حضرت آیت الله سیستانی (حفظه الله):
اجتناب از حضور در مجامع آنان و دور کردم مردم از آنها لازم است.
حضرت آیت الله تبریزی (رحمه الله):
هر مسلمانی که بر خلاف آنچه علمای شیعه در رسالههای عملیه فرمودند عمل کند، باطل است و ترویج اعانات و شرکت در مجالسی که بر خلاف آنچه علمای شیعه فرمودند تشکیل شود، مشروعیت ندارد.
حضرت آیت الله خامنهای (حفظه الله):
جایز نیست و کسانی که اوامر و نواهی قرآن کریم را قبول داشته و به امامت ائمه (علیهم السلام) معتقدند، چه بهتر است که اسم جداگانه و آداب و رفتار جداگانه را که لازم نیست، بلکه مضر است، کنار گذاشته و در جماعت عظیم ملت بزرگ و مسلمان خود منسلک باشند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی (حفظه الله):
تمام فرق صوفیه دارای انحرافاتی هستند و شرکت در فعالیتهای آنان و کمک به اهدافشان جایز نیست.
حضرت آیت الله فاضل لکنرانی (ره):
جایز نیست.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی (حفظه الله):
صوفیه با فرقهها و انشعابات بسیاری که دارند اگرچه در انحراف در یک سطح نیستند و بسا که برخی از آنان از ربقه اسلام شمرده نشوند، در مجموع منحرفاند و عقاید خاصهای که دارند غیر اسلامی است؛ بنابراین مشارکت در ایجاد بناها و مراکز تبلیغی آنها و شکرت در محافل آنها خلاف شرع و حرام است.
حضرت آیتالله بهجت (رحمهالله):
تحصین عقاید و مواظبت بر احکام شرعی ضروری است. [۱]
بااینوجود تکلیف مقلدین به جهت شرکت در مراسمات صوفیه مشخص است و کسانی که از این مساله دفاع میکنند اگر مقلد هستند که باید به مرجع خود رجوع کنند و اگر مجتهد هستند که به علم خود عمل میکنند و اگر هم محتاط هستند، با توجه به نهی بزرگان دین و عمل به احتیاط، باید از شرکت در مراسمات ایشان خودداری کنند.
پینوشت:
[۱]. محمودی سید محسن، مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج ۱، انتشارات فرهنگی صاحبالزمان (عج)، چاپ هشتم، ۱۳۸۱، ورامین، صص ۱۹-۲۱