0

حجاب «چادر» لذت پرواز را دوچندان می کند

gh_golpa
gh_golpa
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1224

حجاب «چادر» لذت پرواز را دوچندان می کند

دختر خلبان بسیجی 17 ساله در گفت و گو با «جوان»:  حجاب «چادر» لذت پرواز را دوچندان می کند

دختر ایرانی با حجاب برتر نیز قادر به پرواز است.

گفتگو: سپیده آماده | فاطمه فتحی نژاد که 17 سال بیشتر ندارد اولین دختر خلبان بسیجی است که پس از 14 ساعت آموزش توانسته است با جایروکوپتر به تنهایی پرواز کند که این موضوع در نوع خود بی نظیر است. این دختر بسیجی دوشنبه یکم آذرماه با دو پرنده پالگرد و هواپیمای فوق سبک برای نخستین بار پرواز عملیاتی باشگاه هوایی سپاه تهران بزرگ ( جایگزین یگان هوایی) را در آسمان تهران به نمایش گذاشت. آن چه در پی می آید ماحصل گفت و گوی خبرنگار اجتماعی «جوان» با فاطمه فتحی نژاد است.

خانم فتحی نژاد! در چه رشته ای تحصیل می کنید و چه مراحلی را برای خلبان شدن طی کردید؟
رشته ریاضی هستم مقطع پیش دانشگاهی. از همان ابتدا که یگان هوایی بسیج در فرودگاه سپهر تأسیس شد با نحوه فعالیت آن آشنایی داشتم. ولی تا به امسال، مجوز برای آموزش خانم ها وجود نداشت. امسال با پیگیری مسئولان یگان هوایی، مجوز آموزش خانم ها نیز دریافت شد. من هم که علاقه زیادی به تجربه کردن کارهای هیجان انگیز داشتم به این یگان مراجعه کرده و آموزش پرواز را آغاز کردم.
در دانشگاه مایلید در چه رشته ای ادامه تحصیل بدهید؟
به رشته معماری علاقمندم. از رشته های مرتبط با خلبانی رشته هوافضا بیشتر در خصوص موشک است و رشته هوانوری تا مقطع کاردانی ادامه دارد. به همین دلیل با ادامه تحصیل در رشته معماری، می خواهم روی ماکت های پرواز کار کنم.
ارتفاع و پرواز همیشه همراه با ترس و اضطراب همراه است؛ چطور بر این استرس غلبه کردید؟
از کودکی به ورزش های هیجان انگیز علاقه زیادی داشتم و ورزش هایی مثل کارتینگ، اسکیت و دوچرخه سواری را تجربه کرده ام. در هنگام پرواز هیچ ترس و استرسی نداشتم و بسیار آرام و راحت بودم. برای پرواز تمرکز حواس برای کنترل هواپیما نقش اساسی دارد و جایی برای ترس باقی نمی ماند.
در اولین پرواز چه حسی داشتید؟
اولین پروازی که در جلوی وسیله نشسته بودم، حس بسیار زیبا و غیرقابل وصفی بود. پس از 14 ساعت آموزش خلبانی، توانستم به تنهایی پرواز کنم.
حس معنویت چه نقشی در یک پرواز موفقیت آمیز دارد؟
در هنگام پرواز همواره به یاد خدا هستم و با توکل به او پرواز را آغاز می کنم. همیشه به خدا می گویم تو مرا بالا می بری و برمی گردانی. آرامشم را در پرواز مدیون خدا هستم.
تا چه ارتفاعی فراز داشته اید؟
من تا ارتفاع 12 پایی در سطح دریا با جایروکوپتر پرواز کرده ام. اما بالاتر از این به علت باز بودن سقف جایروکوپتر ممکن نیست.
بعد از اولین پرواز وقتی خلبان فرود می آید، یک سطل آب بر روی او می ریزند تا دچار غرور نشود. شما در آن لحظه چه احساسی داشتید؟
روزی که اولین پروازم را انجام دادم هوا بسیار سرد بود. پارچ آبی که روی من ریختند آب گرم بود که یخ نکنم. این داستان آب ریختن بعد از اولین پرواز انفرادی یک قانون بین المللی است که در همه دنیا اجرا می شود.
اگر بخواهید خلبانی را به زبان ساده توصیف کنید چه می گویید؟
خلبانی شاید از جهاتی شبیه به رانندگی باشد. در رانندگی ما سعی می کنیم خیلی از عوامل را با هم هماهنگ کنیم تا رانندگی موفقی داشته باشیم. در هوانوردی با سه بعد سروکار داریم چون بعد ارتفاع نیز اضافه می شود.
از چه سالی به عضویت بسیج درآمدید؟
از سه سال پیش که یگان هوایی بسیج در فرودگاه سپهر ایجاد شد، من به عضویت بسیجدرآمدم.
بسیجی بودن چه تأثیری بر روحیات و رفتار شما داشته؟
بسیجی بودن باعث شده است حضورم در اجتماع پر رنگ تر شود و نحوه زندگیم زیر نظر ولایت قرار گیرد. احساس مسئولیتم نیز بیشتر شده است.
عوامل موفقیتت از نظر خودت چیست؟
اول اعتماد به نفس و پشتکار بالایی که در وجود من است. و دیگر این که، با تکیه به فرموده های رهبری سعی کرده ام در عرصه هایی که تا به امروز از دسترس خانم ها دور بوده، حاضر باشم.
تعریف حجاب از نظر شما؟
حجاب باعث ایجاد مصونیت برای خانم ها در اجتماع می شود و حریمی را برای آنها ایجاد می کند که کسی اجازه ورود به آن را به خود نمی دهد.
شما با چادر پرواز می کنید؛ از این کار به دنبال القای مفهومی هستید؟
خیلی ها معتقدند چادر مانع پرواز است ولی من با پرواز با چادر مهر باطل بر این عقیده زدم. دختر ایرانی با حجاب برتر نیز قادر به پرواز است. چادر یک اعتقاد است که خاطر حضور در عرصه های خاص اجتماعی نباید کنار گذاشته شود. حجاب چادر لذت پرواز را دوچندان می کند.
به نظر شما یک دختر جوان و مسلمان ایرانی برای موفقیت چه نکاتی را باید رعایت کند؟
دختران جوان باید با ایمان و توکل به خدا، طبق گفته مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حضور خانم ها در تمام عرصه ها، سعی کنند در جایگاه های مختلف اجتماعی حضور داشته باشند. پشتکار و امید نیز آنها را در حصول اهدافشان یاری می کند.

پایگاه اطلاع رسانی جوان / کد خبر 328260

دوشنبه 6 دی 1389  11:00 AM
تشکرات از این پست
papeli
دسترسی سریع به انجمن ها