0

شایعه یا حقیقت :یک ویروس می تواند به سخت افزار کامپیوتر آسیب وارد کند

 
poorchi
poorchi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 101
محل سکونت : تهران

شایعه یا حقیقت :یک ویروس می تواند به سخت افزار کامپیوتر آسیب وارد کند

در آغاز عصر کامپیوتر در اواخر قرن بیستم کاربران درگیر داستانی شده بودند که برای شخصی اتفاق افتاده بود. در چنین داستانهایی ویروسها باعث شده بودند CRT مانیتور و دیگر قطعات سخت افزاری دچار آتش سوزی شوند. در داستانهای دیگر هم نقل شده بود که نرم افزارهای مخربی وجود دارد که می توانند دیسکهای سخت HDD را تخریب کنند یا Overclock کردن یک فلاپی دیسک می توانست تا حدی باعث حرارت شود که حتی کشنده باشد.
تولیدکنندگان آنتی ویروس بطور مداوم با این داستانها درگیر هستند. مطمئنا برخی از این موارد از لحاظ تئوری قابل قبول هستند اما از لحاظ مکانیزم های محافظت، عملی غیر منطقی است. بنابراین تولیدکنندگان می گویند دوستان راحت بخوابید آنها با این داستانها نمی توانند باعث دردسر شما بشوند.کاربران معمولا تظاهر می کنند که با این سخنان راضی شده اند؛ اما همچنان به این داستانهای اسطوره ای باور دارند.
برای مثال در سال 1999 ویروس Win95.CIH (با نام مستعار چرنوبیل) توانست هزاران کامپیوتر را از کار بیندازد. این بدافزار توانست داده های موجود در هارد و تراشه BIOS بروی برد اصلی کامپیوتر تخریب کند. برخی از این رایانه های شخصی نمی توانستند دوباره کار کنند چون برنامه های راه اندازشان از کار افتاده بود. کاری که بعد از این حمله می توان انجام داد این بود که یک تراشه جدید باید برای BIOS جایگزین می شد و داده ها هم دوباره نوشته می شد.
آیا اینهای یک تخریب فیزیکی برای کامپیوتر شمرده می شود؟ در واقع،خیر. پس از یک سری دستکاری در برد اصلی کامپیوتر می شد آن را به حالت اول برگرداند. اما مشکل موقعیتهای این چنینی اضطراری و تخریب تجهیزات تخصصی به قوت خود باقی مانده بود.امروزه همه چیز در بیشترین حالت گیج کنندگی خود وجود دارد.
در ابتدا باید بدانید هر قطعه سخت افزاری قابلیت دوباره بازنویسی توسط برنامه های ریز برنامه نویس (Microprograming) را دارد. ما از این روند شگفت زده می شویم زیرا باعث می شود سخت افزارها هوشمندانه در کنار یکدیگر کار کنند.هر یک از این ریز برنامه نویسها با اینکه برای سالها در حال تحول بودند اما همچنان یک قسمت از یک نرم افزار پیچیده می تواند مورد حمله قرارشان بدهد. هنگامی هم که حمله موفقیت آمیز باشد عواقب آن همیشه قابل به جبران نمی باشد.
حال نگاهی در مورد Firmware یک هارد دیسک داریم. در تجزیه و تحلیل معادلات کمپین جاسوسان سایبری در Kaspersky Lab به این نتیجه رسیدند که نرم افزارهای جاسوسی با ماژولهای مختلفی برای مدلهای متفاوت HDD نوشته می شوند. این بخش از نرم افزارهای مخرب، کنترل کامل دیسکهای آسیب دیده را بدست می گیرد و حتی با فرمت کردن هم نمی توان آنها را قابل استفاده کرد.چیزی را که در Firmware نمی شود تغییر داد این است که Firmware خودش مسئول بروز رسانی اش می باشد. همانطور که انتظار دارید این موضوع جهنمی برای مبارزه برای شخص متضرر شده برپا می کند. البته چنانچه این مسئله برایتان اتفاق بیفتد داشتن تجهیزات تخصصی واجب است و شما باید ریز برنامه نویس تان را تغییر دهید یا از ادامه محاسبات اینگونه برنامه ها جلوگیری بعمل آورید. در زندگی واقعی هم یک دیسک درایو آسیب دیده چنانچه به سطل زباله انداخته شود ممکن است بیشتر مقرون به صرفه باشد.
آیا می توان یک آسیب فیزیکی را تعمیر کرد؟ این سوال جوابی قابل به بحث دارد. اما تعداد داستانهای آسیب پذیری مبتنی بر سخت افزارها را افزایش می دهد.
حال می توان گفت که کامپیوتر از طریق یک ماشین که چهار چرخ هم در زیرش دارد قابل کنترل است. مانند جیپ چروکی که درون آن تجهیزات یک هک از راه دور پیدا شد.این هک توسط یک هکر انجام شده بود نه یک ویروس و این تکه کوچکی از تحقیقاتی بود که در خصوص هکرها انجام گرفته بود. با این حال، این مثل این نیست که یک ماشین در جاده با تیر چراغ برق تصادف کند. هک شدن هم شکلی جدی از تخریب است.
بنابراین آیا می توان گفت یک ویروس می تواند تخریب فیزیکی بروی سخت افزار کامپیوتر انجا دهد؟ این حقیقت است یا شایعه؟
این حقیقت دارد. با این حال، همه این پاسخها به شدت بستگی به "تخریب"، "ویروس"، "کامپیوتر" و غیره دارد.

خوشحال ميشم نظراتتون رو با من در ميان بزاريد

شنبه 4 مهر 1394  6:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها