0

غذاهای محلی ایران

hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 26938

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

یتیمک یک غذای بوشهری است که شاید به نوعی معادل یتیمچه معروفی باشد که در تمام نقاط کشور پخته می‌شود. این غذا گوشت ندارد و سرخ کرده نیست و به همین دلیل می‌توان آن را در دسته غذاهای سالم و رژیمی جا داد. ضمن این که یتیمک به دلیل داشتن لوبیا، پروتئین خوبی دارد و استفاده از بادمجان در ترکیبش، آن را لذیذ و خوش طعم کرده است.

مواد لازم:

بادمجان ۴عدد
پیاز یک عدد
لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
آب تمبر هندی نصف لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آب یک لیوان
روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

لوبیا چشم بلبلی را بپزید. در حین پخت دو بار آب آن را عوض کنید تا خاصیت نفاخ بودن حبوبات از آن گرفته شود. حالا در یک تابه، پیاز را خرد کرده و حرارت دهید تا وقتی که سبک شود. در این زمان بادمجان‌ها را پوست کنده و در آب نمک بگذارید تا تلخی آن از بین برود. سپس آنها را شسته و به صورت مکعبی خرد کنید. بادمجان را به پیازداغ اضافه کنید و به آن نمک، فلفل، زردچوبه بزنید. اجازه دهید بادمجان‌ها کمی در روغن تفت بخورند. سپس یک لیوان آب به مواد اضافه کرده و به مدت نیم ساعت حرارت دهید تا بادمجان‌ها نرم شوند. نصف یک بسته کوچک تمبر هندی را در نصف لیوان آب خیس کنید و بعد از نیم ساعت از صافی رد کنید. لوبیا چشم بلبلی را روی بادمجان‌ها ریخته و آب تمبر هندی را هم اضافه کنید. دقت کنید که چون تمبر هندی شور است، در اضافه کردن نمک غذا کمی احتیاط به خرج دهید. ترجیحا نمک را در آخر پخت اضافه کنید. اگر ذائقه تان می‌پذیرد، غذا را تند کنید. این غذا در اصل باید تند و پرادویه باشد. بعد از آن که تمبر هندی به خورد مواد رفت و آب غذا کشیده شد، آن را در ظرف ریخته و با سبزیجات تازه تزئین کنید.

یتیمک بوشهری

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

دوشنبه 16 آذر 1394  11:11 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

دمپختک یکی از غذاهای محلی استان تهران است.

دستور شماره یک

مواد لازم:

لپه باقالای زرد یک پیمانه
برنج دو پیمانه
زعفران دم کرده نصف پیمانه
پیاز یک عدد
آب، زردچوبه، روغن و نمک به میزان لازم
کره ۵۰ گرم

طرز تهیه:

ابتدا برنج را شسته و خیس می‌کنیم. لپه باقالا را با نمک و آب به مدت ده دقیقه می‌پزیم. سپس پیاز را ریز رنده کرده و همراه زردچوبه سرخ می‌کنیم باقالا را آب‌کش کرده و با برنج داخل قابلمه یا (پلوپز) می‌ریزیم. پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره را درون قابلمه برنج ریخته وقتی آب برنج به جوش آمد زعفران دم کرده را درون آن می‌ریزیم و هنگامی که آب برنج تمام شد دمکنی را گذاشته و زیر گاز را کم می‌کنیم تا برنج کاملا دم بکشد معمولا برای دم کشیدن برنج در حالت کته ۳۰ تا ۳۵ دقیقه وقت لازم است.

دستور شماره دو

مواد لازم:

برنج: ۲ پیمانه
لپه باقالا یا باقالی زرد یا باقالی دمپختک ۲ مشت پر!
پیاز: ۲ تا بزرگ
نمک و زرچوبه

طرز پخت:

این باقالی زرد رنگ، کوچیک و خشکه و از قسمت حبوبات توی سوپرها میشه تهیه کرد.

برنج رو که توی آب و نمک خیس داده بودم طبق معمول.. پیاز رو خلال و توی روغن طلایی می‌کنیم.. شما اگه دوست ندارین دیده بشه می تونین ریزش کنین پیاز رو. زرچوبه هم می‌زنیم که خوشرنگ بشه پلومون… باقالی‌ها رو که شستم وقتی پیازها طلایی شدن اضافه کردم و یه تفت دادم که له نشن. این باقالی زودی می پزه.. یه لیوان آب ریختم توش و وقتی جوش اومد و نیم پز شد باقالی برنج رو بهش اضافه کردم. آب باید روی برنج رو گرفته باشه .. میزان آب کاملا به نوع برنجتون بر می گرده و خودتون دستتون میاد.. بهتره از اول آب زیاد نریزین و حین پخت اگه لازم بود اضافه کنین.. میذاریم تا برنج وا شه و آب به خوردش بره کاملا. بعد اطراف برنج رو جمع می‌کنیم وسط تا مثه تپه بشه. موادم خودش روغن داشت و من دیگه روغن اضافی نریختم روش. درش رو گذاشتم و میذاریم دم بکشه.. می تونیم موقع خوردن نیمرو آماده کنیم.

دمپختک تهران

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده می‌شود.

مواد لازم:

بلغور جو ۲۰۰گرم
لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا ۱۵۰ گرم
آب ۱لیتر
عدس ۷۰گرم
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۳۰۰گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
پیاز داغ ۲ ق س
نعنا ۱ ق س
برنج ۱۰۰گرم
ماست چکیده برای تزئین به میزان لازم

طرز تهیه: بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافی‌اش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد. سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.

دمی بلغور جو

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

سر گنجشکی تهرانی یکی از غذاهای محلی استان تهران است.
مواد اولیه:

گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و گوجه فرنگی هر کدام ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ دو عدد
سیر یک حبه
برنج یک قاشق غذاخوری
آب نیم لیتر
پیاز داغ دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه:

ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز ریز رنده شده مخلوط می‌کنیم. برنج را که از قبل خیس کرده‌ایم آسیاب کرده و به این مواد اضافه می‌نماییم. یک سیب‌زمینی متوسط را چرخ کرده به این مواد می‌افزاییم. نمک، فلفل و زردچوبه زده و آنقدر ورز می‌دهیم تا دیگر مواد به دستمان نچسبد. سپس سیب‌زمینی‌ها را به صورت مکعب‌های سه سانتی‌متری خرد کرده. پیازداغ را داخل قابلمه ریخته، آب، نمک و زردچوبه همراه را هم اضافه می‌کنیم. گوجه‌فرنگی‌ها را پوست گرفته و پوره کرده داخل قابلمه می‌ریزیم. پس از این‌که چند جوش زد گلوله‌های کوچک از مواد گوشت برداشته به اندازه سرگنجشک به قابلمه اضافه می‌نماییم. سیب‌زمینی‌های خرد شده را هم افزوده سیر و روغن هم می‌ریزیم. در ظرف را می‌ببندیم تا به مدت ۴۵ دقیقه بجوشد، غذای ما آماده است.

نکته:

استفاده از سیب‌زمینی چرخ شده و برنج آسیاب شده در مواد گوشت به خاطر پف کردن کله گنجشکی‌ها پس از پختن است. به جای گوجه‌فرنگی می‌توانید از دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید.

سرگنجشکی تهران

دوشنبه 16 آذر 1394  11:12 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

(راسته گوسفندی و سینه مرغ در یک سیخ)

مواد لازم:

راسته گوسفندی ۵۰۰ گرم یا فیله گوساله
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
کره ۵۰ گرم
پیاز سه عدد رنده شده
زعفران دم کرده
آبلیمو ترش تازه
نمک و فلفل
ماست یک لیوان

گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنید و در مخلوط پیاز رنده شده و ماست و زعفران دم کرده و فلفل به مدت ۲ الی ۳ ساعت مارینه کرده و در یخچال بذارید. سینه مرغ رو نیز به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز رنده شده و زعفران دم کرده و نمک – آبلیموترش و ماست به مدت ۲ الی ۳ ساعت مارینه و در یخچال قرار بدین. منقل را آماده کرده و گوشت‌ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ بکشین. برای به سیخ کشیدن یک تکه گوشت و یک تکه از جوجه بردارین تا این که سیخ پر بشه. بهتره که اولین و آخرین تکه‌ها گوشت باشن. زیرا جوجه زودتر کباب میشه و میسوزه. کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالید.

کباب بختیاری

دوشنبه 16 آذر 1394  11:12 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

مواد لازم :

شلغم 1500 گرم
برنج 200 گرم
پیاز داغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده 500 گرم
لپه 75 گرم
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
روغن 150 گرم
فلفل قدری
نمک قدری

طرز تهیه:

صورتیکه گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست می کنیم و در کمی روغن سرخ می نمائیم در صورتیکه گوشت مغز ران باشد آنرا بشکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت میدهیم و مقداری آب می ریزیم عدس را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد (بدیهی است در صورتیکه کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاهتر خواهد بود) ، بعد شلغم را پوست می کنیم و خرد میکنیم داخل گوشت میریزیم برنج را نیز می شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می نمائیم و حرارت را ملایم میکنیم و گاهی نیز آش را بهم میزنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملا جا بیافتد . موقع کشیدن کمی نعناع داغ نیز روی آن میدهیم. در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 10 تا 12 نفر کافیست.

آش شلغم

دوشنبه 16 آذر 1394  11:14 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

اشکنه بلغور شیر یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.

برای تهیه اشکنهٔ بلغور شیر، ابتدا بلغور شیر درست می‌کنند. طرز تهیهٔ اشکنه بلغور شیر هم چنین است: مقداری گندم نیمه‌پخته را «دستاس» (آس دستی) می‌کنند. به گندم‌های خرد شده بلغور گویند. بلغور را داخل شیر گوسفند یا گاو ریخته می‌جوشانند و مقداری زردچوبه به هم به آن می‌زنند. وقتی بلغور پخته‌شد آن را توی سینی بزرگی ریخته مقابل آفتاب می‌گذارند تا خشک شود. حال برای تهیهٔ اشکنهٔ بلغور شیر مانند سایر اشکنه‌ها پیازداغ تهیه کرده و مقداری از بلغور شیر را در آب حل می‌کنند و روی پیاز داغ می‌ریزند تا جوشی بخورد.

اشکنه بلغور شیر

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

لخ لخ از غذاهای محلی استان بوشهر است. این غذا به دو صورت درست می‌شود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی

مواد لازم برای ۴ نفر:

ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده شود برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم
سبزی ماهی که شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله (حدود ۵۰۰ گرم)
سیر یک بوته
پیاز یک عدد
برنج ۴ پیمانه
تمر هندی که بهتر است از نوع سیاه رنگ باشد نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی یعنی ۱۰۰ گرم
روغن و زردچوبه و فلفل ونمک به میزان لازم

طرز تهیه:

اول پیاز رو که نگینی خرد کردیم توی یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت می‌دهیم.

سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم و همزمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه می‌کنیم.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی‌های شسته شده و خرد شده است، سبزی‌ها را با مواد تفت می‌دهیم تا خوب سرخ شود.

با حدود ۶ پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزی‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا به جوش بیاید.

سپس ماهی‌ها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زده‌ایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا ماهی‌ها خوب بپزند. حالا ماهی‌های پخته شده را از ظرف غذا بیرون می‌آوریم و کناری می‌گذاریم.

برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر می‌مانیم تا آب برنج گرفته شود. شعلهٔ زیر برنج را کم کرده و ماهی‌ها را روی برنج چیده و دم کش را می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم تا برنج دم بکشد.

توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمهٔ عربی “لخلخه”گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی “خلیج همیشگی فارس” گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

لخ لخ

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

اشکنه قند یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.

برای ۲ نفر مواد لازم:

کره ۲قاشق سوپخوری
آرد برنج ۲قاشق سوپخوری
آب ۲پیمانه
آبلیمو ۲قاشق سوپخوری
گردو ۴عدد (ساییده)
دارچین ۱قاشق چای خوری
زعفران نصف قاشق چایخوری (آبکرده و غلیظ)
پودر قند

طرز تهیه:

ابتدا کره را در یک تابه گود داغ کنید آرد برنج را کم‌کم اضافه کرده و در آن تفت دهید تا تغییر رنگ داده متمایل به قهوه‌ای شود، سپس آب را کم‌کم به مواد اضافه کنید و خوب هم زده و بعد پودر قند، آب‌لیمو، گردو و دارچین را اضافه کرده و بجوشانید تا غلیظ شود. در مرحله آخر پخت زعفران را اضافه کنید. این غذا همراه با نان و یا به صورت ترید سرو می‌شود.

نکات:

۱) اشکنه قند از غذاهای سنتی شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است. ۲)اضافه کردن مقداری گلاب یا هل این غذا را خوشبو و خوشمزه تر می‌کند. ۳)اگر غذا گلوله شد آن را داخل مخلوط کن میکس کنید.
اشکنه قند

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

بلغور پلو یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.

مواد لازم:

روغن زیتون=۳ قاشق غذاخوری
پیاز کوچک، خرد شده=۲ عدد
رب فلفل چیلی ترکی=یک قاشق چایخوری
گوجه فرنگی، نگینی خرد شده=۳ عدد
نمک و فلفل= به مقدار لازم
بلغور درشت، شسته شده =۲ فنجان
عصاره مرغ=یک لیتر

طرز تهیه:

روغن را در قابلمه مناسبی داغ کرده و پیاز، رب فلفل و گوجه فرنگی را همراه با نمک و فلفل به آن اضافه کنید. مواد را به مدت چند دقیقه بپزید تا پیاز و گوجه فرنگی نرم شوند. سپس بلغور را همراه عصاره مرغ اضافه کرده و صبر کنید تا مواد به جوش بیاید، حرارت را کم کنید تا مواد با درب بسته به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آهسته بجوشند و آب جذب بلغور شود.

بلغور پلو پلو خراسان

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

حلیم عدس خراسانی غذای محلی خراسان است.

مواد لازم:

ارزن بدون پوست – ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده – ۱۵۰ گرم
عدس پخته شده – نصف پیمانه
سیر – ۵-۳ حبه
پیازداغ – ۲ قاشق سوپ خوری
جعفری ساطوری – نصف پیمانه
کشک – یک پیمانه
نعناع – ۳ قاشق سوپ خوری
زعفران آب شده – ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل – به میزان لازم

طرز تهیه:

در یک قابلمه پیازداغ را به همراه گوشت کمی سرخ می‌کنیم، سپس نمک، زردچوبه و جعفری را به آن اضافه می‌کنیم.
بعد از کمی تفت دادن مقداری آب اضافه می‌کنیم تا مواد همراه آب کمی پخته شود و به جوش بیاید.
سپس ارزن پوست گرفته را اضافه می‌کنیم تا با مواد کاملا مخلوط شود.
عدس پخته شده را اضافه می‌کنیم و چند بار هم می‌زنیم.
قابلمه را از روی حرارت بر می‌داریم و می‌گذاریم تا کمی خنک شود. سپس کشک را اضافه می‌کنیم و به آرامی مخلوط می‌کنیم تا کشک نبرد. بعد دم کش را روی قابلمه می‌گذاریم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کاملا جا بیفتد.
در صورت سفت شدن می‌توان مقداری آب اضافه کرد. (غلظت غذا باید مانند شیربرنج باشد)
روی آن را با مقداری زعفران، جعفری، کشک و پیازداغ تزئین کنید.

حلیم عدس

دوشنبه 16 آذر 1394  11:15 AM
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

قروت یا قوروت یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.

مواد اولیه تهیه قوروت شامل:

گردو، پیاز، نعناع خشک، نمک، فلفل سیاه، دارچین، روغن و آب است.

طرز تهیه:

ابتدا گردوها و پودر قروت را داخل مخلوط کن ریخته و به همراه دولیوان آب باید۶-۷ دقیقه خوب بچرخد تا روغن گردواز این مخلوط در بیاید. سپس درقابلمه پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن مایع تفت می‌دهیم سپس هنگامی که پیاز به مرحله تغییررنگ رسید و سبک شد به آن نعنا و نمک و فلفل سیاه‌رو اضافه می‌کنیم.

وقتی مواد داخل مخلوط کن آماده شد و رنگ بنفش تیره زیبایی گرفت داخل قابلمه ریخته وبا اون ۲ لیوان آبی که مانده می‌توان باقی قروتها رو از دیواره مخلوط کن جمع کرده و به قابلمه اضافه کرد وسپس می جوشانیم.

این غذا را می‌توان با خوراک بادمجان یا پوره سیب زمینی یا مخلوطی ازعدس و کدو و سیب زمینی آبپز نیز میل کرد.

قروت بیرجند

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.

مواد لازم:

کشک بیرجندی معروف به قروت ۵۰۰ گرم
بادمجان ۲ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
روغن ۲ قاشق
گردو ۱۰-۱۵ عدد
نعنا داغ ۱ قاشق مرباخوری
ادویه به دلخواه

روش تهیه:

کشک‌ها را در داخل یک ظرف ریخته و آب به آن اضافه می‌کنند تا خیس بخورد. همزمان با خیس خوردن کشک‌ها تعدادی گردو را که بستگی به تعداد افراد خانواده که تمایل به این غذا دارند و نیز بضاعت صاحب قرووت دارد مغز کرده و در داخل تقارچه می‌ریزند. سپس با سنگ گرد و مخصوصی این گردوها در تقارچه خورد شده وحسابی سائیده شده و تبدیل به پودر می‌گردند. گردوها را با این سنگ آنقدر بر گرد تقارچه می چرخانند و می‌سایند تا روغن جانشان بیرون بریزد این زمان است که دست از سرشان بر می‌دارند و کشک‌ها را که حالا حسابی خیس خورده‌اند به تقارچه اضافه می‌کنند نا دل گردو برای دقایقی به همسایگی آنها خوش گردد. ولی این دلخوشی دوامی ندارد و چرخش بر گرد تقارچه دوباره آغاز می‌گردد این بار هر دو باهم بعد از اضافه کردن کشک‌ها به تقارچه و مخلوط شدن آن با گردوها معمولا خانم خانه آستین را بالا زده و گردو و کشک‌ها را با همدیگر بر گرد تقارچه به چرخش در می‌آورد و به اصطلاح روستای گز وا می‌مالد. این چرخش و وامالیدن آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا کشک بخشی از وجود خود را از خود جدا می‌نمایند. در این زمان است که:

باید آب به کشک‌ها اضافه کرده تا در واقع ذرات جداشده از کشک‌ها در آب حل گردند سپس این آب قروت آلود را در ظرف جداگانه‌ای می‌ریزند. عمل فوق نسبت به تعداد قرووت خور و نیز میزان غلظت مورد علاقه قرووت خواران چند بار تکرار می‌گردد تا به میزان و غلظت مورد نظر برسند. حالا محلول قروت آمده است. در ظرفی پیازها را خورد کرده و باروغن سرخ می‌کنند روغن حیوانی یا با اصطلاح محلی روغن زرد یکی از عوامل مزه دهی به قرووت است و در صورت امکان، قرووت باید با این روغن تهیه شود. بعد از سرخ شدن پیازها محلول یا به عبارتی سوسپانسون قرووت را به آن اضافه می‌کند و بر روی اجاق باقی می‌گذارند تا حسابی داغ شود و تقریبا به مرحله جوشش برسد ولی قبل از اینکه شروع به جوشش کند آنرا از روی اجاق بر می دارقرووت خوشمزه آماده است اگر در کنار آن بادمجان و سبزی ریحان هم باشد که نور علی نور است.

قوروت بادمجان

منبع عکس : چی بپزم

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

کشک سالاری یکی از غذاهای محلی شهر بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی است.

مواد لازم برای تهیه آرد:

آرد ۳ پیمانه
ماست ۱ پیمانه
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
سیاه دانه ۲ قاشق چایخوری

مواد لازم:

سیر ۲ حبه
روغن ۲ قاشق سوپخوری
آرد (طبق دستور فوق ۲ قاشق سوپخوری
نمک، زعفران یک دوم قاشق چایخوری
گردو ۶ عدد
آب، فلفل سیاه، دارچین
مواد لازم برای تهیه گوشت قرمه:
گوشت خورشی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لپه یک دوم پیمانه
روغن ۲ قاشق سوپخوری
نمک، زعفران یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه:

جهت تهیه آرد مخصوص کشک سالاری: ابتدا ماست را در کاسه بزرگی ریخته و آرد را کم‌کم اضافه کنید، زردچوبه و سیاه دانه را هم به آن اضافه کنید و تا جایی که خمیر به دست نچسبد سپس خمیر را در ظرف می‌گذاریم رویش را پوشانده و بگذارید تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند سپس تکه‌های کوچک خمیر را روی یک پارچه تمیز چیده و بگذارید تا به مدت ۲ روز زیر آفتاب و در هوای خشک اتاق بماند سپس آن را با دست به شکل پودر در آورده، بگذارید تا پودر هم کاملاً خشک شود سپس آن را آسیاب می‌کنیم آرد آماده است. طرز تهیه گوشت قرمه: ابتدا گوشت را در قابلمه ریخته ۲ لیوان آب اضافه کنید، بگذارید تا بجوشد. کف گوشت را بگیرید. سپس یک پیاز درسته، لپه و روغن را بیفزایید و بگذارید تا بپزد و جا بیفتد. در پایان محلول زعفران را هم اضافه کنید. طرزتهیه کشک سالاری: ابتدا سیر داغ تهیه کنید و یک چهارم پیمانه آب روی آن بریزید تا جوش آید و سیر بپزد و آب تبخیر شود سپس آرد را افزوده و کمی تفت دهید. حال آب را اضافه و گوشت قرمه را همراه با لپه، زعفران و گردوی پودر شده اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. هنگام مصرف روی آن را دارچین و فلفل سیاه می‌ریزیم. در صورتی که از گوشت استفاده نمی‌کنید می‌توانید در پایان زرده سفیده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و آن را در غذا بریزید و بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید و غذا را هم بزنید. در صورتی که تهیه آرد برای شما مشکل بود می‌توانید از آرد معمولی استفاده کنید البته در این صورت به هنگام مصرف کشک سالاری را با آبغوره مخلوط کنید. هنگام پخت این غذا آبغوره نریزید چون رنگ غذا سیاه می‌شود. کشک سالاری را به صورت تلیتو یا همراه با نان مصرف می‌کنند. این غذا غذای سنتی شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است.

کشک سالاری

تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1

کباب شیشلیک شاندیز از غذاهای محلی استان خراسان رضوی است.

موادلازم :

گوشت راسته پاک کرده ۵۰۰= گرم
فلفل دلمه‌ای= ۲ عدد
پیاز= ۴ عدد
پیاز رنده کرده =۱ قاشق
گوجه فرنگی= ۸ عدد
ماست= ۲/۱ پیمانه
آب ۲ عدد لیمو
زعفران =۱ قاشق مربا خوری
روغن= ۴ قاشق
نمک و فلفل

طرز تهیه:

برای تهیه شیشلیک باید از گوشت راسته یا فیله گوساله یا گوسفند استفاده نمود. نکته قابل توجه برای کباب خوب انتخاب گوشت آن است که باید نرم باشد (بوسیله گردوهای مخصوص نرم‌کننده گوشت نیز می‌توان گوشت را ترد و نرم نمود) ولی بهتر است گوشت را با آب پیاز و فلفل ۲۴ ساعت قبل آماده و نرم نمود. انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود. گوشت را تقریبﺃ بقطر دو سانتی‌متر می‌بریم و شکل آن نیز لا زم نیست منظم باشد سپس پیاز را نرم رنده می‌کنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط می‌کنیم و گوشت را در این مایه می خوابانیم و می‌گذاریم لا اقل یکشب بماند بعد گوشتها را به سیخ کشیده و کمی روی آنرا می‌کوبیم باید بین هردو یا سه قطعه کوچک دنبه به سیخ کشید و موقع طبخ حرارت باید کمی ملایم باشد.

دستور شماره دو

مواد لازم :
گوشت دنده گوساله یا گوسفند ۱ کیلوگرم. فلفل دلمه‌ای ۵ عدد

پیاز ۵ عدد. گوجه فرنگی ۱۰ عدد. ماست ۱ پیمانه. آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری

زعفران اماده ۱ قاشق غذاخوری. روغن ۱۰ قاشق غذاخوری. نمک. فلفل. سماق مقدار لازم

طرز تهیه: برای تهیه شیشلیک باید از گوشت دنده گوساله یا گوسفند استفاده کنید، نکته مهم برای کباب خوب انتخاب گوشتیست که نرم باشد.

بهتر است گوشت را با آب پیاز و فلفل مخلوط نموده و ۲۴ ساعت قبل از آماده کردن کباب بگذارید بماند تا نرم شود.

گوشت را به اندازه‌های برابر ببرید سپس پیاز را نرم رنده کنید و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط کنید و گوشت را در این مایه بخوابانید و بگذارید حداقل یک شب بماند.

پس از اماده سازی گوشت‌ها انها را به سیخ کشیده و کمی روی آنرا بکوبید و بین هر دو قطعه یک تکه کوچک دنبه قرار دهید، موقع کباب کردن بهتر است از ذغال استفاده کنید اما در صورت عدم دسترسی می‌توانید درون فر یا روی اجاق با حرارت متوسط شیشلیک‌ها را اماده کنید.

شیشلیک‌ها را پس از اماده شدن با برنج زعفرانی، کره، گوجه کباب شده و برش‌های لیموی تازه سرو نمائید، بهترین نوشیدنی برای این کباب دوغ می‌باشد.

نکته: انواع کباب باید در عین پختن زیاد خشک نشود، اگر فرصت کافی برای اماده سازی کباب‌ها ندارید می‌توانید بجای ۲۴ ساعت مدت ۲ ساعت درون ظرفی که مقداری کیوی له شده ریخته‌اید قرار دهید (کیوی بدلیل اسیدی که دارد گوشت را نرم می‌کند) البته نباید زیاد بماند چون گوشت له می‌شود و بافت محکم خود را از دست خواهد داد.

کباب شیشلیک شاندیز

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها