انگلیسی در خواب!
به نظر من و خیلی از اساتیدی که در این زمینه با اونها مشورت کردم، این روش ها که اخیرا خیلی در جامعه ایرانی رسوخ کرده زیاد کارایی ندارند. به خاطر دلایل بسیار، از جمله مثل قدیمی که ” ره هزار شب رو یک شبه پیمودن” (یا چیزی شبیه این) . همانطور که در یکی از پست های قدیمی گفتم، یاد گیری زبان یک امر زمان بر و نیاز به زمان می باشد و به نظر خیلی ها حداقل 6 ماه تماس مستقیم با زبان نیاز هست تا فرد بتواند نیازهای اولیه خود را با زبان جدید برطرف کند، حال آنکه مدت حداقل دو سال دیگر نیز برای تسلط به زبان مورد نیاز هست. (البته برای باهوش ترین نمونه ها!) پس هیچ وقت تصور نکنید که در 30 شب یا 99 روز بتوانید مسلط! به زبان شوید. ضمن اینکه شب ها فرصت استراحت و خلاصی از دغدغه های روز مره هست. وجه خیلی جالبی ندارد اینکه موقع خواب هم مغزتان را به کار بکشید تا چند کلمه زبان یاد بگیرد. مغزتان بیشتر از جسمتان شبها نیاز به استراحت دارد، پس برای شروع یک روز با انرژی از Listening در شب ها بپرهیزید.
برای یادگیری یک زبان خارجی، مهارتهای مختلفی را باید تقویت نمود؛ از افزایش دایره لغات و اصطلاحات گرفته تا رعایت دستور زبان، تمرین سبک نگارش، مهارت در سخن گفتن و مهارت در درک شنیداری زبان و غیره. برای تقویت مهارت درک شنیداری، گوش دادن مداوم و مستمر به برنامههای صوتی مانند مکالمات رادیو و تلویزیون یا دیدن فیلم به زبان انگلیسی (یا کانالهای ویدئویی یوتیوب برای آموزش زبان) میتواند کمک زیادی به شما در تقویت مهارت شنیدن بکند.
برنامههای صوتی (مخصوصاً اگر مناسب با سطح مهارت شنیداری شما تنظیم شده باشند) اثرگذاری بیشتری خواهند داشت زیرا به دلخواه و در زمان فراغت خود (حتی در خیابان) میتوانید به آنها گوش دهید. یکی از ابزارهای دنیای امروز که در این زمینه میتواند بسیار کارگشا باشد پادکست است.