مبحث 106 طرح صالحین: «اسراف و آسیبشناسی مصرف»
در مصارف گوناگون شخصی و خانوادگی، اسراف فردی صورت میگیرد. تجملگرایی، چشم و همچشمیها،
هوسرانی افراد خانواده، مرد خانواده، زن خانواده، جوان خانواده،
چیزهای غیر لازم خریدن؛ اینها از موارد اسراف است.
«مقام معظم رهبری»
انسان از دیرباز به این فکر بود که چگونه در برابر کار، نیروی کمتری را صرف کند. او برای بلند کردن اجسام حجیم از اهرم و برای شخمزدن زمین از نیروی گاو آهن استفاده کرد و ... تا آنجا پیش رفت که به تولید ماشین رسید.
زندگی ماشینی نیز روز به روز در کنار توسعه، به بالا بردن بهرهوری اندیشید و امروزه ماشین، الکتریسیته و کامپیوتر دست در دست هم نهادهاند تا بزرگترین کارها را به سهولت برای انسان به انجام برسانند.
اصلاح الگوی مصرف همان استفاده صحیح ما از نعمتهای الهی و منابع است، منابعی که گاه در زمره رزق و روزی تجلّی مییابد و گاه در بازوی انسان نهفته است و با فکر و اندیشه میتوان از هزینهکردن آن کاست.
در روزگاری که مصرفگرایی به صورت یک عادت در آمده است و اسراف امری مباهاتکننده گردیده است، فرصتسوزیهای فراوان و نعمتفرساییهای انبوه، فرد و جامعه را به فقر و تهیدستی میکشاند.
با مقدمهای که از پیشِ رو گذشت، قصد داریم در این هفته پیرامون موضوع «اسراف و آسیبشناسی مصرف» با هدف «اصلاح الگوی مصرف» بحث و گفتگو کرده و به تبادل نظر بپردازیم. شما عزیزان میتوانید در خصوص موارد ذیل، مطالب خود را (در قالب متن، تصویر و صوت) به اختصار در اینجا مطرح نمایید.
- مفهوم اسراف
- ریشههای اسراف و آثار آن
- برخی نمونههای اسراف
- حد و مرز مصرف
- اصلاح نگرشها(در حیطه درآمدها و مصارف)
- اصلاح اصول رفتار: 1- در خانواده، 2- در سازمانها و ادارات
- و سایر موضوعات مرتبط با بحث
تذکر:
همراهان گرامی، در هر مبحث ابتدا پست آغازین تاپیک مربوطه را مطالعه کرده و سپس به ارسال مطالب مرتبط با موضوع مدّ نظر اقدام بفرمایید.
از ارسال پستهای طولانی، غیر مرتبط، نامتناسب و تکراری خودداری نمایید. در غیر این صورت، اینگونه پستها حذف میگردد.
از همکاری شما سپاسگزاریم.
شاد و سلامت باشید.