غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

غذاهای محلی ایران

طرز تهیه بادمجان کباب (بادمجان شکم پر شمالی)

مواد لازم :
بادمجان متوسط 5 عدد
مغز گردو 1 لیوان
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری
سبزی تازه و خرد شده ( ریحان . نعنا . تره ) 1 لیوان
رب آلوچه یا رب انار 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه

طرز تهیه :
بادمجان ها را پوست بکنید سپس بخش میانی بادمجان ها را با چاقو شکاف دهید ( دقت کنید که فقط پوست بادمجان را جدا کنید و سر بادمجان باقی بماند ) ، روی بادمجان ها مقداری نمک بپاشید و 15 دقیقه استراحت دهید سپس بادمجان ها را در روغن زیاد سرخ کنید تا طلایی شوند ، بادمجان های سرخ شده را روی دستمال کاغذی یا توری قرار دهید تا روغن اضافی شان برود.

پیاز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود سپس گردوی چرخ شده و سبزی خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید و در آخر هم رب گوجه فرنگی ، رب انار یا رب آلوچه ، نمک و فلفل را اضافه و مخلوط کنید ، به مواد 1 لیوان آب اضافه کنید و با حرارت کم هم بزنید تا مواد غلیظ شده و آب مواد کشیده شود سپس داخل بادمجان ها را با مواد پر کنید.

نصف لیوان آب را با 1 قاشق غذاخوری رب انار مخلوط کنید و داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس بادمجان های شکم پر را داخل ماهیتابه و در کنار هم قرار دهید ، در ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید آب اضافی تبخیر شده و سس جذب بادمجان ها شود سپس سرو کنید.

طرز تهیه بادمجان کباب

طرز تهیه بادمجان کباب

یک شنبه 15 آذر 1394  08:18 ب.ظ
تشکرات از این پست
siryahya nargesza ehsan007060
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

زنان کدبانوی روستای تاریخی لاسگرد علاوه بر استادی صنایع دستی و آشپزی در پخت نان نیز سلیقه خاصی دارند. اگر سفری به روستای لاسگرد داشته باشید و این سفر در هر فصلی از سال باشد بر سر سفره مردمان این روستا نان فصل خود را می¬توانید ببینید و از خوردن آن لذت ببرید . زنان پر تلاش روستای لاسگرد دوازه نوع نان را در چهار فصل سال پخت می¬کنند ، که نان چِپاتی(لواش گرد)یکی از پر طرفدارترین نان در خانواده لاسگردی و منطقه به شمار می¬رود . آوازه این نان حتی به پایتخت (تهران) نیزرسیده است.

کیلایی نُن

کیلایی نُن

کیلایی نُن

کیلایی نُن

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:24 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

اقلا جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی مردم شهرمان دزفول دارد.باقلا در هر فصلی از سال به یک نوع و شکل مهمان سفره هایمان میشود.در فصل بهار باقلای سبز پخته با ماست میش و سبزی پلو با باقلای تازه و در فصل تابستان بورانی باقلا و در زمستان های سرد سیر باقلای گرم و خوشمزه زینت بخش سفره هر دزفولی است .شاید به این دلیل است که لقب (دزفیلی او باقله خور) را همیشه یدک میکشیم. گرچه فصل فصل زمستان است اما باقلا های سبز و نوبر حکایت از امدن بهار دارد.و یکی از غذاهای قدیمی و مخصوص بهار ما هم حمیس باقلا است.

مواد لازم

۱-باقلای سبز و نوبر یک کیلو

۲-پیاز دو عدد

۳-نمک و ادویه به میزان کافی

۴-اب نارنج یا رب انار به میزان دلخواه

۵-روغن سه تا چها قاشق غذاخوری

نوک وریشه پوست باقلا را جدا کرده و سپس خوب می شوییم.باقلا ها را با دو لیوان اب میپزیم.بعد از پختن انها را با گوشت کوب کاملا می کوبیم.پیازها را ریز خرد و سپس در روغن داغ طلایی میکنیم.باقلا ی له شده را به پیاز ها اضافه میکنیم و تفت می دهیم . روغن اضافه میکنیم و انقدر مواد را تفت می دهیم تا به تابه نچسبد.ادویه و نمک و در اخر کار اب نارنج یا کمی رب انار اضافه میکنیم.تفت اخر را میدهیم و در ظرف مناسب سرو می کنیم.روی غذا را با پیاز داغ تزیین میکنیم.

اگر در تهیه این غذا کمی از روغن حیوانی استفاده کنیم نتیجه کار به مراتب بهتر خواهد شد.

حمیس باقلا

منبع : وبسایت خاندان مجدی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:24 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

لُکونه ازغذاهای بسیار قدیمی دزفولی است که نه تنها طرز تهیه اش بلکه نامش نیز دارد به فراموشی سپرده میشود.غذایی بسیار خوشمزه و مقوی و سالم.تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.مطمئن باشید پشیمان نخواهید شد.

لُکونه

مواد لازم:

آرد گندم: ۲ پیمانه

نخود لپه شده و پخته: ۱ پیمانه

پیازچه همراه با برگ: ۲ دسته

کشمش: ۱ پیمانه

روغن مایع (ترجیحا روغن کنجد)

مایه خمیر: ۱ قاشق چایخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

در ابتدا در حدود ۱۵ دقیقه کشمش ها را در اب خیس میکنیم.پیازچه ها را خوب شسته و ریز خرد میکنیم.نخود های لپه شده را میپزیم به طوری که له نشود.کشمش و پیازچه و نخود لپه و مایه خمیر و ادویه را به ارد اضافه میکنیم سپس اب اضافه میکنیم.میزان اب باید به حدی باشد که مایه رقیق شود به طوری که با ملاقه از مایه برداریم.مایه را کاملا هم میزنیم وسپس در ظرف را گذاشته و یک ساعت صبر میکنیم تا مایه برسد.روغن را کاملا داغ میکنیم .مقداری از مایه را با ملاقه برداشته و درتابه وبه صورت ورقه ای نازک پهن میکنیم.یک طرف آن که برداشته شد طرف دیکر آن را برمی گردانیم.بزرگی لکونه ها معمولا باید به اندازه بشقاب غذاخوری باشد.

نکته مهم:لکونه ها را پس از سرخ شدن و از تابه بیرون اوردن به صورت جداگانه روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا در آبکش چوبی قرار دهید.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:25 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

قلیه یکی از غذاهای بسیار سنتی و اصیل دزفول است.در قدیم پخت این غذا به عهده تنور بود وبا گذشت زمان چراغ سه فیتیله نفتی جایگزین تنور شد.امروزه پخت این غذا را اگر به عهده ارام پز بذاریم واقعا نتیجه کارمون عالی میشه.
مواد لازم برای چهار نفر
گوشت پر چربی و بدون استخوان ۲۰۰گرم
نخود لپه شده۲۰۰گرم
برنج یک چهارم پیمانه
بلغور گندم یک چهارم پیمانه
لوبیا چشم بلبلی یک چهارم پیمانه
پیاز متوسط دو عدد سیر نصف بوته
الو سیاه درشت نصف پیمانه
برگه زردالو نصف پیمانه
رب انار به میزان کافی
شکر نصف پیمانه
سیر وپیاز را ریز خرد میکنیم. تمام مواد را به جز رب انار و شکر را درون دیگ ارام پز یا قابلمه قرار میدهیم.سیر و پیازو کمی نمک را بر روی مواد میریزیم.اب را به مواد اضافه میکنیم به طوری که روی مواد را اب بگیرد ودر طول طبخ غذا نیازی به اضافه کردن اب نداشته باشد.شعله گاز یا درجه حرارت ارام پز را زیاد میکنیم تا اب به جوش بیاید.تا شروع جوش امدن غذا نباید درب دیگ یا قابلمه را گذاشت چون در غیر این صورت غذای ما به علت داشتن بلغور و برنج سر ریز میشود.بعد از به جوش امدن غذا درب قابلمه را گذاشته وشعله گاز یا حرارت ارارام پز را کم کرده و میگذاریم به مدت سه چهار ساعت به ارامی بپزد.هنگامی که مواد کاملا پخته شدند انها را با گوشت کوب کاملا میکوبیم تا نرم شود.سپس مجداا ان را روی حرارت قرار میدیم.رب انار و شکر را اضافه میکنیم در این مرحله بر خلاف مرحله قبل باید غذا را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد.پس از ده الی پانزده دقیقه گاز یا ارام پز را خاموش کرده وغذا را در ظرفهای مورد نظرمان سرو میکنیم وبا روغن داغ و پونه تزیین میکنیم.
نکته مهم :بعد از به جوش امدن غذا نباید ان را هم بزنیم چون در صورت هم زدن غذا ته میگیرد.در صورت نیاز به اب در طی زمان پخت غذا حتما باید از اب جوش استفاده شود.

خوردن این غذا در شب های سرد زمستان واقعا لذت بخشه .

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:25 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

ماسو وا معمولا در اواخر زمستون واوایل بهار که ماست میش به وفور در بازار دیده میشود تهیه میگردد.چون این ماست هم به قول معروف دو مزه اس هم غلیظ است و به غذای ما قوام لازم را میبخشد.

پیاز متوسط ۱ عدد

گوشت پر چربی ۲۵۰ گرم

نخود پاک کرده و لپه شده ۱ پیمانه

شوید تازه و خرد شده یک چهارم پیمانه

ماست میش ۵/۱ کیلو

برنج ۱۵۰ گرم

بلغور گندم یک چهارم پیمانه

سیر نصف بوته

پوست نارنج ۱ عدد

پیاز و سیر را پاک و ریز خرد میکنیم.گوشت و نخود و سیر وپیاز و بلغور و اب را در قابلمه میریزیم.اب باید به حدی باشد که روی مواد را کاملا بپوشاند پس از به جوش امدن اب شعله را کم کرده و از هم زدن ان خودداری میکنیم.چون در غیر این صورت بخاطر داشتن بلغور غذای ما ته میگیرد.پس از دو الی سه ساعت که مواد کاملا مغز پخت شد برنج و قسمت نارنجی پوست نارنج و شوید را اضافه میکنیم. در این مرحله بر خلاف قبل مرتب غذا را هم میزنیم تا ته نگیرد.وقتی برنج پخته شد پوست نارنج را از داخل غذا بیرون می اوریم .با گوشت کوب مواد را می کوبیم تا کاملا نرم و کشدار شود.دوباره قابلمه را روی گاز قرار میدهیم و ماست را کم کم اضافه میکنیم و به ارامی هم میزنیم.بعد از ده الی پانزده دقیقه غذای ما اماده سرو کردن است . غذا را در ظرف مناسب ریخته و روی ان را باپونه خشک و روغن داغ تزیین میکنیم.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:25 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

فصل،فصل پاییز و انار است۰میوه هزار دانه و بهشتی که همه ما خواهان شیرین و ابدار بودن ان هستیم۰ اما انار های ترش و البته ابدار هم کار بردهای وسیعی دارند خصوصا در فرهنگ غذایی ما دزفولیها.عمر پیاز که از ان میتوان به عنوان یک سالاد قدیمی یاد کرد،سالاد یا پیش غذایی خوشمزه و خوش آب و رنگ که با همین انار های ترش و ابدار و قرمز تهیه میشود۰
مواد لازم:
انارقرمز ترش و ابدار و بزرگ یک عدد
خیار متوسط دو عدد
پیاز یک بوته متوسط
پونه ونمک به مقدار کافی
انار را شسته و دانه میکنیم ۰خیار و پیاز را به اندازه دانه های انار ریز کرده و در ظرف زیبا و مناسب ریخته و نمک و پونه را به ان اضافه میکنیم. در صورت تمایل کمی ابلیمو میتوان به ان اضافه کنیم

عُمَر پیاز

 

منبع : وبسایت خاندان مجدی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:25 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم برای ۴ نفر

۱-آرد به اندازه ۴ مشت پر دست

۲-تخم مرغ ۸ عدد

۳-پیاز متوسط ۱ عدد

۴-روغن سرخ کردنی به اندازه کافی

۵-نمک وفلفل و زردچوبه به اندازه کافی

پیاز را ریز خرد کرده و به صورت طلایی سرخ میکنیم.تخم مرغ ها را شکسته و کاملا هم میزنیم.ارد را کم کم به تخم مرغ اضافه کرده وهم میزنیم پیاز طلایی و ادویه ونمک را اضافه میکنیم.ماهی تابه ای را انتخاب می کنیم که محیطش خیلی بزرگ نباشد چون در غیر این صورت موقع برگرداندن پر دچار مشکل

می شویم. روغن به اندازه کافی در تابه ریخته تا کاملا داغ شود.با ملاقه از مایه اماده شده در تابه میریزیم تا کاملا ماهی تابه را بپوشاند.ضخامت پر باید مناسب باشد چون در صورت ضخامت میان پر خمیر میماند و در صورت نازک بودن می سوزد.در تابه را گذاشته وصبر میکنیم تا مایه برشته شود سپس پر را بر می گردانیم تا طرف دیگر ان نیز سرخ شود.به همین تر تیب عمل میکنم تا مایه تمام شود.این غذا با نون و سالاد واقعا خوشمزه س.

نکته مهم:پرهای سرخ شده را روی هم قرار ندهید چون حالت خمیری به خود می گیرد. سعی کنید انها را در ابکش چوبی جدا جدا قرار دهید . نوش جان

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:25 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم

۱-برنج چهار پیمانه پلوپز

۲-کشمش یک و نیم پیمانه

۳-زرشک سه چهارم پیمانه

۴-گوشت ۱۵۰ گرم

۵-پیاز متوسط ۲ عدد

۶-زعفران به مقدار کم

۷-ادویه به میزان کافی

۸-روغن مایع سرخ کردنی

۹-تخم مرغ یک عدد

برنج را در قابلمه ریخته و روی ان اب میریزیم.اب باید به اندازه یک بند انگشت از برنج بالاتر بیاید.کمی زعفران و روغن ونمک به ان اضافه میکنیم و زیر قابلمه را روشن میکنیم.جوش که امد زیر ان را کم میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج مغز پخت شود و اب ان کاملا کشیده شود.برنج را میگذاریم تا سرد شود سپس ان را دو بار چرخ میکنیم و ورز میدهیم و کنار میگذاریم.کشمش و زرشک را خیس میکنیم.پیاز را ریز خرد کرده و در حد طلایی شدن سرخ میکنیم.گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.در محله اخر کشمش و زرشک و ادویه را به مایه گوشت و پیاز اضافه و سرخ میکنیم.مواد سرخ شده را کنار گذاشته تا کاملا سرد و خنک شود.به اندازه یک مشت از برنج پخته شده و چرخ کرده برمیداریم.به ان شکل یک استوانه تقریبا ۱۵ سانت میدهیم و وسطش را با انگشت گود کرده و به اندازه لازم از مواد سرخ شده و اماده درون ان گذاشته و سپس با حوصله دو طرف ان را فشار میدهیم تا مواد کاملا پوشانده شوند.تخم مرغ را در کاسه شکسته و هم میزنیم. در اخر کار هردو طرف کبه را به وسیله دست به تخم مرغ اغشته و در سینی قرار میدهیم.روغن را داغ داغ کرده و کبه ها را در ان سرخ میکنیم

نکته مهم در طبخ این غذا سرد بودن کامل برنج و مواد اولیه در مرحله شکل دهی است است چون در غیر این صورت کبه وا میرود..

طرز تهیه کُبــّـــَه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:26 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

غذایی بسیار لذیذ که به خاطر ماشینی شدن زندگی ها باید با احتیاط ان را درست و مصرف کنیم.تا همین چند سال پیش ناهار روز عروسی خونه داماد نون چربی بود و چه به دل مینشست.

موا د لازم برای ۵ نقر

۱-گوشت بدون استخوان و با چربی نیم کیلو

۲-نخود لپه شده ۲پیمانه

۳-پیاز درشت ۱عدد

۴-نمک و زرد چوبه به میزان لازم

۵-زعفران ساییده شده یک قاشق غذا خوری

۶-روغن حیوانی ۴قاشق غذا خوری

۷-کشمش سرخ در صورت تمایل ۱ پیمانه

پیاز را ریز خرد ودر روغن تفت میدهیم. گوشت را ریز خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم.ادویه جات و اب را اضافه کرده روی اجاق قرار میدهیم.نخود های لپه شده را تفت میدهیم(این کار بخاطر جلو گیری از له شدن لپه ها در حین پخت است)و بعد از نیم ساعت از جوش امدن غذا ،لپه ها را اضافه میکنیم.زعفران را در اخر پخت به غذا اضافه میکنیم.وقتی غذا پخت کشمش ها را تفت داده و با روغن به ان اضافه میکنیم.اب غذا را در ظرف گود و بزرگی ریخته و نان ها را یکی یکی در ان خیس یا به قول خود مون زرد میکنین.وقتی یک طرف نان کاملا زرد شد مقداری از مایه خورش در وسط ان قرار می دهیم و در ظرف مناسب سرو میکنیم.

نون زرد (نون چربی)

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:26 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:
بادمجان قلمی پنج عدد
مغزگردو ساییده شده سیصد گرم
پیازداغ طلایی
گوشت چرخ کرده حدود سیصد گرم
رب انار یک چهارم پیمانه
فلفل بلند و باریک
گوجه فرنگی به دلخواه
نمک ، فلفل و ادویه و زردچوبه

طرز تهیه :
بادمجان ها را راه راه پوست میکنیم از میان آن به درازا یک شیار نیمه عمیق میزنیم و سپس سرخ میکنیم .مواد مایه داخلی لونگی را مانند ماکارونی با رب انار آماده میکنیم به طوری که ابدار نباشد .
از مواد داخل شکم بادمجان مثل دلمه پر میکنیم . مقداری از مایه را برای کف قابلمه نگه میداریم . مواد را با کمی آب رقیق کرده و بادنجان ها را روی آن میچینیم و اجاز میدهیم کمی بادنجان ها بپزد اما شکلش را از دست ندهد . اکنون در ظرف یا دیس کشیده و بعد با نان یا برنج سرو میکنیم .
نکته : میتوان بادمجان ها را دو نیمه کرد و مانند بادنجان شکم پر پس از پر کردن بادنجان ها آنها را داخل سینی در فر پخت .

لونگی بادمجان خوراک آذری

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:27 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

دی بی جا یک خوراک لذیذ گیلانی است.

مواد لازم :
تودلی ماهی سفید یا اشپل و تخم ماهی
دوعدد پیاز تازه رنده شده
نمک و فلفل و زردچوبه
دو قاشق غذاخوری شوید خشک

طرز تهیه :

ابتدا پیاز و خاویار را مخلوط کرده و کمی زردچوبه اضافه میکنیم و با کمی روغن تفت میدهیم و مخلوط میکنیم و بعد در انتها شوید خشک را اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا یک دست شود و از روی حرارت برمیداریم .

نکته : هنگام برداشتن تودلی ماهی ذهله یا زهره سبز که تلخ است را باید بیرون آورد . این خوراک یا پیش غذا یا دیبیجا با پلو کته و ماهی سفید به همراه سیر ترشی و زیتون و مخلفات شمالی سرو میشود.
دی بی جا خوراک تودلی ماهی

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:27 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

مواد لازم:
تمرهندی 1 بسته . موسیر 50 گرم . هویج 3 عدد . خیار 3 عدد . بادمجان 3 عدد

رب انار 1 پیمانه . سیر 1 بوته . گل کلم 1 کیلو . فلفل سبز 50 گرم . کرفس 3 شاخه

سیب زمینی ترشی نیم کیلو . ادویه مخصوص ترشی 2 قاشق سوپخوری . گوجه فرنگی 5 عدد

آب گوجه فرنگی غلیظ شده 1 پیمانه . سبزی ریز خرد شده ( نعنا.گشنیز.مرزه.ترخون ) 1 پیمانه

طرز تهیه :
فلفل های سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند ؛ تمرهندی را درون ظرفی گذاشته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید سپس آن را با ابکش ریز صاف کنید و هسته های آن را جدا نمائید.
گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید ، هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست کرده و ریز خرد نمائید ، برگ های کرفس را جدا نموده و به اندازه هویج ها خرد کنید.
خیارها را همراه با پوست خرد کنید و در ابکش بریزید ؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود.
موسیرهای خشک را حدود 5 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت اب را چند بار تعویض کنید ، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و خرد کنید ، بوته های گل کلم را نیز از هم جدا نموده و ریز خرد کنید.
سبزی های معطر را ساطوری کنید و با تمامی مواد بالا مخلوط نمائید.
بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل مکعبی خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند سپس به همان صورت داغ به بقیه مواد اضافه کرده و خوب مخلوط نمائید.
ادویه مخصوص ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی حل شده در سرکه را به مخلوط اضافه کنید سپس مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید تا جایی که روی آن را کامل بپوشاند ، نمک هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید و ظرف ترشی را در جای خنکی قرار دهید.

نکته : استفاده از مقدار نمک بیشتر تا حدی که ترشی شور نشود به کیفیت و مدت زمان نگهداری ترشی کمک خواهد کرد ، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.
اب گوجه فرنگی غلیظ با صاف کردن گوجه از ابکش بدست میاید ، میتوانید به جای اب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق رب و 1 لیوان اب ( جوشیده شود ) استفاده کنید.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:27 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

بورانی کالک یک غذای گیاهی در استان آذربایجان است و بیشتر در مراغه طبخ می شود. در مراغه به این میوه ” خیرچا ” ( خیارچه ) گفته میبشود .
مواد لازم :
چند عدد کالک یا کمبزه
خیار های خوراکی سبز و زرد و کمبوزه و چنبر و کالک ( گرا )
دو عدد گوجه فرنگی خرد شده یا چند عدد مینیاتوری
1/4 پیمانه برنج
سیر رنده شده 2 حبه
رب گوجه فرنگی 1 ق غ
پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ
نمک و فلفل
عصاره مرغ یا گوشت برای آش و سوپ
زردچوبه
ماست تازه و مقداری پودر گلسرخ برای روی غذا

طرز تهیه : ابتدا کالک ها را شسته و پوست بگیرید سپس به دلخواه خرد کنید و آنها را فقط کمی با روغن تفت دهید .
بعد با عصاره گوشت یا مرغ همراه با پیازداغ و برنج خیس شده بپزید . کالک یا کمبوزه مانند کدو زود می پزد .در انتهای مرحله پخت به آن رب گوجه و سیر را هم اضافه کنید . نمک و فلفل و ادویه دلخواه را اضافه کنید . اجازه دهید تا جا بیفتد و آبدار نباشد . هنگام سرو با ماست و پودر گلسرخ تزیین کنید . گلسرخ طبیعت سرد غذا را خنثی میکند. غذا را میتوان با نان تازه سرو کرد .

نکته : میتوانید برنج نریزید . ولی برنج کمی به بورانی غلظت میدهد . برای غلظت دادن میتوان مقداری حدود 2 ق غ آرد ساده را تفت داد و با روغن سرخ کرد و با عصاره مرغ یا گوشت سس تهیه کرد و به آن اضافه کرد . در صورت تمایل میتوانید سیب زمینی هم خرد کرده و تفت دهید و به خوراک اضافه کنید . کوفته قلقلی هم میتوان به این خوراک استفاده کرد .برخی برای دادن غلظت به برانی یا بورانی ها و این بورانی از مقدار کمی بلغور خیس شده و پخته استفاده میکنند .

بورانی کالک،گرا،کمبوزه یا خیرچا

بورانی کالک،گرا،کمبوزه یا خیرچا

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:28 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26863
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران

باسترمه یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان ،‌ بندر ترکمن است.
مواد لازم براي 4 نفر :
برنج 4 فنجان
ماهي ازون برون 400 تا 500 گرم
سيب زميني 3 عدد
پياز 3 عدد
انار دانه 1 فنجان
نمك و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را خيس كرده مطابق معمول آبكش مي كنيم .داخل قابلمه را چرب كرده سيب زميني ها را پوست گرفته حلقه مي كنيم و كف ظرف را با آن مي پوشانيم . بعد پياز حلقه شده و بعد ماهي را روي پياز چيده نمك و فلفل كافي به آن اضافه مي كنيم . بعد دانه انار و كمي برنج و چند قاشق آب روي غذا مي ريزيم و يك درپوش روي آن مي گذاريم و برنج آبكش شده را روي آن مي ريزيم سپس روغن ريخته در ظرف را مي گذاريم و روي حرارت ملايم مي گذاريم تا مدت يك ساعت پخته شود.
طرز پخت باسترمه

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

یک شنبه 15 آذر 1394  08:28 ب.ظ
تشکرات از این پست
nargesza ehsan007060
دسترسی سریع به انجمن ها