طرز تهیه نان شیرمال مخصوص صبحانه👆
●مناسب برای: ۶ نفر
●زمان آماده سازی: ۲ ساعت
●مدت زمان انتظار: ۱ ساعت
●مواد لازم؛ 👇
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۳ قاشق غذاخوری
کره ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان
مخمر ۱ قاشق غذاخوری (پودر)
آرد ۲ تا ۳ لیوان
نمک ۱ هشتم قاشق مرباخوری
کنجد بمیزان لازم (اختیاری)
●طرز تهیه👇
شیر را بجوشون و اجازه بده ولرم شه و بعد آن را با مخمر مخلوط کن و شکر و کره آب شده و یک عدد از زرده تخم مرغ را به آن اضافه و خوب مخلوط کن تا مواد کاملا حل شن.
آرد و نمک را مخلوط کن و حداقل ۳ بار الک کن تا سبک شه و هوا بخورن و بعد کم کم اونو به مواد اضافه کن تا مواد حالت چسبندگی خودشو از دست بده و بصورت خمیری نرم و لطیف در بیان.
خمیر را چند بار بند کن و به ظرف بکوب و بعد ظرفی را چرب کن و خمیر را داخلش قرار بده و بعد با یک پارچه نخی نمناک روی آن را بپوشون و مدت ۲ ساعت در جایی گرم قرار بده تا حجم اون دو برابر شه.
بعد از آماده شدن خمیر، اونو روی سطح آرد پاشی شده، باز کن و با وردنه کمی ورز بده و مثل آدامس چند بار بکش، بعد خمیر رو به چند قسمت تقسیم کن و به شکل دلخواه شکل بده.
روی ظرف یا سینی موردنظر رو کمی چرب کن و خمیر را روی آن قرار بده و روی خمیرها پارچه ای نمناک بنداز و مدت ۳۰ دقیقه به خمیرها استراحت بده تا یه کم دیگه هم حجم پیدا کنن.
مقداری کره یا روغن را با ۱ زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کن و روی خمیرها بمال و روی آن نیز کمی کنجد بپاش.
ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردی مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بسته به نوع فر قرار بده، در اواسط پخت هم میتوانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشی.
در انتهای پخت هم، حرارت بالای فر را ۲ تا ۳ دقیقه روشن کن تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شه.
📢نکات👇
• در صورت تمایل، به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کن.
• بهتره وسط خمیر مقداری پوره خرما(مخلوط خرمای بدون پوست و کره)اضافه کنی تا خوشمزه تر شه.
• در زمان روشن کردن فر، کاسه ای آب داخل فر قرار بده تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شه و نان ها خشک نشن.