طرز تهیه گراتن گل کلم و بروکلی
مواد اولیه : برای 3 نفر
سرکه 1 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا 200 گرم
کلم بروکلی 300 گرم
گل کلم 300 گرم
آویشن و نمک و فلفل بمیزان دلخواه
سس قارچ 2 پیمانه
قارچ تازه ورقه شده (برای تهیه سس قارچ) 200 گرم
کره (برای تهیه سس قارچ) 50 گرم
آرد (برای تهیه سس قارچ) سه قاشق سوپخوری
آب مرغ یا گوشت (برای تهیه سس قارچ) 200 سی سی
شیر (برای تهیه سس قارج)نصف لیوان
خامه (در صورت تمایل برای تهیه سس قارچ) 100 گرم
طرز تهیه گراتن:
اول گل کلم ها رو گل گل خرد می کنیم و توی آب و نمک و سرکه می گذاریم دو سه جوش بزنه. لازم نیست کامل بپزده،همین قدر که کمی نرم بشود کافیه. گل کلم ها رو آبکش می کنیم. (در صورتی که گل کلم بنفش و سبز و حتی رومانسکو رنگی در دسترس دارین می تونین از اونها هم بریزید به نظر من رنگی رنگی و خوشگل میشه مزه هاشون هم کم و بیش به هم می خورند). بروکلی ها رو هم ریز خرد می کنیم و می شوریم.
کف ظرف پیرکس گودی رو با کره کمی چرب می کنیم، گل کلم ها و بروکلی ها رو می چینیم
کمی سبزی جات خشک مثل آویشن و ریحون رویش می پاشیم بعد سس قارچ رو روی همه مواد می دهیم
در این مرحله با پنیر پیتزا یا هر پنیر پختنی دیگه ای که در دسترس دارین، روی مواد رو می پوشانیم. و به مدت ٢٠ تا ٣٠ دقیقه توی فر روی حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد طبخ می کنیم. (روی گراتن باید طلایی بشه). توی همون ظرفی که پختیم سرو می کنیم.
طرز تهیه سس قارچ:
کره رو توی شیر جوشی آب می کنیم و قارچ رو تویش تفت می دهیم یه نوک قاشق آبلیمو تویش می ریزیم ، بعد آرد رو قاشق قاشق اضافه می کنیم و به هم می زنیم، بعد شیرو آب مرغ رو مخلوط می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم. حرارت باید ملایم باشه و مرتب هم می زنیم که مواد یکدست بشه. اینقدر هم می زنیم تا مواد جوش بیاد و غلیظ بشه. نمک و فلفلش رو اندازه می کنیم ، از روی حرارت برمیداریم و اگه دلتون خواست خامه اضافه می کنیم من معمولاًنمی کنم. چون کالری سس ها معمولاًبه حد کافی زیاد هست.