیاد بعد قلقلی‌ها را ریخت توش و گذاشت یک ربع با حرارت ملایم بپزه و آبش کشیده بشه. گوشتا که دارن پخته میشن یا تفت میخورن، برنجتون را که از قبل خیس کردین آب کش کنید، یک دقیقه قبل از آب کش کردن لپه پخته شده را بهش اضافه کنید و بذارین با برنج به خوبی مخلوط بشه.

بعد برنج را آب کش کنید و زیره پودر نشده را به برنجتون اضافه کنید، این کار را هم میتونید تو قابلمه انجام بدین وقتی دارین برنج را میریزین و لاش مواد گوشتی میدین هم میتونید وقتی تو آب کش هست انجام بدین.

زیره را پودر نکنیدها، اگه خواستین زیره پودر شده بریزید خیلی کمتر استفاده کنید. چون زیره وقتی میشکنه عطرش خیلی بیشتر میشه و به این مقدار زیاد پلوی شما تلخ و بد رنگ میشه. اگه زیره پودر شده ریختین نصف قاشق غذاخوری بسه، ولی کلا قشنگی این پلو به خاطر دیده شدن زیره اش هم هست به نظرم.

بعد کف قابلمه کمی روغن بریزید و هر ته دیگی دوست دارین بچینید. به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه گوشت قلقلی بچینید. من چون رب هم زده بودم برای اینکه قرمزی پلو به همه جای برنجم برسه با قاشق به آرومی همش زدم.

نصف لیوان آب دور تا دور برنج ریختم (روغن لازم نیست، مواد گوشتی لا به لای برنج به اندازه کافی روغن دارن) و گذاشتم با حرارت متوسط به مدت نیم ساعت دم بکشه.

لپه پلو با زیره

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:30 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مجور کدو بومی شهر کرمان است.

مواد اولیه:

کدو ۵۰۰ گرم
پنیر سفید ۱۵۰ گرم
تخم‌مرغ دو عدد
آرد گندم دو قاشق غذاخوری
روغن مایع دو تا سه قاشق غذاخوری
شوید خردشده دو تا سه قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا کدوها را رنده نموده، بعد تخم‌مرغ‌ها را به آن می‌افزاییم. در ظرفی جداگانه آرد گندم و شوید را مخلوط کرده و به کدوها اضافه می‌کنیم.
در مرحله آخر پنیر رنده شده را افزوده، نمک و فلفل به آن زده و ظرف مناسب فر را با روغن مایع کاملاً چرب کرده و تمام مواد را داخل آن می‌ریزیم و به مدت ۳۰ دقیقه در فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم تا روی آن طلایی شود و سپس سرو می‌نماییم.

مجورکدو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:30 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش عباسعلی از غذاهای سنتی کرمانشاه است.

مواد لازم :

لوبیا سفید. جو و برنج نیم دانه از هر کدام ۲ پیمانه
عدس ۳ پیمانه
گندم پوست کنده ۱ پیمانه
نخود ۱ پیمانه
پیاز یک عدد
پیاز داغ ۵/۱ پیمانه
گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله یک کیلو گرم
نمک. فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن محلی کرمانشاهی (روغن حیوانی) یک پیمانه
آب قلمه به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه:

گوشت و پیاز را به همراه مقدار مناسب از آب قلمه (حدود ۱۰ پیمانه) خوب بپزید. حبوبات را هم جدا پخته و بعد از پخت گوشت و حبوبات. گوشت را کاملا بکوبید تا له شود در موقع کوبیدن گوشت مقداری از حبوبات را نیز با آن بکوبید. سپس همه را با هم مخلوط کرده. به همراه نمک. فلفل و زردچوبه روی حرارت متوسط بگذارید و طی این مدت مدام آش را به هم بزنید. مواظب باشید چون با آب قلمه پخته شده خیلی سریع ممکن است ته بگیرد. به همین خاطر دستتان را از هم زدن بر ندارید. وقتی دیدیدآش کاملا جا افتاده و غلیظ شده. نصف روغن محلی را داخل آش ریخته کمی مخلوط کنید و زیر شعله را خاموش کنید. آش را به همان گرمی داخل ظرفهای مورد نظرتان بریزید. و با پیاز داغ و روغن باقیمانده و دارچین تزیین کنید. امیدوارم که مزه این آش خوشمزه را فراموش نکنید. و وقتی به کرمانشاه سفر می‌کنید حتما از این غذای محلی میل بفرمایید.

آش عباسعلی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:31 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش کشک بادمجان (غذای محلی و اصیل کرمانشاهی)

مواد لازم :

حبوبات شامل نخود+لوبیا قرمز+لوبیا چیتی+عدس از هر کدام نصف فنجان
برنج یک فنجان
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
کشک نیم کیلو
بادمجان نیم کیلو
نمک.زردچوبه.فلفل سیاه و قرمز و روغن به مقدار لازم
عصاره گوشت یک یا دوبسته
نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین

طرز تهیه:

ابتدا از شب قبل نخود +لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را در یک ظرف ریخته و شستشو داده و خیس کنید طی مرحله خیس کردن حبوبات چند بار آب آنها را عوض کنید. عدس و برنج را هم بعد از پاک کردن و شستشو هر کدام را در ظرفهای جدا خیس کنید.گوشت را به تکه های خورشتی کمی درشت خرد کنید. و همراه نخود و لوبیاها مقدار مناسب آب روی آن ریخته و بپزید.طی این فاصله بادمجونها را پوست کنده و به تکه های ۴ تا ۵ سانتی برش زده چند دقیقه ای داخل آب نمک گذاشته سپس مقداری سرخشان کنید و کنار بگذارید.برنج را جداگانه در ظرفی ریخته و چند برابر آن رویش آب ریخته و بگذارید بجوشد تا کاملا له شود و لعاب این آش را تشکیل دهد بعد از اینکه کمی برنج له شد عدس را بدان افزوده تا عدس هم کاملا پخته شود.بعد از پخت عدس کشک را با عصاره گوشت به برنج و عدس اضافه کنید و کاملا هم بزنیدو اصل این آش به مزه کشک آن می باشد هر چه کشک بیشتر باشد خوشمزه تر است تا وقتی از جوشیدن کشک نگذشته به هیچ عنوان نمک اضافه نکنید چون بعضی از کشک ها بعد از پختن خیلی نمک دارند پس بگذارید کمی بجوشد بعد تست کنید و نمک و فلفل ها را هم اضافه کنید.بعد از پخت گوشت و حبوبات آنها را هم به برنج و عدس و کشک اضافه کرده در این فاصله بادمجونها را هم اضافه و بگذارید با شعله کم پخته شده و جا بیفتد .برای تزیین آش هم از پیاز داغ.نعناع داغ و سیر داغ استفاده کنید . مطمئنم که هیچ وقت مزه این آش را فراموش نمی کنید. این آش خیلی از لحاظ هضم مقوی و سنگین است پس یک وعده غذا محسوب می شود.

آش کشک و بادمجان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:31 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

چلو گوشت غذای بومی شهر کرمانشاه و سمنان است.

دستور شماره یک، کرمانشاهی

مواد لازم:

برنج ۳ پیمانه
آب ۴ پیمانه
روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
نمک به میزان لازم

مواد فوق برای تهیه کته است در صورت تمایل از برنج آبکش هم می‌توانید استفاده کنید من کته را هم با زعفران دمکرده زعفرانی کرده‌ام ولی معمولاً از برنج سفید برای چلو گوشت استفاده می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه پختن گوشت:

۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه (گوشت برای هر نفر ۱۵۰ الی ۱۸۰ گرم)
پیاز درشت ۱ عدد
برگ بو ۳ الی ۴ برگ
چوب دارچین ۱ قطعه
زنجبیل ۱ قطعه
تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
هل ۳ الی ۴ عدد
گلپر ۱ قاشق چایخوری
نمک و زرد چوبه به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه:

برای پختن گوشت اکثر خانمها عادت دارند ابتدا گوشت را در روغن تفت داده و می‌پزند اما چون من از روش سرخ کردن در غذاها کمتر استفاده می‌کنم در اینجا گوشت را با ادویه جاتی که در بالا نوشته‌ام و پیاز پخته‌ام و در آخر مقدار کمی از آب برایش باقی ماند حرارت زیر آنرا خاموش کردم فقط دقت داشته باشید چون ادویه جات این غذا نکوبیده است و موقع کشیدن سس (آب گوشت) دارچین و زنجبیل و گلپر و برگ بو را جدا کنید. این غذا در میان عشایر و شهرهای اطراف کرمانشاه جز غذاهای رسمی محسوب می‌شود و بسیار خوشمزه و لذیذ می‌باشد اگر همراه ماهیچه قلمه ظریف گوشت هم بود آنرا جدا نکنید و همراه گوشت بپزید تا خوشمزه تر باشد.

هنگام کشیدن معمولاً روغن حیوانی کرمانشاهی هم گرم کرده و روی آن می‌ریزند ولی میدانم که شما دسترسی به این روغن نداشته و موضوع مهمتر اینکه مصرف روغن در بسیاری از خانواده‌ها پایین آمده ولی اگر دوست داشتید به جای روغن زیتون در کته از مقدار کمتری روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
دستور شماره دو، سمنانی

مواد لازم:

گردن گوسفند ۱ عدد
پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
ادویه (دارچین و نمک و زعفران) مقداری
روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه:

پیاز را خرد کرده و سرخ می‌کنیم. گردن گوسفند را داخل پیاز سرخ می‌کنیم بعد از کمی تفت دادن رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه می‌کنیم و سرخ می‌کنیم. زعفران آب شده و نمک را به مواد اضافه می‌کنیم. آب داخل مواد می‌ریزیم بعد از پخت گوشت مقداری دارچین به مواد اضافه می‌کنیم به مدت ۱۰ دقیقه می‌گذاریم با دارچین بپزد. این غذا با برنج سرو می‌شود. سمنانیها از دست گوسفند برای چلو گوشت استفاده می‌کنند آنها در ابتدا برنج را جوشانده و کمی خام برمیدارند سپس گوشت را ادویه زده و بصورت خام لای برنج دم کرده و حدود دوساعت با شعله کم دم می‌کنند. گوشت داخل برنج با بخار برنج کاملاً می‌پزد و آب درون گوشت به ته دیگ رفته مجدداً بخار می‌گردد تا زمانیکه گوشت کاملاً بپزد. بجای گوشت می‌توان از مرغ یا جوجه با زعفران و کره نیز استفاده نمود.

چلو گوشت

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:31 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خوراک کدو حلوایی بومی شهر کرمانشاه است.
مواد لازم :

گوشت: نیم‌کیلو
کدو حلوایی: یک کیلو
قلم گوسفندی: دو عدد
پیاز سرخ‌شده: سه قاشق سوپخوری
رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
غوره ۳۰۰ گرم
آبغوره یک استکان کوچک
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا گوشت‌ها را تکه‌تکه برش می‌زنیم و سرخ می‌کنیم. بعد از سرخ شدن به همراه پیاز سرخ‌شده می‌گذاریم با آب خوب بپزد ولی له نشود. کدوها را به اشکال دلخواه می‌بریم و با روغن سرخ می‌کنیم. کدوها و گوشت‌ها را در قابلمه‌ای می‌ریزیم، دنباله‌های غوره‌غوره را گرفته و کمی سرخ می‌کنیم و همراه با رب، نمک، فلفل و ادویه به خورش اضافه کرده و می‌گذاریم بجوشد و بپزد. چون کدوها خیلی سریع پخته می‌شوند مواظب باشید که له نشوند. آب، برای پختن یک لیوان کافی است. حدود پنج دقیقه صبر می‌کنیم تا آب آن تمام شود و خورش به روغن بنشیند. این خورش را می‌توان با گوشت سایر طیور تهیه کرد.

خوراک کدو حلوایی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:31 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

کوفته شیرین از غذاهای محلی استان کرمانشاه است.

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
برنج ۲۰۰ گرم
نعنا خشک ۲۵ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
سرکه دو سوم لیوان
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
آب ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان دلخواه

طرز تهیه:

برنج را با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا آب آن کشیده، شفته شود.

سپس پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به همراه گوشت به برنج اضافه نمایید.

بعد نمک، شکر، ادویه و نعنا خشک را نیز اضافه کرده و با دست ورز دهید.

وقتی مواد خوب مخلوط شدند تخم مرغ را نیز بشکنید و با مواد کاملا ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.

از مواد به اندازهٔ یک پرتقال برداشته و به شکل تخم مرغ فرم دهید، و کف ظرف بچینید.

در ظرفی مناسب، سرکه را با آب، ۲ قاشق روغن و شکر ترکیب نمایید، روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود.

سپس سُس آماده شده را روی کوفته‌ها بریزید.

با حرارت ملایم حدوداً یک ساعت زمان لازم است تا کوفته‌ها کاملا مغز پخت شوند.

کوفته شیرین

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:32 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

سورانه بومی شهر کرمانشاه است. سورانه یک نوع بورانی و از غذاهای خوشمزه محلی کرمانشاه در فصل بهار است. گیاهی خودرو وشبیه تره و سیر که در انتها به رنگ ارغوانی است و علت نام گذاری آن در زبان محلی به همین دلیل است.

مواد لازم:

پیاز سرخ شده ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۲ الی۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
شکر درصورت نیاز
فلفل سیاه به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
گیاه سورانه ۱ دسته
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

برگهای سورانه را از هم جدا کرده و انتها و سر زرد برگها را با قیچی بگیرید بعد خوب بشوئید. بعد از خشک شدن برگها را به طول ۲ سانتی‌متر قیچی کرده وبا زردچوبه و روغن زیتون کمی تفت دهید. سپس یک الی یک و نیم لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بپزد. در این فاصله گوشت را هم با روغن زیتون کمی تفت دهید و نمک و زردچوبه و فلفل بزنید و گوشت رابه سورانه اضافه کنید تا با هم بپزد ظرف نیم ساعت این غذا درست می‌شود بعد رب انار اضافه کنید و بچشید اگر ترش بود با اضافه کردن شکر چاشنی را خوشمزه تر کنید. آخر پیاز داغ را بریزید و چند جوش که زد شعله را خاموش کنید.

سورانه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:32 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

سیب پلوی کرمانشاهی بومی شهر کرمانشاه است.

مواد لازم:

برنج ۵ پیمانه
سیب زمینی ۳ تا ۴ عدد
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
کشمش پلوئی ۱۰۰ گرم
خرما ۲۰۰ گرم
کره یا روغن ۱۰۰ گرم
زعفران و نمک به میزان لازم

طرز پخت:

برنج را حدود ۲ ساعت در آب و نمک خیس می‌کنیم سیب زمینی را به صورت مکعب خرد کرده، وقتی که آب برنج جوش آمد برنج را ریخته بعد از چند جوش سیب زمینی را اضافه می‌کنیم ۲ تا ۳ جوش که زد برنج را صاف می‌کنیم بعد مقداری روغن و آب برای ته دیگ درست می‌کنیم بعد برنج را حدود دو کفگیر ریخته شوید را می‌پاشیم دوباره برنج ریخته لابه لای برنج و سیب زمینی شوید می‌پاشیم و حدود ۴۵ دقیقه با حرارت کم می‌گذاریم تا دم بکشد بعد با خرما و کشمش و پیاز سرخ شده و برنج زعفرانی تزئین می‌کنیم.

سیب پلو کرمانشاه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:32 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده کم‌چربی نیم کیلوگرم
سیب زمینی متوسط سه عدد
پیاز متوسط سه عدد
رب گوجه‌فرنگی دو تا سه قاشق سوپ‌خوری
روغن ۱۵۰ گرم
آرد نخودچی ۵۰ گرم
تخم‌مرغ یک عدد
نعناع خشک دو تا سه قاشق غذا‌خوری
سیر خرد شده دو قاشق غذا‌خوری
زرد چوبه یک قاشق چایخوری سر پر
نمک و فلفل به مقدار مورد نیاز

طرز تهیه :

ابتدا پیازها را در گوشت چرخ کرده رنده کنید یا آنها را با گوشت چرخ کنید. آرد نخودچی, تخم‌مرغ, ادویه و نمک را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. پیاز و سیر را در روغن تفت دهید و سیب زمینی را که به اندازه یک بند انگست خرد کرده‌اید در آن بریزید. سه لیوان آب اضافه کنید. هنگامیکه آب جوش آمد دمای زیر قابلمه را کم کنید و مایه گوست را به صورت گلوله و به اندازه کله گنجشک درآورید و در آن بریزید. بعد از ۴۵ دقیقه غذا آماده است. نعناع خشک, آب‌لیمو و رب را اضافه کنید و بگذارید چند جوش دیگر بزند. نعناع داغ را می توان ابتدا با روغن داغ کرد وسپس اضافه نمود.

کوفته ریزه کرمانشاه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:32 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم :
نخود پخته و ریز چرخ شده ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده برابر مقدار نخود چرخ شده
پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
سبزی های معطرشامل جعفری/نعناع/مرزه/ترخون یک تا ۲ قاشق سوپخوری
نمک/زردچوبه/پودر کاری
پیاز درشت رنده شده ۱ عدد

مواد داخل شکم کوفته:

پیاز درشت خلالی شده ۲ عدد
مغز گردو ۱۰۰ گرم

طرز تهیه کوفته:

برای تهیه کوفته ابتدا مواد داخل شکم آن را تهیه کنید.پیاز های خلالی شده را سرخ کنید تا طلایی شود سپس زردچوبه را اضافه و گردو را اضافه و کمی تفت دهید شعله را خاموش و مواد را درون سبدی ریخته تا روغن اضافی آن خارج شود روغن را برای سرخ کردن کوفته ها کنار بگذارید.مواد کوفته را آماده کنید درون ظرف بزرگی گوشت چرخکرده.نخود پخته شده چرخ شده .نمک.پودر کاری.زردچوبه.سبزی های معطر.یک عدد پیاز رنده شده و پودر سوخاری را ریخته و کاملا مخلوط کنید.راز درست پیچیدن این کوفته در ورز دادن آن است می توانید آن را چند بار در غذاساز بریزید. بعد از ورز دادن کامل آن.از مواد به اندازه نارنگی درشت برداشته در دست باز کنید و از پیاز داغ و گردوی آماده داخل آن بگذارید و کاملا بدون ترک گلوله کنید و داخل یک سینی بگذارید تا تمام مواد آماده شوند.سپس روغنی را که کنار گذاشته بودید درون یک تابه ریخته تا داغ داغ شود و کوفته ها را یکی یکی در ان سرخ کنید ابتدا با یک کوفته شروع کنید تا ببینید از هم باز نمی شود اگر کوفته موقع سرخ شدن باز می شد یک عدد تخم مرغ را با چنگال کامل بزنید و کوفته را قبل از سرخ کردن درون آن غلطانده و بعد سرخ کنید.کوفته را بعد از اینکه همه طرفش را سرخ کردید روی سبدی بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود. و به سراغ سس کوفته بروید.

کوفته کرمانشاهی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:32 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها