0

تفسير كهيعص

 
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

تفسير كهيعص

تفسير كهيعص

در روايتي از حجت قائم (عج )در پرسش از تاويل حروف کهيعص آمده است :

اين حروف از اخبار غيبي و پنهان است که خداوند بنده اش حضرت زکريا را از آن آگاه کرد و سپس آن را براي حضرت محمد –ص- بيان کرد و آن مطلب از اين قرار است :

حضرت زکريا (ع) از خداوند در خواست کرد که اسامي خمسه طيبه و پنج تن آل عبا(ع)را به او بياموزد . خداوند جبرييل را فرستاد تا اين نام هاي مقدس را به او آموزش دهد .

حضرت زکريا با شنيدن نام هاي مبارک محمد و علي و فاطمه و حسن(ع)شاد و مسرور گرديد و غمش بر طرف شد اما با شنيدن نام حسين(ع)غصه دار و گريان گرديد .

روزي از خداوند علت اين امر را پرسيد و خداوند در پاسخ به او فرمود : کهيعص ، کاف نام کربلا و هاء ،هلاکت و قتل عترت(ع) ( در حادثه کربلا )و ياء، نام يزيد ملعون است که به امام حسين(ع)ظلم و ستم کرد و عين، عطش آن حضرت (ع) و صاد ، صبر او است .

هنگامي که زکريا اين موضوع را شنيد سه روز از عبادتگاهش خارج نشد و اجازه ورود به کسي نداد و مشغول گريه و افغان شد و به خداوند عرض نمود : خدايا ! من سوگوار فرزند بهترين آفريده توام ، آيا چنين مصيبتي بر او وارد مي شود ؟

خدايا ! آيا علي و فاطمه(ع)لباس اين عزا و مصيبت را بر تن مي کنند ؟ خدايا ! آيا چنين غصه و داغي بر آستانه آنها فرود مي آيد ؟ سپس عرضه داشت : خدايا ! فرزندي که در بزرگسالي مايه روشني چشمم باشد روزي ام ساز و او را وارث و وصي من قرار ده و جايگاه و موقعيت او را در نزد من مانند حسين(ع)قرار ده . هنگامي که چنين فرزندي به من ارزاني داشتي مرا شيفته و دلباخته او کن و سپس مرا داغدار و سوگوار او ساز همان طوري که محمد(ص)را داغدار و سوگوار فرزندش مي گرداني .

پس خداوند حضرت يحيي(ع)را به او عطا فرمود و او در سوگ فرزندش نشست و مدت حمل يحيي(ع)مانند امام حسين(ع)شش ماه بود . 
 

 

تفسير صافي ، ملا محسن فيض کاشاني ، ج3 ، ص 273 

دوشنبه 11 آبان 1394  11:14 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها