0

جادوی ادویه ها

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

این ادویه مسکن و سم زدای بدن تان است

 

این ادویه مسکن و سم زدای بدن تان است

 

فلفل از جمله ادویه‌هایی است که طرفداران بسیاری در بین مردم کشورهای مختلف بویژه هندی‌ها دارد اما اغلب مصرف‌کنندگان این ادویه به خواص متنوع و مفید آن، آگاه نیستند.
_ همه انواع فلفل تاثیر محرکی روی گردش خون دارند و دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. فلفل با افزایش تعریق و دفع ادرار باعث دفع سموم از بدن و پایین آمدن تب می‌شود.
_ فلفل سیاه و فلفل سفید حاوی ماده‌ای با ساختمان مشابه مورفین هستند که در تسکین دردها موثر است. _ طعم تند فلفل قرمز نیز به دلیل وجود ماده‌ای شبه قلیایی در این ادویه است که خلط‌ آوری موثر بوده و برای ریه‌ها بسیار مفید است. _ عملکرد ضدحساسیت آن نیز باعث تسکین زکام و تنگی نفس شده و احساس سلامتی را در فرد افزایش می‌دهد.
فلفل سیاه قابلیت بهبود عملکرد سیستم گوارشی را نیز دارد. فلفل سیاه در فرآیند هضم و گوارش مواد غذایی تاثیر مطلوب دارد و ترشحات بزاقی را موجب می‌شود. تحریک غدد بزاقی نیز به نوبه خود ترشح مایع گوارشی یا همان اسید معده موسوم به «اسید هیدروکلریک» را افزایش می‌دهد و به تجزیه پروتئین و بهبود فرآیند هضم غذا کمک می‌کند.
_ فلفل سیاه همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این ادویه مفید در عین حال از رشد باکتری‌های مضر به خصوص در روده جلوگیری می‌کند. از این رو خاصیت ضد باکتریایی فلفل از اسهال ناشی از عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

 

پنج شنبه 10 دی 1394  11:29 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه های لاغرکننده

 

ادویه های لاغرکننده

 

افرادی که دنبال لاغری هستند به هر دری می‌زنند تا چند کیلوگرم وزن کم کنند. در این بین کم نیست تعداد افرادی که با روش‌های نسبتا خطرناکی مانند رژیم‌های لاغری نادرست و سخت، مصرف قرص‌های لاغری یا حتی تیغ جراحی سعی دارند خود را به وزن ایده‌آل برسانند. از ما می‌شنوید سلامتی خودتان را به خطر نیاندازید و با اصلاح روش تغذیه‌ی خود به هدفتان برسید.

اگر به دنبال یکی از آن روش‌های مطمئن و بدون خطر برای خوش‌اندامی می‌گردید به ادویه‌ها اعتماد کنید؛ یعنی ادویه‌های ارائه‌شده در این مقاله را به برنامه‌ی غذایی‌تان اضافه کرده و با اصلاح تغذیه و ورزش، هم خوش‌اندام شوید و هم سالم بمانید. لطفاً با ما همراه باشید تا با 7 ادویه‌ی همیار لاغری آشنا شوید.

محققان چه می‌گویند؟
همین اول کار بگوییم محققان هلندی معتقدند که ادویه‌ها به دلیل داشتن قدرت چربی‌سوزی به لاغری کمک می‌کنند و همچنین به دلیل ایجاد احساس سیری باعث می‌شوند که افراد کمتر غذا بخورند. ادویه‌ها باعث هضم بهتر غذا شده و طعم آن را دلچسب‌تر می‌کنند.

ادویه‌های همیار لاغری

دارچین
دارچین شما را یاد چه می‌اندازد؟ شله‌زرد یا کله‌پاچه؟ که البته هر دو خیری برای تناسب اندام ندارند! هر چه باشد باید بدانید که این ادویه را ملکه‌ی ادویه‌های لاغری می‌دانند. دارچین ضداشتها است و می‌تواند میل شدید به مواد قندی و شیرین را کنترل کند. خوشبختانه دارچین همچنین به تنظیم قند خون نیز کمک می‌کند. حتماً می‌دانید که بالا بودن قند خون باعث انباشتگی قند به صورت چربی می‌شود. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ترکیب دارچین با عسل باعث تنظیم سوخت و ساز بدن شده و به تناسب اندام کمک می‌کند. توصیه می‌کنیم یک نوک انگشت دارچین به میوه‌ها اضافه کرده و به عنوان دسر یا میان‌وعده میل کنید. می‌توانید به چایتان نیز دارچین اضافه کنید. چند قطره روغن گیاهی دارچین را روی یک دستمال تمیز بچکانید و روزانه چندین مرتبه استشمام کنید.

هل
در طب آیورودا (طب سنتی هند) از هل به عنوان یک چربی‌سوز طبیعی استفاده می‌کنند. برای اینکه از خواص بی‌نظیر هل بهره‌مند شوید کافی است یک یا چند عدد از این ادویه‌ی خوش عطر را داخل قوری چایتان بیندازید و یا یک عدد را به فنجان قهوه‌تان اضافه کنید. همچنین می‌توانید یک قاشق چای‌خوری دانه‌های ریز هل را در یک فنجان آب جوش و در حرارت ملایم دم کنید. بعد از غذا یک فنجان از این دم کرده‌ی معطرتان را میل کنید و بدون دردسر به هدف لاغری‌تان نزدیک‌تر شوید.

  چوب میخک
چوب میخک نیز یکی از آن همیاران لاغری فوق‌العاده موثر است. زمانی که دلتان می‌خواهد ریزه‌خواری کنید و دنبال چیپس و پفک و یا هله‌هوله‌های دیگر می‌گردید یک عدد چوب میخک را در دهان گذاشته و شروع به جویدن کنید. درست است که در ابتدا طعم بی‌نظیر و خوبی نخواهید چشید اما خاصیت بی‌حس‌کنندگی ملایم آن خیلی زود پرزهای چشایی را با طعم آن همسو می‌کند. توصیه می‌کنیم برای بهره‌مندی از خواص بیشتر این ادویه برای خودتان چای سبز درست کرده و به آن یک عدد چوب میخک، چند دانه‌ی هل و همچنین یک عدد چوب دارچین (کوچک) بیندازید و بعد از غذا میل کنید. این چای معجزه‌گر به راحتی اشتهایتان را کنترل کرده و به روند چربی‌سوزی کمک زیادی می‌کند.

زردچوبه
در مورد خواص زردچوبه می‌توان مقاله‌ها نوشت. این ادویه‌ی زرد که در هر آشپزخانه‌ای پیدا می‌شود علاوه بر اینکه سطح سلامتی را ارتقا می‌دهد، به جذب و هضم هر چه بیشتر چربی‌ها کمک زیادی می‌کند. به همه‌ی غذاهایتان زردچوبه اضافه کنید حتی به سس‌های (سس سرکه) سالادهایتان.

تخم رازیانه
قرن‌هاست که تخم رازیانه علاوه بر خواص دیگری که دارد به عنوان یک ماده‌ی طبیعی ضداشتها معروف است.اگر اشتهایتان زیاد است عادت  کنید که روزانه مقداری تخم رازیانه بجویید. این کار باعث هضم راحت غذا شده و همچنین به خوشبو شدن نفستان نیز کمک می‌کند.

فلفل تند
فلفل را یک سلاح واقعی برای مقابله و حذف چربی‌ها بدانید. به خاطر اینکه حاوی ترکیب بسیار قوی به نام «کاپسایسین» است که دخل چربی‌های اضافه را می‌آورد. این ترکیب به افزایش متابولسیم بدن و همچنین کاهش میزان قند خون کمک زیادی می‌کند. توصیه می‌کنیم به غذاهایتان فلفل بزنید به خصوص به منابع غذایی پروتئینی مانند غذاهای حاوی مرغ، گوشت و ماهی.

وانیل
وانیل که باشد عطر و طعم بستنی، کیک، انواع شیرینی‌ها و غیره تداعی خواهد شد. وانیل یکی از آن ادویه‌های آرامش‌بخش فوق‌العاده برای مقابله با استرس، اضطراب و نگرانی‌های روزمره است. این ادویه همچنین باعث کنترل گرسنگی شده و میل شدید به پرخوری و هله‌هوله خوری را کاهش می‌دهد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از روی احساسات غذا می‌خورید یعنی زمانی که کسل، بی‌حوصله و یا تنها هستید به سراغ مواد غذایی می‌روید حتماً وانیل را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید. توصیه می‌کنیم به جای قند و شکر به چای و قهوه‌تان وانیل بزنید و میزان کالری آن را کاهش دهید.

 

شنبه 12 دی 1394  10:50 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

این دو ادویه معجزه می کنند

 

این دو ادویه معجزه می کنند

 

کارکامین یکی از اجزای اصلی زردچوبه و ادویه کاری است که در مهار واکنش های التهابی نقش دارد. این ماده یک ترکیب پلی فنلی است که موجب ایجاد رنگ در زردچوبه و ادویه کاری می شود.
پودر زردچوبه  از سال ها قبل برای درمان بیماری های التهابی مختلف مانند آرتروز کاربرد داشته است.در مطالعات سالیان اخیر کاربردهای درمانی بسیاری برای کارکامین مشخص شده است. به عنوان مثال در ماه مارس سال 2012 مطالعات محققان ایالت میشیگان نشان داد که کارکامین برای بیماران مبتلا به پارکینسون مفید است. مطالعات دانشمندان آلمانی نشان می دهد که کارکامین گسترش (متاستاز) سرطان پروستات را متوقف می کند.سرطان پروستات یکی از شایع ترین موارد بدخیمی است که اغلب دیر تشخیص داده می شود و زمانی درمان آغاز می گردد که سرطان به بافت های دیگر بدن سرایت کرده است (متاستاز) و خطر مرگ بیمار را تهدید می کند. مطالعات قبلی نشان داده بود که کارکامین متاستاز تومور در سرطان ریه، سینه و سرطان های سر و گردن را نیز متوقف می کند. کارکامین موجب کاهش سنتز ترکیباتی موسوم به سیتوکین توسط سلول های تومور می شود. سیتوکین ها موجب پیشرفت سرطان و متاستاز می شوند.پژوهشگران معتقدند که می توان از کارکامین به عنوان عامل پیشگیری کننده در بیماران مبتلا به BHP (تکثیر خوش خیم سلول های پروستات) و یا زنان با سابقه خانوادگی سرطان سینه استفاده نمود.

 

دوشنبه 14 دی 1394  2:43 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

آنچه خانم ها باید درباره فلفل سیاه بدانند

 

آنچه خانم ها باید درباره فلفل سیاه بدانند

 

بر اساس تحقیقات فلفل سیاه در تسکین دردهای قاعدگی و کاهش انقباضات رحمی مفید است. میوه فلفل سیاه یکی از مواد تشکیل دهنده مهم و عمده ادویه خوراکی است و پپرین فراوان ترین ماده موثره آن است. در طب سنتی، دم کرده فلفل سیاه را جهت تسکین دردهای قاعدگی توصیه کرده اند اما مطالعات جامعی در مورد آن انجام نشده بود.مطالعات اخیر که در ایران و در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد تاثیرات مثبت فلفل را در کاهش انقباضات رحمی و تسکین درد های قاعدگی تأیید می کند.

 

پنج شنبه 17 دی 1394  12:00 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

مقدار مجاز مصرف زعفران را می دانید؟

 

مقدار مجاز مصرف زعفران را می دانید؟

 

برای تهیه یک کیلو زعفران حدود ۱۰۰ هزار گل نیاز است که موجب شده زعفران از جمله گران‌ترین ماده‌ها در طول تاریخ باشد.

گیاه زعفران، گیاهی از خانواده زنبقیان است که از زمان قدیم بین ملل مختلف شناخته‌شده بوده و مصارف خوراکی و دارویی داشته است. گل‌های زیبا و بنفش آن در فصل پاییز،‌ صبح‌ها پیش از طلوع به وسیله دست، برداشت و سپس کلاله قرمز رنگ آن جداشده و خشک می‌شود. امروزه ایران بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده زعفران در دنیاست که بیشتر آن در خراسان کشت می‌شود.

زعفران از نظر طب سنتی دارای طبیعتی گرم و خشک است و دارای خواصی مانند مفرح قوا، مقوی حواس، قابض، بازکننده گرفتگی‌های (سده)، دماغ (سر)، جگر (کبد) و کم کننده اشتها و مقوی معده است. همچنین در صورتی که زعفران با عسل مصرف شود دافع سنگ کلیه خواهد بود. زعفران را می‌توان به روش‌های مختلفی از جمله استشمام برای رفع سردرد شدید و بی‌خوابی مصرف کرد.

تقلب‌های زعفرانی
قیمت بالای زعفران موجب شده که این ماده در معرض تقلب‌های زیادی قرار گیرد. عمده‌ترین موارد تقلب زعفران در ادامه آمده است:

* رنگ کردن، سنگین نمودن، مخلوط کردن با کلاله ذرت و افزودن روغن از جمله شایع‌ترین روش‌های تولید تقلبی زعفران است. یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.

* خطرناک‌ترین روش تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است؛ اگر رنگ‌های مصنوعی در زعفران به‌کاررفته باشد در آزمایشگاه قابل‌تشخیص است چرا که پایین بودن قدرت رنگ‌دهی آن نشان‌دهنده این تقلب خواهد بود. این رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و در واقع گل‌رنگ‌هایی که از مکه به عنوان زعفران و غالباً به شکل پودر به کشور وارد می‌شود از همین رنگ‌های خطرناک مصنوعی است.

* طبیعی‌ترین روش تقلب در زعفران استفاده از رنگ طبیعی این گیاه برای رنگ کردن دیگر قسمت‌های سفید زعفران و مخلوط کردن آن با این محصول است، این روش محترمانه‌ترین روش تقلب است که متأسفانه بسیار رایج شده است. متقلبان و عرضه‌کنندگان می‌توانند روی خالص بودن زعفران خود نیز قسم بخورند چرا که از هیچ‌چیز به غیر از زعفران در آن استفاده نکرده‌اند.

روش‌های شناسایی زعفران اصلی
* تشخیص زعفران‌های اصلی از روی سرشاخه کلاله زعفران ساده‌ترین روش محسوب می‌شود چرا که سرشاخه‌های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایین‌تر می‌آید باریک‌تر می‌شود، البته چنانچه زعفران‌ها پودرشده باشند تنها با دستگاه‌های آزمایشگاهی قابل‌تشخیص هستند.

* اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد و آن را به آزمایشگاه فرستاد.

* ریشک ذرت، مستقیم، ولی پرچم زعفران انحنا دارد.

* تکه‌های زعفران را روی شعله گاز بوتان قرار داده در این حالت زعفران خالص به رنگ بنفش یا نارنجی در می‌آید که به پتاسیم آن مربوط می‌شود؛ اما در مورد زعفران تقلبی رنگ زرد ایجاد می‌شود.

* اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بگذارد اگر چنین باشد به احتمال قوی زعفران تقلبی است.

* رنگ تارهای زعفران در بنزین نامحلول است یعنی اگر تار زعفران را در بنزین بیندازیم نباید بنزین را رنگین کند.

* اگر چند تار زعفران را در یک لیوان آب جوش بیندازیم بعد از حدود 5 دقیقه نباید رنگ تارهای آن سفید شود؛ اگر چنین شود زعفران تقلبی است.

* رنگ؛ بو و مزه زعفران برای اهل شناخت آن محک قاطعی است. مزه زعفران اصلی کمی تلخ ولی مطبوع و بوی زعفران کمی تند است.

زعفران جایگزین دارد؟
در فرهنگ ما ایرانی‌ها در بیشتر غذاها و شیرینی‌ها، زعفران ادویه اصلی است و به عنوان معطرکننده، طعم‌دهنده و رنگ‌دهنده استفاده می‌شود اما از آنجا که بسیار گران‌قیمت است، امکان دارد در تهیه غذاها - به خصوص غذاهای نذری- از رنگ‌دهنده‌های دیگری به جای آن استفاده شود. گلرنگ و زردچوبه، جایگزین‌هایی هستند که نزدیک‌ترین رنگ را به رنگ زرد طلایی زعفران دارند و یکی از مهم‌ترین تقلب‌ها در این زمینه فروش گلرنگ به جای زعفران است. در مواردی هم مخلوط گلرنگ و زعفران به فروش می‌رسد.

با وجود این، در بسیاری از کشورها، گلرنگ به نام عمومی «زعفران آمریکایی» در دسترس مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. این گیاه از نظر ترکیب و آثار کاملا با زعفران متفاوت است و فقط از نظر ظاهری به آن شباهت دارد؛ رشته‌هایی شبیه به زعفران (4-3 سانتی‌متر) و کوتاه‌تر از آن (2 سانتی‌متر) است. در بسیاری از نقاط دنیا به علت گرانی از گلرنگ به جای زعفران استفاده می‌شود. با اینکه این گیاه تا حدودی خاصیت آرام‌بخشی دارد اما به هیچ‌وجه عطر و بوی زعفران را ندارد و اگر بیش از اندازه مصرف شود، باعث آسیب و تخریب بافت کبد خواهد شد.

بعد از گلرنگ، زردچوبه دومین ادویه‌ای است که در بسیاری از مناطق از آن به جای زعفران (البته نه تقلبی) استفاده می‌شود. البته در مصرف این ادویه، نباید زیاده‌روی کرد زیرا مصرف آن در حجم زیاد می‌تواند به مخاط روده و معده آسیب برساند به گونه‌ای که تنها مصرف روزانه 3 گرم زردچوبه برای یک فرد بالغ، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مقدار مجاز مصرف زعفران
استفاده از زعفران به هر شکل و در هر فرآورده‌ای حداکثر تا روزی یک‌دهم گرم برای یک فرد بالغ مجاز است. در مصرف‌های دارویی نیز مقدار مجاز مصرف، حداکثر 1 گرم است. مصرف بیش از 3 گرم زعفران باعث خونریزی شدید، سقط‌جنین و در مواردی منجر به مرگ می‌شود. البته در دنیا گزارش‌هایی مبنی بر مصرف 5 تا 9 گرم زعفران که مرگ‌ومیر به دنبال داشته، ارائه شده است.

نگهداری از زعفران
به خاطر داشته باشید زعفران را در محیطی تاریک، خشک، خنک و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. بهترین ظرف نگهداری زعفران در درجه اول ظرف‌های فلزی و بعد ظرف‌های شیشه‌ای رنگی هستند. ظرف‌های پلاستیکی برای نگهداری مناسب نیستند زیرا در مدت کوتاهی از اسانس و مرغوبیت زعفران کم می‌شود. بهتر است هنگام مصرف آن را پودر کنید. اگر زعفران به صورت پودر مصرف شود، رنگ بیشتری می‌دهد. برای بهتر پودر شدن زعفران نیز بهتر است آن را با هاون‌های کوچک که از مرمر ساخته شده‌اند به صورت گرد درآورید.
نگهداری زعفران مهم است چرا که در صورت نگه‌داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه‌ی آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.

چگونه می‌توان زعفران حل کرده را در یخچال بیشتر نگه داشت؟
البته بهتر است که زعفران تازه‌تازه آماده و مصرف شود تا خواصش بیشتر حفظ شود. اما برای نگهداری طولانی‌تر در یخچال باید زعفران را بدون قند یا هر افزودنی دیگری بسایید و با آب کاملاً جوشیده به میزان بسیار کم حل کنید. حال زعفران را قدری روی سماور یا کتری دم کنید.

البته برخی افراد نیز زعفران را با یخ آماده می‌کنند و اتفاقا رنگ خوبی هم می‌دهد به این صورت که یک تکه یخ را روی زعفران ساییده شده می‌گذارند تا آب شود.

دکتر محمدحسین صالحی‌سورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران

 

شنبه 19 دی 1394  3:50 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

دارچین برای درمان بیماری قارچی موثر است

 

دارچین برای درمان بیماری قارچی موثر است

 

یک محقق ایرانی در تحقیقات خود متوجه تأثیر معجزه‌ آسای گیاه دارویی دارچین در درمان بیماری ‌های قارچی شد.
الهه جهان، پژوهشگر جوان ایرانی در گفتگو با خبرنگار علمی خبرگزاری فارس گفت: طب سنتی در کشور ما به دلیل حجم و تنوع گیاهان دارویی سابقه طولانی دارد.

وی افزود: قارچ کاندیدا آلبیکنس استلاتوئید که نوعی مُخمر بیماری زا است، مولد بیماری در دستگاه تناسلی هر دو جنس است. این بیماری به خصوص در زنان بسیار شایع است به طوری که 4.3 درصد زنان در طول عمر خود حداقل یک بار مبتلا می ‌شوند. لزوم درمان گیاهی این بیماری قارچی، طولانی و برگشت ‌پذیر بودن درمان‌ های شیمیایی رایج است.
این پژوهشگر تصریح کرد: این پژوهش با جمع ‌آوری نمونه و تحقیق و آزمایش انجام شد.
وی گفت: در این تحقیق اثر عصاره 8 گیاه دارویی دارچین، آویشن، همیشه بهار، اسطوخودوس، مرزنگوش، سیر، ختمی و بومادران که با استفاده از روش تقطیر با آب(عرق) تهیه شد، در جلوگیری از رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس استلاتوئیدس مورد بررسی قرار گرفت.
جهان خاطرنشان کرد: که از بین این گیاهان، گیاه دارچین با نام علمی Cinnamomum zeylanicum از تیره Lauraceae به‌ طور کامل مانع از رشد قارچ در محیط کشت سابورو دکستروز آگار با استفاده از روش عصاره در محیط کشت شده است.
وی گفت: آزمایشات بعدی پیرامون گیاه دارچین از دیسک‌ بلانک و سنجش قطر هاله رشد نیافته با عصاره‌ های متانولی، اتانولی،‌ آبی و عرق این گیاه شاهد صورت گرفت که عصاره متانولی و اتانولی کاملاً مانع رشد شدند.
این محقق تصریح کرد: عرق تا حدودی مؤثر بود و عصاره آبی تأثیری نداشت و نتایج حاصل با استفاده از نرم‌افزار minitab مورد آنالیز قرار گرفت و مشخص شد که تفاوت معناداری بین هاله عدم رشد عصاره‌ های گیاه دارچین با نمونه شاهد در سطح معناداری وجود دارد.
تاکنون تأثیر عصاره گیاهان xylopia aethophca ، زرشک، خرزهره و پنیرک بر کاهش رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس مطالعه شده است.

 

دوشنبه 21 دی 1394  9:24 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

با استفاده از ادویه جات وزن بدن را کنترل کنید

 

با استفاده از ادویه جات وزن بدن را کنترل کنید

 

با افزودن ادویه جاتی مانند سیر ، آویشن، نعنا،  کاری و رزماری به رژیم غذایی می توانید از فایده های زیاد آنها بر سلامت خود بهره مند شوید.

به گزارش هلث دی، سوزانا زیک، یک محقق هومیوپاتی در دانشگاه میشیگان می گوید افزودن این گیاهان و ادویه جات به غذا به حفظ وزن سالم کمک می کند. علاوه بر اینکه در جلوگیری از ابتلا به برخی انواع سرطان ، کاهش فشار خون،  کنترل قند خون   و بهبود سلامت قلب و عروق  نیز موثرند.

وی جایگزین کردن مواد مضری مانند قند، نمک  و چربی را با این ادویه ها و گیاهان علفی در بهبود سلامت موثر می داند.

وی توصیه می کند به جای نمک از ادویه هایی مانند آویشن، سیر، جعفری، رزماری (اکلیل کوهی) استفاده شود.

همچنین استفاده از سیر تازه را به عنوان یک کاهش دهنده ی فشار خون و کلسترول  مفید می داند. سیر خشک یا سیری که به مدت طولانی مانده باشد، فواید مفید خود را از دست داده است.

رزماری یک آنتی اکسیدان  است که ظاهراً حافظه  را تقویت نموده و به جلوگیری از سرطان کمک می کند.

آویشن، نعنا و رزماری به لحاظ روغن های ضروری که دارند برای مقابله با سرماخوردگی   توصیه می شوند.

آویشن برای درمان سرفه های مزمن  نیز مفید است. پیش از این نیز، به طور سنتی از این ادویه برای درمان سرفه استفاده می شد.

ادویه های گرم شامل زنجبیل ، جوز، دارچین  و فلفل برای کاهش فشار خون مفیدند.

سرانجام محققان دریافته اند موادی در زردچوبه وجود دارد که خواص ضد التهابی دارد و برای کاهش کمردرد  مفید شناخته شده است.

 

چهارشنبه 23 دی 1394  2:11 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

همه چیز درباره یک ادویه کامل

 

همه چیز درباره یک ادویه کامل

 

شاید تاکنون غذاهای پاکستانی، هندی یا لبنانی را که در برخی رستوران‌ها یا اغذیه‌فروشی‌های سطح شهر سرو می‌شود، خورده باشید و متوجه تندی و تیزی و طعم متفاوت آن نسبت به غذاهای ایرانی شده و از خود پرسیده باشید اغلب این غذاها مشابه غذاهای خودمان و شامل انواع کباب، کتلت، پلوی مخلوط، مرغ تنوری و... است، پس چرا طعم این غذاها زمین تا آسمان با غذای ایرانی فرق می‌کند و برخی انواع آن به دلیل مزه متنوع و متفاوت خوشایند ذائقه ‌ماست؟

خوب است بدانید بیشتر مردمان کشورهای پاکستان، افغانستان، عربستان، لبنان، هندوستان و حتی مردمان باصفای استان های جنوبی کشورمان هنگام طبخ یک غذای ساده ممکن است از شش تا هفت نوع ادویه با عطر و بوی متفاوت استفاده کنند. این ادویه ها می تواند رازیانه، تخم گشنیز، زیره سبز، فلفل قرمز، هل، زنجبیل و از همه مهم تر پودر کاری باشد که می تواند عطر و طعم غذا را به کل تغییر دهد.

کاری، یک ادویه کامل
کاری یک ادویه ساده نیست و ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف متفاوت است و اغلب از مخلوط پودر بیش از 20 نوع گیاه معطر همچون زیره، هل، خردل، فلفل سیاه، رازیانه و... به دست می آید و جزء اصلی آن فلفل و زردچوبه است که ذائقه بیشتر مردمان آسیایی آن را می پسندد. مزه غالب این ادویه تند و دلچسب، بوی آن معطر و رنگ زرد فوق العاده ای دارد. خاصیت کاری به دلیل تعدد گیاهان مفید به کار رفته در آن در مقایسه با دیگر ادویه جات بیشتر بوده و بهترین ادویه برای رفع بوی ناخوشایند انواع گوشت سفید و قرمز است. کاری، یک ضدمیکروب و آنتی اکسیدان قوی است و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند و با کاهش التهاب مفاصل از تورم و درد ناشی از آن می کاهد.

در تحقیقی مشخص شده مردان سالمندی که پودر کاری را در برنامه غذایی روزانه خود گنجانده اند، نسبت به سایرین در آزمون حافظه موفق تر عمل کرده اند. گروهی از متخصصان تغذیه می گویند چون میزان فلفل قرمز به کاررفته در کاری بیشتر است، می تواند با افزایش دمای بدن موجب سوخت وساز و تعرق زیادتر شده و به سوختن بیشتر کالری کمک کند. در نتیجه کسانی که قصد لاغر شدن دارند، می توانند این ادویه را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنند. همچنین آزمایش ها نشان داده است افزودن ادویه کاری به غذاهای پرچرب با کاهش تری گلیسیرید، ریسک ابتلا به بیماری های شدید قلبی را کاهش می دهد. از جمله خواص دیگر کاری تقویت معده و محافظت از کبد است و می تواند تا حدود زیادی جلوی نفخ را بگیرد.

بر اساس مطالعه ای که روی غذاهای غربی و شرقی انجام شده، پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند غذاهای شرقی، پرادویه ترین غذاها بوده و آمار سرطان و بیماری های کبدی در مصرف کنندگان این غذاها کمتر است و در نتیجه متخصصان، مصرف ادویه جات بویژه کاری را به تمام خانواده ها توصیه می کنند البته مصرف زیاد ادویه جات به دلیل طبع گرم می تواند آن را برعکس به ترکیبی سمی و ناتوان کننده کبد تبدیل کند.

 

یک شنبه 27 دی 1394  2:31 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه‌هایی برای سلامتی

 

ادویه‌هایی برای سلامتی

 

معمولاً اکثر افراد، غذاهای ادویه‌دار را دوست دارند و از ادویه‌ها در تهیه‌ی غذاهای خود استفاده می‌کنند.
اما اگر از آن دسته افرادی هستید که میانه‌ی خوبی با این دنیای رنگارنگ و متنوع ندارید توصیه می‌کنیم در رویه‌ی خود تجدید نظری کرده و ادویه‌ها را دریابید.

به گفته‌ی محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیای ایالات متحده‌ی امریکا، مصرف ادویه‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها اجازه نمی‌دهد میزان انسولین و تری‌گلیسیرید بعد از صرف غذا افزایش یابد و به این ترتیب خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.
محققان تأثیر ادویه‌ها را روی 6 مرد 30 تا 65 ساله که دارای اضافه وزن بودند مورد بررسی قرار دادند. در ابتدا داوطلبان روزانه غذاهای بدون ادویه و سپس در هفته‌ی بعد غذاهای ادویه دار مصرف کرند. این ادویه‌ها شامل ادویه های رزماری، آویشن، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه، تخم میخک، پودر سیر و پاپریکا بودند.
محققان میزان انسولین و تری‌گلیسیرید داوطلبان را قبل و همچنین بعد از صرف هر وعده‌ی غذایی می‌سنجیدند.
مصرف ادویه‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها اجازه نمی‌دهد میزان انسولین
و تری‌گلیسیرید بعد از صرف غذا افزایش یابد و به این ترتیب خطر بیماری‌های
مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد
محققان بعد از مقایسه‌ی میزان انسولین و تری‌گلیسیرید افراد بعد از صرف غذای بدون ادویه و غذاهای ادویه‌دار به این نتیجه رسیدند که میزان انسولین بعد از مصرف غذاهای ادویه‌دار به میزان 21درصد و میزان تری‌گلیسیرید به میزان 31 درصد کاهش می‌یابد.
از این گذشته بررسی‌ها نشان داد بعد از صرف غذاهای ادویه‌دار مقاومت آنتی‌اکسیدانی 13 درصد افزایش می‌یابد.

 

چهارشنبه 30 دی 1394  3:00 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

زعفران بر علیه یک سرطان خطرناک

 

زعفران بر علیه یک سرطان خطرناک

 

پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد، زعفران می‌تواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آن را به شکل قابل‌توجهی در موش‌ها مهار کند.

زعفران با بهبود فرایند آپوپتوز(مرگ سلولی برنامه ریزی شده)، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضدالتهابی که دارد، می‌تواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آن را به شکل قابل‌توجهی در موش‌ها مهار کند. سرطان سلول‌های کبدی یا HCC، پنجمین سرطان شایع در جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به‌شمار می‌رود. ابتلا به هپاتیت B ،C و بیماری کبد چرب، در معرض سرطان‌زاهای محیطی مانند دی اتیل نیتروزآمین قرار گرفتن، مصرف بی‌رویه آهن و استفاده از مشروبات الکلی می‌تواند زمینه ابتلای فرد را به این سرطان کشنده فراهم کند. تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد، عصاره زعفران به وضوح می‌تواند نقش یک محافظ شیمیایی قوی را در برابر این عوامل بازی کند.

به گزارش ساینس دیلی، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه امارات متحده عربی انجام شده نشان می‌دهد زعفران که پیش از این خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به اثبات رسیده، به خوبی می‌تواند از کبد در برابر پیشرفت سرطان و عوامل سرطان‌زایی مانند دی‌اتیل‌نیتروزآمین یا DEN که در تنباکو، وسایل آرایشی، بنزین و غذاهای فرآوری‌شده، وجود دارد، محافظت کند. این پژوهشگران دو هفته پیش از القای ماده سرطانی به موش‌ها، رژیم حاوی زعفران آنها را با دوزهای گوناگون 75، 150و 300 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز آغاز کردند و آن را به مدت 22 هفته ادامه دادند.

نتایج نشان می‌دهند گروهی از موش‌ها که بالاترین دوز عصاره زعفران را دریافت کرده‌اند، کاملا از ایجاد سلول‌های سرطانی در کبد مصون مانده‌اند. در گروه‌های دیگر که درمان پیش از القا آغاز شده نیز کاهش پروتئین‌هایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح دیده می‌شود و روند پیشرفت یا آغاز بیماری به مراتب کندتر شده است.

عمرو امین که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته، می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهند زعفران با کمک به اجرای فرآیند آپوپتوز یا مرگ تنظیم‌شده سلولی، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضدالتهابی، این نقش ضدسرطانی را ایفا می‌کند».

 

سه شنبه 6 بهمن 1394  12:52 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

سماق

 

سماق

 

نام علمی سماق Rhus coriaria است. "سماق" در قدیم "سماک" نیز تلفظ می‌شده است، در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است.

سُماق درختچه ای است کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد. رنگ میوه ی آن قرمز و قهوه‏ای است (تصویر مجاور) و طعم آن گس است، ولی پس از رسیدن ترش می‏شود. میوه‌ ی سماق پس از کوبیدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی مانند کباب استفاده می‌شود.

این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه‌، جنوب ایتالیا و آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده می ‌شود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه ‌ی تزیینی‌ داشته و اگر حواسمان نباشد، می ‌تواند موجب مسمومیت و خارش گردد.

در یونان باستان از چوب سماق برای رنگ آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ دادن به چرم استفاده می کردند.

در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه می‌ کنند که برای تسکین درد معده و اختلالات گوارشی موثر است.

سماق از نظر طب قدیم، سماق سرد و خشک است.

حال خواص سماق عبارتند از :

- خاصیت ضد میکروبی دارد.

- خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از عمل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. رادیکال های آزاد با تخریب سلول های بدن نقش مهمی در بروز انواع سرطان دارند. بنابراین آنتی اکسیدان ها از بروز سرطان ها جلوگیری می کنند.

- برای بیماران دیابت ی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابت ی ها، ترکیب شدن گلوکز (قند خون ) با پروتئین های حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئین ها می انجامد. مطالعات نشان می دهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرایند جلوگیری می کند.

- برای دندان درد مفید است.

- اشتها را تحریک می‌کند.

- به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده می‌باشد.

- خاصیت ادرارآور یا دیورتیک دارد.

- تب را پایین می آورد.

- در درمان بیماری‌های روماتیسمی و نقرس موثر است.

- خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون (مانند اوره) را دفع می ‌کند.

- لثه‌ها را تقویت کرده و آنها را محکم می ‌سازد.

- برای برطرف شدن تهوع و بی اشتهایی مفید است.

- تقویت کننده ی دستگاه گوارش است.

- از خونریزی معده جلوگیری می‏کند.

- علت افزودن سماق به کباب این است که خوردن گوشت کباب شده باعت تولید آنزیم‌هایی در بدن می‌شود که مضر هستند. سماق می‌تواند اثر این آنزیم ها را خنثی کند.

- در رفع غلظت خون موثر است.

- خوردن گرد سماق با آب سرد از خونریزی داخلی جلوگیری می کند.

- غرغره ی جوشانده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.

- مالیدن آب جوشانده ی سماق روی محل ضربه دیده، از ورم آن جلوگیری می کند.

- گردی که روی میوه سماق می‏نشیند و به آن خاک سماق می‏گویند، بسیار قابض و کمی تلخ است و به علت داشتن املاح، از ترشحات بی رنگ زنانه جلوگیری می‏کند.

- منوراژی (خونریزی رحم) و خونریزی در فواصل قاعدگی را کاهش می دهد.

- خونریزی سینه (هموپتزی) را کم می کند.

- اسهال معمولی و اسهال خونی را برطرف می کند.

- کمپرس با سماق در التیام زخم، سوختگی، اگزما، ترک نوک سینه و عضو ضرب دیده موثر می باشد.

- برای رفع تهوع و استفراغ ، سماق را با زیره و آب سرد مخلوط کرده و مصرف نمایید.

- چای سماق برای کاهش تعریق به کار می رود.

- کسانی که هموروئید (بواسیر) دارند و زنانی که ترشحات بی رنگ زنانه دارند، سماق را جوشانده و داخل لگنی بریزند و در آن بنشینند.

- در قدیم برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می کردند.

- در قدیم سماق برای درمان سوزاک و سل به کار می رفته است.

- در قدیم شیره خارج شده از درخت سماق را برای درمان بیماری های دستگاه ادراری به کار می بردند.

هشدارها :

* خوردن سماق تازه باعث مسمومیت می شود. بنابراین فقط باید خشک آن را مصرف نمود.

* به دلیل اینکه طبیعت سماق سرد است، برای افراد سردمزاج مناسب نیست و باید با گیاهان گرم مصرف شود.

* مصرف بیش از حد سماق می ‌تواند مسمومیت زا باشد.

* سماق را باید به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید.

 

چهارشنبه 7 بهمن 1394  11:08 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

در این دوران گلپر نخورید!

 

در این دوران گلپر نخورید!

 

گلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماری‌های گوارشی به‌خصوص نفخ محسوب می‌شود. گلپر، هضم‌کننده غذا و تقویت‌کننده معده است. برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانه‌های این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.

از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانه‌های این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از 24 ساعت و خشک شدن دانه‌ها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند.

غیر از خواص درمانی از دیگر کاربردهای گلپر در طب سنتی، تلطیف گوشت‌ها به‌خصوص گوشت آبزیان و ماهی است و توصیه می‌شود به عنوان ادویه در پخت ماهی از گلپر استفاده کنید.

اما مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری به‌خصوص 3 ماهه اول جایز نیست زیرا باعث سقط جنین می‌شود. گاهی مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد می‌شود، در این صورت می‌توانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.

 

پنج شنبه 8 بهمن 1394  10:45 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها