امروزه فرهنگ به یکی از مهمترین منابع قدرت در جهان تبدیل شده است که بعضا از منابع نظامی و تسلیحاتی پیشی گرفته و قدرتهای استکباری نیز به این موضوع معترف اند. پیروزی انقلاب اسلامی و مقاومت و ایستادگی مردم در دفاع مقدس که منجر به اقتدار نظام جمهوری اسلامی شد نیز نه بخاطر تسلیحات و تجهیزات بلکه مهمتر از آن، از ناحیه حاکمیت بر قلوب و مجموعه ای از ارزشهای انسانی واسلامی مانند ایثار، همدلی، قناعت و شهادت حاصل شده است که این مجموعه را می توان در مفهوم “فرهنگ دفاع مقدس” خلاصه کرد. دوران سراسر حماسه ی دفاع مقدس دریایی از رشادتها و جانفشانی هایی است که آحاد مردم چه در خط مقدم وچه در پشت جبهه ها در آن سهیم بوده اند و این حماسه به نوعی در طول تاریخ بی نظیر بوده است.
![اگر من و تو ننويسيم manoto مي نويسد 345 300x208 اگر من و تو ننويسيم manoto مي نويسد](http://kashanna.ir/uploads/2014/09/345-300x208.jpg)
عکس یادگاری برخی از رزمندگان در دوران دفاع مقدس
حال ذکر این نکته ضروری است که با گذشت زمان ، اگر بخواهیم این اقتدار سخت بدست آمده را حفظ کنیم و برای نسل نوپای انقلاب، هویت ملی و انقلابی را ترسیم کنیم باید نخست خودمان آن فرهنگ را با ثبت و ضبط از تحریف و فراموشی حفظ کرده و سپس به نسل جدید منقل کنیم که به بیانی دیگر اگر من و تو این کار را نکنیم آن وقت manoto به هر شکل که دلش بخواهد اینکار را خواهد کرد.
اکنون که بیش از بیست و پنج سال از پایان آن دوران می گذرد به مقدار کافی در ثبت و ضبط تاریخ شفاهی آن دوران، تاخیر خسارت بار اتفاق افتاده است و محل درنگ را از جبهه فرهنگی انقلاب گرفته است.
گام نخست جمع آوری آثار مادی و معنوی دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قبل از اینکه از بین برود است که همتی مظاعف می طلبد .این کار می تواند بعنوان اولویت فعالان فرهنگی باشد. درگام بعدی می توان این آثار بجا مانده را تجمیع و مکتوب نموده و در یک محل در اختیار مردم و بخصوص نسل های جوان قرار داده تا این نسل نوپا با ارزش های انقلاب و دفاع مقدس غریبه نباشد و بدانند پدرانشان در راه حفظ دین و وطن چگونه در مقابل دشمن ایستادند.
لازم به ذکر است که بسیاری از کشورها از ارزش های نداشته خود با بهترین کیفیت دفاع نموده و آنرا معرفی می نمایند و حال آنکه ما باید هنرمندانه، گوشه ای از این عشق، ایثار و حماسه را که در بحرانی ترین شرایط در دفاع مقدس با تمام وجود تجربه شد را روایت کنیم. یکی دیگر از راههای انتقال آن مفاهیم ارزشمند می تواند موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باشد که نیازمند مکانی است تا نسل امروزی با آرامش ورق به ورق آنرا مرور کند. روایت گوشه ای از هشت سال دلاورمردی رزمندگان اسلام در موزه دفاع مقدس چون کوزه ای این دریای بی کران را در خود جای می دهد و می تواند هرروزه برای مشتاقان خود روایت کند.