0

جادوی ادویه ها

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

نکاتی مهم در مورد ادویه ها که نمی دانستید!

نکاتی مهم در مورد ادویه ها که نمی دانستید!

 

معمولا ادویه‌ها در کارخانه‌ها تولید نمی‌شوند و فرایند خاصی هم برای تولید آنها به کار نمی‌رود. یعنی پرمصرف‌ترین ادویه‌ها مانند فلفل، زردچوبه، خردل یا دارچین به صورت کامل به کارخانه و خط تولید انتقال می‌یابند و عملیات آسیاب‌کردن روی آنها صورت می‌گیرد...
سپس ادویه‌های پودرشده به وسیله اشعه گاما یا روش‌های دیگر در کارخانه، ضدعفونی و بسته‌بندی می‌شوند. البته بد نیست بدانید بیشتر ادویه‌های مصرفی در کشور ما جزو محصولات وارداتی هستند و از کشورهایی مانند هند، سریلانکا یا بنگلادش وارد ایران می‌شوند. معمولا ادویه‌ها جزو سرسخت‌ترین چاشنی‌های غذایی در برابر فساد هستند و مدت زمان ماندگاری طولانی‌تری هم نسبت به سایر چاشنی‌های غذایی مانند رب و آبلیمو دارند. با این مقدمه حتما متوجه شده‌اید که می‌خواهیم سری به بازار ادویه بزنیم و در این میان با طرح پرسش‌هایی از دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس متوجه شویم که راز ماندگاری ادویه‌ها چیست و چطور می‌توان طول عمر آنها را بالاتر برد.
_ آیا مدت زمان ماندگاری تمام ادویه‌های پرمصرف مانند زردچوبه، فلفل، پودر سیر، دارچین، زعفران و ... یکسان است یا هر کدام از این ادویه‌ها ماندگاری خاصی دارند؟
تمام ادویه‌های پرمصرف موجود در بازار ایران که به صورت کامل یا پودرشده در دسترس هستند، تقریبا مدت زمان ماندگاری یکسانی دارند. یعنی به دلیل خشک بودن ادویه‌ها و پایین بودن رطوبتشان، مدت زمان ماندگاری‌ آنها خیلی طولانی و حدود 2 سال است.
_ ماندگاری ادویه‌های پودری بیشتر است یا انواع کامل آنها؟
به‌طور حتم ادویه‌هایی مانند فلفل سیاه، سفید یا قرمز، دارچین،‌ موسیر، زعفران و سایر ادویه‌ها اگر به‌طور کامل باشند، مدت بیشتری قابل نگهداری خواهند بود و امکان رطوبت کشیدن و فاسدشدنشان به مراتب کمتر خواهد بود.
_ آیا تمام ادویه‌ها را می‌توان به صورت کامل در بازار پیدا کرد یا کارخانه‌های ما بیشتر به سمت تولید و عرضه ادویه‌های پودرشده گرایش پیدا کرده‌اند؟
راستش را بخواهید، معمولا بیشتر ادویه‌ها به‌صورت پودری وارد کشور می‌شوند و کارخانه‌های داخلی معمولا کار بسته‌بندی ادویه‌ها را انجام می‌دهند. با این حساب اگر علاقه به خرید و مصرف ادویه‌های کامل دارید، می‌توانید آنها را از عطاری‌های مختلف تهیه و خودتان در خانه آنها را آسیاب کنید. البته برخی ادویه‌ها مانند زردچوبه، ماهیت سختی دارند و امکان آسیاب کردن آنها در خانه وجود ندارد. به همین دلیل باید حتما به شکل پودری خریداری‌شان کنید.
_ بهترین شرایط نگهداری از ادویه‌ها برای بالا بردن مدت زمان ماندگاری‌شان چیست؟
معمولا ادویه‌های مختلف، تا وقتی که در هوای خنک و در جایی خشک نگهداری شوند فاسد نمی‌شوند و می‌توان بدون دغدغه از آنها استفاده کرد.
_ یعنی تنها دلیل بالابودن مدت ماندگاری ادویه‌ها خشک بودن آنهاست؟
نه، بیشتر ادویه‌های مصرفی، خاصیت ضدمیکروبی هم دارند و میکروب‌ها به دلیل همین خاصیت و البته خشک بودن آنها، داخلشان رشد نمی‌کنند و باعث فساد نمی‌شوند.
_ در چه صورتی امکان فاسدشدن ادویه‌ها یا پایین آمدن مدت زمان ماندگاری‌شان فراهم می‌شود؟
اگر ادویه‌ها را در جای گرم و مرطوب نگه دارید، امکان خراب شدن، کپک‌زدن یا تغییر رنگ، بو و مزه آنها وجود خواهد داشت. گاهی ادویه‌ها در صورت قرارگرفتن در معرض رطوبت، حالت خمیری و چسبندگی به خود می‌گیرند که این حالت می‌تواند نشان‌دهنده خراب‌بودن ادویه باشد. اگر ادویه در معرض رطوبت یا گرمای شدید قرار بگیرد ممکن است احتمال رشد میکروب در آنها بالا برود و حالت لزجی یا چسبندگی پیدا کند. ضمن اینکه اگر شما از قاشق‌های خیس یا آغشته به مواد غذایی برای برداشتن ادویه از ظرف مخصوصش استفاده کنید، شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروب‌ها و فساد ادویه‌ها فراهم خواهید کرد.
_ برای نگهداری از ادویه‌ها، باید از چه نوع ظرف‌هایی استفاده کنیم؟
برای نگهداری ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل، پودرسیر، دارچین، کاری و... می‌توان از ظرف‌های غیرقابل‌نفوذ به هوا، نور و رطوبت استفاده کرد. در ضمن بهتر است در ظرف ادویه‌ها را هم به محض تمام شدن کارتان، ببندید تا رطوبت و آلودگی‌های محیطی به داخل آن نفوذ نکند.
_ به‌طورکلی توصیه شما به مردم استفاده از ادویه‌های کامل و آسیاب‌نشده است یا ادویه‌های پودری؟
پیشنهاد ما به تمام مردم این است که در صورت امکان ادویه‌های مختلفی مانند فلفل سیاه، سفید، قرمز، دارچین، موسیر، زنجبیل یا زعفران را به صورت کامل تهیه و خودشان در خانه آسیاب کنند. به این ترتیب، هم خیالشان از عدم وجود هرگونه آلودگی در ادویه‌ها راحت خواهد بود و هم می‌توانند مطمئن باشند که هیچ مواد دیگری به ادویه‌های پودر شده بازاری و گران‌قیمت اضافه نشده است.
_ آیا تفاوت چندانی بین ادویه‌های آسیاب‌شده و فله‌ای موجود در بازار وجود دارد و می‌توان از روی شکل و ظاهر آنها متوجه بهتر یا بدتربودنشان شد؟
نه، از آنجا که مردم عادی نمی‌توانند از روی ظاهر ادویه‌ها و خارج از محیط آزمایشگاهی به کیفیت بالا یا پایین آنها پی ببرند، بنابراین نمی‌توان گفت که کدام نوع از ادویه‌‌های فله‌ای برتر از کدام نوع دیگر هستند. ضمن اینکه به دلیل بسته‌بندی، بدون نام و نشان ادویه‌های فله‌ای در کارگاه‌های کوچک و زیرزمینی که نظارت و کنترل دقیقی بر کار آنها وجود ندارد، نمی‌توان ادعا کرد آن گروه از ادویه‌هایی که داخل نایلون و بدون ذکر نام کارخانه بسته‌بندی شده‌اند، نسبت به انواع باز و فله‌ای بهتر و باکیفیت‌تر هستند.
_ پس تکلیف افرادی که قصد خرید ادویه‌های پودرشده را دارند، چیست؟
بهتر است چنین افرادی ادویه‌هایی که بسته‌بندی کارخانه‌ای دارند و برچسب روی آنها حاوی اطلاعاتی مانند نام و نشانی کارخانه، پروانه ساخت، مجوزهای لازم بهداشتی، تاریخ تولید و مصرف و مهر استاندارد است را بخرند تا مشکلی برایشان پیش نیاید. به هر حال ادویه‌هایی که در کارخانه‌های بزرگ و معتبر و در شرایط و با نظارت‌های لازم کیفی و بهداشتی بسته‌بندی می‌شوند قابل اطمینان‌تر از سایر ادویه‌ها هستند.

 

سه شنبه 5 آبان 1394  1:09 PM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

فواید دارچین برای سلامت بدن

 

فواید دارچین برای سلامت بدن

 

آیا تابحال از خود پرسیده اید دارچین چه مزایا و فوایدی برای سلامت بدن شما دارد؟ این ادویه عالی تقریباً برای همه چیز خوب و مفید است. حتی اگر دارچین دوست ندارید، مطمئن هستیم که فوایدی که در زیر به آنها اشاره می کنیم شما را متقاعد می کنند که هر روز مقداری از آن را در غذاهای خود بریزید و مصرف کنید.

1. سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.
دارچین به عنوان مسکنی عالی برای میگرن شناخته شده است و جلوی افزایش دردهای میگرنی را می گیرد. بنابراین اگر به میگرن مبتلا هستید، سعی کنید مقداری دارچین به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. دارچین مسکنی طبیعی است و بسیار بهتر از مسکن ها و داروهای مصنوعی است.
2. سطح کلسترول LDL را کاهش می دهد.
یکی دیگر از مزایا و فواید دارچین این است که سطح کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم چگال) را کاهش می دهد و ریسک بیماری های قلبی عروقی را پائین می آورد. بنابراین دارچین برای قلبتان خیلی خوب است.
3. سطح قند خونتان را تنظیم می کند.
اگر قند خونتان تنظیم نیست، دچار تغییر در خلق و خو شده اید و سطح انرژی تان پائین است. مصرف دارچین باعث می شود که قند خونتان تنظیم شود و همچنین دارچین برای بیماران دیابتی مفید است.
4. درد مفاصل را کاهش می دهد.
افرادی که دچار ورم مفاصل (آرتریت) هستند می دانند که چقدر این بیماری دردناک است. اضافه کردن کمی دارچین به چای یا غذا موجب کاهش درد مفاصل می شود. شاید درد شما کاملاً از بین نرود، ولی مصرف دارچین بطور مداوم به کاهش قابل توجه درد کمک می کند.
5. برای درمان درد قاعدگی و ناباروری مفید است.
دارچین یک ماده شیمیایی طبیعی به نام سینامالدهید دارد که هورمون های زنانه را تنظیم می کند. خانم هایی که برای درد قاعدگی خود از داروهای مسکن استفاده می کنند می توانند دارچین را امتحان کنند و آن را در قهوه یا صبحانه خود مصرف کنند.
6. دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند.
مصرف دارچین بطور منظم و مداوم باعث قوی شدن دستگاه ایمنی می شود. بنابراین اگر به دنبال بهترین روش ها برای بهبود دستگاه ایمنی بدنتان هستید، به دارچین فکر کنید. ویتامین ث مصرف کنید و کمی هم دارچین به غذاهایتان اضافه کنید تا ریسک بیمار شدن را کاهش دهید.
7. ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
مطالعات اخیر نشان داده اند که دارچین به مبارزه با سلول های سرطانی و پیشگیری از رشد و تکثیر آنها کمک می کند. دارچین سرطان را درمان نمی کند ولی به بیماران سرطان بالقوه کمک می کند. مصرف دارچین بطور منظم ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
8. به کاهش وزن کمک می کند.
اگر می خواهید چند کیلو وزن کم کنید، باید بیشتر دارچین مصرف کنید. دارچین متابولیسم بدنتان را تسریع و تقویت می کند و باعث می شود به راحتی چند کیلو وزن کم کنید. ولی رژیم غذایی سالم و ورزش را نباید فراموش کنید.

 

یک شنبه 10 آبان 1394  3:41 PM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه ای که سرطان سینه را مغلوب می کند

 

ادویه ای که سرطان سینه را مغلوب می کند

 

محققان دانشگاه لوییزویل در کنتاکی آمریکا، موفق به ساخت ایمپلنتی شدند که می تواند رشد تومورهای سرطانی سینه را با استفاده از زردچوبه یا ادویه «کاری» متوقف کند.

مطالعات مختلف محققان نشان می دهد ماده کارکامین که موجب رنگ زرد روشن در ادویه کاری است، می تواند به کوچک شدن سلول های سرطان سینه کمک کند. اما داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کاری تاثیری در درمان سرطان ندارد. زیرا این ماده در معده شکسته شده و خاصیت خود را از دست می دهد.
حالا دانشمندان ایمپلنتی طراحی کرده اند که می تواند کاری را به بدن وارد کند. آنها معتقدند ادویه «کاری» می تواند اثر هورمون های تغذیه کننده سلول های سرطان سینه را از بین ببرد. دانشمندان در این ایمپلنت، 200 میلی گرم پودر کاری را در داخل کپسول های کوچکی بسته بندی کرده اند که تنها دو میلی متر طول دارد. برای اجرای این تحقیق، محققان این ایمپلنت را که هر کدام حاوی دو کپسول بود وارد بدن موش های سرطانی کردند. گروه دیگری از موش های سرطانی با رژیم غذایی روزانه حاوی ادویه کاری تغذیه شدند.

آنها به مدت چهار ماه رشد تومور را در بدن موش ها بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که ماده کارکامین کاری، در موش ها سبب کاهش تومورهای سرطانی تا حدود یک سوم شده و میزان تولید سلول های تهاجمی سرطانی را کاهش می دهد. محققان، ساخت این ایمپلنت را انقلابی جدید در مقابله با سرطان سینه می دانند.

پیش از این نیز اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و مزایای بالقوه ادویه کاری در پیشگیری از بیماری آلزایمر برای دانشمندان شناخته شده بود. «کاری»، ادویه ای است که به طور معمول در آشپزی هندی کاربرد دارد و از ترکیب چند پودر یا ادویه دیگر است. با پیشرفت ارتباطات و آگاهی مردم از فرهنگ و تمدن دیگر کشورها در اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می کنند.

پودر «کاری» اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است اما به طور کلی می توان گفت: مخلوطی از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره، فلفل و گشنیز است اما عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها، زردچوبه است که موجب رنگ زرد زیبا و خاصیت فوق العاده آن می شود.

 

سه شنبه 12 آبان 1394  3:32 PM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

فلفل تند را دارو بدانید

 

فلفل تند را دارو بدانید

 

محققان دریافتند فلفل تند در پیشگیری از دیابت موثر است.مطالعات انجام شده در هند نشان می دهند که فلفل تند در پیشگیری از دیابت و بیماری های قلبی عروقی که مهم ترین عوامل مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه به شمار می روند، مفید و موثر است.این محققان هندی معتقدند که در آینده فلفل تند به عنوان یک داروی قلبی، جایگزین آسپرین خواهد شد و یا همراه با آسپرین و به صورت ترکیبی به کار می رود.این محققان فعالیت بیولوژیکی دو ماده فعال در فلفل به نام‌های "کپسایسین" و "دی هیدروکپسایسین" را مورد بررسی قرار دادند.نتایج نشان داد که این ترکیبات فعال علاوه بر قابلیت کاهش قند خون و سطح انسولین، کاهش رسوب چربی‌ ها در دیواره‌ های سرخرگی و جلوگیری از تشکیل لخته‌ های خونی را نیز دارند.دیابت نوع دو و بیماری های قلبی عروقی از شایع ترین بیماری های عصر حاضر بوده و تا حد زیادی به شیوه زندگی از جمله تغذیه و فعالیت بدنی وابسته هستند.

 

چهارشنبه 13 آبان 1394  11:05 AM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

این ادویه دوستدار مفاصل است

این ادویه دوستدار مفاصل است

 

بررسی های جدید نشان می ‌دهند که زردچوبه به پیشگیری و درمان برخی بیماری‌های مفصلی مثل آرتریت روماتوئید (نوعی بیماری التهابی مفصل) و پوکی استخوان کمک می کند.
از سال ها پیش در طب سنتی به ویژه در آسیا ریشه زردچوبه به عنوان یک روش درمانی برای بهبود التهاب مفاصل کاربرد داشته است. ماده موثره زردچوبه ترکیبی به نام کارکامین است.امروزه مکمل‌های غذایی حاوی کارکامین تولید شده است زیرا بر اساس مطالعات، این ترکیب دارای خواص ضد التهابی می باشد.
برای انجام این تحقیق در مرکز پژوهش طب گیاهی آریزونا عصاره های مختلفی از زردچوبه تهیه گردید. نتایج نشان داد که که این ماده علایم التهاب مفصل را کاهش می ‌دهد.این محققان معتقدند که احتمالا روزانه 1.5 گرم کارکامین برای کاهش التهاب مفاصل مورد نیاز است، که این مقدار در حدود 10 برابر میزان مصرف روزانه زردچوبه یک فرد عادی است. بنابراین بهترین راه برای تأمین این مقدارکارکامین استفاده از مکمل‌های غذایی است.به گفته متخصصان احتمالاً سایر مواد آنتی اکسیدانی موجود در زردچویه به جز کارکامین هم دارای خواص ضد التهابی هستند و این مواد همراه هم با کارکامین واکنش های التهابی را مهار می‌ کنند.

چهارشنبه 27 آبان 1394  11:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

آشنایی با ارده و خواص آن

آشنایی با ارده و خواص آن

 

کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که توسط بشر شناخته شده و برای خوراک و به عنوان دارو مصرف داشته است. کاشت کنجد در بین النهرین در دره دجله و فرات به ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد.
نام مصری کنجد Sesemt در لیست ۲۰ متر طول گیاهان دارویی Ebers papyrus مصر در ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد ثبت می باشد.
حفاری های اخیر باستان شناسی در ترکیه نشان می دهد که بین سالهای ۹۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد در امپراتوری Urartu که در حال حاضر Armenia می باشد بذر کنجد کاشته می شده و کنجد تولید می شده و از ان ورغن کنجد استخراج و برای مصرف مردم عرضه می شده است.
در داستان علی بابا و چهل دزد در کتاب هزار و یکشب امده است در موقعی که دزدان برای باز کردن قفل عجیبی احتیاج به یک رمز خاص برای باز شدن قفل داشتند نام ( کنجد باز کننده ) انتخاب دشه و با ذکر این رمز درب باز شده است و این نشان میدهد این رمز با نام کنجد در داستان انتخاب شده است. زیرا فکر می کردند که تمام خوانندگان داستان بانام کنجد اشنایی دارند و به علاوه چون کنجد به محض رسید ن از غلاف میوه که به طور ناگهانی باز میشود به بیرون پرتاب می شود لذا این نام را برای باز شدن ناگهانی درب انتخاب کردند.
در حال حاضر تولید کنجد در تمام دنیا درحدود ۲ میلیون تن در سال می باشد که قسمت عمده ان برای روغن کنجد مصرف میشود . چین بزرگترین تولید کننده ان است پس از ان به ترتیب هندوستان ، حبشه ، نیکاراگوئه ، سودان ، مکزیک و گواتمالا و سرانجام امریکای شمالی می باشد.
در ایران نیز مقدار محدودی کاشته می شود که دانه ان بیش از ۹۰ درصد برای گرفتن روغن و تهیه ارده برای ساختن حلوا ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه مصرف می شود. که زمستان مصرف میشود وبسیار مفید و پر از انرژی است.
در اروپا و امریکای شمالی روغن کنجد بمقدار زیادی برای تولید Margarine و سایر روغنهای خوراکی با کیفیت بالا مصرف میشود . اشخاصی که معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستند و رژیم کاهش کلسترول دارند و روغن کنجد مصرف می کنند و همین امر موجب شده است که تقاضای زیادی در دنیا برای مصرف روغن کنجد باشد ، زیرا روغن کنجد یکی از منابع غنی چربی های اشباع نشده که از این نظر مورد توجه در رژیم غذایی است ، می باشد.
در هندوستان معمول است که از روغن کنجد ، به عنوان مقوی و ملین و مسهل در سطح وسیعی استفاده می شود.

در فرانسه از روغنن کنجد در ساختن عطرها ، صابونهای و لوازم ارایش استفاده می شود.
خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.
اما حواس‌تان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژی‌زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم‌تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.
** ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی‌خوردن.
** قند حلواارده و حلواشکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم‌ضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به آنها توصیه نمی‌کنیم.
به تازگی دو کارخانه به تولید حلواارده برای بیماران دیابتی پرداخته‌اند که در آن از قند مصنوعی و بی‌ضرر استفاده شده است.
** آن کلسترول را کاهش می‌دهد.
** از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.
** به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌شان هم می‌شود.
** شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و در ضمن ضدنفخ هم هست.
** همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می‌شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک‌کننده بقایای غذاها در روده و معده می‌دانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خون‌سازی نیز کمک می‌کند.
** شیره انگور و خرما، هر دو تسکین‌دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
** در ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم‌خونی در افراد می‌شود.
** شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرم‌مزاج‌ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می‌شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدن‌شان است که راه درمانش هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است.

خواص ارده از نظر طب قدیم :
در کتب طب سنتی با نام رهشی امده است و ان عبارت است از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع در اید و روغن ان را نگرفته باشند . از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم وتز است . و از مظر خواص معتقدند که برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است . اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .
* ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .
* در مناطق خاور دور از نظر خواص دانه ی کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .
* مدر قاعده آور است .
دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .
* این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود .
* هم چنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود .
* مدر قاعده اور است . دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .
* همچنین برایرفع بیماری های رحم توصیه می شو . روغن دانه های کنجد جانشین برتری برای روغن زیتون است و به عنوان ظرف برای تهیه پمادها ، ماده مفیدی است و برای این کار باید سر را با آن مالش داد .
* برگهای کنجد لعاب زا می باشد و نرم کننده و محلل است دم کرده ن برای ردشد موی سر نافع است دم کرده گیاه کامل مدر است.

 

شنبه 30 آبان 1394  3:45 PM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

این ادویه ها لاغرتان می کند

این ادویه ها لاغرتان می کند

 

همیشه از گیاهان و ادویه‌ها برای طعم و مزه بخشیدن به غذاها استفاده می‌کنیم اما این مواد محبوب و مورد استفاده هر روز ما برای لاغر شدن هم مفید هستند.
Natural news در گزارش اخیر خود به شش مورد از این گیاهان و ادویه‌ها پرداخته که اثر مثبتی در لاغری دارند :

دارچین :
علاوه برافزایش متابولیسم که گام مهمی در کمک به لاغری و نیز حفظ وزنی سالم است، قند خون را نیز تنظیم می‌کند. همچنین تری گلیسیریدها، چربی بد و میزان کلسترول کل بدن را در افراد مبتلابه دیابت نوع دوم کاهش می‌دهد. علاوه بر این مصرف دارچین سوخت‌ و ساز گلوکز را تا 20 درصد افزایش می‌دهد.

زردچوبه :
این ادویه خوش‌رنگ حاوی کورکومین است که رگ‌های خونی را از تشکیل بافت چربی اضافی بازمی‌دارد که این امر هم‌ وزن را کاهش می‌دهد هم چربی بدن را.

زیره :
که هم برای تولید انرژی و هم گوارش مفید ست به افزایش کنترل گلایسمیک در افراد مبتلابه دیابت نوع دوم هم کمک می‌کند. همچنین از خاصیت ضد اضطراب و نیز تقویت حافظه برخوردار است.

زنجبیل :
که طبع گرمی دارد به آرام و نرم کردن روده کمک می‌کند. همچنین خاصیت ضدالتهابی دارد. مطالعات نشان داده است که زنجبیل می‌تواند هم سوخت‌وساز بدن را افزایش دهد و هم جلوی اشتها را بگیرد.

قاصدک :
که تمام بخش‌های آن خوراکی است در کند کردن سیستم گوارش که موجب می‌شود فرد برای مدت‌زمانی طولانی‌تر احساس سیری کند مؤثر است. علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی حاوی فیبر، بتا کاروتن و ویتامین ک 1 و نیز دیگر ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

خردل :
می‌تواند میزان متابولیسم را تا 25 درصد به ناگهان افزایش دهد. با مصرف روزانه 3 و نیم قاشق چای‌خوری خردل می‌توانید روزانه 45 کالری اضافی بسوزانید.

 

یک شنبه 1 آذر 1394  11:42 AM
تشکرات از این پست
nargesza ali_kamali
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

فلفل ، ادویه ای با رنگ های متنوع و زیبا

فلفل ، ادویه ای با رنگ های متنوع و زیبا

 

قرن ها پیش فلفل برای اروپائیان ادویه ‌ای کمیاب و با ارزش بود که آن را تنها در کشورها‌ی دوردست می ‌توانستند تهیه کنند. البته هنوز هم فلفل از همین کشورها به اروپا صادر می ‌شود، اما دیگر نه تنها ادویه ‌ای نادر نیست بلکه یکی از نام ‌آشنا ترین و پُرطرفدارترین ادویه ‌ها است که می ‌توان آن را تقریبا روی هر میزی کنار نمک پیدا کرد.

"گرهارد وبر" از انجمن تخصصی صنعت ادویه در شهر بن آلمان می ‌گوید: خاستگاه فلفل از مناطق گرمسیر و مرطوب آسیا است. گیاه فلفل قرن ‌ها پیش در منطقه "مالابار" در جنوب هند کشت می ‌شده است.
فلفل پیش از بسته‌ بندی باید ابتدا از ساق و برگ و گرد و خاک جدا شود. فلفل پس از خشک شدن در رنگ ‌های سیاه، قرمز و سفید یافت می ‌شود. انواع فلفل متناسب با کیفیت و رنگ و بو، قیمت ‌های متفاوتی دارند.
خواص فلفل
فلفل پرزهای چشایی را تحریک می‌ کند و پیامی ‌به معده می ‌فرستد که باعث ترشح اسید هیدروکلوریک و در نتیجه هضم بهترغذا می ‌شود. اسید هیدروکلوریک برای هضم پروتئین ‌ها و دیگر مواد غذایی در معده ضروری است.
هنگامی ‌که مقدار اسید هیدروکلوریک بدن کافی نباشد، غذا به مدت طولانی در معده باقی می ‌ماند که منجر به سوء هاضمه می ‌شود. به‌ علاوه، فلفل تعریق و ادرار را افزایش می ‌دهد. فلفل همچنین اثرات مفید آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال مؤثر را در خود نشان داده است.
سیاه، سفید، قرمز، سبز
رنگ فلفل به زمان برداشت و شیوه ی عمل آوردن آن بستگی دارد.
* رایج‌ ترین نوع فلفل، فلفل سیاه است که برای تهیه آن باید میوه‌ های فلفل را زمانی چید که نارس و رنگ شان هنوز سبز است. دانه ‌ها در جریان تخمیر و خشک شدن چروکیده و سیاه رنگ می ‌شوند.
* دیگر نوع متداول، فلفل سفید است. برای به دست آوردن فلفل سفید، دانه ‌ها هنگام برداشت باید کاملا رسیده و به رنگ کبود متمایل به قرمز تیره باشند. دانه‌ ها را در آب قرار می‌ دهند تا خیس بخورند. سپس تنها مغز دانه‌ ها باقی می ‌مانند که در جریان خشک شدن رنگ سفید متمایل به زرد پیدا می‌ کنند.
* فلفل قرمز نیز از میوه‌ های کاملا رسیده گیاه فلفل به دست می ‌آید، با این تفاوت که فرایند خشک کردن دانه ‌ها باید سریع انجام گیرد.
* محصول نادرتر این گیاه فلفل سبز است. برای تهیه ی آن دانه‌ های فلفل به صورت زرد و نارس برداشت می ‌شوند و سپس باید در معرض نمک یا سرکه قرار گیرند تا از تخمیر شدن آن ها جلوگیری شود.
گونه‌ های مختلف فلفل علاوه بر رنگ در عطر و طعم و همین طور درجه ی تندی هم تفاوت‌ هایی با هم دارند.
* فلفل ‌های سیاه و سبز معطرتر از فلفل سفید هستند. اما فلفل سفید تندتر از انواع دیگر است و معمولا برای تهیه ی سُس ماهی استفاده می‌ شود.
* فلفل سبز برای تهیه سُس غذاهای کبابی کاربرد دارد. دانه ‌های فلفل سبز را معمولا نمی ‌سایند. فلفل قرمز دو گونه است هم تند و هم دارای طعم شیرین ملایم است و مانند فلفل سیاه هنگام پخت گوشت ‌قرمز از آن ‌ها استفاده می‌ شود.
بسیاری از کارشناسان تغذیه توصیه می ‌کنند که فلفل به صورت پودر خریداری نشود.
گرهارد وبر می ‌گوید: " فلفل پودری عطر و طعم خوب خود را سریع تر از دست می ‌دهد. اما اگر دانه ‌ها تازه هنگام آشپزی آسیاب شوند، طعم فلفل در غذا قوی‌ تر خواهد بود."

 

دوشنبه 2 آذر 1394  9:28 AM
تشکرات از این پست
ali_kamali nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه ای که از مسمومیت غذایی پیشگیری می کند

 

ادویه ای که از مسمومیت غذایی پیشگیری می کند

 

پزشکان دانشگاه واشنگتن دریافتند مصرف دارچین می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های ناشی از باکتری‌های بیماری‌زا کمک کننده باشد.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا هر سال از هر 6 آمریکایی یک نفر به مسمومیت غذایی مبتلا می‌شود که از این 48 میلیون مورد، 128 هزار نفر روانه بیمارستان شده و تعداد 3000 تن جان خود را از دست می‌دهند.

محققان معتقدند استفاده از روغن دارچین در صنایع غذایی می تواند همچون یک آنتی باکتریال طبیعی کاربرد داشته باشد. «لینا شنگ» یکی از محققان این مطالعه اظهار داشت: در بررسی انجام شده مشاهده کردیم یک گونه از باکتری E.Coli نوعی سم به نام «شیگا» را تولید می‌کند که استفاده از روغن دارچین قابلیت از بین بردن آن را دارد.

به گفته «لینا شنگ»، مقدار ناچیزی از این روغن هم مفید خواهد بود به گونه‌ای که 10 قطره از آن در یک لیتر آب می تواند تمامی باکتری‌های مرتبط را طی 24 ساعت از بین ببرد. محققان معتقدند با افزایش مصرف افزودنی‌های شیمیایی نیاز به استفاده از افزودنی‌های طبیعی بیشتر می‌شود و لازم است ترکیب‌های طبیعی برای کنترل باکتری‌های مسمومیت زا مورد استفاده قرار گیرد.

 

سه شنبه 3 آذر 1394  2:40 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

در مصرف ادویه افراط نکنید

 

در مصرف ادویه افراط نکنید

 

منیره السادات روح اللهی دستیار تخصصی طب سنتی ایران اظهار داشت: صفرا یکی از اخلاط چهار گانه است که دارای طبع گرم و خشک است. به گفته وی مصرف بیش از حد غذاهایی که طبع گرم و خشک داشته مانند انواع ادویه‌ها موجب غلبه خلط صفرا در بدن شده و افرادی که دچار غلبه خلط صفرا هستند معمولا زود عصبانی می شوند و بسیار تحریک پذیر هستند و زود خشمگین می شوند. دستیار تخصصی طب سنتی ایران ادامه داد: غلبه صفرا در بدن می تواند موجب احساس دلشوره و بی قراری، بی خوابی و سبکی خواب، کم اشتهایی، حالت تهوع، عطش شدید، خشکی پوست، تلخی دهان، زردی رنگ پوست و خشکی بینی شود.

روح اللهی اضافه کرد: برخی از زنان به دلیل کیفیت غلط غذایی دچار غلبه صفرا در بدن می شود که این زنان معمولا در زندگیشان دچار مشکل می شوند چرا که صبر و تحملشان کم است و به کوچکترین مسئله ای حساسیت نشان داده، زود عصبانی می شوند. وی افزود: شاید بخشی از طلاق هایی که صورت می گیرد به دلیل غلبه اخلاط است و ممکن است که مزاج زن و شوهر تغییر کرده باشد که این مسئله در زندگیشان تاثیر می گذارد.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران بیان داشت: اگر کسی غذای متعادل مصرف  کند اخلاط در تعادل بوده و اگر تعادل اخلاط به هم بخورد روح که حاصل بخش لطیف و بخار اخلاط است دچار کدورت می شود یا برعکس دچار لطافت بیش از حد می شود. روح اللهی خاطر نشان کرد: افرادی که دچار کدورت روح می شوند بسیار بی رحم می شوند و برعکس کسانی که روحشان بسیار لطیف می شود افراد زود رنجی هستند و با کوچکترین مسئله ای گریه شان می گیرد.

فصل تابستان و ساهای جوانی مزاج افراد گرم تر بوده و مصرف بیش از حد شیرینی ها موجب غلبه خلط صفرا می شود که اضطراب، تنش فکری، وزوز گوش، تپش قلب، هپاتیت، زردی، لکه بینی در زنان، افزایش خونریزی قاعدگی، انزال زودرس، بی خوابی، لاغری بیش از حد، سرفه خشک و سوزش ادرار بدون علت ناشی از غلبه خلط صفراست.

 

دوشنبه 9 آذر 1394  10:12 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

همه چیز درباره زعفران فقرا

 

همه چیز درباره زعفران فقرا

 

زردچوبه از پرمصرف‌‌ترین ادویه‌هاست و به دلیل رنگ زرد یکنواختی که به غذا می‌دهد، می‌تواند تا حدودی جای زعفران استفاده شود، به همین دلیل به آن زعفران فقرا هم می‌گویند، اما پرسش‌هایی که بیشتر پرسیده می‌شود، این که زردچوبه کارخانه‌ای چگونه تولید می‌شود؟ آیا خواص زردچوبه در حرارت پخت و پز از بین می‌رود؟ زردچوبه مرغوب را چگونه باید شناخت؟ چرا زردچوبه پس از مدتی چسبناک می‌شود آیا نشان‌دهنده تقلبی بودن آن است یا فاسد شده است؟

زردچوبه از ساقه زیرزمینی گیاه به دست می آید و سم زدایی و ضد سرطان بودن، جزو مهم ترین خاصیت های آن است.آزمایش ها نشان داده رنگ زردچوبه عامل ضد آلزایمر است و خواص ضددرد، ضدگرفتگی، ضد نفخ و ضد تورم آن نیز مشهود است. به گفته متخصصان استفاده از زردچوبه در غذا، به دلیل خاصیت سم زدایی، به مرور زمان باعث تقویت کبد و التیام کبد چرب می شود البته زردچوبه از نظر طب سنتی گرم و خشک است و زیاده روی در مصرف آن برای مبتلایان به نارسایی قلبی مضر است.

روند تولید زردچوبه در کارخانه
ابتدا لازم است بدانید بیشتر کارخانجات، زردچوبه را به صورت پودر خریداری می کنند و مراحل رشد گیاه آن در کارخانه های داخلی انجام نمی شود و بسته بندی و استریل با اشعه ازجمله اقدامات کارخانه بر پودر زردچوبه است البته برخی کارگاه های غیرمتعهد از همین ضدعفونی کردن هم شانه خالی کرده و فقط بسته بندی می کنند، اما شاید بپرسید که پودر زردچوبه را چگونه تهیه می کنند؟ پس از آن که مدت معینی از کاشت زرد چوبه می گذرد ساقه زیرزمینی آن را از خاک بیرون آورده، می شویند و پولیش می کنند. در مرحله بعد برای آن که رنگ و طعم زردچوبه بهتر شود ساقه زیرزمینی را مدتی در آب جوش حاوی مواد قلیایی قرار داده و سپس ساقه ها با دستگاه یا زیر نور خورشید خشک و آسیاب می شود.

زردچوبه هم تحملی دارد
زردچوبه در حین پخت و پز مهم ترین خواص خود را از دست می دهد به گونه ای که در اواخر پخت بجز رنگ دیگر اثری از مواد موثره زردچوبه وجود ندارد. به همین دلیل ادویه جات را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. به گفته متخصصان اگر از زودپز برای پخت غذای حاوی زردچوبه استفاده شود، میزان تخریب بیشتر خواهد شد.

دلیل چسبندگی زردچوبه
زردچوبه به دلیل آن که رطوبت کمی دارد و قسمت بیشتر آن را مواد نشاسته ای تشکیل می دهد، مستعد جذب رطوبت است و بلافاصله کلوخه و حالت چسبندگی پیدا کرده و به جداره داخلی ظرف می چسبد و این خصوصیت نشان دهنده تقلبی بودن یا فساد زردچوبه نیست و راه پیشگیری آن است که زردچوبه را در محیطی خشک نگهداری و از قرار دادن آن در یخچال خودداری کنید. مدت زمان ماندگاری ادویه ها بویژه زردچوبه به دلیل خاصیت ضدمیکروبی و خشک بودن حدود دو سال است.

اما در زردچوبه تقلبی چه موادی می ریزند و چگونه باید زردچوبه اصل را تشخیص داد؟ لازم است بدانید زردچوبه تقلبی از سوی افراد عادی قابل شناسایی نیست.

آرد، نان خشک، گیاهان زرد رنگ و پوست پسته آسیاب شده از موادی است که در زردچوبه تقلبی وجود دارد و پررنگ یا کمرنگ بودن زردچوبه نشان دهنده کیفیت آن نیست.

 

دوشنبه 16 آذر 1394  1:57 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

با زعفران زیباتر شوید

با زعفران زیباتر شوید

 

مدت زمان زیادی است که زعفران به عنوان یک ماده غذایی مفید شناخته شده است. شاید تا به حال از خواص بیشمار زعفران از مادرتان و یا مادر بزرگ هایتان در درمان  ناراحتی های پوستی شنیده باشید.زعفران  یکی از گرانترین چاشنی هاست که قیمت آن ارزش آن را ثابت می کند.

یک ماده مفید برای تصفیه و پاکسازی پوست است.دارای مواد ضد باکتریایی برای درمان آکنه است.بسیاری افراد بر این ادعا که زعفران در روشن تر کردن پوست موثر است ,پافشاری می کنند.زعفران در از بین بردن آلودگی ها و نا خالصی  های روی پوست نقش موثری ایفا می کند.تنها ایرادی که از زعفران می توان گرفت ,قیمت زیاد آن است ,اما خوشبختانه مقدار بسیار کمی از آن برای بهره وری از منافع بیشمار آن کافی است.

پوست درخشان
در فصل زمستان,گاهی پوست افراد خشک و تیره رنگ می شود.از ترکیب زعفران و عسل برای بازگرداندن لطافت و درخشندگی به پوست  می توان استفاده کرد.چند رشته زعفران را به یک قاشق عسل اضافه کنید.آنها را باهم ترکیب کنید و به پوست صورت بزنید.ویژگی آبرسانی عسل و درمان کنندگی زعفران, گردش خون را در پوست بهبود می بخشد و درخشندگی را به پوست باز می گرداند .

روشن کردن پوست
چند رشته زعفران را در مقداری شیر بریزید(بخیسانید) تا زمانیکه رنگ شیر تغییر رنگ دهد وخواص زعفران وارد شیر شود.مدت زمان نیم ساعت برای این کار کافی است. وسپس مقداری پودر سندل سفید را به آن اضافه کنید واز این ماسک تهیه شده به صورت و گردن خود بزنید.۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید وبعد بشویید.استفاده مکرر از این ماسک به روشن تر شدن پوست کمک می کند.

از بین بردن تیرگی ناشی از آفتاب سوختگی
زعفران را در شیرپرچرب به مدت یک شب بخیسانید.بعد از این مدت با انگشت آن را ترکیب کنید و به پوست برنزه شده بزنید.این ترکیب به طرز موثری اثر آفتاب سوختگی را از بین می بردو همچنین درخشندگی رابه پوست باز می گرداند.

جوانسازی پوست
از پاک کننده ها برای تمیز کردن پوست استفاده می کنید, اما اگر نوع طبیعی آن را ترجیح می دهید ,زعفران را با گلاب ترکیب کنید تا زمانی که رنگ زعفران با  گلاب ترکیب شود و با یک پنبه تمام صورت را آغشته کنید.بعضی از خانم ها, زعفران را با آب گرم وان حمام خود, تر کیب می کنند.این کار پوست را برای مدت زمان طولانی تری از پیری حفظ می کند و پوست جوانی خود رابه مدت طولانی تری حفظ می کند.

رهایی از آکنه ها
اگر پوست شما مستعد جوش و آکنه است از ترکیب زعفران و چند برگ ریحان برای رهایی از شر آکنه ها استفاده کنید.خاصیت ضد باکتریایی این ترکیب عفونت  های ناشی از آکنه را از بین می برد.ماسک آماده شده را به صورت آکنه ای بزنید و اجازه دهید تا خشک شود و بعد با آب بشویید.اما شما با استفاده مداوم از این ترکیب می توانید اثر آن را بر روی آکنه ها ببینید.

طریقه نگهداری از زعفران
به دلیل گران بودن قیمت زعفران ,باید طریقه نگهداری آن را نیز یاد بگیریم.زعفران را باید در یک ظرف غیر قابل نفوذ از هوا(ترجیحآ ظرف شیشه ای در دار) و در جای خشک و خنک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کرد.اگر از زعفران به روش گفته شده نگهداری کنیم می توانیم به مدت چندین سال از تغییر رنگ و خواص آن جلوگیری کنیم واز اثرات معجزه گر آن بهره ببریم.

انواع تقلبی از زعفران وارد بازار شده است و ما باید خیلی زرنگ باشیم تا بتوانیم نوع اصل آن را از نوع تقلبی آن تشخیص دهیم .بسیاری از فروشندگان محصولی با کیفیت پایین , که در واقع زعفران و ترکیبی از مواد رنگی است را به مشتریان می فروشند.زعفران اصل دارای رنگ قرمز تیره و نوک آن نارنجی می باشد.باید توجه داشته باشید که به هیچ وجه رنگ آن شامل رنگ ها وی ا لکه های سفید وزرد نیست.راه دیگری برای تشخیص زعفران اصل اینست که به مدت ۱۵ دقیقه آن را در آب بخیسانید. مدت زمانی که زعفران اصل برای رنگ دهی و بوی مطلوب آن ,نیاز دارد ۱۵ دقیقه است اما اگر به محض اینکه آن را در آب ریختید و رنگ آن در آب مشخص شد وب وی زعفران را حس نکردید,مطمئن شوید که تقلبی است.البته که نوع پودر شده آن هم در بازار موجود است که ما توصیه می کنیم به دلیل اینکه رنگ آن  برای تشخیص اصل بودن آن  قابل شناسایی نیست ,سعی کنید رشته های آن را خریداری کنید.

 

پنج شنبه 26 آذر 1394  9:12 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

این ادویه ها چاشنی سلامت هستند

 

این ادویه ها چاشنی سلامت هستند

 

ادویه‌ها خواص فوق‌العاده‌ای دارند که کمابیش با آن‌ها آشنا هستید. در واقع این ادویه‌های خوشمزه نه تنها طعم غذا را بهتر می‌کنند بلکه به شیوه‌های مختلف برای سلامتیتان نیز مفیدند. گاهی وقت‌ها در عید و تعطیلات مشکلاتی به سراغ آدم میاید که کمی آزار دهنده می‌شوند. اما با وجود این ادویه‌های موثر جای نگرانی نیست. شما به راحتی می‌توانید با مصرف این ادویه‌ها بر مشکلاتتان غلبه کرده و ایام خوشی را بگذرانید. با ما همراه باشید.

برای کاهش علائم و دردهای سندرم پیش از قاعدگی
معمولاً یکی از مشکلاتی که وقت و بی وقت (خیلی وقت‌ها بی وقت) به سراغ خانم‌ها می‌آید همین دردها و علائم قبل از شروع عادت ماهانه است. برای اینکه درد نکشید و نگذارید تعطیلاتتان خراب شود به سراغ هل بروید. نتایج پژوهشی که در ایالات متحده‌ی آمریکا انجام شده است نشان می‌دهد خانم‌هایی که هر روز به میزان کافی منگنز دریافت می‌کنند کمتر دچار گرفتگی عضلات و افسردگی پیش از قاعدگی می‌شوند. برای همین توصیه می‌کنیم زمان آماده کردن چای، قهوه یا هات‌چاکلت‌تان یک قاشق چای‌خوری (5 میلی لیتر) هل به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید با مصرف این ادویه‌ی خوش عطر و طعم حدود 32 درصد منگنز مورد نیاز روزانه‌تان را تأمین کرده‌اید. همچنین می‌توانید مقداری چوب میخک آسیاب شده نیز مصرف کنید. باید بدانید که هر یک قاشق چای‌خوری چوب میخک آسیاب شده حدود 36 درصد نیاز روزانه‌ی ما به این عنصر مغذی را تأمین می‌کند.

زندگی عاشقانه‌تان را پرشور کنید
این تعطیلات و فرا رسیدن روزهای زیبای بهار بهترین فرصت برای با هم بودن و عاشقانه زندگی کردن است. سال‌هاست که جوزهندی به عنوان یک داروی تقویت قوای جنسی کشت و استفاده می‌شود. محققان دانشگاه Guelph دوباره روی خواص این ادویه روی قدرت جنسی حیوانات مطالعات و بررسی‌هایی انجام دادند. البته این محققان معتقدند که باید در این زمینه مطالعات بیشتری صورت بگیرد. اما شما برای پرشور کردن زندگی عاشقانه‌تان کمی جوز هندی در شیر یا انواع سس‌ها و غذاهایتان رنده کنید.

آنتی اکسیدان بزنید و التهاب‌ها را از خود دور کنید
چوب میخک سرشار از مواد مغذی متعددی است که برای سلامتی ما لازم و ضروری‌اند. در واقع این ادویه منبع فوق‌العاده آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها وظیفه‌ی مقابله با رادیکال‌های آزاد را بر عهده دارند. باید بدانید که این رادیکال‌های آزاد موذی باعث ابتلا به پیری و بیماری‌های متعدد می‌شوند.
مغز فرمانده بدن است و هر چه فعال‌تر و سالم‌تر باشد بدن نیز از آمادگی
بهتری برخوردار خواهد بود. اینجا هم پای دارچین در میان است. عطر دارچین
نه تنها فضای آشپزخانه را پر کرده و لذت آشپزی را چند برابر می‌کند بلکه به
راحتی مغز را فعال‌تر می‌سازد
علاوه بر این نتایج پژوهش‌های جدیدی که روی سلول‌های حیوانات انجام و در Journal of Lipid Research  به چاپ رسیده نشان می‌دهد که روغن موجود در چوب میخک جلوی تولید ترکیبات التهاب زا را می‌گیرد.

بیماری‌ها لطفاً تعطیل!
نتایج یک پژوهش اخیر نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند جلوی وضعیت مقاومت در برابر انسولین و دیگر علائم سندروم متابولیک را بگیرد و یا حداقل باعث کاهش آن‌ها شود. سندروم متابولیک مجموعه‌ای از اختلالاتی است که خطر بیماری‌های قلبی، سکته‌ی مغزی و دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد. در تهیه‌ی غذاهایتان از این ادویه‌ی مفید غافل نشوید. چای دارچینی را فراموش نکنید.

مغزتان را فعال‌تر کنید
مغز فرمانده بدن است و هر چه فعال‌تر و سالم‌تر باشد بدن نیز از آمادگی بهتری برخوردار خواهد بود. اینجا هم پای دارچین در میان است. عطر دارچین نه تنها فضای آشپزخانه را پر کرده و لذت آشپزی را چند برابر می‌کند بلکه به راحتی مغز را فعال‌تر می‌سازد. نتایج پژوهشی که در North American Journal of Psychology به چاپ رسیده نشان می‌دهد که استشمام بوی دارچین و یا جویدن آدامس دارچینی قدرت ذهن را افزایش می‌دهد و سرعت واکنش مغز به مسائل پیرامون را بالا می‌برد.

برای رفع حالت تهوع دوران بارداری
برای شما که امسال قرار است مادر شوید و با شروع فصل بهار باری از شیشه حمل می‌کنید آرزوی سلامتی دو چندان داریم. حالت تهوع حس ناخوشایندی است که سراغ همه‌ی خانم‌های باردار می‌آید. محققان معتقدند که زنجبیل می‌تواند با حالت تهوع و استفراغ بارداری مقابله کند. البته توصیه می‌کنیم قبل از مصرف این ادویه حتماً با پزشکتان مشورت کنید. توجه داشته باشید که می‌توان از این ادویه برای تسکین حالت تهوع ناشی از ماشین گرفتگی (مسافرت) نیز استفاده کرد.

 

جمعه 27 آذر 1394  11:29 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه جات عمر را طولانی می کند

 

ادویه جات عمر را طولانی می کند

 

تاریخچه انواع فلفل‌ها
فرهنگ‌های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال‌ها از ادویه‌ها و سس‌های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده‌اند. فلفل و ادویه‌های تند و سایر ادویه‌جات در ابتدا در تمدن‌های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می‌شد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
متداول ترین نوع فلفل که در سر‌تا‌سر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوب‌ترین ادویه به حساب می‌آید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قرن ۱۵ و ۱۶ استفاده می‌شد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفل‌های ادویه‌دار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.
اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ‌ترین تولید کننده‌های فلفل قرمز در جهان هستند و محصولاتشان را به همه‌ی نقاط صادر می‌کنند. امروزه، یافتن این نوع فلفل‌ها و سایر ادویه‌جات تند کار بسیار ساده‌ای است. در هر سوپرمارکتی یافت می‌شود.
چرا ادویه جات تند سلامتی‌بخش هستند؟
تمام فایده‌ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل‌های تند در کپسای‌سین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای‌سین ماده‌ای بی‌بو و بی‌مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار‌خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
کپسای‌سین ابتدا درد را کمی تحریک می‌کند اما بعد شدت آن را کاهش می‌دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای‌سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد‌های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی‌های پوستی خاص استفاده می‌شود. اما فلفل‌ها تنها مواد تند مزه‌ای نیستند که سلامتی شما را بالا می‌برند.
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس‌های تند و کاری‌ها است و اولین بار در غذاهای خاور‌میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده‌ها از خود نشان داده است.
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می‌تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که در فرهنگ‌هایی که در برنامه ی غذایی‌شان از فلفل و ادویه‌جات استفاده می‌کنند، بیماری‌های سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون کمتر اتفاق می‌افتد.
ادویه
غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید.
گفته می‌شود که  مصرف فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می‌شود. باید بگوییم که به جز تنگی‌نفس، از بیشتر ادویه‌جات و سس‌های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی‌ها استفاده می‌شود.
رژیم‌های غذایی که در آن‌ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل‌های حاوی کپسای‌سین و بسیاری ادویه‌های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می‌شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می‌برد و ممکن است از خیلی بیماری‌های جدی و خطرناک جلوگیری کند.

 

یک شنبه 6 دی 1394  3:45 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

خواص درمانی زیره سبز

 

خواص درمانی زیره سبز

 

۱-ضد تشنج۲-در دفع گاز معده و روده بسیار فید است۴-قاعده اور و بهبود دهنده دردهای ناشی از قاعدگی۵-در درمان مشکلات مثانه و کلیه مفید است۶-برای رفع برونشیت از دم کرده مزیره استفاده کنید۷-برای دل درد کودکان مفید است
طریقه مصرف
۱ قاشق مربا خوری از تخم زیره سبز را در ۱ فنجان اب جوش دم کرده روزی ۳ بار بعد از غذا میل کنید
از مخلوط زیره با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده کنید
۱ قاشق مربا خوری از پودر تخم زیره به غذا اضافه کنید تا نفخ غذا از بین برود

 

چهارشنبه 9 دی 1394  2:29 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها