0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

قاتقلی آش یکی از غذاهای محلی خراسان شمالی است.

مواد لازم:

برنج نیم دانه:۱پیمانه
ماست :۱کیلو
اسفناج :۲۵۰گرم
نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج رابا ۴ پیمانه آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک روی اجاق می‌گذاریم تا حالت نیم پز پیدا کند در این حالت اسفناج خرد شده رااضافه می‌کنیم پس از جا افتادن اجاق را خاموش کرده می‌گذاریم غذا کمی خنک شود سپس ماست را به آرامی وکم کم اضافه می‌کنیم تا نبرد این غذا با ماهی شور در تابستان و با ماهی تازه سرخ شده در زمستان سرو می‌شود.

قاتقلی آش

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:16 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش زرشک غذای محلی استان خراسان شمالی است.

دستور شماره یک

برنج ۳۷۵ گرم
سبزی آش ۱ کیلو
فلفل قدری
زردچوبه قدری
نمک قدری
آب زرشک ۵ فنجان
لپه ۷۵ گرم
پیاز ۲۷۵ گرم
نعناع ۳ قاشق سوپخوری
گلپر قدری

طرز تهیه:

سبزی آش یعنی تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج را پاک کرده آنرا خرد نمائید سه کاسه آب در دیگ ریخته سبزیجات و برنج را در آن بپزید، همینکه برنج پخته شد و لعاب پس داد، یک پیاز درشت را حلقه حلقه بریده در ماهی تاوه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه ونمک آنرا پس از ریختن آب زرشک، در آش بریزید. سپس قدری گلپر نرم هم در آش ریخته نعناع داغ را آماده کنید تا آنرا روی آش بریزید. اگر بخواهیم آش آبلیمو یا آش گوجه و یا آش آب نارنج و یا آش آبغوره و یا آش زرشک و یا آش آلو بخارا بپزیم، بجای آب زرشک هر یک از مواد فوق ذکر را در آش می‌ریزیم تا آش مطلوب بدست آید.
دستور شماره دو

مواد لازم:

برنج نیم کوب: یک دوم پیمانه
آب زرشک: سه قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
روغن کنجد: به میزان لازم
بلغور گندم: یک پیمانه
پیاز خرد شده: یک عدد بزرگ
لوبیا سفید: یک پیمانه
آبغوره: به میزان لازم
سبزی آش خرد شده: پنج پیمانه

طرز تهیه:

روش تهیه حبوبات را از قبل خیس می‌کنیم. لوبیا سفید را همراه آب و مقداری زردچوبه کاملاً می‌پزیم. بلغور گندم، برنج، عدس و سبزی آش را به همراه کمی نمک، فلفل و زنجبیل پخته و به لوبیا اضافه می‌کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می‌دهیم و به آش اضافه می‌کنیم. زرشک را کمی قبل از پخت کامل آش به آن اضافه کرده و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. می‌توان موقع صرف غذا از آبغوره استفاده کرد.

آش زرشک

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:17 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

امگشت غذای محلی استان خوزستان است. غذایی است که عربهای خوزستان با ماهی گباب (قباد) نمک سود شده درست می‌کنند.

دستور شماره یک

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج ۴ پیمانه
سبزی پلویی (شوید – گشنیز) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم – ادویه و زردچوبه به مقدار لازم
کشمش ۱ پیمانه
پیاز یک عدد درشت
روغن دوقاشق

قبل از طرز پخت، باید این نکته رابگویم که خیلی هابه خاطر مسایل بهداشتی از ماهی قباد تازه بجای نمک سود شده ان استفاده می‌کنند ازتن ماهی هم می‌شود استفاده کرد به این صورت که ماهی قباد تازه رابعد ازتمیز کردن وشستن پر از نمک می‌کنند و یک روز ان را در یخچال می‌گذارند و بعد از ان استفاده می‌کنند

طرز تهیه:

ابتدا برنج را بصورت چلویی مپزیم ولی ۵الی ۷ دقیقه قبل از ابکش کردن ان سبزی پلویی را به اب برنج میا فزاییم و بعد ان را ابکش می‌کنیم طرزتهیه مواد امگشت :ماهی نمک سود شده یا تازه را با مقداری اب و زردچوبه و (ادویه مخصوص ماهی) بمدت ده دقیقه میجوشانیم طوری که ماهی له نشود ولی براحتی از استخوان جدا شودسپس ان را ابکش می‌کنیم ومیگذاریم خنک شود سپس استخوانهای ان را بیرون می‌کشیم وگوشت انرا خرد می‌کنیم و باپیاز فراوان وادویه وکشمش تفت می‌دهیم وهنگام دم کردن برنج انرا وسط برنج می‌گذاریم یعننی برنج را توی قابلمه گذاشتیم تویش را گود می‌کنیم و مخلوط ماهی و کشمش و پیاز را می‌گذاریم و ان را دم می‌کنیم.

دستور شماره دو

ابتدا برنج را می خیسانند، ماهی آماده نمک پاشی می‌شود مقداری ادویه به آن افزوده و در آب گرم می جوشانند. بعد از پخت کامل، آب آنرا بطور کامل جدا می‌کنند، ماهی پخته شده را تکه‌تکه می‌کنند و سپس آن را درون یک ظرف مخصوص در روغن گرم سرخ می‌کنند و بعد از پخت مقداری پیاز و سیر را سرخ شدخ به آن اضافه می‌کنند و با سبزی مخصوص قلیه مخلوط ومجددا” با پیاز و کشمش و مقداری ادویه تفت می‌دهند. پس از آبگیری برنج و برگرداندن آن مواد آماده شده را بشکل لایه لایه درون آن قرار می‌دهند.

امگشت

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:17 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

ته چین شهمیرزادی یکی از غذاهای محلی استان سمنان شهر شهمیرزاد است. شهمیرزاد منطقه‌ای ییلاقی از توابع استان سمنان و در ۲۵ کیلومتری این استان قرار دارد که از طبیعت بسیار زیبا و از نعمت‌های بسیار فراوانی برخوردار است و دارای بزرگترین باغ گردوی جهان است و خوب است بدانید شهمیرزاد یکی از منطقه‌های ییلاقی ساسانیان و اشکانیان بوده است و در آن جا قلعه‌هایی داشته‌اند.

مواد لازم برای ۶ نفر:

برنج: ۵ پیمانه
عدس پخته: ۲ پیمانه
سبزی خردشده: ۵۰۰ گرم
گوشت بره: ۷۵۰تا ۱ کیلو گرم
زردچوبه، ادویه مخلوط، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم

مواد لازم برای دورچین:

چغندر کوچک: ۵ عدد
سیب زمینی کوچک: ۵ عدد
به: ۲ عدد (ورقه شده)
کلم قمری کوچک: ۳تا ۴ عدد (ورقه شده)
بادنجان کوچک سرخ شده: ۳ تا ۴ عدد (ورقه شده)
اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره: ۲۵۰ گرم
آلوچه خشک: ۱۰۰ گرم

طرز تهیه:

برنج خیس کرده را بجوشانید و از حد معمول دان تر در نظر بگیرید. سپس عدس پخته و سبزی پلو را اضافه، بعد از یکی دو جوش آبکش کنید. گوشت را باز کرده و به صورت یک صفحه درآورید سپس سطح گوشت را با زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه مورد نظر و کمی نمک آغشته کنید. ابتدا ته قابلمه مورد نظر روغن بریزید. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده، سه تا چهار کفگیر از برنج آبکش شده به همراه سبزی و عدس را ریخته و گوشت ادویه زده فوق را روی سطح برنج قرار دهید. مجدداً کمی از برنج آبکش شده را روی گوشت بریزید و دورچین غذا را دور تا دور و میان غذا قرار دهید. سپس مابقی برنج آبکش شده را روی مواد بریزید و قابلمه را به مدت ۳ الی ۴ ساعت روی حرارت کم قرار دهید تا بر اثر دم کشیدن گوشت نیز پخته شود. سپس ته چین فوق را در ظرف مورد نظر کشیده و دورچین آن را هم حاشیه ظرف قرار دهید سپس سرو نمایید. در شهمیرزاد گاهی آب چلو را کنار می‌گذارند و با یک کفگیر از برنج آبکشی شده همراه با عدس و سبزی و مقداری لواشک یا رب آلوچه، آش درست کرده و این آش را روی حرارت بسیار کم قرار می‌دهند تا جا بیفتد.

نکته:

۱-این دستور ۹۸۵ گرم کربوهیدرات، ۲۵۰ گرم پروتئین، ۲۷ گرم چربی و ۵۲۱۰ کیلو کالری انرژی دارد.

۲-گوشت بره بهتر است نازک و از سردست یا میان پهلو انتخاب شود.

۳-سبزی موجود در مواد لازم شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و کمی شنبلیله می‌باشد.

۴-در شهمیرزاد این ته چین را حتماً با گوشت خام (نه تفت داده) درست می‌کنند.

ته چین شهمیرزادی

ته چین شهمیرزادی

 

ته چین شهمیرزادی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:17 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

آش گندم به روش‌های گوناگون تهیه می‌شود. آش گندم غذای محلی استان زنجان است. در زنجان گندم را تمیز کرده و می‌شویند. سپس در آب خیس می‌کنند و پس از نرم شدن در شیر می‌پزند. در آذربایجان به این آش هدیگ می‌گویند.

مواد لازم :
اسفناج: ۲ کیلو
حبوبات از همه نوع (نخود- لوبیاـ عدس ـ باقلای خشک): نیم کیلو
پیاز درشت: ۴ تا ۵ عدد
گندم: ۲۵۰ گرم
روغن: به مقدار کافی
نمک و فلفل: به مقدار کافی

طرز تهیه:

نکته حساس برای تهیه این آش آنست که حبوبات و گندم آن قبلا خیس شده و کاملا پخته شود تا لعاب بیاندازد چون این آش برنج ندارد. پیاز را خرد می‌نماییم و با روغن سرخ می‌کنیم. در صورت تمایل کمی زردچوبه به آن می‌زنیم تا بپزد و مرتب آنرا بهم می‌زنیم تا آش لعاب بیاندازد اسفناج را تمیز کرده درشت خرد می‌کنیم و داخل آش می‌ریزیم. وقتی تمام مواد آش پخته شد و جا افتاد، آش را می‌کشیم و روی آنرا کمی پیاز سرخ کرده و نعناع می‌دهیم اگر بخواهیم لعاب آش بیشتر شود ممکن است ۲ قاشق سوپخوری آرد را با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ کنیم و در اواخر طبخ در آش بریزیم و بهم بزنیم و بعد از چند جوش آ ش را بکشیم.

آش گندم

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:17 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

ته‌چین کشمش و لپه یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.

مواد لازم:

برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ ۸۰۰ گرم
کشمش پلویی یک دوم پیمانه
لپه یک دوم پیمانه
تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد
ماست چکیده ترش ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
زعفران و نمک و فلفل و روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج رو بشویید و خیس کنید، و بعد به روش کته یا آبکش اونو آماده کنید. لپه رو هم جداگانه بشویید و بپزید.

پیاز رو خلالی کنید و و به همراه سینه مرغ تفت بدید، وقتی مرغ تفت خورد، کمی زعفران، نمک و فلفل بزنید و کمی آب روی مرغ بریزید و اجازه بدید تا بپزه و بعد ریش‌ریش کنید. کشمش رو هم کمی خیس کنید و بعد در روغن تفت بدید. در یک کاسه، تخم مرغ‌ها رو با چنگال بزنید تا باز بشن و بعد ماست چکیده و زعفران دم کرده و کمی روغن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مایه ته چین رو به برنجتون اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. حالا در یک قابلمه مورد نظر، کمی برنج بریزید و صاف و فشرده کنید، حالا مرغ‌های ریش‌ریش شده، یک لایه لپه و یک لایه کشمش بریزید و خوب صاف کنید و مابقی برنج رو بریزید و خوب فشرده و صاف کنید و اجازه بدید تا ته چین با حرارت خیلی کم برای مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نیم دم بیاد.

نکات ◾کشمش رو در روغن داغ تفت ندید، چون خیلی زود میسوزه! ◾حواستون باشه که کشمش به دیواره‌های قابلمه نچسبه، چون میسوزه! ◾ماست ته چین باید ترش باشه تا مخمرهای موجود در اون باعث بشن که برنج پوک تر و خوشمزه تر بشه! ◾ماست خامه‌ای و سون هم برای ته چین خوب هستند! ◾وقتی بخار از قابلمه ته چین بلند شد، میتونید چند تکه کره روی اون بذارید تا ته چین خوش عطر بشه! ◾میتونید به ته چین، کمی دارچین و پودر زیره سبز هم اضافه کنید. این مورد بستگی به سلیقه شما داره. ◾حرارت ته چین هر چی ملایم تر باشه، ته چین بهتری خواهید داشت! ◾من همیشه مرغ ریش‌ریش شده رو توی مخلوطی از ماست چکیده، نمک و فلفل و زعفران برای حداقل ۱ ساعت میذارم بمونه، اینطوری مرغ خیلی خوش طعم تر میشه!

ته چین کشمش و لپه سمنان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:17 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

پیازو غذای محلی استان زنجان است.

از غذاهای سنتی زنجان که شاید امروزه کمتر کسی به نحوه پخت آن آشنا باشد، اما در روزگاری نه چندان دور، مادران و بانوان با ذوقی خوش و با کمترین و سالم ترین مواد کوهی و طبیعی، غذایی فراهم می‌کردند که سردی شبهای زمستان را به خاطره‌ای خوش بدل می‌کرد. غذایی داغ و دلچسب، به نام پیازو که مناسب وعده شام بود. پیازو مراحل پخت ساده‌ای دارد و مواد تشکیل دهنده آن عبارت است از: پیاز خرد شده – گردو – ماده خاصی به نام تورتا که عصاره روغن حیوانیست – ادویه – گوشت چرخ کرده – گوجه فرنگی خرد شده – رب گوجه فرنگی – عدس – لپه – برگه زردآلو – آلوچه و سیب زمینی. در ابتدا پیاز، گردو را با روغن حیوانی سرخ کرده، سپس گوجه فرنگی و رب گوجه را به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم، مقداری آب به آن افزوده و و پس از جوشیدن مواد به آن آلو، زردآلو و سیب زمینی می‌افزاییم. پس از ۱ ساعت غذای خوشمزه و لذیذ، اشکنه (پیازو) آمادهٔ صرف کردن است.

پیازو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:18 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

چغور پغور یا جغور بغور غذای محلی استان زنجان است. جَغور بَغور غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند به‌علاوه آب و روغن و افزودنی‌های دیگر تهیه می‌شود. در زنجان و آذربایجان به آن جئز بئز و در شیراز گاهی توتُوِی (توتابه​ای) می‌گویند. این غذا در بیشتر شهرهای استان گیلان با نام واویشکا شناخته می‌شود. جغور بغور در اسکاتلند غذای مشابهی وجود دارد به نام هَگیس که خوراک ملی اسکاتلند به‌شمار می‌آید.

مواد اولیه:

جگرسیاه گوسفند یک عدد
جگر سفید گوسفند دو عدد
پیاز چهار عدد
روغن برای سرخ‌کردن و زردچوبه به میزان لازم
آب یک لیوان
سیب‌زمینی سرخ‌کرده نگینی‌شده ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
رب انار یا آبلیمو به میزان لازم

طرزتهیه:

پیاز را به شکل خلال خرد کرده با روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. جگر سفید را شسته ریز خرد کرده داخل پیاز ریخته، حرارت را ملایم کرده، در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا آب جگر تبخیر شود. بعد زردچوبه را اضافه کرده تفت دهید و یک لیوان آب اضافه کنید. در ظرف را گذاشته تا جگر در ظرف در بسته با حرارت ملایم بپزد. جگر سفید دیرپز است در صورتی که آب آن تبخیر شد و نپخت مقداری آب اضافه کنید. باید بعد از پخته شدن دو تا سه قاشق آب داشته باشد.

پوست جگر سیاه را گرفته و ریز خرد کرده ضمن خرد کردن رگ و ریشه آن را جدا نموده و داخل جگر سفید پخته بریزید و هم بزنید. بعد از چند جوش نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی و در صورت تمایل نصف قاشق غذاخوری رب انار یا آبلیمو را اضافه کرده چند دقیقه بگذارید با هم بجوشد و سس آن غلیظ شود.

نکته:

۱. این خوراک را می‌توان به تنهایی با جگر سفید تهیه کرد که با صرفه‌تر است در این صورت سه عدد جگر سفید را به طریق فوق طبخ کنید.

۲. می‌توانید سیب‌زمینی سرخ‌شده را نیز در لحظات آخر به این غذا اضافه کنید که به این طریق هم غذایی بسیار لذیذ می‌باشد.

مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر:

جگر سفید) شش (گوسفند= ۱عدد
جگر سیاه گوسفند=۱ عدد
دل گوسفند=۱ عدد
قلوه گوسفند=۲ عدد
پیاز متوسط=۴ تا ۵ عدد (در حدود پانصد گرم(#روغن (یک لیوان معمولی سرخالی) = ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی = ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل=بقدر کافی

جغور بغور

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:18 AM
تشکرات از این پست
arezooo nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خورش آلوچه با مرغ غذای محلی زنجان است.
مواد لازم:

نصفی از یک مرغ
پیاز سرخ شده:۴ قاشق سوپخوری
آلوچه برغان:۲۵۰ گرم
هویج:۳ عدد
رب گوجه فرنگی:۲ قاشق سوپخوری
روغن نمک و فلفل:به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا مرغ را با کمی روغن سرخ می‌کنیم و با یک قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده و ۲ لیوان اب و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم تا نیم پز شود. در ظرف جداگانه‌ای الوچه برغان را که قبلا سرخ کرده‌ایم با یک لیوان اب می‌پزیم هویج را خرد می‌کنیم و با روغن تفت می‌دهیم و کنار می‌گذاریم. سپس قیسی را تفت می‌دهیم در ماهیتابه رب گوجه فرنگی را با کمی روغن سرخ می‌کنیم و مرغ هویج و قیسی آلوچه را به آن اضافه می‌کنیم و یکی دو لیوان اب گرم و کمی نمک و فلفل می‌ریزیم و روی حرارت ملایم به مدت ۳ ربع می‌پزیم.

خورش آلوچه با مرغ

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:18 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

تاک پلو یکی از غذاهای محلی شاهرود در استان سمنان است.

مواد لازم:

ادویه و روغن به مقدار لازم
برگ مو ۳۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
پودر خردل ۱ قاشق چای خوری
پیاز ۱ عدد
سس سویا ۱ قاشق غذاخوری
گرد لیمو عمانی ۱ قاشق سوپ خوری
مرغ بی استخوان ۵۰۰-۶۰۰ گرم

طرز تهیه:

مرغ‌ها رو به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. پیاز رو خرد کنید و روی مرغ بریزید. پودر لیمو عمانی، پودر خردل و سویا سس و نمک و زعفران به مرغ اضافه کنید و بذارید توی یخچال برای حداقل ۱ ساعت بمونه تا مزه دار بشه. برگ موها رو بشویید و خرد کنید و در یک قابلمه برای چند دقیقه بپزید و بعد آبکش کنید. برنج رو به روش کته یا آبکش آماده کنید و برگ موها رو با پلو مخلوط کنید و بذارید تا پلو دم بکشه. تو این فاصله هم در یک قابلمه روغن بریزید و مرغ‌ها رو به اون اضافه کنید و بذارید تا مرغ‌ها سرخ بشن و بعد هم به اون کمی زردچوبه و ادویه بزنید و بذارید تا با کمی آب خوب بپزه و به همراه پلو سرو کنید.

تاک پلو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:18 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مسما بادمجان یکی از غذاهای محلی شمالی است.

مواد لازم: برای ۴ نفر

مرغ ۵۰۰ گرم
بادمجان متوسط ۶ عدد
گوجه‌فرنگی متوسط ۳ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
روغن کانولا ۶ قاشق غذاخوری
غوره ۱ لیوان
نمک، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه

تکه‌های مرغ را با ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا در تابه‌ای با دیواره‌های بلند خوب سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن، تکه‌های مرغ را از تابه بردارید و پیازی که نگینی خرد کرده‌اید را در روغن تفت دهید.
پس از طلایی شدن پیازها، نمک و زردچوبه و تکه‌های مرغ را به آن‌ها اضافه کنید و روی تمام مواد، ۱ تا ۲ فنجان آب بریزید. بگذارید غذا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
در این فاصله، بادمجان‌ها را به دو نیم تقسیم و در ۴ قاشق غذاخوری روغن باقیمانده، سرخ کنید و کنار بگذارید.
بعد از این که مطمئن شدید تکه‌های مرغ تقریباً پخته‌اند، زعفران آب‌کرده، گوجه‌فرنگی‌های خرد شده، بادمجان‌ها و غوره را به آن بیفزایید. بعد از ۱۰ دقیقه، خورش مسما بادمجان آماده خواهد بود.

۹ راز مسما بادمجان:

مسما بادمجان از غذاهای شمالی است که در تهیه آن از گوشت مرغ استفاده می‌شود. این غذا معمولاً با قیمه بادمجان و حتی خورش بادمجان یکی در نظر گرفته می‌شود در حالی که در قیمه بادمجان، به جای سیب‌زمینی سرخ‌شده، بادمجان سرخ‌شده گذاشته می‌شود و خورش بادمجان نیز فقط از گوشت خورشی و بادمجان تشکیل شده است و بادمجان‌ها مدتی در خورش حرارت می‌بیند و می‌پزند اما مسما بادمجان، خورشی است که در آن گوشت مرغ سرخ‌شده و بادمجان سرخ‌شده و گوجه‌فرنگی به عنوان سبزی وجود دارد.

چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غوره‌ها درشت‌تر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آب‌لیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمی‌دهد

نکته‌هایی برای هر چه خوش‌طعم‌تر تهیه کردن این غذا وجود دارد که عبارتند از:

۱. گوشت مرغ باید خوب سرخ و طلایی شده باشد. اول باید تکه‌های خام مرغ سرخ شوند و بعد با کمی آب برای مغز پخت شدن روی حرارت قرار بگیرند.

۲. هرگز در مسما بادمجان، گوشت قرمز نریزید.

۳. می‌توانید بادمجان‌های سرخ شده را بعد از پخت غذا و هنگام سرو در ظرف بچینید یا اینکه ۱۰ دقیقه مانده به برداشتن غذا از روی حرارت، به خورش اضافه کنید.

۴. برای اینکه بادمجان‌ها له نشوند، کلاهک بالای آن‌ها را نکنید.

۵. چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غوره‌ها درشت‌تر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آب‌لیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمی‌دهد.

۶. ادویه‌های مناسب مسما بادمجان زردچوبه و زعفران است. برای اینکه زعفران بیشتر رنگ دهد، آن را در هاون چوبی بکوبید، نه هاون فلزی یا سنگی و بعد از اینکه آن را به صورت پودر درآوردید، در کمی آب داغ دم کنید. دم کشیدن زعفران ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

۷. برای اینکه گوجه‌فرنگی‌ها بافت خود را از دست ندهند، آن‌ها را به دو نیم تقسیم کنید و در ۱۰ دقیقه پایانی به غذا بیفزایید. بهتر است این گوجه‌فرنگی‌ها متوسط باشند، نه بزرگ و نه کوچک.

۸. از آنجا که این غذا با برنج سرو می‌شود، به شما پیشنهاد می‌کنم که ته دیگ آن را نان بگذارید، آن هم نان تافتون.

۹. همراه این خورش بهتر است ترشی لیته یا سالاد شیرازی بگذارید و از آنجا که این غذا نفاخ است، همراه آن شربت نعناع میل کنید البته هر نوشیدنی دیگری را نیز می‌توان همراه این غذا میل کرد و این کاملاً سلیقه‌ای است.

مسما بادمجان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:18 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

چرتمه پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.

مقداری جگر سیاه و دنبه پخته را مخلوط کرده و می‌کوبند. سیر رنده شده را به ماست اضافه کرده و سپس با جگر و دنبه له شده مخلوط می‌کنند. این غذا را به عنوان خورشت روی برنج ریخته و مصرف می‌کنند.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:19 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

ته چین گرمساری یکی از غذاهای محلی استان سمنان است. چلو گوشت، یکی از قدیمی ترین غذاهای اعیانی مناطق مرکزی ایران است. غذایی چرب و پرکالری و البته همچنان گران که گرمساری‌ها به آن ته چین هم می‌گویند. این غذا در گرمسار و ورامین یکی از نذری‌های معروف است. هرچند شام عروسی هم می‌شود.

مواد لازم:

برنج: ۶ پیمانه
گوشت: نیم کیلو راسته گوسفندی
دمبه: ۵۰ گرم
سیب زمینی: ۲ عدد
اسفناج: ۱۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه
نمک، ادویه

روش تهیه:

برنج را خیس کنید و پس از نیم ساعت روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید. اسفناج را در یک ظرف بگذارید و زیر آبکشی قرار دهید که می‌خواهید پلو را در آن آبکشی کنید. اسفناج با آب برنج کمی نرم می‌شود.

یک سیب زمینی را ورقه‌ای کنید و ته قابلمه بگذارید. کمی زعفران دم کرده رویش بریزید. سپس یک لایه نه چندان ضخیم از برنج (حدود پنج شش سانتی‌متر) روی سیب زمینی‌ها بریزید. سراغ گوشت بروید. آنها را روی پلو بگذارید دنبه و سیر را هم میان گوشت‌ها قرار دهید. سپس بقیه برنج را روی آن بریزید.

چلو که تمام شد، سیب زمینی دیگر را به سه چهار تکه متوسط بدل کنید و در یک سوی برنج، اسفناج را در سوی دیگر و یک تکه دمبه را میان برنج قرار دهید. آب روغن فراموش نشود.

برنج که دم داد، در قابلمه را بگذارید، شعله را کم کنید و دو و نیم تا سه ساعت صبر کنید چون گوشت خام و سیب زمینی باید با حرارت درون پلو پخته شوند و البته دمبه‌ها باید آب شوند. پس از این مدت غذای شما آماده است.

مهم: گوشت این غذا باید حتما گوسفندی باشد. چون گوشت گوساله، میان برنج، سیاه می‌شود. همچنین اگر گوشت دنده را انتخاب کنید، غذای لذیذتری می‌خورید.

نکته: در نذری و یا برای میهمانی‌های بزرگ، از زیر و رو به غذا حرارت می‌دهند. ضمن اینکه از مرغ هم می‌توانید برای ته چین گرمساری استفاده کنید.

ته چین گرمساری

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:19 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خلال پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.
مواد لازم:

برنج آبکش شده ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده قلقلی ۳۰۰ گرم
خلال هویج ۲۰۰ گرم
خلال پرتقال ۵۰ گرم
خلال پسته ۱۰۰ گرم
خلال بادام ۲۰۰ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم

روش تهیه:

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه و نمک مخلوط کرده کاملاً ورز دهید و از آن قلقلی‌های کوچک تهیه کنید و در روغن تفت دهید.
سپس آن‌ها را با نصف پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید.
در آخر برنج دم کرده را در دیس کشیده و روی آن را با خلال‌های آماده و کوفته قلقلی تزئین نمایید.

تهیه خلال پرتقال:

۱۰۰ گرم خلال پرتقال را با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید پس از ده دقیقه جوشیدن آن را آبکش نموده و مجدداً با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. این عمل را سه مرتبه تکرار کنید و در مرحله چهارم ۲۰۰ گرم شکر را با ۱ پیمانه آب اضافه کرده و هنگامی که شربت کمی غلیظ شد شعله را خاموش نمایید.

بادام‌ها را نیم ساعت در آب جوش خیس نموده و سپس با مقداری روغن سرخ کنید.

بهتر است به مدت نیم ساعت با ۳ قاشق گلاب خیس کرده و آن را سرخ نکنید و به همان صورت روی برنج استفاده نمایید.

می‌توانید هویج‌ها را آب‌پز کرده، سپس به سلیقه خودتان آن‌ها را خلال کنید و با کمی روغن تفت دهید.

پیازها را نیز به صورت هلالی خلال نموده و در ظرفی که روغن داغ کرده‌اید، آن‌ها را سرخ کنید. توجه داشته باشید که هرچه روغن بیشتر و حرارت کمی تند باشد، پیاز داغ شما عسلی‌تر شده و رنگ بهتری خواهد داشت. پس از سرخ شدن حتماً پیاز داغ‌ها را درون یک آبکش فلزی یا حوله کاغذی قرار دهید تا هم روغن اضافی آن گرفته شود و هم پیاز داغ برشته تر شود.

خلال پلو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:20 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

خورش کدو و گردو یا خورش کدو و گردو دامغانی یکی از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است.

مواد لازم:

گردو ۳۰۰ گرم
گوشت مغز ران گوسفند ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد (یا ۲ قاشق پیاز داغ)
زردچوبه درصورت تمایل ۱ قاشق چایخوری
کدو حلوایی ۵۰۰ گرم پوست کنده
روغن کنولا ۵ قاشق غذاخوری
رب انار ۱ لیوان
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

مغز گردو را تمیز کرده و خیلی ریز چرخ کنید. گوشت را همراه باپیاز داغ کمی تفت داده و مغز گردو را اضافه کرده تفت دهید. مقداری زردچوبه و آب اضافه کرده بگذارید تا گوشت بپزد و گردو به روغن بیفتد. برای بهتر روغن افتادن گردو هر نیم ساعت ۱ قاشق غذاخوری آب سرد به خورش اضافه کنید. کدوها را به قطعات ۵ در ۵ سانتی‌متر برش دهید یا قالب بزنید و همراه با کمی روغن سرخ کنید. وقتی که گوشت پخته شد رب انار را در کمی آب حل کنید و همراه با شکر، نمک، فلفل و زعفران در خورش بریزید تا مزه‌ها کاملا با هم ترکیب شوند. در این مرحله کدوهای سرخ شده را اضافه کرده تا کدوها بپزد. بنا به ذائقهٔ خود نسبت ترشی و شیرینی آن را تنظیم کنید. خورش را همراه پلو سرو کنید. این غذا مخصوص شهر دامغان است.

خورش کدو وگردو

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

دوشنبه 16 آذر 1394  11:20 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها