0

نبايد از دگزامتازون به عنوان درمان اوليه استفاده كرد

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

نبايد از دگزامتازون به عنوان درمان اوليه استفاده كرد

 

نبايد از دگزامتازون به عنوان درمان اوليه استفاده كرد

نبايد از دگزامتازون به عنوان درمان اوليه استفاده كرد

خطر دگزامتازون قابل گذشت نيست
هشدار درباره مصرف كورتيكو استروئيدها


دگزامتازون از دسته كورتون هايي است كه داراي اثرات بارز ضدالتهابي و ضدحساسيت بوده و موجب كاهش درد ناشي از فرايندهاي التهابي بويژه در مفاصل و سركوب كردن سيستم ايمني مي شود. اين اثرات البته بيشتر سيستم هاي مختلف بدن را هم تحت تاثير قرار مي دهد.
    بر اين اساس كاربرد زياد اين دارو مانند همه داروها علاوه بر اين كه نجات بخش بيماران است، اما از سويي عوارضي را هم بر جا مي گذارد. چون كورتون ها جزو داروهاي پرعارضه محسوب مي شوند، توجه دقيق بر مصرف صحيح و آگاهانه آن ها و پرهيز از تجويز و مصرف نابجا و بي رويه، بسيار اهميت دارد.
    در اين زمينه تضعيف سيستم ايمني بدن و كاهش سد دفاعي در برابر انواع عفونت ها، تاخيرانداختن در ترميم زخم ها، ايجاد عوارضي چون افسردگي، توهم و اختلالات ذهني، ورم بدن، اثر بر توزيع چربي ها در بدن و تجميع آن ها در نواحي خاصي از بدن و افزايش رشد موهاي زائد بدن را مي توان از عوارض نامطلوب ناشي از مصرف نابجا و بي رويه آمپول دگزامتازون عنوان كرد.
    البته آمپول دگزامتازون عوارض نامطلوب مهم ديگري چون افزايش فشار و قندخون، افزايش چربي هاي خون، كاهش تراكم استخوان ها و پوكي استخوان، افزايش فشار داخل كره چشم و بروز آب سياه در افراد مسن و كاهش و تضعيف لايه هاي مخاطي دستگاه گوارش هم دارد.
    بنابراين بايد توجه داشت براي رفع علائم و حساسيت هاي ساده نبايد از دگزامتازون به عنوان درمان اوليه استفاده كرد.
    اين علايم را مي توان با داروهاي ساده تر و كم عارضه تر مانند آنتي هيستامين ها كنترل كرد. به علاوه در سرماخوردگي ها حالات مشابه هم با وجود رفع سريع و ظاهري علايم بيماري با دگزامتازون، بايد توجه داشت كه اين دارو مي تواند با تضعيف سيستم ايمني، زمينه را براي تشديد حالات عفوني فراهم كرده و طول مدت بيماري را افزايش دهد.
    نكته ديگري كه در سال هاي اخير رواج زيادي يافته، استفاده از قرص دگزامتازون براي افزايش وزن به ويژه در ميان جواناني است كه به باشگاه هاي ورزشي مي روند. بايد توجه كرد با وجود ظاهر پف آلود و افزايش وزني كه با مصرف كورتيكواستروئيدهايي نظير دگزامتازون ايجاد مي شود، اين افزايش وزن كاذب بوده و نتيجه تجمع مايعات و آب در بدن است.
    اين دارو نه فقط موجب افزايش حجم عضلات و توان ورزشكاران نمي شود، بلكه افزاش تجزيه عضلات و كاهش توده عضلاني فرد و ضعف عضلات او را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر اين با مصرف قرص دگزامتازون امكان پارگي و آسيب ديدن تاندون ها در ورزشكاران هنگام حركات ورزشي به شدت افزايش مي يابد و دوز بالاي دارو، موجب تضعيف شديد سيستم ايمني شده كه خود مي تواند زمينه ساز ابتلابه عفونت هاي شديدي شود كه گاه بسيار خطرناك بوده و جان افراد را به خطر مي اندازد. البته قطع مصرف اين داروها نيز يكباره ممكن نخواهد بود، بلكه همين كار هم بايد زير نظر پزشك و در برنامه زمانبندي ويژه اي انجام شود.

 

جمعه 6 آذر 1394  9:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها