0

بررسی کارت گرافیک AMD R9 Nano (کوچولوی مدعی!)

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

بررسی کارت گرافیک AMD R9 Nano (کوچولوی مدعی!)

داستان تولید کارت گرافیک کوچک AMD R9 Nano مدت فراوانی آغاز شده و هم اکنون شاهد حضور این کارت در دسترس برخی وب سایت های معتبر حوزه سخت افزار هستیم. هم اکنون وب سایت Guru3D بررسی کاملی از کارت گرافیک جدید AMD منتشر نموده تا بتواند عملکرد R9 Nano را زیر ذره بین خود قرار دهد. پیش از این کمپانی سازنده در خصوص عملکرد محصول جدید خود ادعای فراوانی داشته و به افزایش عملکرد و همچنین کاهش توان مصرفی در مقایسه با کارت های قدیمی و کمپانی رقیب اشاره نموده بود، اکنون زمان آن فرا رسیده تا صحبت های AMD را در عمل بررسی کنیم.

 

کارت گرافیک R9 Nano در کنار R9 Fury و R9 Fury X سه محصول کمپانی سرخ پوش هستند که از چیپ ست های حافظه موسوم به HBM بهره می برند و برای اولین بار رابط حافظه 4096 بیتی را در اختیار کاربران قرار می دهند. همچنین کارت های مجهز به چیپ ست HBM در نسل اول خود قادر به ارائه پهنای باند 512 گیگابایت در ثانیه هستند که هر سه کارت گرافیک جدید AMD چنین پهنای باند قابل توجهی را ارائه می دهند.

 

کارت گرافیک

 

چیپ ست های حافظه HBM برای اولین در تاریخ تولید کارت های گرافیک در نزدیک ترین فاصله با پردازنده گرافیکی Fiji قرار گرفتند و برای برقراری ارتباط سریع بین این دو واحد فناوری Interposer به کار گرفته شده که از نظر ساختار یکی از پیچیده ترین معماری های ایجاد شده برای کارت گرافیک به شمار می رود. حداکثر حجم حافظه قابل نصب روی چهار قسمت GPU به چهار گیگابایت محدود است که شامل چهار چیپ ست HBM با ظرفیت 1 گیگابایت می شود. این مورد در نسل دوم فناوری HBM به مجموع 8 گیگابایت حافظه افزایش می یابد و طبق اعلام AMD پهنای باند نیز به 1 ترابایت در ثانیه خواهد رسید.

 

کارت گرافیک

 

نتیجه بهره گیری از فناوری حافظه HBM، خالی ماندن بخش فراوانی از برد به دلیل حضور چیپ ست های در مجاورت پردازنده گرافیکی است و شرکت های تولید کننده کارت گرافیک می توانند محصولاتی کوچک تر از گذشته تولید کنند تا کاربران سیستم های کوچک گیمینگ خود را با کارایی قابل توجه ایجاد کنند. به طور حتم در حال حاضر اولویت گیمرها، اجرای بازی با کیفیت 4K است و بار اصلی آن روی دوش کارت گرافیک قرار دارد. عملکرد R9 Nano روی کیفیت 4K برای بسیاری از کاربران از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تمرکز اصلی بررسی روی این مورد قرار دارد. در جدول زیر می توانید مشخصات R9 Nano را با دو کارت قدرتمند دیگر از AMD را مقایسه کنید.

 

کارت گرافیک

 

مشخصات سیستم تست

برای تست کارت گرافیک AMD R9 Nano شامل قطعات زیر می شود:

پردازنده: Intel Core i7-5960X اورکلاک شده به 4.4 گیگاهرتز

مادربرد: MSI X99S XPower AC

حافظه رم: شانزده گیگابایت (4 ماژول چهار گیگابایتی) از نوع DDR4 با فرکانس 2133 مگاهرتز

پاور: Corsair AX1200i 80Plus Platinum

مانیتور: Dell 3007WFP برای دقت تصویر 2K و ASUS PQ321 برای دقت تصویر 4K

سیستم عامل و درایور کارت گرافیک: ویندوز 8.1 نسخه 64 بیت – درایور AMD Catalyst 15.201 و Nvidia GeForce 355.82

 

کارت گرافیک

 

توان مصرفی

توان مصرفی کارت گرافیک جدید AMD یکی از موارد مهم برای علاقمندان به شمار می رود و بهینه سازی توان مصرفی در مقایسه با سایر کارت های قدرتمند در مرکز توجه سرخ پوشان قرار داشته و بررسی انجام شده قصد دارد تا ادعای AMD را تائید یا تکذیب کند. طبق اعلام AMD توان مصرفی R9 Nano در حدود 175 وات بوده که توسط یک کانکتور 8 پین PCI تامین می گردد. توان کارت در بالاتری میزان بارگزاری به 213 وات رسید که کمتر از کارت هایی مانند GTX 980 Ti، GTX Titan و R9 Fury می باشد.

 

کارت گرافیک

 

 

 

حرارت

خنک کننده R9 Nano به دلیل فضای محدود از یک نمونه ساده شامل یک عدد فن در مرکز برد و دو لوله انتقال حرارت به همراه هیت سینک آلومینیومی تشکیل می شود. ابعاد کارت گرافیک با توجه به خنک کننده به کار رفته تنها 16 سانتی متر است که به سادگی در تمامی کیس های موجود در بازار قابل نصب می باشد. اما وجود چنین خنک کننده ای برای کارت قدرتمند R9 Nano که مشخصات به نسبت مشابهی با محصولات پرچمدار نسل جدید AMD دارد، شک و تردید فراوانی برای حرارت مناسب به وجود می آورد. دمای کارت در حالت بیکاری برابر با 30 درجه و در شرایط بارگزاری کامل 78 درجه ثبت گردیده که نتایج قابل قبولی به شمار می رود. هر چند در این بررسی، دمای 49 درجه ای Fury X در حداکثر میزان بارگزاری به دلیل بهره گیری از خنک کننده مایع به شدت خودنمایی می کند. البته دمای R9 Nano در بارگزاری کامل و در اکثر مواقع روی ی75 درجه سانتی گراد قرار دارد و به ندرت می توانید دمای 78 درجه را احساس کنید.

 

کارت گرافیک

کارت گرافیک

 

شرایط دمای کارت گرافیک به شدت متاثر از دمای قطعات دیگر و به خصوص حرارت فضای داخلی کیس است. به طور حتم کیس های کوچک در استاندارد mITX و MicroATX شرایط سخت تری برای کنترل دما به وجود می آورند و بالاتر بودن حرارت نسبت به زمانی که کارت را روی کیس های Open Frame یا نمونه های بسته با سایز بزرگتر مورد استفاده قرار می دهید، تفاوت قابل توجهی دارد. در شرایط تست کارت روی میز مخصوص تست در فضای باز، دمای کارت گرافیک بین 73 تا 74 درجه متغیر بود. همچنین در این شرایط فرکانس پردازنده گرافیکی نیز بین 875 تا 920 مگاهرتز در حال تغییر بوده و به فرکانس 1 گیگاهرتزی پیش فرض دست نخواهید یافت. دمای کارت گرافیک در صورت استفاده در کیس برابر با 77 و 78 درجه سانتی گراد بوده که فرکانس را نیز بین 850 تا 880 مگاهرتز تحت کنترل خود قرار داده بود. کارت گرافیک R9 Nano برای کنترل هر چه بهتر حرارت بر اساس دمای لحظه ای، فرکانس کارت گرافیک را کاهش داده تا مشکلی از این نظر رخ ندهد.

 

نویز سیستم خنک کننده

نویز سیستم خنک کننده نیز یکی از موارد بسیار مهم به شمار می رود و ممکن است صدای فن های به کار رفته روی کارت گرافیک حتی از درون کیس نیز به گوش رسیده و اسباب آزار کاربران را فراهم آورد. برای تست میزان نویز سیستم خنک کننده، دستگاه سنجش نویز (dBA Meter) را در فاصله 10 سانتی متری کارت گرافیک R9 Nano قرار داده و سپس در دو حالت بیکاری و بارگزاری کامل (با استفاده از بازی های مختلف) مورد بررسی قرار گرفته است.

 

کارت گرافیک

 

نویز 30 تا 50 دسی بل برای تجربه یک فضای مناسب برای اجرای بازی و لذت بردن از آنها بسیار عالی خواهد بود. سیستم خنک کننده R9 Nano در حالت بیکاری با نویز 37 دسی بل و در حالت بارگزاری کامل با نویز 42 دسی بل، عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته و صدای کمتری نسبت به بسیاری از کارت های نسل جدید و گذشته ارائه می دهد.

 

کارت گرافیک

 

تست بازی

برای تست و مقایسه بهتر، کارت گرافیک کوچک AMD را با دو کارت GTX 980 و R9 Fury X مورد بررسی قرار دادیم. از سوی دیگر می توانید مقایسه کامل با سایر محصولات را نیز در ادامه مشاهده کنید. مقایسه با دو کارت یاد شده روی سه دقت تصویر مختلف صورت گرفته و بررسی کامل نیز به یک دقت تصویر ثابت محدود می گردد. به طور حتم عملکرد "کوچولوی مدعی" شما را حیرت زده خواهد کرد تا دیدگاه خود را به هر موجود و شی کوچکی تغییر دهید!

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

بنچمارک

نرم افزار های اختصاصی برای تست محصولات مختلف از اعتبار قابل توجهی برخوردارند، به همین دلیل در این بررسی نیز از بنچمارک های معتبر 3D Mark برای سنجش میزان کارایی و عملکرد کارت گرافیک R9 Nano استفاده کردیم. البته در بخش اورکلاک به صورت مجزا به عملکرد کارت گرافیک در این بنچمارک ها پس از اورکلاک و افزایش فرکانس خواهیم پرداخت.

 

کارت گرافیک

کارت گرافیک

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

اورکلاک

همانند سایر کارت های مجهز به پردازنده گرافیکی Fiji نباید انتظار زیادی برای اورکلاک قابل توجه آن داشته باشید، با این حال بدون اعمال تغییرات قادر به ثبت فرکانس 1070 مگاهرتز خواهید بود. همچنان امکان افزایش فرکانس چیپ ست حافظه HBM به بیش از 500 مگاهرتز وجود ندارد و نمی توانید از این طریق پهنای باند را افزایش دهید. پس از دستیابی به فرکانس 1070 مگاهرتز برای پردازنده گرافیکی، کارت را در این شرایط مورد بررسی قرار داده و می توانید نتایج را در ادامه مشاهده کنید.

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

 کارت گرافیک

 

کارت گرافیک

 

منبع: Guru3d

 

دوشنبه 23 شهریور 1394  8:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها