0

زیارت امام رضا (ع) برتر است یا امام حسین (ع)؟

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

زیارت امام رضا (ع) برتر است یا امام حسین (ع)؟

 

علی بن مهزیار از حضرت جواد علیه السلام پرسید: زیارت امام رضا علیه السلام برتر است یا زیارت اباعبدالله الحسین علیه السلام فرمود:


زِیارَهُ اَبی اَفضَل، وَ ذلِکَ اَنَّ اَباعَبدِاللهِ علیه السلام یَزُورُهُ کُلُّ النّاسِ، وَ اَبی لا یَزُورُهُ اِلّا الخَواصُّ مِنَ الشّیعَهِ؛
 

  زیارت پدرم(حضرت رضا علیه السلام) برتر است، ‌چرا که اباعبدالله الحسین علیه السلام را همه مردم زیارت می کنند، ‌ولی پدرم را جز خواصّ از شیعه، ‌کسی زیارت نمی کند .  (من لا یحضرهُ الفقیه، ج۲، ص ۵۸۲)
 

شرح حدیث:
• زیارت، ‌فرهنگ «یاد» و آیین «گرامیداشت» است.
• وقتی ما به زیارت کسی می رویم، هم پیوند خود را با او نشان داده ایم، هم یاد او را در دل و فکر خویش زنده کرده ایم و هم از راه و روش و شخصیت او الهام می گیریم. پس «فرهنگ زیارت»، سنتی دینی است که سزانده و تربیت کننده است.
• آن همه تشویق که در متون دینی و توصیه های امامان به «زیارت» شده، ‌برای بهره مندی از آثار دنیوی و پاداش اخروی است.
• به زیارت غریب رفتن، او را از غربت در می آورد.
• دیدار از قبور شخصیّتهایی که افراد کمتر به سراغ آنها می روند، ‌سبب توجه بیشتر جامعه به آنان می شوند.
• روزگاری بر امّت شیعه گذشته که زیارت قبور امامان علیهم السلام با سختگیری و شدّت عمل از سوی قدرتهای باطل و دشمنان اهل بیت علیهم السلام رو به رو بوده است. از این جهت، ‌دوستدار این خاندان باید با حضور در حرمهای مطهر پیشوایان دین، ‌نشان دهند که پیرو این خاندان، دوستدار اهل بیت علیهم السلام اند.

حضرت رضا علیه السلام فرموده است:
زائران قبر من در روز قیامت، ‌جزو بهترین کسانی اند که بر خدا وارد می شوند. هیچ مؤمنی نیست که مرا زیارت کند و در این راه، ‌آبی و بارانی به صورت بخورد (یعنی برخورد با سختیهای راه و سفر) مگر آنکه خداوند، ‌بدن او را بر آتش دوزخ حرام می کند. ( عیون اخبار الرضا علیه السلام، ‌ج۲، ص ۲۴۸.)

 


• خدا را شاکر باشیم که قبر منوّر این امام، در کشور ماست و ما توفیق زیارتش را داریم

 

 

شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)

منبع: حکمت های تقوی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام جواد علیه السلام)، جواد محدثی.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

سه شنبه 3 آذر 1394  8:33 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh ravabet_rasekhoon aftabm ehsan007060
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

نظر آیت‌الله بهجت درباره زیارت امام رضا(ع)

   نظر آیت‌الله بهجت درباره زیارت امام رضا(ع)
 
آیت‌الله العظمی بهجت می‌فرمود : لازم نیست حوائج خود را در محضر امام بشمرید. حضرت می‌دانند. مبالغه در دعاها نکنید! زیارت قلبی باشد.
توصیه‌های حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت‌(ره) را از کتاب «برگی از دفتر آفتاب» در باب زیارت این امام همام ذکر کنیم تا ان‌شاءالله سفری پربار و معنوی برای زائران رقم بخورد.
 
1- زیارت شما قلبی باشد. در موقع ورود اذن دخول بخواهید، اگر حال داشتید به حرم بروید. هنگامی که از حضرت رضا علیه‌السلام اذن دخول می‌طلبید و می‌گویید:
 
«أأدخل یا حجة الله: ای حجت خدا، آیا وارد شوم؟»
 
زیارت امام رضا علیه‌السلام از زیارت امام حسین علیه‌السلام بالاتر است، چرا که بسیاری از مسلمانان به زیارت امام حسین علیه‌السلام می‌روند. ولی فقط شیعیان اثنی عشری به زیارت حضرت امام رضا علیه‌السلام می‌آیند.
 
2- به قلبتان مراجعه کنید و ببینید آیا تحولی در آن به وجود آمده و تغییر یافته است یا نه؟ اگر تغییر حال در شما بود، حضرت علیه‌السلام به شما اجازه داده است. اذن دخول حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام گریه است، اگر اشک آمد امام حسین علیه‌السلام اذن دخول داده‌اند و وارد شوید.
 
3- اگر حال داشتید به حرم وارد شوید. اگر هیچ تغییری در دل شما به وجود نیامد و دیدید حالتان مساعد نیست، بهتر است به کار مستحبی دیگری بپردازید. سه روز روزه بگیرید و غسل کنید و بعد به حرم بروید و دوباره از حضرت اجازه ورود بخواهید.
 
4- بسیاری از حضرت رضا علیه‌السلام سؤال کردند و خواستند و جواب شنیدند، در نجف، در کربلا، در مشهد مقدس،- هم همین طور – کسی مادرش را به کول می‌گرفت و به حرم می‌برد. چیزهای عجیبی را می‌دید.
 
5- ملتفت باشید! معتقد باشید! شفا دادن الی ماشاءالله به تحقق پیوسته. یکی از معاودین عراقی غده‌ای داشت و می‌بایستی مورد عمل جراحی قرار می‌گرفت. خطرناک بود، از آقا امام رضا(ع) خواست او را شفا بدهد، شب، حضرت معصومه علیهاالسلام را در خواب دید که به وی فرمود: «غده خوب می‌شود. احتیاج به عمل ندارد!» ارتباط خواهر و برادر را ببینید که از برادر خواسته، خواهر جوابش را داده است.
 
6- همه زیارتنامه‌ها مورد تأیید هستند. زیارت جامعه کبیره را بخوانید. زیارت امین الله مهم است. -قلب شما- این زیارات را بخواند. با زبان قلب خود بخوانید. لازم نیست حوائج خود را در محضر امام علیه‌السلام بشمرید. حضرت علیه‌السلام می‌دانند! مبالغه در دعاها نکنید! زیارت قلبی باشد. امام رضا علیه‌السلام به کسی فرمودند: «از بعضی گریه‌ها ناراحت هستم!»
 
7- یکی از بزرگان می‌گوید، من به دو چیز امیدوارم؛ نخست آنکه قرآن را با کسالت نخوانده‌ام. بر خلاف بعضی که قرآن را آنچنان می‌خوانند که گویی شاهنامه می‌خوانند. قرآن کریم موجودی است شبیه عترت. دوم، در مجلس عزاداری حضرت سیدالشهداء گریه کرده‌ام.
 
حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی رحمة‌الله علیه مبتلا به درد چشم شدند، فرمودند: «در روز عاشورا مقداری از گِلِ عزاداری امام حسین علیه‌السلام را بر چشمان خود مالیدم، دیگر در عمرم مبتلا به درد چشم نشدم و از عینک هم استفاده نکردم!»
 
پس از حادثه بمب گذاری در حرم مطهر حضرت رضا علیه‌السلام حضرت به خواب کسی آمدند، سؤال شد.
«در آن زمان شما کجا بودید؟ فرمودند: کربلا بودم.»
این جمله دو معنی دارد:
معنی اول این که حضرت رضا علیه‌السلام آن روز به کربلا رفته بودند.
معنی دوم یعنی این حادثه در کربلا هم تکرار شده است. دشمنان به صحن امام حسین علیه‌السلام ریختند و ضریح را خراب کردند و در آنجا آتش روشن کردند!
 
8- کسی وارد حرم حضرت رضا علیه‌السلام شد، متوجه شد سیدی نورانی در جلوی او مشغول خواندن زیارتنامه می‌باشد، نزدیک او شد و متوجه شد که ایشان اسامی معصومین – سلام الله علیهم – را یک یک با سلام ذکر می‌فرمایند. هنگامی که به نام مبارک امام زمان ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ  رسیدند سکوت کردند! آن کس متوجه شد که آن سید بزرگوار خود مولایمان امام زمان سلام الله علیه و ارواحنا له الفداء است.
 
9- در همین حرم حضرت رضا علیه‌السلام چه کراماتی مشاهده شده است. کسی در رؤیا دید که به حرم حضرت رضا علیه‌السلام مشرف شده و متوجه شد که گنبد حرم شکافته شد و حضرت عیسی و حضرت مریم علیهماالسلام از آنجا وارد حرم شدند. تختی گذاشتند و آن دو بر آن نشستند و حضرت رضا علیه‌السلام را زیارت کردند.
 
روز بعد آن کس در بیداری به حرم مشرف شد. ناگهان متوجه شد حرم کاملاً خلوت است! حضرت عیسی و حضرت مریم علیهماالسلام از گنبد وارد حرم شدند و بر تختی نشستند و حضرت رضا علیه‌السلام را زیارت کردند. زیارت‌نامه می‌خواندند. همین زیارت‌نامه معمولی را می‌خواندند! پس از خواندن زیارت‌نامه از همان بالای گنبد برگشتند. دوباره وضع عادی شد و قیل و قال شروع شد حال آیا حضرت رضا علیه‌السلام وفات کرده است؟
 
10- حرف آخر این که: عمل کنیم به هر آنچه که می‌دانیم. احتیاط کنیم در آنچه خوب نمی‌دانیم. با عصای احتیاط حرکت کنیم.
 
چهارشنبه 4 آذر 1394  9:27 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh khodaeem1 ravabet_rasekhoon ehsan007060
tmnttnmt
tmnttnmt
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1393 
تعداد پست ها : 171
محل سکونت : تهران
چهارشنبه 4 آذر 1394  3:12 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1 nazaninfatemeh ehsan007060 ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها