جنگل ابر از جنگل هاي زيبا و خوش آب و هواي استان سمنان است که در 35 کيلومتري شمال شرق اين استان قرار دارد. براي تماشاي جنگل ابر بايد در 50 کيلومتري شمال شرق شاهرود و در مسير جاده شاهرود به آزاد شهر استان گلستان برويد تا به اين روستا برسيد. در واقع اين جنگل در شهر شاهرود و نزديکي روستاي ابر قرار دارد و در مرز ميان استان سمنان و گلستان است. جنگل ابر از جمله جنگل هاي سرسبز شمال کشور است که فضاي اين جنگل با ابر پوشيده شده و به همين خاطر اين جنگل با نام جنگل ابر شناخته مي شود.
اين جنگل از سطح دريا ارتفاع زيادي دارد و پايين بودن درجه حرارت در فصل تابستان، چشمه سارهاي فراوان و پوشش جنگلي متنوع از شاخص هاي اين جنگل مي باشد. از ضخامت کوههاي البرز کم مي شود و ابرهاي گرفتار در پشت اين ديواره و از لابه لاي دره ها به سمت جنوب سرازير مي شوند . اين جنگل از بعدازظهر تا نيمه شب با سرد شدن هوا چنان ديده مي شود که انگار جنگل روي ابرها سوار شده است. اين جنگل آب و هواي متفاوتي از استان سمنان دارد . در قسمت جنوبي جنگل پوشش گياهي تنک ديده مي شود و در عمق جنگ تپه هاي شيب داري وجود دارد که پوشيده از درختان بلند است.
اورس، مشهورترين درخت اين منطقه جنگلي مي باشد که ريشه هاي بلند آن روي زمين مي خزد. در ابتداي جنگل چوپانان گلستاني براي چراي دام هايشان به اين منطقه مي آيند اما در عمق جنگل انساني ديده نمي شود. جنگل ابر شاهرود با وسعت 35 هزار هکتار به دلايلي اهميت زيادي دارد . قسمتي از جنگل هاي باستاني هيرکاني است و در اين منطقه گياهان دارويي بي نظيري وجود دارد . در جنگل هاي اين منطقه درختان سوزني برگ در کنار درختان پهن برگ ديده مي شود که اين مساله در گونه هاي جانوري هم تاثير گذار است.
اين جنگل به خاطر جغرافياي خاص دو منطقه کم ارتفاع و بلند را در کنار هم دارد و در اين منطقه شاهد به وجود آمدن اقيانوس ابر هستيم که در تمام دنيا منحصر به فرد و کم نظير است. جنگل ابر کم نظيرترين و بکرترين جنگل هاي ايران مي باشد که آب و هواي بسيار خوبي دارد. در اين منطقه 80 گونه گياهان چوبي و گونه هاي گياهي نادري چون راش، بلوط، توسکا، نارون، گيلاس وحشي، سرخدار، نمدار و بارانک و ... دارد. اين منطقه مانند موزه اي زنده پذيراي گردشگران خارجي و داخلي زيادي مي باشد و گياه شناساني به اين منطقه مراجعه مي کنند تا براي ديدن گونه هاي نادر گياهي در جنگل هاي هيرکاني به ايران بيايند. علاوه بر آن توريست هاي عمومي به اين منطقه مراجعه مي کنند و بيشتر از کشورهاي آسياي ميانه و خاورميانه به ايران مي آيند.
![](http://www.khorasannews.com/OnlineNewsImage.aspx?id=7843745)
![](http://www.khorasannews.com/OnlineNewsImage.aspx?id=7843748)
![](http://www.khorasannews.com/OnlineNewsImage.aspx?id=7843754)