0

ترک سیگار در هر زمان، خطر سرطان دهان را کاهش می دهد

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

ترک سیگار در هر زمان، خطر سرطان دهان را کاهش می دهد

 

ترک سیگار در هر زمان، خطر سرطان دهان را کاهش می دهد

ترک سیگار در هر زمان، خطر سرطان دهان را کاهش می دهد

دکتر رضا معتمدی، مدیر گروه دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: بيشتر مردم از اثرات دخانيات بر سلامت عمومي خصوصا سلامت دهان خود آگاهند ولي متاسفانه استعمال دخانيات روند رو به رشدي دارد و در بين دخانيات مصرف سيگار فراگير تر است.
وي با اشاره به مضرات سيگار بر دندانها، گفت: يکي از آثار سيگار روي دندانها ايجاد رنگدانه روي دندان ها ست که در اثر نيکوتين موجود در سيگار ايجاد مي شود . سيگار در مدت کوتاهي باعث زردشدن دندان ها مي شود.
وي عنوان کرد: کساني که به مدت طولاني و يا مقدار زياد سيگار مي کشند از قهوه اي بودن دندان ها شکايت دارند و روش هاي پاکسازي اين تغيير رنگ مثل استفاده از خمير دندان هاي مخصوص و همچنين برساژ توسط دندانپزشک اکثرا موقتي هستند.
دکتر معتمدي با بيان اينکه سيگار مي تواند باعث بيماري هاي لثه شود، تصريح کرد: دندان هاي افراد سيگاري نسبت به سايرين استعداد بيشتري براي تشکيل جرم و پلاک ميکروبي دارد که هردو ، عامل بيماري هاي لثه هستند.بيماري هاي لثه معمولا بدون درد هستند و اين باعث مي شود که بيمار تصور کند  که اصلا مشکلي وجود ندارد تا اينکه لثه ها شروع به خونريزي و تحليل مي کنند و درنهايت دندان ها لق مي شوند.
وي افزود: با ادامه مصرف دخانيات بيماري لثه پيشرفت مي کند که اغلب غير قابل بر گشت است.دندان هاي فرد سيگاري ممکن است آنقدر لق شوند که ديگر قابل نگهداري نباشند و مجبور به کشيدن آنها شويم.

مدير گروه دهان و دندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي رفسنجان خاطرنشان کرد: از ديگر آثار سيگار بر دهان مي توان به بوي بد دهان و ابتلا به سرطان هاي دهاني اشاره کرد که سرطان دهان در سيگاري ها بسيار شايع تر است به طوري که 90 درصد از مبتلايان به سرطان هاي دهان افراد سيگاري هستند.
دکتر معتمدي بيان کرد: کساني که سيگار مي کشند و الکل مي نوشند ، 15 برابر افراد غير سيگاري به سرطان دهان مبتلا مي شوند، مخصوصا اگر فقر رژيم غذايي هم وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: افراد سيگاري با مشکلات خاصي در درمان هاي دندانپزشکي مواجه هستند . براي مثال قراردادن ايمپلنت در دهان اين افراد، با درصدموفقيت پايين تري نسبت به افراد ديگر مي باشد.
مدير گروه دهان و دندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي رفسنجان در توصيه به افرادي که قصد ترک سيگار را ندارند، تصريح کرد: اين افراد بايد نسبت به نشانه‌هاي بيماري لثه نظير قرمزي لثه‌ و خونريزي ناخودآگاه يا حين مسواك زدن حساس باشند.
دکتر معتمدي اظهار داشت: اگرچه در نگاه اول ممكن است اين افراد مشكل و پوسيدگي خاصي در دندان‌هاي خود نبينند، اما قضاوت در مورد سلامت دهان و دندان خود را به دندانپزشك خود بايد بسپارند. دندانپزشك علاوه بر بررسي سلامت لثه و دندان‌ها، وضعيت بافت‌هاي مخاطي لب‌ها، گونه‌ها و زبان را چك مي‌كند تا در صورت نياز اقدامات لازم را صورت دهد.
وي بيان داشت: روش صحيح مسواك زدن و استفاده از نخ دندان را از دندانپزشك بياموزيد و به دستورات بهداشتي او عمل كنيد.از خميردندان‌هاي سفيدكننده و مخصوص افراد سيگاري بي‌رويه استفاده نكنيد، چراكه موجب ساييدگي و سايش ميناي دندان مي‌شوند.اگرچه استفاده مداوم از دهان‌شويه به افراد سيگاري توصيه مي‌شود، اما نبايد با اتكا به بو و مزه مطبوع آنها مشكل اصلي را پنهان كرد.

وي با اشاره به اين ضرب المثل معروف که جلوي ضرر را از هر جا كه بگيريد، منفعت است، گفت: تر ک سيگار در هر زمان علاوه بر متوقف کردن بسياري از مشکلات ايجاد شده، بطور قابل ملاحظه اي خطر ابتلا به سر طان دهان را کاهش مي دهد.

 

جمعه 6 آذر 1394  9:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها