0

دانمارک با ˝یک جنگ˝ وارد اسکار شد / رقابت هند با فیلم برنده جایزه شیر آینده جشنواره ونیز

 
mohammadtorres
mohammadtorres
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1392 
تعداد پست ها : 21972
محل سکونت : مازندران

دانمارک با ˝یک جنگ˝ وارد اسکار شد / رقابت هند با فیلم برنده جایزه شیر آینده جشنواره ونیز

هند، دانمارک، بنگلادش، بلژیک، فرانسه، لهستان، قرقیزستان و تایلند تازه‌ترین کشورهایی هستند که نمایندگان خود برای رقابت در بخش اسکار فیلم خارجی‌زبان را انتخاب کرده‌اند.
دانمارک با ˝یک جنگ˝ وارد اسکار شد / رقابت هند با فیلم برنده جایزه شیر آینده جشنواره ونیز

 

دانمارک فیلم "یک جنگ" (A War) به کارگردانی توبیاس لیندهولم را برای رقابت در جوایز اسکار 2016 به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرد.

 

این فیلم اولین بار در دنیا ماه پیش در بخش مسابقه افق‌های جشنواره ونیز به نمایش درآمد. "یک جنگ" فیلمی درام درباره پیامدهای جنگ و درمورد کلاوس میکائل پدرسن یک افسر ارتش است که همراه نیروهایش در یکی از ولایات افغانستان مستقر است. سربازان در یک مأموریت عادی در یک آتش متقاطع سنگین گیر می‌افتند. کلاوس برای نجات آن‌ها تصمیمی می‌گیرد که عواقب آن نه تنها او بلکه خانواده‌اش در دانمارک را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دانمارک تاکنون 10 بار در بخش فیلم خارجی‌زبان نامزد شده و سه بار برنده اسکار شده است. این کشور آخرین بار سال 2011 با فیلم "یک دنیای بهتر" ساخته سوزان بئر اسکار فیلم خارجی‌زبان را برد.

درام دادگاهی "دادگاه" (Court) به کارگردانی چایتانیا تامهانه نماینده هند در اسکار خواهد بود. این فیلم سال گذشته در هفتاد و یکمین جشنواره ونیز جایزه شیر آینده یا جایزه لوییجی دی لورنتیس بهترین فیلم اول را دریافت کرد و برنده جایزه افق‌ها بهترین فیلم هم شد.

"دادگاه" نگاهی تحلیلی و انتقادی به سیستم قضایی و قانونی هند دارد و از منظر یک خواننده محلی که به اتهام آشوبگری در حال محاکمه است، روایت می‌شود.

 

 


"دادگاه"

 

"داستان جلال" (Jalal's Story) به کارگردانی ابو شاهد ایمان به نمایندگی از بنگلادش به آکادمی اسکار معرفی شد. داستان درباره جلال است که در نوزادی از غرق شدن در رود نجات پیدا می‌کند و توسط یک خانواده به فرزندی پذیرفته می‌شود. فیلم، سفر او از دوران معصومیت تا زندگی به عنوان یک خلافکار را به تصویر می‌کشد.

کمدی سورئال "عهد خیلی جدید" (The Brand New Testament) به کارگردانی ژاکو وان دورمل نماینده بلژیک در اسکار خواهد بود.

این فیلم اولین بار در دنیا ماه مه پیش در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن نمایش داده شد. "عهد خیلی جدید" بعداً در بلژیک، فرانسه و سوئیس حدود 5.3 میلیون یورو فروخت. این فیلم رکورد بیشترین فروش افتتاحیه یک فیلم بلژیکی فرانسوی‌زبان را دارد و به بیش از 50 کشور فروخته شده است. داستان فیلم درباره "خدا" است که همراه همسر و دختر 10 ساله‌اش در آپارتمانی در بروکسل زندگی می‌کند.

فیلم‌های ژاکو وان دورمل پیش از این دو بار نماینده بلژیک در بخش فیلم خارجی‌زبان بوده‌اند: "توتوی قهرمان" در 1991 و "روز هشتم" در 1996". او در 1980 برای "Maedeli-La-Breche" برنده اسکار بهترین فیلم کوتاه خارجی شد.

بلژیک تاکنون هفت بار در بخش فیلم خارجی‌زبان نامزد شده، اما هنور برنده اسکار نشده است.

فرانسه با درام "موستانگ" (Mustang) به کارگردانی دنیز غمزه ارگوون کارگردان ترک در اسکار شرکت می‌کند. این فیلم ماه مه پیش در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره فیلم کن جایزه سینمای اروپا را برد. داستان فیلم در یک دهکده دورافتاده در ترکیه روی می‌دهد و درباره پنج خواهر یتیم است که از آزادی‌های اولیه خود محروم می‌شوند.

"موستانگ" در حالی به عنوان نماینده فرانسه در بخش خارجی‌زبان انتخاب شد که خیلی‌ها انتظار داشتند "دیپان" به کارگردانی ژاک اودیار که در کن جایزه نخل طلا را دریافت کرد یا "حد یک مرد" (The Measure of a Man) به کارگردانی استفان بریز که در کن برنده جایزه بهترین بازیگر مرد (ونسان لیندون) شد، نماینده این کشور در اسکار باشند.

"موستانگ" را یک کمیته متشکل از تی‌یری فرمو مدیر هنری جشنواره کن، میشل هازاناویسیوس کارگردان برنده اسکار ("هنرمند")، آلن ترزن رئیس آکادمی فیلم فرانسه، سرژ توبینا رئیس سینماتک، ناتالی بای بازیگر و ملانی لورن بازیگر انتخاب کرد.

"سن لورن" نماینده سال گذشته فرانسه نتوانست به فهرست نامزدها راه پیدا کند. فیلم فرانسوی‌زبان "عشق" به کارگردانی میشائل هانکه که داستانش در پاریس روی می‌دهد، در سال 2013 جایزه اسکار فیلم خارجی‌زبان را برد و در چهار بخش دیگر نیز نامزد شد، اما آن فیلم را اتریش زادگاه هانکه به اسکار فرستاد.

"هنرمند" نیز در سال 2011 برنده پنج جایزه اسکار از جمله جایزه بهترین فیلم شد، اما آن فیلم نیز نماینده فرانسه در بخش فیلم خارجی‌زبان نبود. آن سال فرانسه فیلم "اعلان جنگ" به کارگردانی والری دونزلی را به اسکار فرستاد که نتوانست نامزد شود.

آخرین باری که یک فیلم فرانسوی برنده اسکار فیلم خارجی‌زبان شد، سال 1993 بود که فیلم "هندوچین" به کارگردانی رژیس وارنیه با بازی کاترین دونوو این جایزه را گرفت. از آن زمان تاکنون فرانسه هشت بار نامزد دریافت جایزه اسکار فیلم خارجی‌زبان بوده است. سال 2012 کمدی بسیار موفق "تسخیرناپذیران" به فهرست کوتاه نامزدهای فیلم خارجی‌زبان راه پیدا کرد.

فرانسه در مجموع با 39 نامزدی بیش از هر کشور دیگر نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان بوده و با 12 بار پیروزی بعد از ایتالیا (با 14 بار پیروزی) بیشترین موفقیت را در این بخش داشته است.

لهستان با تریلر "11 دقیقه" (11 Minutes) به کارگردانی یرژی اسکولیموفسکی کارگردان کهنه‌کار در رقابت اسکار شرکت می‌کند. این فیلم به تازگی در بخش مسابقه اصلی جشنواره ونیز به نمایش درآمد و تقدیر شد.

 

 


"11 دقیقه"

 

"11 دقیقه" اولین فیلم اسکولیموفسکی بعد از "قتل اساسی" در 2010 است و از آن به عنوان شخصی‌ترین فیلم این کارگردان که با الهام از یک تراژدی شخصی ساخته شده است، یاد می‌شود. داستان 11 دقیقه از زندگی چند شخصیت مختلف را دربرمی‌گیرد که از طریق خطوط داستانی موازی روایت می‌شود.

لهستان سال گذشته با فیلم سیاه و سفید "ایدا" به کارگردانی پاول پاولیکوفسکی برنده اسکار فیلم خارجی‌زبان شد. این کشور تاکنون 9 بار دیگر نیز در این بخش نامزد بوده است.

"چادرنشین آسمانی" (Heavenly Nomadic) به کارگردانی میرلان عبدیکایکوف نماینده قرقیزستان در اسکار خواهد بود. این فیلم درباره یک خانواده چادرنشین پرورش‌دهنده اسب در کوه‌های دورافتاده را به تصویر می‌کشد. "چادرنشین آسمانی" در جشنواره فیلم کارلووی واری برنده جایزه منتقدان فدئورا شد.

تایلند نیز فیلم "چگونه در چکرز برنده شویم (هر بار)" "(How To Win At Checkers (Every Time" به کارگردانی جاش کیم کارگردان کره‌ای-آمریکایی را به نمایندگی از خود به آکادمی معرفی کرد. این فیلم اولین بار در دنیا فوریه پیش در بخش پانوراما جشنواره برلین روی پرده رفت. داستان درباره یک بچه 11 ساله یتیم است که وقتی قرار می‌شود برادرش در ارتش تایلند ثبت نام کند، یاد می‌گیرد در خیابان‌های شهر گلیم خود را از آب بیرون بکشد.

تایلند از 1984 در رقابت اسکار شرکت می‌کند و از سال 2000 هر سال نماینده معرفی کرده است، اما تاکنون نامزد نشده است.

روسیه، افغانستان، آلبانی، هنگ کنگ، فیلیپین، آفریقای جنوبی، اسلواکی، کامبوج، کلمبیا، جمهوری چک، استونی، گرجستان، ایرلند، لتونی، لبنان، لیتوانی، مراکش، مقدونیه، مکزیک، نپال، پاکستان، پرو، اسلوونی، ترکیه، اتریش، بوسنی و هرزگوین، برزیل، بلغارستان، شیلی، چین، کرواسی، جمهوری دومینیکن، فنلاند، آلمان، یونان، گواتمالا، اسرائیل، مجارستان، ایسلند، عراق، ژاپن، اردن، قزاقستان، کوزوو، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، فلسطین، پاناما، پاراگوئه، پرتغال، رومانی، صربستان، کره جنوبی، سوئد، سوییس، تایوان و ونزوئلا دیگر کشورهایی هستند که تاکنون نمایندگان خود در اسکار را معرفی کرده‌اند.

تاکنون نمایندگان 66 کشور در بخش فیلم خارجی‌زبان مشخص شده‌اند.

مهلت معرفی فیلم‌ها به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای حضور در بخش اسکار فیلم خارجی‌زبان 1 اکتبر (9 مهر) به پایان می‌رسد. فیلم‌هایی می‌توانند در این بخش رقابت کنند که در فاصله 1 اکتبر 2014 تا 30 سپتامبر 2015 در کشور معرفی‌کننده اکران عمومی شده باشند.

پس از پایان مهلت معرفی فیلم‌های خارجی‌زبان به آکادمی، ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا می‌کنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این بخش معرفی می‌شوند که اسامی آن‌ها 14 ژانویه (24 دی) همراه نامزدهای دیگر بخش‌های جوایز اسکار اعلام خواهد شد.

هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار 28 فوریه 2016 (بامداد دوشنبه 10 اسفند به ‌وقت ایران) در دالبی تیه‌تر در هالیوود برگزار می‌شود.

منبع:هنرانلاين

 

پنج شنبه 2 مهر 1394  5:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها