مایکروسافت در سال 1997 توانست Terraserver را بسازد. Terraserver یک سیستم ذخیره سازی یک ترا بایتی وسیع است که در واقع پدر دیتا سنترهای امروزی به حساب می آید.
این شرکت تصاویر ماهواره ای جهان را توسط همین سیستم و برای اولین بار به صورت عمومی عرضه کرده بود. بنابراین نکته جالب اینجاست که مایکروسافت حدود 4 سال پیش از گوگل دست به تولید سیستمی مانند گوگل ارث زده است.
متاسفانه مدیران سابق مایکروسافت متوجه پتانسیل های این پروژه و تلاش هایی که شرکت برای به انجام رساندن آن انجام داده بود نشده و یک پروژه بزرگ را از دست دادند.
آنها معتقد بودند که مشاهده تصاویر خانه و محل سکونت افراد از فضا برای همه جذاب نیست و افراد عادی که اکثریت را تشکیل می دهند، خواهان این تکنولوژی نخواهند بود.
شرکت نیز به دلیل عدم موافقت مدیران از اطلاعات موجود در Terraserver محافظت نکرده است. مدیر این پروژه، Tom Barclay، در مصاحبه ای اعلام کرده که گوگل در ابتدا یک شرکت مبتنی بر اطلاعات و داده بوده و ارزش اطلاعات را به خوبی درک کرده است.
البته امروزه هر دو شرکت گوگل و مایکروسافت رشد چشمگیری داشته اند و به دو شرکت بزرگ دنیا تبدیل شده اند که ارزش تجاری آنها به ترتیب، به 505 و 420 میلیارد دلار می رسد.
سرویس Terraserver در سال 1997 می توانست به آینده مایکروسافت تعلق داشته باشد اما این شرکت تصمیم گرفت تا از این سرویس برای میزبانی داده های سایر افراد استفاده کند و اکنون به یکی از بزرگترین شرکت های میزبان در جهان تبدیل شده که سالانه ده ها میلیارد دلار درآمد دارد.
اطلاعات باقی مانده از راه اندازی ارث در سال 2001 نیز به بخشی از سرویس های ایمیل، درایو و جستجو تبدیل شد که هر کدام از آنها بخش های کلیدی گوگل هستند و تمرکز استراتژیک این شرکت روی گسترش و توسعه این بخش ها بوده است.
Tom Barclay می گوید که در اولین دمو توانسته تصاویر خانه بیل گیتس را به دو قسمت تقسیم کند آنقدرها موفقیت آمیز نبوده است.
او در سال اول نیز 20000 ایمیل دریافت کرده که اکثریت آنها یکی از این دو جواب را در بر داشته اند، من Terraserver را دوست دارم و خانه ام را می بینم، یا من Terraserver را دوست ندارم و نمی توانم خانه ام را ببینم.
به نظر می رسد که مدیران مایکروسافت نیز در دسته دوم قرار داشته اند و گوگل به جای مایکروسافت توانست تمامی جهان را در یک کامپیوتر جای دهد.