یک دانشیار مرکز آموزشی درمانی رسول اکرم(ص) گفت:« خوردن نوشیدنیهای داغ در دراز مدت و بر حسب عادت میتواند به سرطان مری منجر شود.»
دکتر امیر حسین فقیهی در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری«سلامتنیوز»، اظهار داشت:«مواد اسیدی، قلیایی و مواد داغ و پرحرارت ازجمله مواد آزارنده هستند که خوردن آنها باعث آزار مری و حتی زخم و سرطان میشود.»
وی افزود:«مواد غذایی داغ به دلیل حرارت زیاد دستگاه گوارشی را میسوزاند که نوشیدنیها خطر بیشتری دارند.»
این متخصص گوارش و کبد تصریح کرد:«نوشیدنیهای بسیار داغ در صورت بلعیده شدن به مخاط حفره دهان تا معده آسیب جدی وارد و سطح بیشتری را درگیر سوختگی میکند.»
فقیهی گفت:«این آسیب حرارتی همانند سوختگی سطح پوست به صورت خفیف، متوسط و شدید می باشد و با سوزش درد و حتی تاول و زخم همراه است.»
وی ادامه داد:«مواد غذایی جامد و سفت داغ آسیب کمتری به دستگاه گوارش وارد میکند و قبل از بلعیده شدن خیلی سریع میتوان آن را از حفره دهان خارج کرد.»
این دانشیار مرکز آموزشی درمانی رسول اکرم(ص) اظهار داشت:«مواد جامد بسیار داغ در صورت بلعیده شدن به مری و معده آسیب جدی وارد و باعث سوختگی شدید دستگاه گوارش میشود.»
فقیهی تصریح کرد:«خوردن نوشیدنیهای داغ در دراز مدت و بر حسب عادت میتواند به سرطان مری منجر شود.»
این متخصص گوارش و کبد بابیان اینکه سرطان مری در شمال کشور به دلیل خوردن چایی داغ شیوع بیشتری دارد گفت:« بر اساس مطالعات انجام شده سرطان مری با خوردن چایی داغ به دلیل سوختگی و تغییر ژنها ارتباط مستقیمی دارد.»
وی افزود:«به منظور پیشگیری از انواع سرطانهای دستگاه گوارش، فرهنگ درست غذا خوردن و نوشیدن باید در سنین کودکی در خانوادهها نهادینه شود.»
فقیهی اظهار داشت:«همچنین مادران هنگام غذا دادن به کودکان باید ماده غذایی را امتحان کنند تا بر اثر داغ بودن به دستگاه گوارش کودک آسیب نرسد.»
مطالب گردآوری شده از منابع اینترنتی در این وب سایت تنها جنبه اطلاع رسانی عمومی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفا جهت هرگونه بررسی پزشکی با پزشک متخصص خود مشاوره نمایید .