اگر بخواهیم به سادهترین شکل ممکن توضیح بدهیم، هنگام ضبط ویدیوی اسلوموشن، شما در هر ثانیه تعداد بسیار زیادی فریم تصویر برداری میکنید و هنگام پخش، آن را با سرعت معمولی (مثلاً ۲۵ یا ۳۰ فریم بر ثانیه) به نمایش میگذارید. سرعت یک ویدیو با تعداد فریمهایی که در یک ثانیه ضبط یا پخش میکنیم مشخص میشود. اگر ویدیوی خود را با سرعت ۱۲۰ تا ۳۰۰ فریم بر ثانیه (Frames Per Second) یا به اختصار FPS ضبط کنیم، ویدیوهای آهستهی معمولی با سرعت یک چهارم یا یک دهم حالت عادی به دست میآوریم. اما با سرعتهای بالایی در حدود ۱۰۰,۰۰۰ فریم بر ثانیه، پرواز گلوله از جلوی دوربین را هم میتوان به تصویر کشید.
وقتی نوبت به پخش ویدیوهایی که ضبط کردهایم میرسد، باید آنها را با سرعتی برابر ۲۴ تا ۳۰ فریم بر ثانیه پخش کنیم. برای نمونه ویدیوی زیر که با سرعت ۳۰۰ فریم بر ثانیه ضبط شده و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه پخش میشود را مشاهده کنید:
همانطور که متوجه شدهاید، در اصل کیفیت کلی ویدیوی اسلوموشن شما بستگی زیادی به سرعت ضبط دوربینتان دارد. بسیاری از دوربینهای SLR پایین رده تنها میتوانند با سرعت ۶۰FPS فیلمبرداری کنند؛ یعنی با پخش ویدیوهای ضبط شده توسط آنها با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، تنها خواهید توانست سرعت را به نصف کاهش دهید.
این میزان برای یک ویدیوی اسلوموشن زیبا به هیچ وجه کافی نیست و اگر قصد تهیهی یک ویدیوی سوپر اسلوموشن دارید، با این سرعت حتی به مرز ویدیوهای فوق آهسته نزدیک هم نشدهاید. برای این منظور به دوربینهای بسیار سریعتری احتیاج خواهید داشت.
قبل از انتخاب دوربین مورد نیاز برای ضبط ویدیوهای سوپر اسلوموشن، بد نیست با گشتن در یوتیوب به دنبال بررسیها، نمونهی ویدیوهای ضبط شده را مشاهده کرده و ببینید آیا واقعاً ویدیوها کیفیت مورد انتظار شما را دارند. برای مثال، اگر دوربینی ادعا میکند که قادر است با سرعت ۳۰۰FPS فیلمبرداری کند، عبارت "[اسم دوربین] ۳۰۰FPS" را در یوتیوب جستجو کرده تا ببینید آیا نمونهی ویدیوهای ضبط شده توسط این دوربین شما را راضی میکند یا خیر.
توصیه میکنیم برای شروع به سراغ دوربینی با سرعت ضبط حداقل ۶۰۰FPS که قانون "معکوس نرخ فریم" را رعایت میکند بروید. (قانون معکوس نرخ فریم میگوید اگر نرخ فریم را دوبرابر کرده و سپس معکوس کنید، باید به سرعت شاتر دوربین برسید) این یعنی یک دوربین با نرخ ۶۰۰FPS باید سرعت شاتری برابر با ۱/۱۲۰۰ ثانیه داشته باشد.
هرچه سرعت شاتر سریعتر باشد، تصاویر شفافتر خواهند بود. البته تصاویر شفاف و واضح نیازمند رعایت عوامل دیگری از جمله نور کافی و ثبات دوربین هستند (هرچند در ویدیوهای فوق آهسته، اثرات لرزش دست، هنگام پخش خود به خود خنثی میشود).
وقتی نوبت به انتخاب دوربین میرسد، گزینههای متعددی با سرعتهای متفاوت در بازار وجود دارند که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم کرد. باز هم تاکید میکنیم که حتماً قبل از اقدام به خرید دوربین، با جستجو در اینترنت، نمونههایی از ویدیوهای ساخته شده توسط دوربین مورد نظرتان را مشاهده کنید. لیست زیر از ضعیفترین گزینهها شروع شده و به دوربینهای بالاردهی گران قیمت ختم میشود.
• (iPhone 6 and Samsung Galaxy Edge (60 FPS
• (LGViewty (120 FPS
• (Fastec TS3 (720 FPS
• (Phantom Micro (1200 FPS
• (Casio EX-F1 (1200 FPS
• (Phantom Flex (5000+ FPS